Έρευνα: Τι σημαίνει αγάπη; - Page 5
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 5 of 6 FirstFirst ... 3456 LastLast
Results 61 to 75 of 86
    Senior Member
    Originally posted by kanenas
    αγαπη μου, εχεις μια ταση προς την Αυθεντια, φρονω. τη βρισκεις (απο αντρες;) που σε φλομωνουν στα διανοουμενιστικα κι εσυ δεν καταλαβαινεις (νομιζεις) χρηστο; :Ρ

το μονο που λεη ο κολιτος (κ δεντο λεη κ πολη καλα)
    ρε μην είσαι ζηλιάρης ρε!!!!
    http://www.cosgan.de/images/smilie/boese/a010.gif

Senior Member
    You ask me if I\'ve known love
    And what it\'s like to sing songs in the rain
    Well, I\'ve seen love come
    And I\'ve seen it shot down
    I\'ve seen it die in vain
    Shot down in a blaze of glory...

:P

Senior Member
    Originally posted by Existir

1. Μήπως γίνεσαι λίγο χειριστικός λέγοντας στον άλλον ποιος και τι είναι;

2. Και τελικά το ένα που λεει ο κομμουνιστής γιατρός είναι καθαρά σχηματικό. Το ίδιο πράγμα λέτε με τον παπαρούλη, με άλλα λόγια. :P
    1. Χα! Κοιτα πχια μιλαει!! :Ρ
    [ασε που δεν νομιζω οτι \"χειριστικη\" σημαινει ακριβως αυτο]

2. Σχηματικο; Δεν μου φαινεται. Οταν γραφει \"[μ]ια ταυτιση με το ιδεωδες εγω μου.τα 2 εγω μου(το εγω μου και το ιδεωδες εγω μου)γινονται ενα κατα τον ερωτα\" φρονω οτι παραγνωριζει την αντιφατικοτητα των επιθυμιων. Δηλ. να θελω το Α (π.χ. ευγενεια), μα και το -Α (π.χ. αυθορμητιζμο). Επιπλεον, η ιστορια περι \"ερωτικης ενοποιησης\", παραειναι ρηχη κι αδιεξοδη (βλ. Ρενε). Δεν καταλαβαινω γιατι το επαναφερεις εφοσον- ιπποτιθετε- συμφωνησες...

Junior Member
    Originally posted by ROULA
    Σωστηηη πολυ σωστη Ιντερ μου.Σημερα που πηγα εκκλησια με το αγορι μου καταλαβα οτι η μεγαλυτερη αγαπη ειναι το θειο παθος.Ανατριχιασα οπως καθε χρονια ανατριχιαζω με το σημερον κρεμαται επι ξυλου ο εν οιδασι την γην κρεμασας.Ποση αγαπη κρυβεται στην Ορθοδοξια και ποσες απαντησεις διδονται.Θα βρω και θα σας στειλω τον υμνο της Αγαπης του Αποστολου Παυλου και θα δειτε ολες τις απαντησεις που ψαχνει η καρδουλα σας..Καλο Πασχα σε ολους
    η υποκρισια σε ολο της το μεγαλειο

Senior Member
    meli τον γραφουμε τον dodoni βλεπω...και σε εμενα την λες σε αλλο post
    το post σχετικα με τα τελευταια δρομενα το θυμασαι????????ε????
    οχι??????ψαξε κ θα το βρεις....
    well keep on tryin
    Tread that fine line
    till the end of time..

Senior Member
    ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

1. Μήπως γίνεσαι λίγο χειριστικός λέγοντας στον άλλον ποιος και τι είναι;

2. Και τελικά το ένα που λεει ο κομμουνιστής γιατρός είναι καθαρά σχηματικό. Το ίδιο πράγμα λέτε με τον παπαρούλη, με άλλα λόγια. :P
    1. Χα! Κοιτα πχια μιλαει!! :Ρ
    [ασε που δεν νομιζω οτι \"χειριστικη\" σημαινει ακριβως αυτο]

2. Σχηματικο; Δεν μου φαινεται. Οταν γραφει \"[μ]ια ταυτιση με το ιδεωδες εγω μου.τα 2 εγω μου(το εγω μου και το ιδεωδες εγω μου)γινονται ενα κατα τον ερωτα\" φρονω οτι παραγνωριζει την αντιφατικοτητα των επιθυμιων. Δηλ. να θελω το Α (π.χ. ευγενεια), μα και το -Α (π.χ. αυθορμητιζμο). Επιπλεον, η ιστορια περι \"ερωτικης ενοποιησης\", παραειναι ρηχη κι αδιεξοδη (βλ. Ρενε). Δεν καταλαβαινω γιατι το επαναφερεις εφοσον- ιπποτιθετε- συμφωνησες...
    well keep on tryin
    Tread that fine line
    till the end of time..

Senior Member
    ... φρονω οτι παραγνωριζει την αντιφατικοτητα των επιθυμιων. Δηλ. να θελω το Α (π.χ. ευγενεια), μα και το -Α (π.χ. αυθορμητιζμο). Επιπλεον, η ιστορια περι \"ερωτικης ενοποιησης\", παραειναι ρηχη κι αδιεξοδη (βλ. Ρενε). Δεν καταλαβαινω γιατι το επαναφερεις εφοσον- ιπποτιθετε- συμφωνησες...
    Καταλαβαίνεις πολύ καλά εφόσον μίλησες για αντιφατικότητα των επιθυμιών. :)

Θεωρείς τον Ρενέ ρηχό κι αδιέξοδο; Είναι δυνατό ποτέ να σταματήσει η προσπάθεια; Μήπως τελικά υπάρχει και η αρχή των εξελίξεων, πως δλδ αν αγαπώ κάποιον προσπαθώ να γίνω το ιδεώδες εγώ μου, αυτό που πιστεύω οτί υπάρχει μέσα μου εν δυνάμει και εν εξελίξει και πολύ σωστά, με το έναυσμα της αγάπης, παλεύει να βρει το δρόμο του προς τα έξω; Και πως ναι, μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι τελικά, αλλά όχι μόνοι μας;

Ερωτήματα βάζω, στην διαδικασία είμαι κι εγώ.;)

Senior Member
    Καλα, ο,τι κενα πεις, εχεις δικιο. Καθολου δεν ηθελα να πω αυτο που φανηκε, μα το ακριβως αντιθετο!! http://homepage.eircom.net/~bray/em/mshmmm.gif

Γραφοντας
    η ιστορια περι \"ερωτικης ενοποιησης\", παραειναι ρηχη κι αδιεξοδη (βλ. Ρενε).
    θεωρησα δεδομενο οτι εφκρινος αντιπαραθετω τη θεσι του Δρ. Παπαρουλις (Ερος = ειμαστε Ενα, η Αλλη ειναι το Ιδανικο) εναντι αυτης του Ρενε (Αγαπη = θα γινω καλυτερη, θα γινω Εγω το Ιδανικο).

Είναι δυνατό ποτέ να σταματήσει η προσπάθεια; Μήπως τελικά υπάρχει και η αρχή των εξελίξεων, πως δλδ αν αγαπώ κάποιον προσπαθώ να γίνω το ιδεώδες εγώ μου, αυτό που πιστεύω οτί υπάρχει μέσα μου εν δυνάμει και εν εξελίξει και πολύ σωστά, με το έναυσμα της αγάπης, παλεύει να βρει το δρόμο του προς τα έξω; Και πως ναι, μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι τελικά, αλλά όχι μόνοι μας;
    Ε, ναι. Συμφωνω υπερ-βολικα. Σε ανησυχητικο βαθμο. http://homepage.eircom.net/~bray/em/mswhat.gif

Οντως εισαι φελολογος;; http://homepage.eircom.net/~bray/em/msooh.gif

υγ πολλη θεωρια. Λεωνα παω για καφε.

Senior Member
    αγάπη είναι να συγχωρείς..να μπαίνεις στη θέση του άλλου....να θές να είναι καλά έστω και αν αυτή η ευτυχία δεν περιλαμβάνει εσένα.
    Dum spiro spero (?)

Senior Member
    Originally posted by Helena
    αγάπη είναι να συγχωρείς..να μπαίνεις στη θέση του άλλου....να θές να είναι καλά έστω και αν αυτή η ευτυχία δεν περιλαμβάνει εσένα.
    Συμφωνώ ότι αυτός θα ήταν ο ιδανικός ορισμός για την αγάπη...

Senior Member
    Originally posted by interappted
    θα εκθεσω την αποψη του πρωην γιατρου μου για την ερωτικη αγαπη το χω σημιωμενο γιατι εμεινα αφωνη με τον επιστημονα-ποιητη

ΕΡΩΤΑΣ:Μια ταυτιση με τι ιδεωδες εγω μου.τα 2 εγω μου(το εγω μου και το ιδεωδες εγω μου)γινονται ενα κατα τον ερωτα.Ομως ο καθενας εχει το δικο του ΕΓΩ....εΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟς ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ
    ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΕΞΕΤΑΣΗ:
    1)Μπορω να καταλαβω την διαφορετικοτητα αυτη κ να δεχτω την πραγματικοτητα(το εγω του αλλου κι οχι το δικο μου ιδανικο εγω?
    2)Μπορω να αποδεχτω τους κωδικους επικοινωνιας του αλλου?
    3)και τελικα ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ τη διαφορετικοτητα του αλλου?
    Ή
    1)Προσπαθω να βαλω τον αλλον με το ζορι στην εικονα που εχω πλασει εγω για αυτον?
    2)Πως αντιδρω εγω οταν ο αλλος διεκδικει το δικαιωμα να ειναι ο εαυτος του (το εγω του)και οχι το ιδανικο εγω μου??

ταδε εφη κι η ασθενης αποχωρισε με πολλα ερωτηματικα ποιος ειμαι εγω ποιο το ιδανικο μου εγω και ποιος ειναι ο αλλος?????

τον εβαλα να μου τα υπαγορευσει γιατι προφορικα δεν σκαμπασα τιποτα...αλλα κ γραπτα παλι με αποσυντωνισε ο κουμουνιστης!!!!
    Κορυφή το κουμμούνι..έλα μου ντε..Εν τέλει μπορώ να αποδεχτώ τον άλλον όπως είναι;Θα απαντούσα..στο βάθος.....Και εν τέλει μιας και συγχίστηκα.Υπάρχει τελικά κάποιος που να πληρεί τα χαρακτηριστικά του ιδεώδες εγώ σου;Χμμμ...Νομίζω όχι..εν τέλει....Η λέξη αποδοχή πάντα με δυσκόλευε..Εγώ σε αποδέχομαι όπως είσαι αλλά είναι νομίζω λογικό να προσπαθώ να σε βάλω στην θέση μου για να επικοινωνήσουμε......Εγώ σε αποδέχομαι όπως είσαι αλλά αν δεν μου κάνεις δεν σε αλλάζω απλά πάω παρακάτω...Αυτό σημαίνει εν τέλει αποδοχή;Εδώ δεν αποδεχόμαστε τον εαυτό μας.Τους άλλους περιμένουμε να αποδεχτούμε πλήρως;Εφ\'όσον λοιπόν αυτή η ταύτιση με το ιδεώδες εγώ μου είναι ουτοπική είναι και ο έρωτας ουτοπικός;Είναι σαν να μου λένε επειδή ότι θα ζήσεις απλά θα το φανταστείς τότε μην ερωτευτείς γιατί είναι πλάνη...

Senior Member
    Κορυφή το κουμμούνι..έλα μου ντε..Εν τέλει μπορώ να αποδεχτώ τον άλλον όπως είναι;Θα απαντούσα..στο βάθος.....Και εν τέλει μιας και συγχίστηκα.

Προσωπικα Κασσυ μου ..εγω πχ δεχομαι τουσ αλλουσ μια οπωσ ειναι μια και πιστευω πωσ αν δεν τουσ δεχομαι οπωσ ειναι θα ειμαι σαν ολουσ αυτουσ που δεν δεχοντε εμενα οπωσ ειμαι.....

και δεν το θελω αυτο..ασε που δεν το βρισκω δικαιο...

Υπάρχει τελικά κάποιος που να πληρεί τα χαρακτηριστικά του ιδεώδες εγώ σου;Χμμμ...Νομίζω όχι..εν τέλει....

....μπορεισ να το δεισ και απο την αναποδη..εγω παντα ετσι το σκεφτομουσ...υπαρχει καποιοσ για τον οποιο εγω θα πλειρω ολα τα χαρακτηριστικα του ιδεωδεσ εγω του?????

........κατι τετοιο πανω κατω ρωτησα τον ψυχιατρο κι εκεινοσ πολυ σοφα μου απαντησε..

\"στην ζωη οπωσ και στην ψυχολογια και την ψυχιατρικη...αλλα και τισ σχεσεισ....εχει απιστευτη σημασια η χρονικη στιγμη... τωρα εισαι αυτη... αυριο ομωσ επειδη θα εχουν μεσολαβησει καταστασεισ στην ζωη σου...θα εισαι αυτο που εισαι τωρα συν αυτα που θα εχουν ερθει..αρα δεν θα εισαι αυτο που εισαι τωρα.........γι αυτο κανενασ δεν μπορει να σου εγγηειθει μια μονιμη κατασταση...

μπορω να το μεταφρασω ωσ...προσ το θεμα μασ....
    μπορει να βρεισ καποιον που πλειρει τωρα τα χαρακτηριστικα του ιδεωδεσ εγω σου..
    αλλα μετα απο 2 χρονια μπορει αυτο να εχει αλλαξει...και αντιστροφα μπορει τωρα να μην τον βρισκεισ και μετα αυτο να αλλαξει μαζι με εσενα φυσικα και να τον βρεισ...\"

Η λέξη αποδοχή πάντα με δυσκόλευε..Εγώ σε αποδέχομαι όπως είσαι αλλά είναι νομίζω λογικό να προσπαθώ να σε βάλω στην θέση μου για να επικοινωνήσουμε......Εγώ σε αποδέχομαι όπως είσαι αλλά αν δεν μου κάνεις δεν σε αλλάζω απλά πάω παρακάτω...Αυτό σημαίνει εν τέλει αποδοχή;

χμμ.. εχεισ δικιο....ειναι μπερδεμα...

αλλα θα ελεγα πωσ χμμ αποδεχεσαι τον αλλον μεχρι το σημειο οπου αυτη η αποδοχη δεν σου κανει κακο....ολα στην ζωη πρεπει να εχουν τα συνορα...τα ορια τουσ.... αλλιωσ προκαλουν ζημειεσ...
    θα αποδεχτεισ στον αλλον τισ παραξενιεσ του...το οτι πχ για μια ωρα οταν θα γυριζει σπιτι απο την δουλεια κουρασμενοσ δεν θελει να του μιλαει κανεισ....αλλα δεν θα αποδεχτεισ πχ το να ξεσπαει σε σενα επειδη εχει νευρα με καποιον αλλον..γιατι εκει ειναι αδικοσ και σου προκαλει κακο....ετσι το καταλαβαινω εγω...

Εδώ δεν αποδεχόμαστε τον εαυτό μας.Τους άλλους περιμένουμε να αποδεχτούμε πλήρως;

νομιζω πωσ ειναι πιο ευκολο να αποδεχτουμε τουσ αλλουσ παρα εμασ τουσ ιδιουσ....επειδη για να αποδεχτουμε τουσ εαυτουσ μασ πληρωσ πρεπει να εχουμε ισσοροπησει...μεσα μασ... να ημαστε καλα με εμασ...με τουσ φοβουσ...τα φαντασματα τισ μνημεσ..τα ονειρα μασ...... ενω με τουσ αλλουσ ...αρκει να τουσ αγαπησουμε οπωσ ειναι και οπωσ τουσ νιωθουμε.........να μην του κατακρινουμε και να στηριζουμε το ειναι τουσ...

...Εφ\'όσον λοιπόν αυτή η ταύτιση με το ιδεώδες εγώ μου είναι ουτοπική είναι και ο έρωτας ουτοπικός;\\

ποιοσ ειπε πωσ ειναι ουτοπικοσ???.......απλα δεν ειναι απολυτοσ....μπορεισ να ταιριαξεισ με καποιον σε τεραστιο βαθμο..αλλα ποτε δεν θα ειναι 100% γιατι πολυ απλα μιλαμε για 2 ανθρωπουσ...και δεν υπαρχουν 2 ιδιοι ανθρωποι σε αυτον τον κοσμο......

...επισεισ το θεμα δεν ειναι τοσο((εφοσον ταυτιση 100% δεν γινεται..)) να ταυτιστειτε..αλλα να αλληλοσυμπληρωνεστε..να ανοιγει ο ενασ τουσ οριζοντεσ του αλλου.....

..πχ εκεινοσ ξερει να μαστορευει υδραυλικα ...εσυ ξερεισ κυπουρικη.....καμια σχεση ..ναι αλλα μπορειτε να μαθετε ο ενασ τον αλλον πραγματα..και αν συνισφερεται ο καθενασ με τον τροπο του..........επιτυγχανοντασ μια ισσοροπεια και ψυχικη προοδο....

...ουτοπικοσ ο ερωτασ....αχ...εδω δεν εχω νομιζω απαντηση....
    ....εξαρταται θα ελεγα....
    ..εγω στα ονειρα πιστευω..αλλα και στα θαυματα...
    κι ενα τετοιο με βρηκε...:P...πρεπει να πιστευουμε..ακομη και στο απιστευτο..γιατι ποτε δεν ξερεισ....:):):):):καλη μου...

Είναι σαν να μου λένε επειδή ότι θα ζήσεις απλά θα το φανταστείς τότε μην ερωτευτείς γιατί είναι πλάνη...

δεν το καταλαβαινω ακριβωσ αυτο.....
    ...
    χμμ...καποτε πιστευα πωσ ο ερωτασ και η αγαπη στισ σχεσεισ πρεπει να ειναι οπωσ στα παραμυθια..χωρισ τριβεσ..τσακωμουσ,,μονο αγαπη και χαμογελα.....μεγααλα αισθηματα μαγικεσ και μεγααλεσ στιγμεσ..
    με τα χρονια ειχα την ευκαιρια να ζηγυσω μια τετοια σχεση με μια σχεση που ζουσε μεσα απο την καθημερινοτητα τησ..και προσεφερε ισσοροπεια χωρισ τιποτα μεγαλο ....αλλα ισσοροπεια και αρμονια δυναμη και κουραγιο.

πιστευω πωσ η λυση και η αληθεια βρισκεται καπου αναμεσα.....
    ...πιστευω πωσ αληθινη αγαπη ειναι εκεινη η οποια μπορει να επιβιωσει ζωντανη μεσα απο την στηριξη ..τα προβληματα... την χαρα...τισ τριβεσ και τησ αγκαλιεσ τησ καθημερινοτητασ.....

αυτο λεγεται και δεσιμο....συντροφικοτητα.... στριξη.... πιστευω πωσ αυτη η σχεση ειναι δυνατοτερη απο την αλλη του παραμυθιου... διοτει ειναι πολυ πιο δυσκολη ..και στην τελικη.... εχουμε αναγκη το ονειρο..αλλα εχουμε περισσοτερο αναγκη και μια αγκαλια που θα μασ αγκαλιαζει καθε μερα....και δεν θα μασ εγκαταλειπει στην πρωτη δυσκολια...
    makia polla....

yg....Κασσυ μου διαβασεσ το τελευταιο μην μου οπου μιλαω σε εσενα??? στην προηγουμενη σελιδα..μακια.
    ...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...

..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....

..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
    Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...

Senior Member

..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....

Senior Member

Senior Member
    Originally posted by Adzik
    Κορυφή το κουμμούνι..έλα μου ντε..Εν τέλει μπορώ να αποδεχτώ τον άλλον όπως είναι;Θα απαντούσα..στο βάθος.....Και εν τέλει μιας και συγχίστηκα.

Προσωπικα Κασσυ μου ..εγω πχ δεχομαι τουσ αλλουσ μια οπωσ ειναι μια και πιστευω πωσ αν δεν τουσ δεχομαι οπωσ ειναι θα ειμαι σαν ολουσ αυτουσ που δεν δεχοντε εμενα οπωσ ειμαι.....

Το έκανα και το κάνω ακόμη αυτό αλλά μερικές φορές μην πω τις περισσότερες τους δίνω αδίκως ελαφρυντικά που δεν αξίζουν.Επίσης επειδή εσύ είσαι καταθλιπτική δεν σημαίνει πως όλοι οι καταθλιπτικοί έχουν τις δικές σου χάρες.Και στην τελική όταν ο άλλος σε βλάπτει υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου.Πολλοί δεν είναι συνειδητοποιημένοι ότι έχουν πρόβλημα και δεν έχουν το μυαλό να καταλάβουν την παραχώρηση στην ευγένειά σου που τους δείχνεις....

και δεν το θελω αυτο..ασε που δεν το βρισκω δικαιο...

Ναι κάποτε με απέρριψαν και δεν ήταν δίκαιο...Αλλά ας φέρομαι δίκαια από εδώ και πέρα μόνο σε αυτούς που το αξίζουν.Δεν γίνομαι όμοιος με αυτούς που με καταδίκασαν γιατί απλά εγώ τότε δεν το άξιζα-Αν καταλαβαίνεις το σκεπτικό της λογικής μου.Ακόμα και αν με απέρριψαν δίκαια υπερασπίζω ακόμα και τότε τον εαυτό μου και μαθαίνω από τα λάθη μου.Βέβαια υπάρχει πάντα και ο συναισθηματικός παράγοντας όπου εγώ δεν ξαλάφρωσα μέχρι που μου έδωσε κάποιος την \"συγχώρεσή\" του.Με έκαναν πραγματικά πιο ήρεμη.....Καταλήγοντας ας ξεχωρίζουμε αυτούς στους οποίους αποδίδουμε δικαιοσύνη...

Υπάρχει τελικά κάποιος που να πληρεί τα χαρακτηριστικά του ιδεώδες εγώ σου;Χμμμ...Νομίζω όχι..εν τέλει....

....μπορεισ να το δεισ και απο την αναποδη..εγω παντα ετσι το σκεφτομουσ...υπαρχει καποιοσ για τον οποιο εγω θα πλειρω ολα τα χαρακτηριστικα του ιδεωδεσ εγω του?????

........κατι τετοιο πανω κατω ρωτησα τον ψυχιατρο κι εκεινοσ πολυ σοφα μου απαντησε..

\"στην ζωη οπωσ και στην ψυχολογια και την ψυχιατρικη...αλλα και τισ σχεσεισ....εχει απιστευτη σημασια η χρονικη στιγμη... τωρα εισαι αυτη... αυριο ομωσ επειδη θα εχουν μεσολαβησει καταστασεισ στην ζωη σου...θα εισαι αυτο που εισαι τωρα συν αυτα που θα εχουν ερθει..αρα δεν θα εισαι αυτο που εισαι τωρα.........γι αυτο κανενασ δεν μπορει να σου εγγηειθει μια μονιμη κατασταση...

Σοφός ο ψυχίατρος αλλά εγώ δεν έψαχνα να είμαι το ιδεώδες εγώ κάποιου όσο να είναι ο κάποιος το ιδεώδες μου εγώ.Μάλλον όμως και τα δύο πρέπει να συνυπάρχουν για την δημιουργία σχέσης...

μπορω να το μεταφρασω ωσ...προσ το θεμα μασ....
    μπορει να βρεισ καποιον που πλειρει τωρα τα χαρακτηριστικα του ιδεωδεσ εγω σου..
    αλλα μετα απο 2 χρονια μπορει αυτο να εχει αλλαξει...και αντιστροφα μπορει τωρα να μην τον βρισκεισ και μετα αυτο να αλλαξει μαζι με εσενα φυσικα και να τον βρεισ...\"

Συμφωνώ απόλυτα στην μετάφραση.Ρωτούσα τον ψυχίατρο μεταξύ των άλλων:\"Μα καλά πως καταφέρατε και είστε παντρεμένος με την γυναίκα σας τόσα χρόνια;\"και απάντησε ούτε λίγο ούτε πολύ:\"Εξελισσόμαστε παράλληλα\"...

Η λέξη αποδοχή πάντα με δυσκόλευε..Εγώ σε αποδέχομαι όπως είσαι αλλά είναι νομίζω λογικό να προσπαθώ να σε βάλω στην θέση μου για να επικοινωνήσουμε......Εγώ σε αποδέχομαι όπως είσαι αλλά αν δεν μου κάνεις δεν σε αλλάζω απλά πάω παρακάτω...Αυτό σημαίνει εν τέλει αποδοχή;

χμμ.. εχεισ δικιο....ειναι μπερδεμα...

αλλα θα ελεγα πωσ χμμ αποδεχεσαι τον αλλον μεχρι το σημειο οπου αυτη η αποδοχη δεν σου κανει κακο....ολα στην ζωη πρεπει να εχουν τα συνορα...τα ορια τουσ.... αλλιωσ προκαλουν ζημειεσ...
    θα αποδεχτεισ στον αλλον τισ παραξενιεσ του...το οτι πχ για μια ωρα οταν θα γυριζει σπιτι απο την δουλεια κουρασμενοσ δεν θελει να του μιλαει κανεισ....αλλα δεν θα αποδεχτεισ πχ το να ξεσπαει σε σενα επειδη εχει νευρα με καποιον αλλον..γιατι εκει ειναι αδικοσ και σου προκαλει κακο....ετσι το καταλαβαινω εγω...

Σωστός!!

Εδώ δεν αποδεχόμαστε τον εαυτό μας.Τους άλλους περιμένουμε να αποδεχτούμε πλήρως;

νομιζω πωσ ειναι πιο ευκολο να αποδεχτουμε τουσ αλλουσ παρα εμασ τουσ ιδιουσ....επειδη για να αποδεχτουμε τουσ εαυτουσ μασ πληρωσ πρεπει να εχουμε ισσοροπησει...μεσα μασ... να ημαστε καλα με εμασ...με τουσ φοβουσ...τα φαντασματα τισ μνημεσ..τα ονειρα μασ...... ενω με τουσ αλλουσ ...αρκει να τουσ αγαπησουμε οπωσ ειναι και οπωσ τουσ νιωθουμε.........να μην του κατακρινουμε και να στηριζουμε το ειναι τουσ...

Οι άλλοι πάντα για εμένα συνδέονταν άμεσα με το κατά πόσο αποδέχομαι τον εαυτό μου.Για εμένα αν κάτι δεν πάει καλά με τους άλλους το χρεώνομαι και άσχημα μάλιστα....Επειδή έζησα το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου μοναχικά ξέρω ότι οι άλλοι συνθέτουν την ταυτότητά μου...Οπότε λοιπόν αν με αποδεχτούν οι άλλοι μου είναι πιο εύκολο να με αποδεχτώ εγώ.....

...Εφ\'όσον λοιπόν αυτή η ταύτιση με το ιδεώδες εγώ μου είναι ουτοπική είναι και ο έρωτας ουτοπικός;\\

ποιοσ ειπε πωσ ειναι ουτοπικοσ???.......απλα δεν ειναι απολυτοσ....μπορεισ να ταιριαξεισ με καποιον σε τεραστιο βαθμο..αλλα ποτε δεν θα ειναι 100% γιατι πολυ απλα μιλαμε για 2 ανθρωπουσ...και δεν υπαρχουν 2 ιδιοι ανθρωποι σε αυτον τον κοσμο......

...επισεισ το θεμα δεν ειναι τοσο((εφοσον ταυτιση 100% δεν γινεται..)) να ταυτιστειτε..αλλα να αλληλοσυμπληρωνεστε..να ανοιγει ο ενασ τουσ οριζοντεσ του αλλου.....

..πχ εκεινοσ ξερει να μαστορευει υδραυλικα ...εσυ ξερεισ κυπουρικη.....καμια σχεση ..ναι αλλα μπορειτε να μαθετε ο ενασ τον αλλον πραγματα..και αν συνισφερεται ο καθενασ με τον τροπο του..........επιτυγχανοντασ μια ισσοροπεια και ψυχικη προοδο....

Αυτό έψαχνα πάντα στον ιδεώδη μου σύντροφο.Να έχει όλα εκείνα που δεν μπορώ εγώ να έχω αλλά ένα κοινό σημείο αναφοράς πιστεύω ότι είναι αναγκαίο να υπάρχει.Τα εντελώς αντίθετα αμφιβάλλω αν παραμένουν μαζί.Ρωτώντας και αυτό τον ψυχίατρο μού είπε ότι η ιδανική σχέση είναι κοινό μέσα διαφορετικό έξω.Για παράδειγμα και οι δύο συναισθηματικοί, ο ένας όμως εξωστρεφής ,ο άλλος εσωστρεφής..Ένας συναισθηματικός με έναν (πιο) λογικό αμφιβάλλω αν θα κάνουν χωριό.Πάρε εμένα και την μάνα μου..

...ουτοπικοσ ο ερωτασ....αχ...εδω δεν εχω νομιζω απαντηση....
    ....εξαρταται θα ελεγα....
    ..εγω στα ονειρα πιστευω..αλλα και στα θαυματα...
    κι ενα τετοιο με βρηκε...:P...πρεπει να πιστευουμε..ακομη και στο απιστευτο..γιατι ποτε δεν ξερεισ....:):):):):καλη μου...

Είναι σαν να μου λένε επειδή ότι θα ζήσεις απλά θα το φανταστείς τότε μην ερωτευτείς γιατί είναι πλάνη...

δεν το καταλαβαινω ακριβωσ αυτο.....
    ...
    χμμ...καποτε πιστευα πωσ ο ερωτασ και η αγαπη στισ σχεσεισ πρεπει να ειναι οπωσ στα παραμυθια..χωρισ τριβεσ..τσακωμουσ,,μονο αγαπη και χαμογελα.....μεγααλα αισθηματα μαγικεσ και μεγααλεσ στιγμεσ..
    με τα χρονια ειχα την ευκαιρια να ζηγυσω μια τετοια σχεση με μια σχεση που ζουσε μεσα απο την καθημερινοτητα τησ..και προσεφερε ισσοροπεια χωρισ τιποτα μεγαλο ....αλλα ισσοροπεια και αρμονια δυναμη και κουραγιο.

πιστευω πωσ η λυση και η αληθεια βρισκεται καπου αναμεσα.....
    ...πιστευω πωσ αληθινη αγαπη ειναι εκεινη η οποια μπορει να επιβιωσει ζωντανη μεσα απο την στηριξη ..τα προβληματα... την χαρα...τισ τριβεσ και τησ αγκαλιεσ τησ καθημερινοτητασ.....

αυτο λεγεται και δεσιμο....συντροφικοτητα.... στριξη.... πιστευω πωσ αυτη η σχεση ειναι δυνατοτερη απο την αλλη του παραμυθιου... διοτει ειναι πολυ πιο δυσκολη ..και στην τελικη.... εχουμε αναγκη το ονειρο..αλλα εχουμε περισσοτερο αναγκη και μια αγκαλια που θα μασ αγκαλιαζει καθε μερα....και δεν θα μασ εγκαταλειπει στην πρωτη δυσκολια...
    makia polla....

Όταν έλεγα στον ψυχίατρο ότι προτιμώ την χαρά του ονείρου μου έλεγε ότι τίποτα δεν μπορεί να σε γεμίσει πιο ουσιαστικά από την πραγματικότητα...

yg....Κασσυ μου διαβασεσ το τελευταιο μην μου οπου μιλαω σε εσενα??? στην προηγουμενη σελιδα..μακια.
    Δεν ξέρω.Διάβασα ένα στο οποίο και απάντησα.Πάω να δω.

Page 5 of 6 FirstFirst ... 3456 LastLast