Σπίρουλίνα
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 5 of 5
    Junior Member

Σπίρουλίνα

Εδώ και 9 χρόνια παλέυω με αυτό το τέρας που λέγεται βουλιμία. Έχω δοκιμάσει τρόπους και τρόπους για να θεραπευτώ, από ψυχολόγους οι οποίοι δεν βοήθησαν στο ελάχιστο, από ψυχοφάρμακα που ναι βοήθησαν αλλά μόνο όσο τα έπαιρνα- μετά πάλι τα ίδια, από διαλογισμό, αυτοψυχανάλυση, κολπάκια για να ξεχνιέμαι, να απασχολώ το μυαλό μου και να μην ορμάω σε ένα τόνο φαί, τα γνωστά.

Τη τελευταία βδομάδα άρχισα να παίρνω σπιρουλίνα πρίν από κάθε μου γεύμα. Η μοναδική μέρα που έκανα βουλιμικό επεισόδιο ήταν μια μέρα που ξέχασα να τη πάρω. Το ξέρω πως είναι μια βδομάδα μόνο αλλά πραγματικά αυτή την αίσθηση, του να μη με νοιάζει τί θα φάω ή πόσο, του να μπορώ να σταματώ όταν χορταίνω, το να μη με ελέγχει το στομάχι μου(και το μυαλό μου), δεν ξέρω και γω πόσο καιρό έχω να τη νοιώσω. Δεν λέω ότι ναι, ουάου ξαφνικά θεραπεύτηκα, αλλά η αλήθεια είναι ότι έχω ενθουσιαστεί!

Και επειδή ξέρω τί βάσανο είναι αυτή η διαταραχή, είπα να ποστάρω στο σάιτ αυτό αυτή τη πληροφορία μπας και τελικά σώσει κόσμο!

Πληροφορίες για τη σπιρουλίνα εδώ.
    http://farmakopoios.blogspot.com/2006/11/blog-post.html

Senior Member
    απλα η σπιρουλινα δεν πρεπει να λαμβανεται απο ατομα που εχουμε προβλημα με τον θυροειδη τους..

Junior Member
    Όντως.. αυτό είναι αλήθεια. :(

Senior Member
    επισης η βουλιμια μπορει να προερχεται απο υποθρεψια. Το σωμα σου δεν εχει τα καταλληλα θρεπτικα και ζηταει θρεπτικα, οχι φαι. Η σπιρουλινα εχει καλα θρεπτικα και ισως να σε καλυβει.

Junior Member
    MerryMaker_Misery ακριβώς! Μερικές φορές το σώμα σου πεινάει για θρεπτικά στοιχεία, ειδικά μετά από επαναλαμβανόμενα βουλιμικά επεισόδια τα οποία το στερεύουν από ότι χρειάζεται. Οπότε μπορεί να καταλήξεις να τρως τοn αμπακο ακριβώς γιαυτό το λόγο και όχι γιατί σε έχει πιάσει η βουλιμία λόγω ψυχολογικών παραγόντων(όπως γίνεται κανονικά).

Προσωπικά έχω την αίσθηση ότι τα μισά βουλιμικά που έκανα προερχόντουσαν από έλειψη θρεπτικών στοιχείων. Οπότε μάλλον η σπιρουλίνα βοηθάει να εξαληφθούν αυτές οι περιπτώσεις. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο αντίστοιχο συμπλήρωμα για τα άτομα με πρόβλημα θυροειδή. Αλλά νομίζω ότι θa άξιζε να το ψάξουν. :)