Results 1 to 15 of 15
Thread: συγγενης εθισμενος στα xanax
-
01-05-2011, 18:41 #1
συγγενης εθισμενος στα xanax
Καλησπέρα,
αυτή τη φορά θα ποστάρω για να ζητήσω συμβουλή για το πώς να χειριστώ ένα λεπτό ζήτημα. Όσες φορές έχω πάθει κατάθλιψη, έχω ακολουθήσει συμβουλές των γιατρών οσον αφορά τα φάρμακα. Ο ξάδερφός μου, από την πρώτη λυκείου (και χωρίς να δει γιατρό..ποτέ!) άρχισε να πέρνει xanax για να αντέχει τις εξετάσεις και να κοιμάται τα βράδια. Έχει φτάσει 27 ετών σήμερα, δεν έχει ακόμα συμβουλευτεί γιατρό για το αν τα χρειάζεται η όχι, και όποτε νομίζει πως έχει άγχος ή δεν μπορεί να κοιμηθεί, πέρνει και κανα χάπι. Η κατάσταση έχει γίνει απελπιστική, διότι τα χάπια του τα γράφει φίλος του γιατρός χωρίς να υπάρχει λόγος. Απλά γιατί "νομίζει" οτι τα χρειάζεται. Μιας και έχω περάσει από αυτά τα μονοπάτια, προσπαθώ χρόνια να τον συμβουλέψω είτε να ρωτήσει ειδικό είτε να κόψει την κατάπωση χαπιών. Μια βδομάδα δεν πέρνει, μπορεί την άλλη να πάρει δύο. Αυτά τα χάπια δεν είναι καραμέλες. Φυσικά δεν πρόκειτε να πάει ποτέ σε ειδικό γιατί θεωρεί πως είναι για τους τρελούς.
Πώς μπορώ να τον κάνω να κατανοήσει ότι η αντιμετώπισή του δεν είναι η σωστή? Φοβάμαι πως αν μιλήσω στους θείους μου, θα ξεκινήσει παγκόσμιος πόλεμος!
- 01-05-2011, 19:45 #2
ζοφι ο ξαδερφος σου τοσα χρονια που παιρνει ζαναξ προφανος εχει αθιστει και αγρια μαλιστα.Εκτος βεβαια κιαν παιρνει μικρη δωση και οχι καθε μερα.
Το ιδιο κανω και εγω 1 χρονο τωρα αλλα επειδη φοβαμαι να παιζω με τα φαρμακα (μου τα γραφει παθολογος) τα σταματησα εντελως.Νομιζω πως εχω στεριτηκα ακομα και με τοση μικρη δωση π επαιρνα μισο των 0.25μγκ γιατι εχω κραμπες και συσπασεις σε διαφοαρα μελη και καπου καπου δυσφορια αλλα το κυριοτερο ειναι οτι πονανε τα κοκκαλα μου πολυ .Δεν ξερω αν φταιει που σταματησα το ζαναξ.
01-05-2011, 19:47 #3
γιατι δεν αφηνεις τον ξαδελφο σου να διαχειριστει μονος του το προβλημα του?νομιζεις οτι ειναι τοξικομανης η τρελος κ δεν μπορει μονος του να καταλαβει οτι εχει προβλημα εξαρτησης?να κατανοησει δηλ και να αντιμετωπισει διαφορετικα τη φαση του.
Η αγνοια δεν μπορει να πεισει τη γνωση,οσο κι αν επαναλαμβανει την αμαθεια της.
01-05-2011, 19:58 #4
παστελακι, δεν ειμαι γιατρος αλλά αυτά τα φάρμακα σαν στερητικο μπορουν να φερουν πολλα από αυτά τα συμπτώματα. και μπορούν να προκαλέσουν χειρότερο άγχος η ινσομνια η κατάθλιψη. πέρσυ ήταν η τρίτη φορά που πήρα αντικαταθλιπτικά (citalopram) και από τους πρώτους μήνες μου είχαν φέρει περίεργες παρενέργειες και τα έκοψα μαχαίρι. μετά πήγα διακοπές και καλυτέρεψα
ο ξάδερφός μου πέρνει 6-8 χάπια των 0,5 τον μήνα. δεν μιλάμε για depon εδώ. δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το κάνει, δεν έχει διάγνωση και δεν μπορείς να τα πέρνεις σαν καραμέλες όποτε γουστάρεις. και δεν μπορώ να βρω τρόπο να τον βοηθήσω.
01-05-2011, 20:01 #5
01-05-2011, 20:01 #6
Κοιτα δεν παιρνει πολλα αλλα το καλυτερο θα ηταν να μην παιρνει καθολου η τουλαχιστον να συμβουλευτει εναν ειδικο.Μηπως αν τον φοβιζες κλπ αυτα τα φαρμακα δεν ειναι σαν ντεπον εχεις δικιο ειναι ναρκωτικα.συνταγογραφουντ� � σε καρτελα ναρκωτικων με διπλη κοκκινη γραμμη.
01-05-2011, 20:08 #7
[QUOTE=zofi;245251]πότε είπα ότι είναι τρελός? ούτε τον νομίζω ούτε είναι. μόνη σου χρησιμοποίησες αυτούς τους όρους "τρελος" και "τοξικομανης". ότα
Αφου δεν εμπιστευεσαι την κριση του για την κατασταση του κ θελεις να τον κανεις να το κατανοησει οπως το βλεπεις εσυ,και σκεφτεσαι να το πεις κ στους γονεις του για να βοηθησουν - να τον κανουν να καταλαβει - οποτε τι? γιατι πιστευεις οτι ο ιδιος δεν βλεπει το καλο του?Μονο ενας εξαρτημενος τοξικομανης κ ενας βαρια ψυχικα αρρωστος δεν ζητα θεραπεια.Η αγνοια δεν μπορει να πεισει τη γνωση,οσο κι αν επαναλαμβανει την αμαθεια της.
01-05-2011, 20:13 #8
zofi ρε συ αν ειναι δυνατον επι 13 χρονια να παιρνει ζαναξ !! ελεος δηλαδη !! κ κακως βεβαια που του τα γραφε φιλος του γιατρος χωρις στην ουσια να του χρειαζονται αλλα δεν θα επικεντρωθουμε εδω...
καταρχην πιστευω οτι ειναι δυσκολο να καταλαβει απο μονος του οτι πρεπει να τα κοψει κ οτι ειναι πολυ λαθος που επι τοσα χρονια τα παιρνει..προφανως εχει συνηθισει μ αυτα κ νιωθει ασφαλεια επειδη τον βοηθανε κ για αυτο δεν θελει να τα κοψει...πρεπει να καταλαβει ομως οτι δεν ειναι αυτα καραμελιτσες κ δεν ειναι για παντα...κ επισης οτι αδικα φοβαται να τα κοψει καθως δεν εχει κατι σοβαρο αλλα ο,τι κ να εχει πρεπει να μαθει να το παλευει κ χωρις χαπια...συν αθηνα κ χειρα κινει...:P
αυτο που πιστευω οτι πρεπει να γινει ειναι να προσπαθησετε να τον πεισετε να επισκεφτει εναν ειδικο ωστε να του μειωνει σταδιακα τη δοση ωστε να μην εχει πολλα στερητικα κτλ..." I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
01-05-2011, 20:13 #9
[QUOTE=katerinaki;245258]Δεν ειναι ουτε τοξικομανης ουτε βαρια ψυχικα αρρωστος. Οταν εχεις φιλους σε νοσοκομεια να σου γραφουν ετσι για πλακα φαρμακα νομιζω πως αυτοι ειναι οι ψυχικα αρρωστοι. Ωστοσο, δεν εκανα το ποστ ουτε για δικαιολογησω καποιον, ουτε να πεισω καποιον οτι δεν μιλαμε για τοξικομανη. Ζητησα βοηθεια για κατι συγκεκριμενο. Αν εισαι θελεις να εισαι εριστικη, ευχαριστως. Τι να σου πω. Να πεις κατι σαν συμβουλη εχεις η μονο να χαρακτηριζεις κοσμο?
01-05-2011, 20:15 #10
Eτσι θα κανω. Ξανα δηλαδη. Θα τον δεσω στην καρεκλα αυτη τη φορα να με ακουσει νομιζω :P
01-05-2011, 20:19 #11
Λολλ οτι θα σε ακουσει θα σε ακουσει , το ποσο θα καταλαβει οτι ειναι λαθος αυτο που κανει επι τοσα χρονια κ οτι πρεπει σιγα σιγα να τα κοψει, εκει ειναι το θεμα !! :P
" I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
01-05-2011, 20:24 #12
Απαξ και πεισεις τον εαυτο σου οτι κατι το χρειαζεσαι, τοτε ειναι δυσκολος ο δρομος. Ισως πρεπει να τον αφησω οπως διαλλεξε να ζησει. Η να αλλάξω τα xanax με κανα τικ τακ :P
01-05-2011, 20:29 #13
To θεμα ειναι ομως να καταλαβει οτι δεν του χρειαζονται κ οτι μπορει να ανταπεξελθει στην καθημερινοτητα του ανετα κ χωρις αυτα τα οποια στην ουσια κακο του κανουν παρα καλο....ισως δεν το εχει συνειδητοποιησει κ εχει βολευτει μ αυτην τν κατασταση...
α, αν αλλαξεις τα ζαναξ με κανα τικ τακ δεν νομιζω να μην το καταλαβει !!! :P" I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
01-05-2011, 20:32 #14
Eιναι περιεργη κατάσταση. Οι φίλοι του δεν το θεωρουν κάτι κακό. Οταν εγώ είχα πάρει αντικαταθλιπτικά πέρσυ με κορόιδευε... ο.Ο Είναι δύσκολο να μην μπορείς να βοηθήσεις κάποιον
01-05-2011, 20:37 #15
Μαλλον δεν εχει καταλαβει οτι δεν υπαρχει λογος να τα παιρνει κ οτι μονο κακο του κανει να παιρνει επι τοσα χρονια ζαναξ...του χει γινει συνηθεια κ νιωθει ασφαλεια ετσι...Προσπαθησε να του εξηγησεις καποια πραγματα κ προσπαθησε να τον πεισεις να επισκεφτει καποιον ειδικο προκειμενου να του μειωσει σταδιακα τη δοση ωστε να μην εχει συμπτωματα..
" I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."