αρχή - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 11 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 159

Thread: αρχή

Senior Member
    ναι και αυτό που με εντυπωσιάζει είναι πως είχα παραιτηθεί από όλα με κάποιον τρόπο, χωρίς να το πολυκαταλάβω, ακόμα και από αυτά τα μικρά που μπορεί να μην σου αλλάζουν την διάθεση αλλά σε κάνουν να νιώθεις καλά εκείνη τη στιγμή και να φανταστείς ότι πάντα όλοι έλεγαν ότι τους αρέσει ο τρόπος που μπορώ να ενθουσιαστώ με το παραμικρό.ναι κι εγώ χάρηκα με αυτό για την ταινία σαν να μου δίνονται σιγά σιγά ευκαιρίες να επανορθώσω για ότι δεν έκαναν καλά μέχρι τώρα :)

Senior Member
    πολλες φορες αποσυρομαστε σιγα σιγα απο πραγματα που μας φτιαχνουν τη διαθεση χωρις να το πολυκαταλαβουμε...αλλα σημασια εχει οταν το συνειδητοποιουμε κ αναθεωρουμε καποια πραγματα κ αλλαζουμε καποιες συνηθειες κ εμπλουτιζουμε γενικοτερα την καθημερινοτητα μας !!
    σου δινονται λοιπον ευκαιριες οποτε φροντισε να τις εκμεταλλευτεις κ να εχουν θετικα αποτελεσματα στην ψυχολογια κ στη διαθεση σου !!
    χαιρομαι πολυ αν !! :)
    " I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."

Senior Member
    έτσι είναι.αυτό θα προσπαθήσω να κάνω.. ευχαριστώ για τα υποστηρηκτικά μηνύματα σου :)

Senior Member
    Καθε μερα σου θα ειναι κ καλυτερη αμα την εμπλουτιζεις κ εκτιμας ολα οσα σου φτιαχνουν τη διαθεση!!! Να σαι καλα αν !! :)

Senior Member
    Τις τελευταίες μέρες δεν είχα πολύ όρεξη και δεν είχα διάθεση να σκεφτώ θετικά και να βρώ κάτι που με έκανε να νιώσω καλά. σημερινός απολογισμός ημερας: συμμάζεψα και καθάρισα (δεν με έκανε να νιώσω καλύτερα εκείνη την ώρα, ίσα ίσα αλλά τώρα νιώθω- που είναι όλα γύρω μου καθαρά και συμμαζεμένα),περπάτητησα έξω (τελικά κάθε φορά που κάνω μια βόλτα περπατώντας- στο τέλος καταλήγει να μπεί στις καλύτερες στιγμές της μέρας-θα το καθιερώσω μου φαίνεται), κοιμήθηκα μέσα στην ημέρα λίγο και ξεκουράστηκα. και έκανα και σχέδια για άυριο. αυτά.

Senior Member
    Quote Originally Posted by αν? View Post
    Τις τελευταίες μέρες δεν είχα πολύ όρεξη και δεν είχα διάθεση να σκεφτώ θετικά και να βρώ κάτι που με έκανε να νιώσω καλά. σημερινός απολογισμός ημερας: συμμάζεψα και καθάρισα (δεν με έκανε να νιώσω καλύτερα εκείνη την ώρα, ίσα ίσα αλλά τώρα νιώθω- που είναι όλα γύρω μου καθαρά και συμμαζεμένα),περπάτητησα έξω (τελικά κάθε φορά που κάνω μια βόλτα περπατώντας- στο τέλος καταλήγει να μπεί στις καλύτερες στιγμές της μέρας-θα το καθιερώσω μου φαίνεται), κοιμήθηκα μέσα στην ημέρα λίγο και ξεκουράστηκα. και έκανα και σχέδια για άυριο. αυτά.
    Aν, ωραία να εκτιμάς στιγμές της ημέρας και να βρίσκεις πράγματα που σε ευχαριστούν :)

Με αφορμή, ήθελα να αναφερθώ σε κάτι που συνειδητοποίησα το τελευταίο διάστημα.

Αν παρατηρήσεις θα δεις πως είναι πολλά περισσότερα τα πράγματα που κάνεις και σε ευχαριστούν μέσα στην ημέρα και που θεωρείς δεδομένα να το πω. Και σίγουρα υπήρξε κάτι που σε έκανε να νιώσεις καλά και τις προηγούμενες μέρες...

Είναι ένα πρωινό χουζούρεμα, ένας ζεστός καφές, μια μουσική που μπορεί να ακούσεις και τυχαία, ένα χαμόγελο, μια ιδέα, ένα ντουζ, μια συνάντηση, ένα φαγητό που θα φτιάξεις- κι ας είναι κ αυγά βραστά, μια δημιουργία, η στιγμή που θα διψάς και θα πιεις κάτι κ τόσα άλλα αμέτρητα...! Στην ουσία είναι όλα αυτά που κρύβονται στις στιγμές και προσπερνάμε χωρίς να εκτιμάμε, απολαμβάνουμε.
    Αν σπάσουμε μια ολόκληρη μέρα στις στιγμές της, μιάζει τόσο μεγάλη και τόσο διαφορετική απ'την κάθε άλλη ακόμα κι αν κάνουμε κάθε μέρα τα ίδια πράγματα !

Είναι οι δυνατότητές μας καθώς και του περιβάλλοντος, οι τόσο δεδομένες επίσης αλλά και οι τόσο ανεκτίμητες!
    Οι βασικές και μετά οι ιδιαίτερες.

Είναι η ίδια η ζωή ,πολύτιμο δώρο, γιατί έτσι είναι, τίποτα δεν είναι δεδομένο, δε χρειάζεται να συμβεί δα και ΤΟ γεγονός για να ευχαριστηθεί κάποιος. Η ομορφιά κρύβεται σε πολύ απλά πράγματα αρκεί να εκτιμάμε το παραμικρό.

Για μένα εκεί είναι το κλειδί. Η εκτίμηση όσων έχω (όσων που προσφέρθηκαν, όσων κατάφερα, όσων συνεχίζουν να μου δίνονται και να δημιουργώ καθημερινά) και πάνω απ'όλα η μαγεία μέσα απ'την απλότητα και τη στιγμή.

Κι όλα αυτά που φαίνονται τόσο μικρά, όπως η δυνατότητα να βλέπουμε, να ακούμε, να ,να,..,να ζούμε...είναι η ίδια η ζωή μας. Κι αν δεν εκτιμήσουμε αυτό που έχουμε άραγε πως μπορούμε να το εξελίξουμε?

Καλή συνέχεια :)

Senior Member
    Αν, συμφωνω με την Arsi...η μαγεια κ το ωραιο κρυβεται πολλες φορες σε πραγματα κ καταστασεις που δεν τα θεωρουμε σημαντικα κ τα περναμε στο ντουκου....ποσα πραγματα που κανουμε καθημερινα αν κατσουμε κ τα αναλογιστουμε καλυτερα κ τα εκτιμησουμε, ποσο πιο πληρεις θα νιωσουμε....
    κ οσο για την βολτα συμφωνω κ επαυξανω!! δεν υπαρχει καλυτερο πραγμα για να χαλαρωσεις απο μια βολτα στη φυση...μακαρι να ειχα το χρονο να το εκανα κι εγω συχνα.....να το καθιερωσεις καθημερινα κ να το αγαπησεις !!!
    καλη συνεχεια αν !! κ ευχομαι η σημερινη σου μερα να ειναι εξισου γεματη, ευχαριστη, θετικη κ δημιουργικη !! :)

Senior Member
    έχετε δίκιο. ναι σίγουρα υπήρξε κάτι και τις μέρες στις οποίες αναφέρθηκα, γι αυτό και εγραψα "δεν είχα διάθεση να σκεφτώ θετικά και να βρώ κάτι που με έκανε να νιώσω καλά" και όχι δεν έγινε τίποτα ωραίο :). Arsi έχεις πολύ δίκιο για την μέρα και τις στιγμές της. Θα πρεπε να μαστε ευγνώμονες για τόσα πολλά πράγματα, αλλά προτιμώ να μην σκέφτομαι με αυτήν την λογική γιατί για πολύ καιρό με περιόριζε. Δεν ένιωθα καλά, ένιωθα ένα αίσθημα του ανεκπλήρωτου, είχα φόβους και ανησυχίες, άσχημες σκέψεις αλλά δεν επέτρεπα στον εαυτό μου να το παραδεχτεί ή να το μοιραστεί με άλλους γιατί ένιωθα τύψεις που ένιωθα έτσι ενώ είχα την υγεία μας εγώ και η δική μου, είχα την οικογένεια μου και την αγάπη της, είχα την τροφή μου, είχα το σπίτι μου, την μόρφωση μου κ.τ.λ. και άλλοι είχαν πολύ λιγότερα ή και τίποτα από αυτά. Πλεόν σκέφτομαι περισσότερο με την λογική ότι από την στιγμή που τα έχω όλα αυτά είναι πιο έντιμο να προσπαθώ να τα χαίρομαι χωρίς ιδιαίτερες υπερβολές, να είμαι πρόθυμη και ανοιχτή να βοηθήσω όπου και όποιον μπορώ αλλά παράλληλα να μην αρνούμαι ότι μπορεί να μην μου αρκούν για να μαι ευτυχισμένη. πιστεύω δηλαδή ότι δεν είναι κακό να προσπαθώ να βρώ τι μου φταίει και να το αλλάξω γιατι κάτι μαλλον μου φταίει για να νιώθω έτσι...κι το να γκρινιάζω λίγο που και που στην πορεία αυτή χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν εκτιμώ τα όσα ήδη εχω ( νομίζω ότι κι εσύ αυτό εννοείς Arsi με το να τα εξελίσσει κανείς όσα έχει ε;)
    Lacρymosa ευχαριστώ για την ευχή, σου έυχομαι το ίδιο :) όσο για τις βόλτες όσο πιο πολύ περπατάω τόσο καλύτερα νιώθω (λόγο της άσκησης, λόγω του κόσμου, λόγο του ξαθαρού αέρα δεν ξέρω πάντως ισχύει...)

Senior Member
    αν χαιρομαι πολυ !!! Μου αρεσει ο τροπος που σκεφτεσαι κ αναθεωρεις καποια πραγματα !!

keep on the good work girl !! :)

makia !! :)

Senior Member
    έχετε δίκιο. ναι σίγουρα υπήρξε κάτι και τις μέρες στις οποίες αναφέρθηκα, γι αυτό και εγραψα "δεν είχα διάθεση να σκεφτώ θετικά και να βρώ κάτι που με έκανε να νιώσω καλά" και όχι δεν έγινε τίποτα ωραίο :). Arsi έχεις πολύ δίκιο για την μέρα και τις στιγμές της. Θα πρεπε να μαστε ευγνώμονες για τόσα πολλά πράγματα, αλλά προτιμώ να μην σκέφτομαι με αυτήν την λογική γιατί για πολύ καιρό με περιόριζε.
    Δεν ένιωθα καλά, ένιωθα ένα αίσθημα του ανεκπλήρωτου, είχα φόβους και ανησυχίες, άσχημες σκέψεις αλλά δεν επέτρεπα στον εαυτό μου να το παραδεχτεί ή να το μοιραστεί με άλλους γιατί ένιωθα τύψεις που ένιωθα έτσι ενώ είχα την υγεία μας εγώ και η δική μου, είχα την οικογένεια μου και την αγάπη της, είχα την τροφή μου, είχα το σπίτι μου, την μόρφωση μου κ.τ.λ. και άλλοι είχαν πολύ λιγότερα ή και τίποτα από αυτά.

Αν μου, η αξία της στιγμής καθώς και της ζωής της ίδιας περιλαμβάνει και το γεγονός του σεβασμού προς τα δυσάρεστα συναισθήματα.. των αναγκών μας. Ναι,δεν είναι όλα τέλεια από μόνα τους...όμως η κάθε στιγμή έχει μεγάλη αξία στο να τη ζούμε. Αυτή είναι η ζωή μας. Το παρόν ή κάθε παρούσα στιγμή. Κρύβονται πολλές χαρές δεδομένες αλλά και στιγμές πόνου και αμφιβολιών κλπ κλπ Η αλήθεια έδωσα πιο πολύ βάση στα όμορφα κρυμμένα πράγματα. Με λίγα λόγια αυτό ήθελα να πω 'η αξία να ζούμε πραγματικά την κάθε στιγμή, να τη σεβόμαστε, να της δίνουμε την προσοχή μας, να την εκτιμάμε' .

Πλεόν σκέφτομαι περισσότερο με την λογική ότι από την στιγμή που τα έχω όλα αυτά είναι πιο έντιμο να προσπαθώ να τα χαίρομαι χωρίς ιδιαίτερες υπερβολές, να είμαι πρόθυμη και ανοιχτή να βοηθήσω όπου και όποιον μπορώ αλλά παράλληλα να μην αρνούμαι ότι μπορεί να μην μου αρκούν για να μαι ευτυχισμένη. πιστεύω δηλαδή ότι δεν είναι κακό να προσπαθώ να βρώ τι μου φταίει και να το αλλάξω γιατι κάτι μαλλον μου φταίει για να νιώθω έτσι...κι το να γκρινιάζω λίγο που και που στην πορεία αυτή χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν εκτιμώ τα όσα ήδη εχω ( νομίζω ότι κι εσύ αυτό εννοείς Arsi με το να τα εξελίσσει κανείς όσα έχει ε;)

Ναι αυτό εννοώ :) κι εκεί παίζει η αυτοεκτίμηση επίσης με λίγα λόγια. Εκτιμούμε αυτό που είμαστε κι αυτά που έχουμε κι αυτό μας ανοίγει την πόρτα στο να δημιουργήσουμε, εξελίξουμε τη ζωή μας.

Lacρymosa ευχαριστώ για την ευχή, σου έυχομαι το ίδιο :) όσο για τις βόλτες όσο πιο πολύ περπατάω τόσο καλύτερα νιώθω (λόγο της άσκησης, λόγω του κόσμου, λόγο του ξαθαρού αέρα δεν ξέρω πάντως ισχύει...)
    Καλή συνέχεια αν.... :)

Senior Member
    σήμερα είμαι αρκετά ενθουσιασμένη.. μου φαίνεται ότι το "προγραμματάκι ευτυχίας" μου σιγά σιγά μου γίνεται συνήθεια..χθές πέρασα πολύ όμορφο την μέρα μου, προσπάθησα να μην σκεφτώ τίποτα απ όσα πρέπει να γίνουν και να χαλαρώσω..ξύπνησα αργά το πρωί, χουζούρεψα λίγο, πήγα στην αγορά με παρέα και πήρα 1-2 καινούργια ρούχα, το απόγευμα πήγα μια μικρή βολτούλα περπατώντας και το βράδυ πήγα θέατρο..δεν μπορώ να πιστέψω με πόση ευκολία και διάθεση τα έκανα όλα αυτά..πραγματικά αρχίζω να νιώθω ότι κάτι άλλαξε μέσα μου.
    και σήμερα..σήμερα ξύπνησα πολύ πρωί, άνοιξα τέρμα τα παράθυρα να μπεί ο ήλιος και τελείωσα με τις υποχρεώσεις μου για σήμερα-σε χαλαρό όμως κλίμα χωρίς να αγχώνομαι και τελικά ήμου πολύ πιο αποδοτική, μετά βγήκα κα για απογευματινό καφεδάκι.. αυτά.
    και θέλω να εκμυστηρευτώ και κάτι ακόμα εδώ..ότι πάντα πίστευα ότι δεν έχει τύχει να γνωρίσω άτομα με τα οποία θα μπορούσα να ξεκινήσω μια σχεση φιλική ή ερωτική τον τελευταίο καιρό επειδή είχε φτασει η στιγμή να μπορέσω να βρώ τον εαυτό μου , να μάθω να ζώ μόνη μου..είναι περίεργη η λογική- ότι όλα γίνονται για κάποιον λόγο- και δεν ταιριάζει πολύ με τον τρόπο σκέψης μου γενικότερα αλλά στη συγκεκριμένη πρίπτωση νομίζω ότι έτσι είναι..μπορεί βέβαια να είναι και απλά η συνέπεια αυτού (δηλ. επειδή έχω χάσει ή δεν έχω βρεί τον εαυτό μου δεν έχω δημιουργήσει σχέσεις τελευταία ) ή ίσως και όλο αυτό να είναι η ανάγκη μου να προσδώσω μια λογική εξήγηση έξω από μένα. νομίζω ότι είμαι σε καλό δρόμο πάντως..αυτά.

Senior Member
    Μπράβο αν μου! :)
    Πολύ μου άρεσε το μνμ σου :)

Είδες? όσο δίνεις τροφή στον εαυτό σου και τον φροντίζεις σε ανταμοίβει και με το παραπάνω!

Senior Member
    :)

ναι μάλλον έτσι είναι. και τις τελευταίες μέρες όταν σκέφτομαι ορισμένα πράγματα τα σκέφτομαι πολύ πιο ψύχραιμα..όχι με αυτό το πάθος να μην δώ τίποτα αρνητικό, που ήταν και κάπως παράλογο..νομίζω ότι το ψύχραιμα ταιριάζει καλύτερα απ όλα σε αυτήν την φάση..χωρίς να πελαγώνω ή να αγχώνομαι ιδιαίτερα, πιο ξεκάθαρα και πιο ρεαλιστικά. πάλι έχω έντονες ανησυχίες, αρνητικές σκέψεις και φόβους αλλά κάπως ισορροπούν με τα υπόλοιπα και δεν επηρεάζουν ή καθορίζουν στον ίδιο βαθμό την καθημερινότητα μου.

Senior Member

ναι μάλλον έτσι είναι. και τις τελευταίες μέρες όταν σκέφτομαι ορισμένα πράγματα τα σκέφτομαι πολύ πιο ψύχραιμα..όχι με αυτό το πάθος να μην δώ τίποτα αρνητικό, που ήταν και κάπως παράλογο..
    Η ψυχολόγος μου πέρυσι μου είπε
    ' άσε αυτό το κομμάτι σου να μιλήσει, μην το φιμώνεις γιατί όσο το πνίγεις τόσο αυτό αντιδράει '

Αυτό στο λέω σχετικά με την προηγούμενη παθιασμένη άρνηση που αναφέρεις για ένα κομμάτι του εαυτού σου.

Καλά το βλέπεις, ψύχραιμα και συγχρόνως φροντίζοντάς σε.
    Για μένα καταρχήν αποδέξου το χωρίς καμία ενοχή και μετά 'άκουσέ το'. Τι σου λέει και τι ισχύ έχουν? Αν ναι γιατί, αν όχι πάλι γιατί.

Είμαι της γνώμης πως οι αρνητικές σκέψεις, οι οποίες κατ επέκταση δημιουργούν δυσάρεστα συναισθήματα βασίζονται σε ένα λάθος σκεπτικό που έχει καθιερωθεί και μπαίνει σε λειτουργία χωρίς καν να αντιληφθούμε. Προσπάθησε λοιπόν να επιχειρηματολογήσεις, να τις επεξεργαστείς και να μην της αφήνεις αμάσητες.

Όσο για τα δυσάρεστα συναισθήματα νομίζω πως ένα σημαντικό κομμάτι προέρχεται από αρνητικές σκέψεις, ένα άλλο από ανεκπλήρωτες ανάγκες (που κ εκεί μπορείς να το αντιμετωπίσεις αλλάζοντας ένα ηττοπαθές σκεπτικό με ένα καινούριο που δεν είναι άλλο από ... ναι μπορώ να το φροντίσω με απλά λόγια και εκπληρώνοντας τες σιγά σιγά), ένα άλλο από κάποιο οδυνηρό (-α) γεγονός (-οτα) που εκεί για μένα είναι το υγιές κομμάτι του πόνου (όπως πχ στο πένθος, σε έναν χωρισμό κλπ) (ο φυσιολογικός πόνος βρε παιδί μου! αν σπάσεις το πόδι σου πχ δε θα πονάς? ),... αυτά μου'ρχονται.
    Έχουν ένα μήνυμα πάντως. 'φρόντισέ με' !

Καλά κάνεις και δεν τα διώχνεις πεισματικά! Να δεις που θα έχουν λιγότερη επιρροή, κάτι που το βλέπεις ήδη.. κι όταν έχεις όρεξη επεξεργάσου τα κιόλας (υπάρχει ένα βιβλίο 'αισθανθείτε καλά' νομίζω λέγεται και νομίζω πως είναι πολύ βοηθητικό)(επίσης θεωρώ πολύ βοηθητικό έναν ειδικό γι'αυτή τη διαδικασία).
    Κ κάτι άλλο πιστεύω πως τουλάχιστον ένα μικρό 'αρνητικό' κομμάτι υπάρχει σε όλους τους ανθρώπους, το πρόβλημα είναι όταν ξεπερνάει το 'θετικό' με αποτέλεσμα να νιώθουμε δυσφορία και δυλειτουργικότητα.
    Ωραία που αρχίζεις να νιώθεις ότι ισορροπείς τα δυσάρεστα με τα όμορφα και σου εύχομαι να υποχωρούν όλο και περισσότερο τα δυσάρεστα συναισθήματα μέρα με τη μέρα και να τα αντικαθιστούν ευχάριστα :)

Senior Member

ναι μάλλον έτσι είναι. και τις τελευταίες μέρες όταν σκέφτομαι ορισμένα πράγματα τα σκέφτομαι πολύ πιο ψύχραιμα..όχι με αυτό το πάθος να μην δώ τίποτα αρνητικό, που ήταν και κάπως παράλογο..νομίζω ότι το ψύχραιμα ταιριάζει καλύτερα απ όλα σε αυτήν την φάση..χωρίς να πελαγώνω ή να αγχώνομαι ιδιαίτερα, πιο ξεκάθαρα και πιο ρεαλιστικά. πάλι έχω έντονες ανησυχίες, αρνητικές σκέψεις και φόβους αλλά κάπως ισορροπούν με τα υπόλοιπα και δεν επηρεάζουν ή καθορίζουν στον ίδιο βαθμό την καθημερινότητα μου.
    Αν μου χαιρομαι παρα πολυ !! :) Μπραβο σου !! :)
    Αρνητικα παντα θα υπαρχουν ,απλα δεν πρεπει να τα αφηνεις να επισκιαζουν τα θετικα κ να επηρεαζουν την ψυχολογια σου...Συμφωνω οτι το "ψυχραιμα" ειναι το πιο καταλληλο για να αποδωσει ακριβως αυτο..
    Καλη συνεχεια κ με ευχαριστα κ θετικα μηνυματα !! :)

Page 2 of 11 FirstFirst 1234 ... LastLast