Αεροφοβία..
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 11 of 11
    Junior Member

Αεροφοβία..

Γειά σε ολους και καλως σας βρηκα. Ειμαι νέα στο φορουμ, το βρηκα αρκετα ενδιαφερον μετα απο καποια πραγματα που διαβασα και ειπα να γραψω εδω το θεμα που με απασχολει...

Φοβάμαι αφάνταστα να ταξιδέψω με αεροπλάνο,με πιάνει πανικός μήνες πριν ταξιδέψω μονο και στην σκέψη ότι θα μπω στο αεροπλάνο..Περνάνε από το μυαλό μου όλοι οι κίνδυνοι που μπορούν να προκύψουν μέσα στο αεροπλάνο και κατά την διάρκεια τις πτήσης..Φοβάμαι μην με πιάσει πανικός γιατί θα μπω σε κλειστό χώρο με πολύ κόσμο..Φοβάμαι τις καιρικές συνθήκες, για να καταλάβετε μέρες πριν κοιτάζω τον καιρό κάθε 3 ώρες και αν έχει κακό καιρό με πιάνει πανικός..Φοβάμαι και την πιο μικρή ανατάραξη που θα κάνει το αεροπλάνο..δεν μπορώ να ταξιδεύω για ώρα μου φαίνεται αιώνας..Νιώθω παγιδευμένοι..από την στιγμή που μπαίνω στο αεροπλάνο,και κλείνουνε οι πόρτες πάει τελειωσε αυτό ήταν δεν έχει να ξανά βγω..δεν μπορώ να είμαι κλεισμένη κάπου και να μην περνάει από το χέρι μου για να το σταματήσω και να κατεβω..Δεν εμπιστεύομαι κανένα πιλότο,ούτε τις εταιρίες..Φοβάμαι επίσης ότι κάποιο λάθος θα γίνει στην εναέριες κυκλοφορίες και θα συγκρουστούμε κάπου η θα βγούμε εκτος ελεγχου..και το χειρότερο να πάθει κάποια βλάβη το αεροπλάνο κατά την διάρκεια τις πτήσης..Όταν μπαίνω στο αεροπλάνο νιώθω ότι ήρθε το τέλος τις ζωή μου ότι πάει πέθανα,νιώθω ότι δεν μπορώ να "ελεξω" την κατάσταση γιατί κάποιος άλλος κρατάει την ζωή μου στα χερια του (p.x πιλότος)..
    Μπορώ να σας γράψω χιλιάδες αλλα τόσα,δεν αντέχω άλλο αυτό το καταραμένο άγχος..με αυτή μου την φοβία χάνω τα καλύτερα χρονια τις ζωής μου..χάνω την διασκέδαση με φίλους τις εκδρομές τα πάντα..

Ευχαριστώ εκ τον προτερων

Member
    Καλημέρα Έλενα.Καταλαβαινω τους φοβους σου εξ αλλου τοσοι ανθρωποι φοβουνται το αεροπλανο.Αλλα αυτο που εχω να σου πω εγω ειναι σκεψου ποσα ατυχηματα γινονται στο δρομο με αυτοκινητα και μηχανες καθημερινα και απο την αλλη ποσα αεροπλανα πεφτουν καθε μερα?στο δρομο γίνονται αμετρητα δυστυχως καθημερινα.για εμενα το αεροπλανο ειναι το πιο ασφαλες μεσο για να ταξιδεψει καποιος.αλλα καταλαβαινω τους φοβους σου.αλλα δεν ειναι και ευκολο να το ξεπερασεις.μονο αν μπορεις κανε μια προσπαθεια γιατι δεν αξιζει να ταλαιπωρησε με αλλα μεσα απο τη στιγμη που το σκεφτεσαι σημαινει πως θελεις να ταξιδευεις ετσι αλλα δε μπορεις.οποτε κανε μια προσπαθεια...

Senior Member
    Ελενα σε καταλαβαινω...πολλοι ανθρωποι φοβουνται να ταξιδεψουν με το αεροπλανο...εγω παλι φοβαμαι πολυ τα πλοια, τα αεροπλανα δεν τα φοβαμαι καθολου!! Προσπαθησε να δεις τα πραγματα ορθολογικα κ ψυχραιμα κ να μετριασεις το φοβο σου....σκεψου πως ειναι ανυποστατα ολα οσα φανταζεσαι οτι θα γινουν...κ μην ψαχνεις συνεχεια τον καιρο γιατι ετσι αγχωνεσαι περισσοτερο αλλωστε πολλες φορες οι καιρικες συνθηκες αλλαζουν γρηγορα κ αδικα τοσος φοβος κ αγχος εκ των προτερων......
    " I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."

Ελενη...καλημέρα καταρχην..
    Να σε ρωτήσω κάτι? Έχεις μπει ποτέ σε αεροπλάνο?
    Αυτά που γράφεις μου θυμίζουν τη γιαγια μου, όσο και αν σου φαίνεται περίεργο.

Senior Member
    ελενη το αεροπλανο πεταει πανω απο τα συννεφα εκει εχει παντα ηλιο και γυρω στουσ -40 οτι καιρο και να κανει εσυ ηλιο θα βλεπεισ μεχρι να προσγειωθεισ πληροφοριακα σου τα λεω

Senior Member
    ναι πραγματι συνηθως εχει ηλιο αν κ δεν ισχυει αυτο παντα γιατι πολλες φορες περναει κ μεσα απ τα συννεφα κ κανει κενα αερος καπως ετσι λεγεται νομιζω...εκτος αμα ταξιδευεις βραδυ οποτε βλεπεις σκοταδι εγω προσφατα ταξιδεψα με βραδυνη πτηση κ ψιλοχεστηκα πανω μου ειναι η αληθεια.....καλυτερα να ταξιδευεις μερα..

Member
    γεια σου ελενα.να σου πω και εγω που ξερω απο αυτα οτι για να πεσει ενα αεροπλανο πρεπει να υπαρξουν 7 προβληματα ταυτοχρονα.ενα αεροπλανο δεν πεφτει αν πεσει σε αναταραξεις ή αν χαλασει ενας κινητηρας.ακομα και οταν εχει κακοκαιρια οι πιλοτοι δεν περνουν μεσα απο καταιγιδες.γινονται πολλοι ελεγχοι γενικα,δεν υπαρχει λογος να φοβασαι.

Senior Member
    Είναι το ασφαλέστερο μεταφορικό μέσο, αυτό να ξέρεις μόνο. Τίποτα δεν γίνεται, μην φοβάσαι, τόσοι και τόσοι ταξιδεύουν.
    ΦΟΒΑΜΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΜΗΝ Μ ΑΦΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ....

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΑΡΡΩΣΤΟΥΣ, ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ Σ ΟΣΟΥΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ....

Senior Member
    και γω ετσι ελεγα πως τα φοβομουν γιατι δεν εχεις εσυ τον ελεγχο του εαυτου σου αλλα αλλος αλλα ειμαι απο νησι και αναγκαστηκα συνηθισα να ταξιδευω με αεροπλανα αφου δεν υπηρχε αλλη επιλογη!
    στην αρχη ειναι το σοκ!

Junior Member
    Quote Originally Posted by Θεοφανία View Post
    Ελενη...καλημέρα καταρχην..
    Να σε ρωτήσω κάτι? Έχεις μπει ποτέ σε αεροπλάνο?
    Αυτά που γράφεις μου θυμίζουν τη γιαγια μου, όσο και αν σου φαίνεται περίεργο.
    Σπουδάζω στο εξωτερικό έτσι αναγκαστικά πρέπει να ταξιδεύω κάθε Χριστούγεννα Πάσχα και καλοκαίρι..Σπουδάζω εδώ k 2 χρονια ταξίδεψα περίπου 14 φορες αλλα και 1000 να ταξίδευα δεν πιστεύω να σταματήσω να φοβάμαι,δεν μπορώ να το ξεπεράσω..

Senior Member
    ρε συ ελενα ταξιδεψες 14 φορες, εγινε αυτες τις φορες τιποτα ?? δεν ειναι η πρωτη φορα ωστε να εχεις τοσο πολυ φοβο...ειναι πολυ ελαχιστες οι πιθανοτητες να γινει κατι, για αυτο δες το πιο ψυχραιμα το θεμα κ προσπαθησε να το ξεπερασεις..