μας θεωρουν επικινδυνους? ΓΙΑΤΙ?
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 9 of 9
    Senior Member

μας θεωρουν επικινδυνους? ΓΙΑΤΙ?

καποιος,εγω πχ ειμαι ψυχωσικος.μολις ακουω απο τους αλλους στο δρομο οτι καποιος σκοτωσε καποιον αμεσως ψυχωτικος . κατσε ρε φιλε αμα τον πω ΄΄ρε φιλε και εγω ψυχωτικος ειμαι΄΄ θα φοβηθει? εμεις εχουμε ενα προβλημα που μονο οταν φτασει στο αμην και αμα ειχε και τον χαρακτηρα απο πριν την αρρωστια ο αλλος για βια θα την ασκησει. δηλαδη εαν και εαν . χρησιμοποιουν δικους μας χαρακτηρισμους επειδη ακουγονται ΄΄τρομακτικοι΄΄ και το αποδιδουν σε καθε ειδος λαλακα που εγκληματει.
    δεν μας φτανει η αρρωστια μας θα πρεπει να την κρυβουμε κιολας απο την υπολοιπη κοινωνια και να ντρεπομαστε για αυτο.

Banned
    πολλοι οι λογοι, πρωτα απ΄ολα γιατι δε μας εχουν σιγουρους για να νιωθουν ασφαλεια. οσο πιο διαφορετικος ειναι καποιος, τοσο πιο επικινδυνος φανταζει...

Senior Member
    Γιατι αν δεν το παθουν κ αυτοι, ειναι πολυ δυσκολο να το απομυθοποιησουν..........
    Γιατι το μυαλο μας ειναι κολλημενο.........
    Γιατι βλεπουμε πολυ ΤV.........
    Γιατι εχουμε πολυ φαντασια για πραγματα που δεν χρειαζεται να εχουμε.........
    Γιατι τελικα...........ειμαστε ρατσιστες.

..........και καμμια φορα γιατι εμεις θεωρουμε τον εαυτο μας πιο επικινδυνο απ οτι τον θεωρουν οι υπολοιποι.....
    ...να βαλω τα μεταξωτα κ να φυσαει, στα εργοστασια μπροστα κ στα σκουπιδια πλαι..............

Senior Member
    Π. Σακελλαρόπουλος

ΑΝΤΙ ΠΡΟΛΟΓΟΥ

Με μια παράγραφο του J. Hochmann, θα ήθελα να προτείνω το συναισθηματικό κλίμα μέσα στο οποίο είναι προτιμότερο να παρουσιαστεί η εισήγησή μου.
    Ο J. Hochmann, είναι διδάσκων ψυχαναλυτής της Ψυχαναλυτικής Εταιρίας του Παρισιού. Θεραπευτής ψυχώσεων παιδιών και ενηλίκων, από πολλά χρόνια.
    «Εχουμε πολύ «βασανίσει» τους τρελλούς. Τους κάψαμε στην πυρά, τους εξορίσαμε, τους φυλακίσαμε. Τους αλυσοδέσαμε και μετά τους φορέσαμε το ζουρλομανδύα. Με χιλιάδες μεθόδους, με μια καλυμμένη βία θελήσαμε να τους κάνουμε να ομολογήσουν δημόσια το λάθος τους, να απαρνηθούν το παραλήρημά τους, να εγκαταλείψουν τις ψευδαισθήσεις τους, να ομολογήσουν και να κριτικάρουν τις μυστικές ενασχολήσεις τους. Απαιτήσαμε να επανορθώσουν τη συμπεριφορά τους. Επιτεθήκαμε στα κορμιά τους με χτυπήματα, με σκληρές φαρμακοθεραπείες, με αιματηρές βεντούζες, με εξαντλητικές δίαιτες, με ηλεκτροσόκ. Φτάσαμε μέχρι του σημείου ν’ανοίξουμε το κρανίο τους για να βγάλουμε από μέσα το «λίθο της τρέλλας»… λίγο αργότερα τους ακρωτηριάσαμε τον εγκέφαλό τους….

Senior Member
    http://get-your-kicks.blogspot.com/2...g-post_17.html ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ!!!
    Η ανησυχία μοιάζει με την κουνιστή πολυθρόνα. Σε κρατάει απασχολημένο χωρίς να σε πηγαίνει πουθενά.

Senior Member
    Quote Originally Posted by katerinaki View Post
    Π. Σακελλαρόπουλος

ΑΝΤΙ ΠΡΟΛΟΓΟΥ

Με μια παράγραφο του J. Hochmann, θα ήθελα να προτείνω το συναισθηματικό κλίμα μέσα στο οποίο είναι προτιμότερο να παρουσιαστεί η εισήγησή μου.
    Ο J. Hochmann, είναι διδάσκων ψυχαναλυτής της Ψυχαναλυτικής Εταιρίας του Παρισιού. Θεραπευτής ψυχώσεων παιδιών και ενηλίκων, από πολλά χρόνια.
    «Εχουμε πολύ «βασανίσει» τους τρελλούς. Τους κάψαμε στην πυρά, τους εξορίσαμε, τους φυλακίσαμε. Τους αλυσοδέσαμε και μετά τους φορέσαμε το ζουρλομανδύα. Με χιλιάδες μεθόδους, με μια καλυμμένη βία θελήσαμε να τους κάνουμε να ομολογήσουν δημόσια το λάθος τους, να απαρνηθούν το παραλήρημά τους, να εγκαταλείψουν τις ψευδαισθήσεις τους, να ομολογήσουν και να κριτικάρουν τις μυστικές ενασχολήσεις τους. Απαιτήσαμε να επανορθώσουν τη συμπεριφορά τους. Επιτεθήκαμε στα κορμιά τους με χτυπήματα, με σκληρές φαρμακοθεραπείες, με αιματηρές βεντούζες, με εξαντλητικές δίαιτες, με ηλεκτροσόκ. Φτάσαμε μέχρι του σημείου ν’ανοίξουμε το κρανίο τους για να βγάλουμε από μέσα το «λίθο της τρέλλας»… λίγο αργότερα τους ακρωτηριάσαμε τον εγκέφαλό τους….
    no comment...........αυτο κ μονο λεει πολλα............
    " I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."

Senior Member
    Η λεξη ''ψυχωση'' για να σου πω την αληθεια ,ναι, ακουγεται καπως! Βεβαια 8α μου πεις ειναι μονο μια λεξη!! Ναι, δεν αντιλεγω αλλα αυτη η λεξη καλως η κακως συνδιαζεται με γεγονοτα τα οποια σε εμας (που δεν εχουμε αυτη την αρρωστια) φενονται μη φυσιολογικα, περιεργα και ακομα και τρομακτικα πολλες φορες!! Το θεμα ειναι ομως πως ολοι οι ανθρωποι που εχουν αυτη την αρρωστια και γενικα δεν εχουν τις ιδιες αντιδρασεις , τα ιδια θελω και τα ιδια πιστευω! Οποτε αυτοι που σαν κατηγοριοποιουν ειναι πραγματικα πολυ κλειστομυαλοι και το μυαλο τους δεν μπορει να παει λιγο παραπερα απο αυτο που ακουνε και που βλεπουν με τα ιδια τους τα ματια! Μενει εκει! Λειτουργεια 0. Εγω ειμαι 21 χρονων και το αγορι μου που ειναι με ψυχωση δεν το φοβαμαι! Κραταω ομως παντα μια πισινη (οπως και με ολους τους ανθρωπους) . Σιγουρα μου περασε απειρες φορες απο το μυαλο ...''κι αν καποια στιγμη τον πιασει κατι και μου κανει κακο? και αν νομιζει πως καποιος παει να μου κανει κακο και χτυπησει εμενα καταλαθος?? και αν...? και αν...??''. Πραγματα απολυτως φυσιολογικα να σου περασουν απο το μυαλο σε μια τετοια κατασταση! Αλλα απλα να περασουν και σιγα σιγα να φυγουν...οχι να κολλησουν εκει! Εγω αυτο το καταφερα, και το μονο που σκεφτομαι τωρα ειναι να μην μου ξανα υποτροπιασει το καλο μου γιατι απλα δεν μπορω να τον βλεπω να βασανιζεται!!!

Senior Member
    επειδη , καποιοι ανθρωποι με σοβαρες ψυχικες παθησεις που μενουν χωρις ψυχιατρικη παρακολουθηση και αγωγη, μπορει να φτασουν και στο εγκλημα κι αυτοι στιγματιζουν και ολους τους υπολοιπους... οι οποιοι ειτε ειναι σε αγωγη, ειτε δεν ειναι, αλλα ουτε ειναι ικανοι να εγκληματισουν...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    επειδη , καποιοι ανθρωποι με σοβαρες ψυχικες παθησεις που μενουν χωρις ψυχιατρικη παρακολουθηση και αγωγη, μπορει να φτασουν και στο εγκλημα κι αυτοι στιγματιζουν και ολους τους υπολοιπους... οι οποιοι ειτε ειναι σε αγωγη, ειτε δεν ειναι, αλλα ουτε ειναι ικανοι να εγκληματισουν...
    Τους υπόλοιπους σχιζοφρενείς η τους υπόλοιπους ανθρώπους?

Προφανώς δεν έχεις καταλάβει ότι η μόνη λύση που βρίσκει η κοινωνία για τους τρελούς είναι να τους πλακώνει στα ναρκωτικά έτσι ώστε να μην ενοχλούν..

http://en.wikipedia.org/wiki/Managem..._schizophrenia

Στην Ελλάδα πάντως δεν θα βρεις και πολλά (αν και τα τελευταία χρόνια τα κρούσματα δολοφονιών έχουν αυξηθεί)

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of...ers_by_country

Καθώς και ότι η δολοφονία έχει γίνει ένα ακόμα "επάγγελμα" αν μπορείς να το πεις έτσι (και ουδεμία σχέση με σχιζοφρένεια)

http://www.madata.gr/epikairotita/social/103552.html
    Last edited by carrot; 09-05-2011 at 01:54.