ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΑΛΟΟΛ - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 34
    Αφού λοιπόν έχεις εξαντλήσει, απ όσο λες, όλα τα περιθώρια, μήπως χρειάζεται μια πιο δυναμική παρέμβαση από τη μεριά σου?
    Εμένα η θέση μου σε πάσης φύσεως εξαρτήσεις, είναι να μη δημιουργούμε στον άλλον την αίσθηση πως πίσω του υπάρχει η ασφάλεια ανθρώπων που νοιάζονται και ανησυχούν.
    Τα άτομα με εξάρτηση νιώθουν πως έχει αναλάβει άλλος το πρόβλημα και επαναπαύονται.
    Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο γιατί υπάρχουν και παιδιά στη μέση, αλλά μήπως του χρειάζεται ένα καλό μάθημα απ όλους σας μήπως και ξυπνήσει?
    Να σε ρωτήσω κάτι?
    Όταν πίνει γίνεται βίαιος? Θέλω να πω, είναι ξεκάθαρο πως ατιμετωπίζει πρόβλημα?

Junior Member
    συγνώμη που δεν απάντησα αμέσως αλλά ήρθε παρέα στο σπίτι και δεν μπορώ να συνεχίσω. ΄Οχι δεν υπάρχει σωματική βιαιότητα. Μόνο ψυχολογική πίεση γιατί δεν ελέγχει τι κάνει και τι λέει. sorry δεν μπορώ να συνεχίσω άλλο, ελπίζω να τα πούμε με σένα και με άλλους αργότερα

Junior Member
    Ritsa, επικοινώνησε και με την Αλ-Ανών (Οικογενειακές Ομάδες Αλκοολικών Ανωνύμων) στο 2105239161 ή απο την σελίδα τους (www.alanon.gr). Eίναι μια ομάδα αυτοβοήθειας για συγγενείς/φίλους αλκοολικών και πιστεύω πως θα μπορουν να σε καθοδηγήγουν στο τι και πως.

Junior Member
    Καλησπερα.
    Εμαι 17 μηνες καθαρος απο το ναρκωτικο που ακουει στο κωδικο ονομα \"αλκοολ\",και αλκοολικος.Τα πιο πολλα απο τα παραπανω που διαβασα τα εχω βιωσει.Ο αλκοολισμος ειναι μια πολυδιαστατη ψυχολογικη νοσος,βαρια θα την χαρακτηριζα,και η απεξαρτηση ειναι αργη και δυσκολη.Με πατερα αλκοολικο και μανα που παλευε ΚΑΚΩΣ να συμμαζεψει τα ασυμμαζευτα στο σπιτι...Αποψη μου ειναι οτι το αλκοολ κοβεται μονο με συμμετοχη σε ομαδικα προγραμματα ΑΛΚΟΟΛΙΚΩΝ και παραλληλη ατομικη υποστηριχτικη ψυχοθεραπεια.Αλλοι \"φιλοι\" αλκοολικοι που κατεφυγαν σε αλλες μεθοδους,δεν βλεπω να τα καταφερνουν.Παγιδα κατα την αποψη μου και την εμπειρια μου παντα,ειναι το να προσπαθησει καποιος να διορθωσει τα ψυχολογικα του προβληματα πρωτα,και σαν κερασακι στην τουρτα να φυγει και το αλκοολ.Ο ευκολος τροπος,αλλα μαλλον ο ΜΗ τροπος...Ο τροπος που βλεπω εγω να λειτουργει ειναι:αποχη πρωτα και ταυτοχρονη θεραπεια.Πληρης αποχη ομως.Ο δυσκολος τροπος...Απαραιτητη προυποθεση η συνειδητη αποφαση και πιθανη το \"πιασιμο\" του προσωπικου μας \"πάτου\".Καλη τυχη σε οποιον παλευει μ αυτον τον δαιμονα...Ειναι πολυ υπουλο πραμμα.Το νομιμο!!
    ΥΓ:Αν καποιος ψαχνει ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ βοηθεια,ας μου στειλει mail.Το καλυτερο που εχει ομως να κανει,ειναι να ψαξει να δει τι του ταιριαζει.

Member
    Μια ερώτηση. Έπινα σχετικά λίγο τα τελευταία 5-6 χρόνια. Τους τελευταίους δύο μήνες όμως πίνω πολύ σχεδόν όλα τα βράδια σε σημείο που πέφτω ξερός στο κρεβάτι. Θεωρούμαι αλκοολικός? Πιστεύεται δηλαδή πως έχω κάποια εξάρτηση με το αλκοόλ? Δεν θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που δεν ήπια αλλά δεν νομίζω να είχα τόσο πρόβλημα. Εφόσον δεν το χρειάζομαι όλη την μέρα παρά μόνο το βράδυ για να κοιμηθώ πιο εύκολα δεν είμαι μια χαρά?

Senior Member
    Originally posted by samuel
    Μια ερώτηση. Έπινα σχετικά λίγο τα τελευταία 5-6 χρόνια. Τους τελευταίους δύο μήνες όμως πίνω πολύ σχεδόν όλα τα βράδια σε σημείο που πέφτω ξερός στο κρεβάτι. Θεωρούμαι αλκοολικός? Πιστεύεται δηλαδή πως έχω κάποια εξάρτηση με το αλκοόλ? Δεν θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που δεν ήπια αλλά δεν νομίζω να είχα τόσο πρόβλημα. Εφόσον δεν το χρειάζομαι όλη την μέρα παρά μόνο το βράδυ για να κοιμηθώ πιο εύκολα δεν είμαι μια χαρά?
    Το ρωτάς ? Μπορείς για ένα - ρωτάω για ΜΟΝΟ ΕΝΑ - βράδυ να μην πιεις μέχρι που να ξεραθείς ? Αυτό που εσύ θεωρείς χαλάρωμα (δηλαδή το ξεπάτωμα μέχρι που να μην ξέρω πότε και πως κοιμήθηκα) εγώ το λέω απόλυτη έλλειψη συνείδησης κι απόλυτο εθισμό..Έχε υπ\' όψη σου πως η εξάρτηση στην αλκοόλη έχει στάδια...Π.χ. αν έχεις μάθει να πίνεις 1-2 ποτά την ημέρα (κι ούτε σταγόνα παραπάνω) πιθανόν να ζήσεις μέχρι τα βαθειά γεράματα..Αν όμως έχεις συνηθίσει να \"ξεραίνεσαι\" κάθε βράδυ (που πάει να πει προσλαμβάνεις περισσότερη αλκοόλη από όση μπορεί ο οργανισμός σου να απορροφήσει ), δεν χρειάζεται να ρωτάς αν είσαι αλκοολικός ή όχι...Social drinker είναι εκείνος που πίνει κατά συνήθεια παρέας κι όχι για να ικανοποιήσει οποιαδήποτε έλλειψη. Αν θεωρείς πως για 2 εβδομάδες είσαι ικανός να μη βάλεις σταγόνα στο στόμα σου , τότε είσαι ενας social drinker και δεν έχεις να ανησυχείς για τίποτε..Αν όμως σ\'αυτές τις 2 εβδομάδες πιείς έστω και μισή γουλιά αλκοόλ - γιατί δεν έχεις την δύναμη να αντισταθείς - τότε πρέπει να αρχίσεις να ανησυχείς...

Συγγνώμη που σου το λέω και δεν ξέρω πόσο χρονών είσαι, αλλά αν είναι έτσι όπως τα λες, θα έπρεπε ήδη, με έξωθεν βοήθεια κάποιου ειδικού , να προσπαθείς να αντιμετωπίσεις ένα πρόβλημα που αύριο μεθαύριο ίσως αποκτήσει τέτοιες διαστάσεις που να φαντάζει δισεπίλυτο...
    [B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]

Member
    Ευχαριστώ για την απάντηση.
    24 είμαι.
    Δεν πίνω κάθε βράδυ σε σημείο που να πέφτω ξερός. Όταν είμαι με την κοπέλα μου πίνω λιγότερο. Και δεν έχει αρνητικά side effects το ότι πίνω. Το αντίθετο. Πιο εύθυμος είμαι. Και αυτή τη στιγμή δεν νιώθω ότι θέλω να πιω.
    Όπως είπες και εσύ βρίσκομαι ακόμα σε ένα από τα πρώτα και ακίνδυνα στάδια. Τουλάχιστον έτσι νιώθω.
    Επίσης δεν πιστεύω πως είμαι εθισμένος αφού όταν πίνω μαύρο δεν έχω ανάγκη για αλκοόλ.
    Πάντως ο λόγος που ρώτησα δεν ήταν για να το κόψω. Απλά γιατί κάποιοι λένε πως είμαι και δεν το πιστεύω.

Senior Member

Επίσης δεν πιστεύω πως είμαι εθισμένος αφού όταν πίνω μαύρο δεν έχω ανάγκη για αλκοόλ.
    Με ισοπέδωσες γιατί μου θύμισες τα νιάτα μου..Την κακή χημεία \"μαύρου\" με αλκοόλ με αντίτιμο την εφήμερη ευτυχία.

Μην εθελοτυφλείς. Κόψτα και τα δύο τώρα, μαύρο και αλκοόλ. Πριν 28 χρόνια η ίδια συνταγή κόντεψε να με στείλει στον τάφο....Κι είναι πολύ περισσότερα τα χρόνια που περάσαν από τότε , απ\' όσα είσαι εσύ σήμερα..

Member
    Originally posted by sabb

Με ισοπέδωσες γιατί μου θύμισες τα νιάτα μου..Την κακή χημεία \"μαύρου\" με αλκοόλ με αντίτιμο την εφήμερη ευτυχία.

Μην εθελοτυφλείς. Κόψτα και τα δύο τώρα, μαύρο και αλκοόλ. Πριν 28 χρόνια η ίδια συνταγή κόντεψε να με στείλει στον τάφο....Κι είναι πολύ περισσότερα τα χρόνια που περάσαν από τότε , απ\' όσα είσαι εσύ σήμερα..
    sabb δεν έχω κάποιο λόγο να κόψω την εφήμερη ευτυχία. Αν είναι να με στείλει στον τάφο μια ώρα αρχύτερα ακόμα καλύτερα. Το μόνο πρόβλημά μου είναι να μην θέλω να πίνω όλη μέρα γιατί αυτό θα με καταστρέψει οικονομικά.

Senior Member
    Σόρρυ, αλλά με τη λογική σου σηκώνω τα χέρια ψηλά...Στα 24 σου δεν μπορείς να καταλάβεις τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η κακή χημεία στο μέλλον σου ή δεν σ\' ενδιαφέρει γενικά να έχεις μέλλον ?

Αν είναι οικονομικό το πρόβλημα, στη Ρωσία, οι άστεγοι αλκοολικοί για να απαλείψουν τη στέρηση της αλκοόλης πίνουν φωτιστικό οινόπνευμα που δεν κοστίζει τίποτε..Να μια πρόταση - με βάση τα δικά σου δεδομένα. Κι αν θες να υπερθεματίσω, αντί να καπνίζεις μαύρο - δεν ξέρω πόσο πάει σήμερα το τζόιντ - κάπνιζε γαιδουράγκαθο με ασπιρίνη..Το placebo, ευτυχώς ή δυστυχώς , υπάρχει σαν φαινόμενο και (κυρίως) στις ψυχοτρόπες ουσίες....

Έτσι και λεφτά θα γλυτώσεις και μέλλον δεν θα έχεις.....

Δύο σ\' ένα.....

Senior Member
    Originally posted by sabb
    Σόρρυ, αλλά με τη λογική σου σηκώνω τα χέρια ψηλά...Στα 24 σου δεν μπορείς να καταλάβεις τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η κακή χημεία στο μέλλον σου ή δεν σ\' ενδιαφέρει γενικά να έχεις μέλλον ?

Αν είναι οικονομικό το πρόβλημα, στη Ρωσία, οι άστεγοι αλκοολικοί για να απαλείψουν τη στέρηση της αλκοόλης πίνουν φωτιστικό οινόπνευμα που δεν κοστίζει τίποτε..Να μια πρόταση - με βάση τα δικά σου δεδομένα. Κι αν θες να υπερθεματίσω, αντί να καπνίζεις μαύρο - δεν ξέρω πόσο πάει σήμερα το τζόιντ - κάπνιζε γαιδουράγκαθο με ασπιρίνη..Το placebo, ευτυχώς ή δυστυχώς , υπάρχει σαν φαινόμενο και (κυρίως) στις ψυχοτρόπες ουσίες....

Έτσι και λεφτά θα γλυτώσεις και μέλλον δεν θα έχεις.....

Δύο σ\' ένα.....
    συμφωνω απολυτα με το σαββα

Member
    Δεν με ενδιαφέρει γενικά να έχω μέλλον οπότε δεν έχει νόημα αυτή η συζήτηση. Δεν είναι μόνο οικονομικό το θέμα. Δεν θέλω οι δικοί μου να με βλέπουν να πίνω όλη μέρα λίγο καιρό πριν το τέλος.

Senior Member
    Δεν με ενδιαφέρει γενικά να έχω μέλλον οπότε δεν έχει νόημα αυτή η συζήτηση. Δεν είναι μόνο οικονομικό το θέμα. Δεν θέλω οι δικοί μου να με βλέπουν να πίνω όλη μέρα λίγο καιρό πριν το τέλος.
    δε σενδιαφερει να εχεις μελλον??

Senior Member
    Λοιπόν, για να μη μπερδεύεσαι..

Αν νομίζεις πως είσαι λίγο πριν το τέλος, ούτε οικονομικό θέμα μπορεί να υπάρχει ( δεν ξέρω κανένα που να ΘΕΛΕΙ να πάει στην άλλη όχθη και να σκέφτεται το πόσα φράγκα κάνει ) , αλλά ούτε και την υστεροφημία του (..τι θα πουν οι γονείς..).

Με τέτοιου είδους δηλώσεις, προφανώς και δεν έχει νόημα η συζήτηση.

Member
    Σχεδόν όλους τους ανθρώπους τους ενδιαφέρει η υστεροφημία τους αλλά σκέψου και κάτι άλλο.
    Η μητέρα μου πριν πεθάνω είχε συνειδητοποιήσει ότι έπινα. Δεν θα αισθάνεται χειρότερα μετά? Δεν θα αισθάνεται πιο πολύ πως θα μπορούσε να είχε κάνει κάτι? Και όχι μόνο εκείνη. Πρέπει να αλαφρύνω όσο μπορώ τον πόνο τους και αυτή είναι η τελευταία καλή πράξη που θα κάνω.
    Όσο για το οικονομικό απλά σκέφτομαι και την στραβή που σπάει ο διάολος το ποδάρι του και παραμείνω εδώ.

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast