Η αδιαφορία είναι η καλύτερη απάντηση
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 7 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 101
    Senior Member

Η αδιαφορία είναι η καλύτερη απάντηση

Κατά γενική διαπίστωση κάποια άτομα στο φόρουμ, είτε επειδή τους αρέσει να είναι στο επίκεντρο της προσοχής, είτε για να εκτονωθούν, είτε απλά για να διασκεδάσουν, ανεβάζουν θέματα με "πιασάρικο" τίτλο και περιεχόμενο. Με τον όρο "πιασάρικο" αναφέρομαι σε θέματα και απόψεις που επιλέγονται με σκοπό να κινητοποιήσουν τα αντανακλαστικά αντίδρασης των υπολοίπων, είτε επειδή εκφράζουν ακραίες θέσεις, είτε επειδή προσβάλουν ή θίγουν κάποιες ομάδες ανθρώπων, είτε επειδή ενοχλούν την αισθητική αρκετών από εμάς. Το αποτέλεσμα είναι πως πολλοί σπεύδουν να εκφράζουν τη διαφωνία τους, κάποιες φορές με έντονο ύφος, ξεκινώντας έτσι ένα γαιτανάκι έντονων αντιπαραθέσεων με το θεματοθέτη ή μεταξύ τους. Ετσι όμως ο θεματοθέτης πετυχαίνει το σκοπό του, που είναι να διατηρείται το θέμα του ψηλά και να έχει μεγάλη κίνηση.

Προσωπική μου άποψη είναι πως η καλύτερη απάντηση σε παρόμοιες περιπτώσεις είναι η αδιαφορία. Αν κανένας δεν ασχοληθεί με κάτι που τον ενοχλεί, αν δεν πέσει στην παγίδα της προσωπικής αντιπαράθεσης, αλλά καταφύγει σε άλλα μέσα -όπως να κάνει αναφορά στους διαχειριστές- το θέμα θα βρεθεί γρήγορα εκεί που ανήκει: Στον πάτο...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Ξωτικό View Post
    αχ....κι οταν το ξωτικο μιλααααααααααα, κανεις δεν το ακουοουουειειειειει...σαλα� �αλααααααααααα σαλαλαλαααααααα...
    η παγιδα ειναι οτι καποιος θελει τοτε να το παιξει εξυπνος θεωρωντας οτι μπορει να ταπωσει τον θεματοαναθεμαθετη. Δυο εγωισμοι λοιπον. Αυτου που θελει να ναι η μενεγακη του φορουμ κ αυτος που το παιζει σοβαρο δελτιο του σταρ τσανελ.

και παμε ολοι μαζι: τζοεεεεεεεεεεεεε τζοεεεεεεεεεεεε φαααααε τη μπαναααααανα...
    χαχαχαχα.... σαφώς η μπανάνα αξίζει καλύτερη μεταχείριση...
    Είδες τι άτιμο πράμα που είναι ο εγωισμός... Πολύ εύστοχη παρατήρηση, Ξωτικό.
    Last edited by nick cave; 16-10-2012 at 11:29.

Senior Member
    Αυτο σκεφτομουν και εγώ Nick και το έχω εκφράσει αρκετές φορές.
    Θερμή παράκληση και από μένα. Λέμε την άποψη μας και αν ο άλλος δεν την συμμεριστεί, δεν είμαστε εμεις αυτοι που θα του αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης του.
    Ας μην ρίχνουμε το επίπεδο με ατερμονες ειρωνίες, απλά αποχωρούμε και αδιαφορούμε..
    Να μετατρέψεις το "ετσι συνέβη" σε "ετσι το θέλησα" αυτό και μόνο ονομάζω λύτρωση ΝΙΤΣΕ

Senior Member
    Ναι συμβαινει αυτο. Αλλα το συγκεκριμενο φορουμ εχει μια ιδιομορφια. Εαν καποιος θελει να επικοινωνησει και να εκφρασει μια αποψη , να μιλησει δηλαδη με λιγα λογια , δεν μπορει να το κανει σε πολλα θεματα τα οποια μπορεις να τα πεις βαρια και θελουν πολλες φορες γνωσεις και σκεψη πριν πατησεις τα πληκτρα. Εαν ειναι αναλαφρο το θεμα , παντα πιανει περισσοτερους "ποντους". Δεν πρεπει να ξεχναμε οτι ειναι φορουμ βεβαια με θεμα την ψυχολογια. Τωρα για καποιον που ανοιγει ενα θεμα μονο και μονο για να διασκεδασει , χωρις ουσιαστικα να τον απασχολει το ζητημα ....εχμ τι να πω.
    Παντως αμεσως στρεφομαστε προς αναλαφρα θεματα χαλαρωσης και που τυγχανουν ευκολης απαντησης.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Φρύνη, δυστυχώς υπάρχει σε όλους μας λίγο-πολύ το σύνδρομο του Κολοσσαίου. Οι καυγάδες και το ξεκατίνιασμα ενεργοποιούν το πρωτόγονο κομμάτι του εγκεφάλου, προσφέροντας μιά κρυφή ηδονή. Ακόμα και σαν θεατές δηλαδή, κάπου γουστάρουμε να παρακολουθούμε ένα τζέρτζελο σε εξέλιξη. Η διαφορά είναι πως όσοι αναλώνουν ένα μέρος του χρόνου τους για να τοποθετηθούν σοβαρά στο θέμα που ανοίχτηκε, τελικά το μετανιώνουν...:)

Senior Member
    Quote Originally Posted by keep_walking View Post
    Ναι συμβαινει αυτο. Αλλα το συγκεκριμενο φορουμ εχει μια ιδιομορφια. Εαν καποιος θελει να επικοινωνησει και να εκφρασει μια αποψη , να μιλησει δηλαδη με λιγα λογια , δεν μπορει να το κανει σε πολλα θεματα τα οποια μπορεις να τα πεις βαρια και θελουν πολλες φορες γνωσεις και σκεψη πριν πατησεις τα πληκτρα. Εαν ειναι αναλαφρο το θεμα , παντα πιανει περισσοτερους "ποντους". Δεν πρεπει να ξεχναμε οτι ειναι φορουμ βεβαια με θεμα την ψυχολογια. Τωρα για καποιον που ανοιγει ενα θεμα μονο και μονο για να διασκεδασει , χωρις ουσιαστικα να τον απασχολει το ζητημα ....εχμ τι να πω.
    Παντως αμεσως στρεφομαστε προς αναλαφρα θεματα χαλαρωσης και που τυγχανουν ευκολης απαντησης.
    Συμφωνώ, Κιπ, αλλά ακόμα και τα ανάλαφρα θέματα μπορούν να έχουν μιά ροή που δε διακόπτεται από άσχετα σπαμαρίσματα. Πολύ περισσότερο όταν ανοίγονται θέματα που από μακριά μυρίζουν μπαρούτι...:)

Senior Member
    Quote Originally Posted by nick cave View Post
    Κατά γενική διαπίστωση κάποια άτομα στο φόρουμ, είτε επειδή τους αρέσει να είναι στο επίκεντρο της προσοχής, είτε για να εκτονωθούν, είτε απλά για να διασκεδάσουν, ανεβάζουν θέματα με "πιασάρικο" τίτλο και περιεχόμενο. Με τον όρο "πιασάρικο" αναφέρομαι σε θέματα και απόψεις που επιλέγονται με σκοπό να κινητοποιήσουν τα αντανακλαστικά αντίδρασης των υπολοίπων, είτε επειδή εκφράζουν ακραίες θέσεις, είτε επειδή προσβάλουν ή θίγουν κάποιες ομάδες ανθρώπων, είτε επειδή ενοχλούν την αισθητική αρκετών από εμάς. Το αποτέλεσμα είναι πως πολλοί σπεύδουν να εκφράζουν τη διαφωνία τους, κάποιες φορές με έντονο ύφος, ξεκινώντας έτσι ένα γαιτανάκι έντονων αντιπαραθέσεων με το θεματοθέτη ή μεταξύ τους. Ετσι όμως ο θεματοθέτης πετυχαίνει το σκοπό του, που είναι να διατηρείται το θέμα του ψηλά και να έχει μεγάλη κίνηση.

Προσωπική μου άποψη είναι πως η καλύτερη απάντηση σε παρόμοιες περιπτώσεις είναι η αδιαφορία. Αν κανένας δεν ασχοληθεί με κάτι που τον ενοχλεί, αν δεν πέσει στην παγίδα της προσωπικής αντιπαράθεσης, αλλά καταφύγει σε άλλα μέσα -όπως να κάνει αναφορά στους διαχειριστές- το θέμα θα βρεθεί γρήγορα εκεί που ανήκει: Στον πάτο...
    Καλημέρα σ' όλους,
    πάντως δεν αποκλείεται στη συνέχεια κι αφού το συγκεκριμένο μέλος υποψιάσει.. κι εγώ να μπαίνω στο θέμα.. για να εκτονωθώ και να διασκεδάσω, χωρίς να
    ξεφεύγω κι απ' αυτό που θέλω ν' απαντηθεί. π.χ. επειδή λοιπόν αποχώρησε ένα αγαπημένο μέλος, από παρεξήγηση που έγινε,
    ένιωσα λοιπόν την ανάγκη χτες βράδυ να μπω και πάλι σ' ένα νέο θέμα, μ' ένα αστείο τίτλο.. ίσα-ίσα για να ξεσκάσω και να κάνω πλάκα και χαβαλέ..
    Και κάθε φορά που δίνω μια απάντηση, ακόμα κι έτσι νάναι, σκέφτομαι ότι μπορεί και ν' απαντάω, σ' ένα μέλος, που πράγματι έχει πρόβλημα.. γιατί όπως και νάχει, δεν έχει;.. :(
    Last edited by μαρκελα; 16-10-2012 at 11:38.
    Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις

Senior Member
    Quote Originally Posted by μαρκελα View Post
    Καλημέρα σ' όλους,
    πάντως δεν αποκλείεται στη συνέχεια κι αφού το συγκεκριμένο μέλος υποψιάσει.. κι εγώ να μπαίνω το θέμα για να εκτονωθώ και να διασκεδάσω, χωρίς να
    ξεφεύγω κι απ' αυτό που θέλω ν' απαντηθεί... ένιωσα λοιπόν την ανάγκη χτες βράδυ να μπω και πάλι σ' ένα νέο θέμα, μ' ένα αστείο τίτλο.. ίσα-ίσα για να ξεσκάσω και να κάνω πλάκα και χαβαλέ..
    Και κάθε φορά που δίνω μια απάντηση, ακόμα κι έτσι νάναι, σκέφτομαι ότι μπορεί και ν' απαντάω, σ' ένα μέλος, που πράγματι έχει πρόβλημα.. γιατί όπως και νάχει, δεν έχει;.. :(
    Μαρκέλα, άλλο είναι να ανεβάζεις ένα θέμα για χαβαλέ και άλλο είναι να το πλασάρεις σαν ένα πρόβλημά σου που ζητάει απάντηση, αλλά διατυπωμένο έτσι που φαίνεται οτι το ανέβασες για να προκαλέσεις ένα χαμό. Αν π.χ. ανεβάσω ένα θέμα με τίτλο "όλες οι γυναίκες είναι σκάρτες" και στην εισαγωγή μιλήσω για μιά υποτιθέμενη τραυματική εμπειρία με την πρώτη γυναίκα που γνώρισα στην εφηβεία μου, πολλοί είναι αυτοί που θα καταθέσουν σοβαρά την άποψή τους. Αν όμως εγώ συνεχίσω να βρίζω τις γυναίκες προκαλώντας ταυτόχρονα όσους συμμετείχαν στο θέμα μου, το πράγμα γίνεται ύποπτο...

Senior Member
    Μαρκέλα, άλλο είναι να ανεβάζεις ένα θέμα για χαβαλέ και άλλο είναι να το πλασάρεις σαν ένα πρόβλημά σου που ζητάει απάντηση, αλλά διατυπωμένο έτσι που φαίνεται οτι το ανέβασες για να προκαλέσεις ένα χαμό. Αν π.χ. ανεβάσω ένα θέμα με τίτλο "όλες οι γυναίκες είναι σκάρτες" και στην εισαγωγή μιλήσω για μιά υποτιθέμενη τραυματική εμπειρία με την πρώτη γυναίκα που γνώρισα στην εφηβεία μου, πολλοί είναι αυτοί που θα καταθέσουν σοβαρά την άποψή τους. Αν όμως εγώ συνεχίσω να βρίζω τις γυναίκες προκαλώντας ταυτόχρονα όσους συμμετείχαν στο θέμα μου, το πράγμα γίνεται ύποπτο...
    Νικόλα, για να μην γίνει πάλι παρεξήγηση.., μπορείς να διορθώσεις στην παράθεσή μου, το σημείο με το μέλος που αποχώρησε.. έχω κάνει μια μικρή αλλαγή. Αν το θεωρείς απαραίτητο σε παρακαλώ κάντο.
    Ναι έχεις δίκιο σ' αυτό! Μιλάς για μια άλλη οπτική!

Senior Member
    Φρύνη, δυστυχώς υπάρχει σε όλους μας λίγο-πολύ το σύνδρομο του Κολοσσαίου. Οι καυγάδες και το ξεκατίνιασμα ενεργοποιούν το πρωτόγονο κομμάτι του εγκεφάλου, προσφέροντας μιά κρυφή ηδονή. Ακόμα και σαν θεατές δηλαδή, κάπου γουστάρουμε να παρακολουθούμε ένα τζέρτζελο σε εξέλιξη. Η διαφορά είναι πως όσοι αναλώνουν ένα μέρος του χρόνου τους για να τοποθετηθούν σοβαρά στο θέμα που ανοίχτηκε, τελικά το μετανιώνουν...:)
    Συμφωνώ οκ αλλά είναι μέρος της εξέλιξης μας , να νικήσουμε την κατίνα που έχουμε μέσα μας.
    Να μετατρέψεις το "ετσι συνέβη" σε "ετσι το θέλησα" αυτό και μόνο ονομάζω λύτρωση ΝΙΤΣΕ

Senior Member
    Quote Originally Posted by Frini View Post
    Συμφωνώ οκ αλλά είναι μέρος της εξέλιξης μας , να νικήσουμε την κατίνα που έχουμε μέσα μας.
    Ετσι! Εκεί ήθελα να καταλήξω...:)

Senior Member
    Quote Originally Posted by keep_walking View Post
    Για αυτο το λογο υπάρχουν και τα πιο ανάλαφρα θέματα που σίγουρα σ' όσους από εμάς συμμετέχουμε , μάς κάνει καλο.
    Αλλά να μπω στην διαδικασία να ταπώσω κάποιον μέσω διαδικτύου (ωωωω τι μαγκιά!!) ή ν' αναλωθώ σε ειρωνικά σχόλια άνευ ουσίας δεν με χαλαρώνει καθόλου, μάλλον υποτιμάει την νοημοσύνη μου.

Senior Member
    +1 !

Ακόμη, θέλω να συμφωνίσω με αυτό που έγραψες παραδίπλα:
    ...
    Στο κάτω κατω της γραφης από την στιγμή που εδώ δεν βρήκες την συμπαράσταση και την αποδοχή ή την κατανόηση που περίμενες, γιατί επιμένεις ?Όταν κάτι δεν μας κάνει, το αφήνουμε και δοκιμάζουμε αλλου
    ...και επίσης, πιστεύω πως όλοι μας βρισκόμαστε εδώ μέσα γιά να επικοινωνίσουμε εποικοδομητικά και όχι να αναλωνόμαστε σε κόντρες
    διαρκής αναθεώρηση ________________________________________ Β α σ ί λ η ς

Senior Member
    Συμφωνώ Φρύνη μου και να συμπληρώσω, ότι ο πιό επικίνδυνος δεν είν' αυτός που δεν γνωρίζει και θέλει να μάθει..,
    αλλά αυτός, που χρησιμοποιεί όσα ξέρει, με απώτερο στόχο, να βγάλει τον άλλο ή τους άλλους απ' το "παιχνίδι"!

υ.γ. αυτός λοιπόν κι αν θέλει αδιαφορία..

Senior Member
    Μαρκέλα, όλοι μας λιγο πολυ νομίζουμε ότι κατέχουμε ένα κομμάτι γνώσης και αυτο μας τοποθετεί αυτοματα ένα σκαλί πιο πάνω από τους άλλους. Προσπαθώ (πολλές φορές ανεπιτυχώς) να μην μιλάω όταν δεν έχω κάτι ουσιαστικο να πω.
    Είναι κάτι πιο ...βαθυ από την αδιαφορία σε πολλές περιπτώσεις. Γιατί και η αδιαφορία έχει μέσα της την υποτίμηση...δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις

Page 1 of 7 123 ... LastLast