φιλη... αντιγραφης
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 29

φιλη... αντιγραφης

Γεια σας. Επειδη γενικα δεν επισκεπτομαι ψυχολογο η δεν εχω καποιον να μιλησω γι αυτο το θεμα ειπα να το γραψω εδω μηπως εχει συμβει σε καποιον και μπορει να βοηθησει με καποια συμβουλη. Εδω και 1 χρονο (και κατι περισσοτερο) κανω παρεα με μια κοπελα εδω που σπουδαζω. Φιλη δεν την χαρακτηριζω γιατι για εμενα η φιλια περιλαμβανει αλλα πραγματα αλλα οκ. Τον πρωτο καιρο, λοιπον, ολα καλα. Μετα ομως ολα αλλαξαν. Αρχικα αρχισε να ακουει την ιδια μουσικη με εμενα (απο λαικα το γυρισε σε μεταλ και εναλλακτικο ροκ). Απο εκει που δεν βαφοταν καθολου το αιλαινερ και το μαυρο μολυβι πηγαιναν συννεφο. Απο ροζ ρουχα αρχισε να ντυνεται με μαυρα οπως εγω. Η αγαπημενη μου ηθοποιος εγινε και δικη της και τα αγαπημενα μου γλυκα φυσικα... και δικα της. Μολις αγορασω κατι παει και παιρνει το ιδιο και οταν αρχισει να μου αρεσει κατι αρεσει και σε εκεινη. Το χειροτερο ειναι οτι ολα αυτα τα παρουσιαζει σαν να ειναι μερος της δικης της προσωπικοτητας. Στους αλλους παρουσιαζεται ακριβως οπως ειμαι εγω και τους λεει ο,τι ακουει απο μενα. Επειδη μου εχει γνωρισει το αγορι της και γενικα μιλαμε μαθαινω καποια απο οσα του λεει και πραγματικα οσα της λεω του τα πλασαρει σαν να ειναι δικη της εμπνευση. Απο τοτε που αρχισαν αυτα με ειρωνευεται κιολας πολυ. Για ολα φταιει το οτι δεν εχει ολοκληρωμενη προσωπικοτητα και προσπαθει να γινει καποια αλλη? Και εγω τι μπορω να κανω γι' αυτη την κατασταση?? Της το εχω πει οτι με αντιγραφει καταμουτρα αλλα γελαει και το παιρνει στα αστεια, γνωριζοντας ομως οτι το εννοω. Ωστοσο συνεχιζει να προσπαθει να γινει εγω. Δεν μπορω να συνεχιστει αυτη η κατασταση, με ενοχλει πολυ. Αν εχει ζησει καποιος κατι παρομοιο ας μου πει τι πρεπει να κανω.

Banned
    μου ειχε τυχει και εμενα κατι τετοιο ειχα συναντησει καποτε μια κοπελα που ειχα ταυτιστει τοσο μαζι της που τελικα εκανα κοπια το μυαλο της..καο παρ ολο που τωρα δε μιλαμε συνεχιζει ενα κοματι του μυαλου μου να την αντιγραφει δε καταλαβενω γιατι σε πειραζει ομως

Senior Member
    Ειναι συχνο φαινομενο, μη σου κανει εντυπωση. Ποσο συχνα κανετε παρεα?

Θεωρω λογικο να με πειραζει οταν καποιος προσπαθει να γινει εγω. αλλο να υιοθετει καποια στοιχεια του χαρακτηρα σου η της εμφανισης σου και αλλο να παρουσιαζεται σε ολους σαν να ειναι εσυ. Δλδ ακουει πχ οτι μου αρεσει ο ταδε τραγουδιστης, εκεινη την στιγμη δεν μιλαει και μετα απο μια εβδομαδα λεει ''αχ ρε συ αρχισε να μου αρεσει ο ταδε''. μην φανει οτι το ακουσε απο μενα. ε δεν γινεται ετσι ομως.

5 μερες την εβδομαδα λογω σχολης. πικρα!!!

Senior Member
    Καλα κ εγω το ζω αυτο αλλα σε αντιστροφη κ οχι ακριβως στον ιδιο βαθμο επειδη εννοω αυτο που κανω,Οταν πηγα στο πανεπιστημιο γνωρισα την Α κατευθειαν γιναμε κολλητες φιλες κ αρχισε να μου αρεσει πολυ η ζωη της το ποσο καλα ειναι με το αγορι της το ντυσιμο της η αγαπη της για τα παιδια τα περισσοτερα κ θελω οπωσδηποτε να ζω οπως αυτην,Καταρχας προτου την γνωρισω νιωθω οτι δεν γνωριζα να ντυνομαι φορουσα τζην κ φουτερ κ απο τοτε φοραω φορεμα κολαν τετοια ομως δεν την μιμηθηκα στα χρωματα επειδη δεν μου αρεσουνε πολυ αυτα που φοραει δεν μου αρεσει πορτοκαλι κ κοκκινο κ φοραω μπλε,Επισης τοτε δεν ειχα σχεση κ αυτο το πραγμα μου δημιουργουσε πολυ μεγαλη λυπη κ τωρα δοξα τω θεω εχω σχεση σοβαρη οπως αυτη τοτε κ θελω οπως αυτην να τον παντρευτω να κανουμε παιδια που εκανε κ αυτη τωρα,Επισης πιστευουμε κ οι δυο οτι ειναι καλυτερο γαμος κ παιδια απο καρριερα κ θελω οπως αυτην να καταφερω να τα κανω αυτα αν ειναι δυνατον διχως να εργαζομαι,Πιστευω οτι στην δικη μου περιπτωση ευθυνεται το γεγονος οτι καταβαθος εχω μεγαλη ταυτιση χαρακτηρα με αυτην κ η γνωριμια μαζι της με κανει να συνειδητοποιω τι ακριβως θελω για να ειμαι καλα,Κ οταν την γνωρισα καταλαβα ακομα περισσοτερο τι ελλειψεις ειχε η ζωη μου,Πιθανον να ειναι κ θεμα ανασφαλειας επειδη πασχω απο κοινωνιοφοβια γιαυτο προτιμω οικογενεια απο καρριερα,Η δικη σου περιπτωση ειναι διαφορετικη αν αυτη που σε μιμειται δεν ειναι πραγματικα στον χαρακτηρα της οσα κανει,Ομως αν η ιδια καταλαβε οτι την εκφραζει τοσο η ζωη σου σαν χαρακτηρα ισως τοτε να εχετε απλα μεγαλη ταυτικη σαν προσωπικοτητες,Πιθανον να σε θαυμαζει παρα πολυ κ ειναι καλυτερο αυτο απο το να σε λυπαται,Επισης ισως κ να ζηλευει καπως αλλα θεωρω οτι δεν σου δημιουργει αυτο προβλημα αν δεν κανει κατι εναντιον σου,Προσπαθησε μην δινεις πολυ σημασια η μιλησε της να μαθεις αμα ειναι θεμα ανασφαλειας εχετε ταυτιση χαρακτηρα η κ τα 2 μαζι

Quote Originally Posted by μυσπ View Post
    Καλα κ εγω το ζω αυτο αλλα σε αντιστροφη κ οχι ακριβως στον ιδιο βαθμο επειδη εννοω αυτο που κανω,Οταν πηγα στο πανεπιστημιο γνωρισα την Α κατευθειαν γιναμε κολλητες φιλες κ αρχισε να μου αρεσει πολυ η ζωη της το ποσο καλα ειναι με το αγορι της το ντυσιμο της η αγαπη της για τα παιδια τα περισσοτερα κ θελω οπωσδηποτε να ζω οπως αυτην,Καταρχας προτου την γνωρισω νιωθω οτι δεν γνωριζα να ντυνομαι φορουσα τζην κ φουτερ κ απο τοτε φοραω φορεμα κολαν τετοια ομως δεν την μιμηθηκα στα χρωματα επειδη δεν μου αρεσουνε πολυ αυτα που φοραει δεν μου αρεσει πορτοκαλι κ κοκκινο κ φοραω μπλε,Επισης τοτε δεν ειχα σχεση κ αυτο το πραγμα μου δημιουργουσε πολυ μεγαλη λυπη κ τωρα δοξα τω θεω εχω σχεση σοβαρη οπως αυτη τοτε κ θελω οπως αυτην να τον παντρευτω να κανουμε παιδια που εκανε κ αυτη τωρα,Επισης πιστευουμε κ οι δυο οτι ειναι καλυτερο γαμος κ παιδια απο καρριερα κ θελω οπως αυτην να καταφερω να τα κανω αυτα αν ειναι δυνατον διχως να εργαζομαι,Πιστευω οτι στην δικη μου περιπτωση ευθυνεται το γεγονος οτι καταβαθος εχω μεγαλη ταυτιση χαρακτηρα με αυτην κ η γνωριμια μαζι της με κανει να συνειδητοποιω τι ακριβως θελω για να ειμαι καλα,Κ οταν την γνωρισα καταλαβα ακομα περισσοτερο τι ελλειψεις ειχε η ζωη μου,Πιθανον να ειναι κ θεμα ανασφαλειας επειδη πασχω απο κοινωνιοφοβια γιαυτο προτιμω οικογενεια απο καρριερα,Η δικη σου περιπτωση ειναι διαφορετικη αν αυτη που σε μιμειται δεν ειναι πραγματικα στον χαρακτηρα της οσα κανει,Ομως αν η ιδια καταλαβε οτι την εκφραζει τοσο η ζωη σου σαν χαρακτηρα ισως τοτε να εχετε απλα μεγαλη ταυτικη σαν προσωπικοτητες,Πιθανον να σε θαυμαζει παρα πολυ κ ειναι καλυτερο αυτο απο το να σε λυπαται,Επισης ισως κ να ζηλευει καπως αλλα θεωρω οτι δεν σου δημιουργει αυτο προβλημα αν δεν κανει κατι εναντιον σου,Προσπαθησε μην δινεις πολυ σημασια η μιλησε της να μαθεις αμα ειναι θεμα ανασφαλειας εχετε ταυτιση χαρακτηρα η κ τα 2 μαζι
    Μονο θαυμασμο δεν δειχνει. ειρωνευεται και προσπαθει να με υποβιβασει. Επιπλεον οταν βλεπω καποιον και της λεω πως θελω να γνωρισω τον ταδε η τι ωραιος που ειναι ο ταδε την αλλη μερα λεει αυτος (ο ιδιος που της ειπα) μου αρεσει και ειναι δικος μου

Senior Member
    Καλα εγω ποτε δεν προσπαθω να υποβιβασω την Α αντιθετως την θαυμαζω πολυ κ θελω εγω κ το αγορι μου κ τα μελλοντικα μας παιδια να ειμαστε οπως αυτη κ ο αντρας της κ τα παιδια τους,Μαλλον η ειρωνεια ειναι στοιχειο του χαρακτηρα της που βγαζει προς τα εξω αλλα ισως καταβαθος να θαυμαζει την ζωη σου,Καθαρα θεμα ανασφαλειας ειναι πιστευω ολο αυτο επειδη δεν εκτιμαει τον εαυτο της η ιδια,Επισης ειναι περισσοτερο δικο της προβλημα απο δικο σου,Προσπαθησε να της μιλησεις κ αμα δεν καταλαβαινει απλα μην της ανοιγεσαι πολυ μην της λες για τα θεματα που σου αρεσουνε ουτε την γνωμη σου για κατι κ τοτε μαλλον θα αναγκαστει να εκφρασει την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ της γνωμη για ολα

Senior Member
    Ε ωραια, κοφτην απο παρεα τοτε να ηρεμησεις. Γινε ψυχρη. Αλλωστε αφου ειρωνευεται κλπ μονο προβληματα θα σου δημιουργει.

Quote Originally Posted by μυσπ View Post
    Καλα εγω ποτε δεν προσπαθω να υποβιβασω την Α αντιθετως την θαυμαζω πολυ κ θελω εγω κ το αγορι μου κ τα μελλοντικα μας παιδια να ειμαστε οπως αυτη κ ο αντρας της κ τα παιδια τους,Μαλλον η ειρωνεια ειναι στοιχειο του χαρακτηρα της που βγαζει προς τα εξω αλλα ισως καταβαθος να θαυμαζει την ζωη σου,Καθαρα θεμα ανασφαλειας ειναι πιστευω ολο αυτο επειδη δεν εκτιμαει τον εαυτο της η ιδια,Επισης ειναι περισσοτερο δικο της προβλημα απο δικο σου,Προσπαθησε να της μιλησεις κ αμα δεν καταλαβαινει απλα μην της ανοιγεσαι πολυ μην της λες για τα θεματα που σου αρεσουνε ουτε την γνωμη σου για κατι κ τοτε μαλλον θα αναγκαστει να εκφρασει την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ της γνωμη για ολα
    Κι εγω αυτο υποψιαζομαι. οτι μαλλον νιωθει ανασφαλεια και κομπλεξ γι αυτο προσπαθει να γινει καποια αλλη. σε ευχαριστω πολυ που μου ειπες την γνωμη σου

Senior Member
    Καλα παρακαλω νικολ εβαν πραγματικα το προβλημα σου δεν ειναι τοσο μεγαλο ετσι κ κουβεντιαζετε ουδετερα θεματα που δεν περιλαμβανουνε την δικη σου γνωμη λυνεται

Quote Originally Posted by kerasi View Post
    Ε ωραια, κοφτην απο παρεα τοτε να ηρεμησεις. Γινε ψυχρη. Αλλωστε αφου ειρωνευεται κλπ μονο προβληματα θα σου δημιουργει.
    ειναι το μοναδικο ατομο που εχω εδω. αν ξεκοψω δεν θα εχω κανεναν και θα ειμαι μονη μου.

Senior Member
    Μην ξεκοψεις αλλωστε μπορει να σε θαυμαζει παρα την ειρωνεια της απλα μιλησε της κ ετσι κ δεν καταλαβαινει μην κουβεντιαζετε σε μεγαλη εκταση θεματα που περιλαμβανουνε την δικη σου γνωμη,Εφοσον ειναι ανασφαλης μπορεις να την τονωσεις λιγο ρωτωντας της την προσωπικη της γνωμη για πολλα ετσι να δει πως δεν μετρανε μονο οι επιλογες σου αλλα κ οι δικες της μπορει να μην ειναι ασκημες,Παραδειγμα πηγαινετε μαζι στα μαγαζια κ ζητησε της να σε βοηθησει λεγοντας την γνωμη της τι θα παρεις

Senior Member
    Αχ βρε Νικολ μου.. τετοια ατομα ειναι ου μπλεξεις... ετσι κ μπλεξεις δυσκολα θα ξεμπλεξεις, διοτι ακομα κ να της κοψεις την καλημερα θα περιφερεται γυρω σου ουσιαστικα σαν ενας δευτερος κλωνος σου.. μ χει τυχει κ ξερω ποσο εκνευριστικο ειναι..
    βιωματικα σ λεω οτι ειναι απο τις λιγες ισως περιπτωσεις π δεν μπορεις να αδιαφορησεις, (οσο κ να το θες), να πεις ξερω γω ''θα απαξιωσω, δν θα δωσω σημασια..'' διοτι αλλο ειναι πχ να σε βρισει καποιος κ να μν ασχοληθεις, κ αλλο να νιωθεις οτι εχει δημιουργηθει απο το πουθενα ενας κλωνος σου χωρις να τον εχεις επιλεξει εσυ που συμπεριφερεται κυριολεκτικα κατ εικονα κ καθ ομοιωσιν ...

Εγω θα σου λεγα να κανεις το εξης.. να την ''τρολλαρεις'' (θα σου εξηγησω ακριβως τι εννοω), κ να δημιουργησεις διαφορες καταστασεις ωστε να νιωσει αβολα κ να εκτεθει κ να αποκαλυφθει αν οχι σε ολους στους περισσοτερους.. επισης να θυμασαι οτι το αυθεντικο αξιζει παντα περισσοτερο απο το αντιγραφο! η κοπελια ειναι απλως μια φθηνη απομιμηση δικη σου κ τπτ αλλο! αργα η γρηγορα θα γινει αντιληπτη κ απο τον περιγυρο κ θα παρει σουτο απ ολους θα το δεις! μονα τους μενουν τετοια ατομα στο τελος!

Και για να επανεθλω, προτου την ξεκοψεις εντελως κ την γραψεις σε ο,τι εχεις , (το τελικο ζητουμενο ειναι αυτο, καλυτερα μονη παρα με κολλητσιδες κ κλωνους), θα σου ελεγα να βρεις τροπο ωστε να την εκθεσεις κ να την φερεις σε δυσκολη θεση! πχ.... εγραψες οτι ακους μεταλ κ γενικως εισαι νταρκ τυπος κ ντυνεσαι ροκ κ ετσι! (κι εγω το ιδιο /m\ ), κ οτι προσπαθει να σε μιμηθει να υποθεσω πχ οτι δν ξερει αρκετα απο συγκροτηματα απλως βαζει ενα μαυρο αιλαινερ κ το παιζει ροκ εντ ρολλερ, ακου πως μπορεις αυτο να το αξιοποιησεις... πηγαινετε μαζι σε μια παρεα μεταλαδων.. να δεις π θα ενθουσιαστει κιολας.. μολις πατε συστησε την στους υπολοιπους με κατι του στυλ ''γεια παιδες, απο δω η φιλη μ η ταδε, μιλαμε φανατικη ροκου ξερει τα παντα απο γκρουπς κτλ" κ στην πορεια της συζητησης θα της πασαρεις ερωτησεις του τυπου πχ ''γιατι η tarja εφυγε απο τους nightwish? ποιος ηταν ο πραγματικος λογος? την εδιωξε ο tuomas?'' κτλ κτλ κ θα τα ρωτας με εμφαση οτι δηθεν κ καλα αυτη θα ξερει να απαντησει, κ επειδη δν θα ξερει θα γινει ρεζιλι σε ολους!! χοχοχο

Επισης κατι αλλο, μπορεις να μπλοφαρεις η να τρολλαρεις κατι του τυπου.. πχ.. δηθεν τυχαια οταν βρισκεται κ αυτη κοντα, θα πεις με εμφαση ωστε να το ακουσει (θα το πεις σε αλλους αυτο απλως σιγουρεψου οτι ειναι κοντα κ θα το ακουσει)... ''παιδιααα.. αυριο θα παω κομμωτηριο να κανω μια γκοθικ κομμωση, θα κανω ψηλα κατι καρφακια, θα κανω ροζ-μοβ ανταυγειες, αχ το θελω καιρο, ετοιμαστειτε τη Δευτερα να με δειτε με νεο κουρεμα" φυσικα εσυ δν θα κανεις τπτ, κ θα ηθελα να δω τα μουτρα της οταν θα ερθει αυτη τη Δευτερα με ολο το παρτσακλο στυλ κ θα περιμενει να εχεις κανει κ εσυ το ιδιο! η πχ μπορεις να πεις... ''θα παω σημερα να παρω εκεινα τα παπουτσια απο το ταδε μαγαζι (εχε στο νου σου κατι ακραιο παντα) κ θα τα βαλω αυριο στη σχολη'', κ την επομενη μερα θα εχει ερθει εκεινη με εκεινα τα παπουτσια κ θα περιμενει προφανως να φορας κ εσυ τα ιδια, μια χαρα θα το παρει το μηνυμα! (δοκιμασμενη συνταγη, ειχα παλια κ εγω μια τετοια κ οταν ειχα πει οτι σκοπευω να κανω κ καλα αγορε τα μαλλια κ οτι το λατρευω κτλ - ενω το σιχαινομαι- πηγε κ το κανε η αλλη κ εγινε σαν το μπαζο χοχοχοχο!) σκεψου κατι τετοιο δν ξερω πως αλλιως να βοηθησω, σε τετοιες περιπτωσεις τσαντιζομαι πολυ γμτ.. δν γουσταρω να χω κλωνους.. κ ποσο μαλλον να τους εχω κ μες στα ποδια μου... καλη τυχη κ υπομονη!!!!

(α σκεφτηκα κ κατι αλλο.. εαν εχεις το μειλ της, η το φμπ της η το τουιτερ της, ψαξε στο γκουγκλ κ βρες κανενα κειμενακι π να αναλυει το ψυχολογικο προφιλ ατομων π αντιγραφουν τους αλλους κ πως ερμηνευεται αυτο κ γιατι συμβαινει, κ στειλτης το στο ινμποξ της με λινκ κ γραψε απο κατω.. ''βρηκα αυτο το θαυμασιο κειμενο! διαβασε το αξιζει!) χοχοχοχο
    " I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."

Senior Member
    Μπορεις επισης να τη στρωσεις στη δουλεια.

...νικολ, είναι σύνηθες εκεί στην εφηβεία, ή στην καθυστερημένη εφηβεία, άτομα που έχουν μεγαλώσει σε δισλειτουργικό περιβάλλον να χάνουν κάπου το θέμα της προσωπικότητας και να ζουν σε μια ουδέτερη ζώνη μέχρι να βρουν σιγα σιγά το δρόμο προς την αναδόμηση του χαρακτήρα τους που σε πολλές περιπτώσεις παίρνει πολύ καιρό, ίσως και για πάντα.
    Το γεγονός ότι σου βγαζει θυμό έχει να κάνει με τη δική της απελπισία.
    Σκέψου το και κοίτα να τη βοηθήσεις αντί να τη χρησιμοποιείς επειδή είναι η μοναδική σου πάρέα.

Page 1 of 2 12 LastLast