Καλη αρχη
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 6 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 78
  1. #1
    Member
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    ATHENS
    Posts
    82

    Καλη αρχη

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ. Ειμαι νεο μελοσ και ασ παρακολουθω καιρο, Εισαστε καλη παρεα.
    Τωρα στα δικα μου.Ειμαι 25 χρονων 161 και 65 κιλα, τα πιο πολα απο οσα ημουν ποτε...αλλα αυτο δεν ειναι το μονο προβλημα .Θεωρω πωσ εφτασα εδω εξαιτιασ τησ βουλιμιασ. Δυστυχω την πρωτογνωρισα απο πολυ μικρη..12 χρονων, και απο τοτε την πιανω και την αφηνω..αλλα 5 χρονια τωρα δεν εχει υπαρξει ουτε εβδομαδα χωρισ βουλιμικο..
    Σημερα διανυω τη δευτερη μερα χωρισ επισοδειο βουλιμιασ η υπερφαγιασ και ελπιζω να τα καταφερω.
    Η αληθεια ειναι πωσ περισσοτεο σκεφτομαι πωσ θα χασω τα 15 κιλα παρα πωσ θα ελενξω τη βουλιμια
    Αλλα νομιζω πωσ αυτα πανε μαζι...
    Ειμαι ανοικτη σε οποιεσ σκεψεισ σας ..Ελατε να τα καταφερουμε μαζι γιατι η ζωη ειναι δωρο και δεν αξιζει να το χαραμιζουμε ετσι.

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Distant skies...
    Posts
    1,226
    Καλώς ήλθες.:)

    Αν θες να μην ξανακάνεις βουλιμικά προσπάθησε να μπεις σ'ένα ομαλό διατροφικό πρόγραμμα, που να μην είναι στερητικό.Μη σκέφτεσαι συνέχεια το πόσο πρέπει να χάσεις,γιατί έτσι κάνεις αλχημείες και μετά ξεσπά ο οργανισμός και τρως ότι βρεις.Ασφαλώς το καταλληλότερο θα ήταν να βρεις ( συνήθως με τη βοήθεια ειδικού ) τι είναι αυτό που σε σπρώχνει να λειτουργείς έτσι, διατροφικά.Ποια είναι αυτή η εσώτερη ορμή.Αλλά αυτό θέλει πολλή αναζήτηση.

    Καλή δύναμη και επιτυχία.

    Φιλικά.

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    1,296
    καταρχάς δεν χρειάζεται να χάσεις 15 κιλά.ξέρω εσύ πιστεύεις 15 κ τέλος οτι κ να σου πω αυτό θα πιστεύεις.παρόλα αυτά όπως συνέχεια δηλώνω εδώ μέσα,με τα 15 κιλά δεν θα γλιτώσεις από τη βουλιμία κ ούτε θα νιώσεις ικανοποιημένη με τον εαυτό σου άμα τα χάσεις ,πάλι κάτι θα σου λείπει που θα το βρίσκεις μέσα από όχι κ τόσο υγιεινές πρακτικές. επίσης άμα τα χάσεις πριν απαλακτείς από τη βουλιμία θα τα ξαναβάλεις σε χρόνο dt. σου λέω τουλάχιστον πως έγινε με μένα δεν είμαι καμία επιστήμονας.όσες φορές τώρα τα βάζεις κ μετά τα ο χάνεις κτλ κτλ τόσο πιο δύσκολα θα χάνεις και θα προστίθοντε πάντα 2-3 κιλάκια ανεπιθύμιτα που μετά θα λες καλά ήμουν τότε.(που με θεωρούσα τεράστια). θα τα ξες όλα αυτά αποκλείετε να μη τα ξες άλλωστε κεγώ ίδια ηλικία με σένα έχω αν και ξεκίνησαν τα προβλήματά μου λίγο πιο μετά από σένα. (στα 15) τέσπα όλα αυτά που γράφω πιο πάνω τα γράφω και για να τα διαβάζω εγώ. προσπάθησε να ωριμάσει η σκέψη στο μυαλό σου να απαλαχτείς από τη βουλιμία χωρίς να σε νοιάζει να χάσεις κιλά. αυτοί που κινούντε μεταξύ 20-25 μάζα ΔΣ όταν κόβουν τα βουλιμικά τείνουν να χάνουν κ 1 με 2 κιλά. καλώς όρισες κοπελιά!

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    2,196
    γεια σου νινα,καλως ήρθες στην παρέα μας!ελπίζω να πας καλά στην προσπάθεια σου.ειναι ηδη πολύ σημαντικό που κατάφερες να μας γράψεις,να παραδεχτείς το προβλημα σου.να βάζεις μικρούς στόχους κ μερα με τη μέρα θα σαι ολο κ πιο κοντά στον τελικό σου στόχο χωρίς να το καταλαβεις.
    φιλακια!

  5. #5
    Member
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    ATHENS
    Posts
    82
    Σασ ευχαριστω μεσα απο την καρδια μου. Οι συμβουλεσ σασ ειναι πολυτιμες ,ειναι οτι καλυτερο μιασ και δεν εχω τη δυναμη να επισκεφτω εναν ειδικο .
    Αμφιταλαντευομαι συνεχωσ στην ιδεα του πωσ θα χασω πολλα κιλα και επειτα πωσ θα ηρεμησω απο ολο αυτο το πραγμα και θα αποκτησω μια φυσιολογικη σχεση με το φαγητο.
    Αρχισα αυτο το θεμα κυριωσ για να βλεπω και εγω τισ σκεψεισ μου μιασ και δεν το εχω κανει ποτε συστηματικα οσον αφορα τη βουλιμια.
    θα θελα να ακουσω και τισ δικεσ σασ εμπειριε σχετικα .

  6. #6
    Member
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    ATHENS
    Posts
    82
    Λοιπον σημερα μπαινω στη 3η μερα!
    Αγαπητε κλεανθη, η συμβουλη σου σχετικα με τισ στερητικεσ διαιτεσ ειναι απολυτα σωσρτη..Και το θεμα ειναι πωσ τρωω συγεκριμενεσ ωρεσ και νομιζω μια νορμαλ ποσοτητα φαγητου αυτεσ τισ 2 μερεσ.
    Δεν χω ομωσ το μετρο σχετικα με τα στερητικα αφου δεν ξερω ποτε πραγματικα πειναω και ποτε ειμαι χορτατη, το εχω χασει πολυ καιρο τωρα
    Επιπλεον οσον αφορα τισ απαγορευμενεσ τροφεσ δεν μπορω ακομα να τισ επιτρεψω...
    Και κατι ακομα ,σχετικα με το προβλημα υπαρχει καποιοσ που να εχει βρει τι πραγματικα τον οδηγησε σε αυτο?
    Εγω ειλικρινα δε νομιζω οτι υπηρξε κατι στη περιπτωση μου..

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    1,296
    όσον αφορά εμένα φταίνε πολλά πράματα που με οδήγησαν στην βουλιμία, μερικά τα έχω εντωπίσει. όπως παράδειγμα ότι είμαι περισσότερο τελειωμανής και αγχωτική από την επιφανειακή αδιαφορία μου, οτί με νοιάζει σε υπερβολικό βαθμό οι γνώμη των άλλων και οτί καταφεύγω σε βουλιμικά παρτυ όταν θ΄ελω να νιώσω ανακούφιση και να ξεφύγω από τα προβλήματά μου δημιουργώντας τελικά το μεγαλύτερο πρόβλημα.

    ψάξε παλιότερα τοπικσ εδώ μέσα σε πολλά τα παιδιά προτείνουν ενδιαφέρουσες σελίδες και βιβλία όπως αυτή η σελίδα που πρoτείνει κάπου ο kleanthis http://www.cci.health.wa.gov.au/reso...cfm?Info_ID=48

    γενικά εγώ διαβάζοντας παλιότερα ποστ εδώ μέσα άρχισα να σκέφτομαι περισσότερο και μετά άρχισα να ψάχνω περισσότερο και μέσα μου αλλά και να ενημερώνομαι περισσότερο γύρω από την βουλιμία. σκέψου διάβασε και θα δεις πως θαρχίσεις να αντιλαμβάνεσαι τι σου συμβαίνει. απλά φίλτραρε αυτά που διαβάζεις είναι και πολλά που θα δεις όχι και τόσο ωφέλιμα.αλλά αυτό είναι δικό σου θέμα. τι θα σε βοηθήσει κ τι όχι. μπορεί να είναι καλό να επισκεφτείς και κάποιο ειδικό.

  8. #8
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    1,296
    ρε συ να σαι ρωτήσω και κάτι άλλο.όταν εννοείς βουλιμικά επεισόδια τι εννοείς?

  9. #9
    Member
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    ATHENS
    Posts
    82
    boylimiana εχω και γω διαπιστωσει οτιεχω καποια κοινα μαζι σου οπωσ τελειομανια, η λογικη του ολα η τιποτα..η καποι ευαισθησια παρα πανω αν και ειμαι πολυ κοινωνικη και διαχυτικη προσ τουσ αλλους..και ετσι δεν φανταζονται καν το προβλημα μου.
    Αλλα δεν εχω καταληξει σε κατι ποιο ουσιαστικο τι για παραδειγμα με κανει να ειμαι τελειωμανησ και να μην αισθανομαι καλα με κατι πιο λιγο.
    Σε ευχαριστο παρα πολυ που μου απαντησεσ, ειναι η πρωτη φορα εδω μεσα που μοιραζομαι το προβλημα μου με ομοιοπαθεις.
    Σχετικα οσον αφορα τα βουλιμικα επεισοδια εννοω επεισοδια τρομακτικησ υπερφαγιασ και επειτα αποβολη του φαγητου με τη γνωστη ,σιχαμερη μεθοδο τησ προκλησησ εμετου...

  10. #10
    Member
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    ATHENS
    Posts
    82
    Δεν εχω επισκεφτει ειδικο γιατι και δε νιωθω ανετα να μιλησω face 2 face με καποιον και γιατι ειναι και το οικονομικο στη μεση.
    Εσυ βουλιμιανα βουλιμικα επεισοδια εννοεισ την υπερφαγια ?

  11. #11
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    1,296
    όχι. εσύ εννοείς οτι μερικές φορές τρως πολύ χωρίς να πεινάς? άσε τι εννοώ εγώ επεισόδιο.μπορεί και να μην έχεις κάποια διαταραχή

  12. #12
    Member
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    ATHENS
    Posts
    82
    Σε ευχαριστο παρα πολυ που μου απαντησεσ, ειναι η πρωτη φορα εδω μεσα που μοιραζομαι το προβλημα μου με ομοιοπαθεις.
    Σχετικα οσον αφορα τα βουλιμικα επεισοδια εννοω επεισοδια τρομακτικησ υπερφαγιασ και επειτα αποβολη του φαγητου με τη γνωστη ,σιχαμερη μεθοδο τησ προκλησησ εμετου...

  13. #13
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    1,296
    α σορρυ τώρα διάβασα τι γράφεις από πάνω.απλά είχα μια αμφιβολία για το αν όντως είσαι βουλιμική. ναι κεγώ αυτό εννοώ βουλιμικό επεισόδιο

  14. #14
    Member
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    ATHENS
    Posts
    82
    boylimiana εσυ εχεισ επισκεφτει ειδικο? και εαν ναι ναι σε εχει βοηθησει?

  15. #15
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    169
    να ρωτησω και εγω κατι? εμενα επιανε υπερφαγια. ετρωγα χωρις να πειναω τεραστιες ποσοτητες απο διαφορα φαγητα γλυκα κτλ και μετα ενιωθα τοσο ασχημα με τον εααυτο μου που δεν ηξερα τι να κανω. ειχα προσπαθησει να προκαλεσω εμετο αλλα μονο 2 φορες τα ειχα καταφερει. η βουλιμια ειναι διαφορετικη απο την υπερφαγια? δλδ ενα ατομο που εχει επισοδεια υπερφαγιας αλλα δεν κανει εμετο δεν θεωρειται βουλιμικο?

Page 1 of 6 123 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •