Ομοφυλόφιλες σκέψεις και όχι μόνο. Υπάρχουν και άλλοι; - Page 7
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 7 of 9 FirstFirst ... 56789 LastLast
Results 91 to 105 of 131
    Member
    Marina, επειδή διαβλέπω ειλικρινές το ενδιαφέρον σου για την περίπτωσή μου και επειδή πράγματι θέλω να βοηθηθώ τα μέγιστα, θα μπορούσες να μου συστήσεις σε προσωπικό μήνυμα κάποιον στην Θεσσαλονίκη; (νομίζω ότι είναι καλό να είναι γυναίκα.Τι λες;)

Banned
    Το φύλο δεν παίζει ρόλο γενικά. Κι όταν παίζει κάποιο ρόλο, μπορείς να ωφεληθείς διαφορετικά από έναν άντρα και μία γυναίκα. Αν όμως στην παρούσα φάση νιώθεις καλύτερα να απευθυνθείς σε γυναίκα, αυτό κάνε. Δυστυχώς δεν γνωρίζω προσωπικά κάποιον στη Θεσσαλονίκη ειδικευμένο σε τέτοια θέματα, αλλιώς θα σου είχα στείλει μήνυμα :)

Senior Member
    Συγγνώμη για την παρέμβαση στο θέμα σου stin korifi, θα ήθελα αν έχει τη διάθεση και το χρόνο το μέλος Katatonia, να δώσει ένα λινκ για τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης CBT που ανέφερε. Γιατί απ'όσο γνωρίζω όχι μόνο θεωρείται μία τέτοια προσέγγιση στον σεξουαλικό προσανατολισμό πλέον απαρχαιωμένη και συντηρητική, αλλά και έχει κριθεί από σύσσωμο τον ψυχολογικό κλάδο ως ανήθικη (APA on SOCE, καθώς και ΑPA 2009 Resolution όπου αναφέρει συγκεκριμένα πως τέτοιου είδους προσεγγίσεις αποτελούν "intentional iffliction of emotional distress" από έναν επαγγελματία, αλλά και διαιωνίζει στερεότυπα αρνητικά για κοινωνικές ομάδες που καθόλου δεν θα έπρεπε να χωράνε σε μία σύγχρονη επιστήμη, medical malpractice θεωρείται από κοινού!)

Έχει επίσης τονιστεί ότι conversion therapies, δλδ θεραπείες με στόχο όχι την αποδοχή και την επίλυση συγκρούσεων, αγχώδους συμπτωματολογίας, γέννεση/υιοθέτηση νέων συμπεριφορών κτλ αλλά με aversion techniques και conversion στοχεύσεις θεωρούνται κακοποιητικές- αυτά που γνώριζα κι εγώ ήταν για το τι προτάσσει σήμερα ο κλάδος της ψυχολογίας ήταν όσα ανέφερε και η Μαρίνα38 αναλυτικά σε προηγούμενό της ποστ. Συγγνώμη και πάλι που επιμένω, αλλά έχω την απορία αν οι θεραπείες που αναφέρθηκαν από τον katatonia έχουν να κάνουν με Narth και Exodus. οmg i hope not δλδ!!! Γιατί τι να λέμε αν είναι έτσι. Απ' όπου κι αν το πιάσεις βρωμάει...Οι περιπτώσεις "επιτυχίας" που είχαν τέτοιοι φορείς έκαναν πολύ κακό σε ανθρώπους που ήδη αντιμετώπιζαν ένα σωρό άλυτα ζητήματα στο προσωπικό και κοινωνικό πεδίο και μάλιστα και αυτές οι λίγες όταν εξετάστηκαν αποδόθηκαν σε self selection bias of participants, όχι έγκυρα αποτελέσματα, αλλά υποπαράγωγα που δεν αποτύπωναν την πραγματικότητα.

Stin korifi, δε θα σε ενδιέφερε η affirmative action θεραπευτική προσέγγιση καθόλου και αν όχι γιατί?
    Να σου πω πως τέτοιες κατάπτυστες τακτικές όπως της NARTH,που άκουσον άκουσον περιγράφει κάποιες αποχρώσεις της ανθρώπινης σεξουαλικότητας, του μεγάλου και πολύχρωμου αυτού φάσματος, ως "ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ" - unwanted same sex attractions συγκεκριμένα- ανεπιθύμητες γιατί και με ποιο δικαίωμα δλδ να επιβάλλεται η συμμόρφωση σε ένα ετεροσεξιστικό πλαίσιο???

Όσο για το θυμό σου κατατόνια, κακώς θυμώνεις, έβαλες και το θαυμαστικό μετά από εκείνο το τεράστιο και καμαρωτό "1/3" σου, έλεος. Και το έκανες ακόμη χειρότερο αναφέροντας πως είσαι φοιτητής ψυχολογίας... Κρίμα ειλικρινά, λυπήθηκα να διαβάζω κάτι τέτοιο από έναν νέο άνθρωπο. Η εβδομάδα αυτή ονομάζεται Rainbow Week, ο κόσμος τώρα αρχίζει πια να καταλαβαίνει πόσο σημαντικό είναι να μπορούμε να αγκαλιάζουμε τα δικαιώματα και τις μάχες ομάδων που καταπιέζονται και στερούνται των αυτονόητων. Ειλικρινά θα ήθελα να διαβάσω από τον κατατόνια κάτι που στηρίζει τις απόψεις που εξέφρασε με στοιχεία και λινκ. Όσο για τον βιολογικό παράγοντα, δε νομίζω πως χρειάζεται καν συζήτηση, η οποιαδήποτε μπορεί να βρει με μία πρώτη κιόλας αναζήτηση πως ναι, συνυπάρχει και ο βιολογικός παράγοντας όπως και το περιβάλλον και γνωσιακοί παράγοντες ακόμη και σειρά γέννησης παίζει ρόλο, δεν είναι ούτε βέβαια στατική η σεξουαλική έκφραση, είναι ρευστή, αλλά όχι ότι δε υπάρχει και συμμετοχή του παράγοντα αυτού. Αν θέλεις απάντησε και σ' αυτό επίσης.
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    @rain
    καταρχας δε θυμαμαι σε ποιο βιβλιο διαβασα την ερευνα αλλα παντως ηταν ακαδημαικο.Η επιστημη δεν εχει ορια και ειναι δικαιωμα του καθε επιστημονα να ερευνα πανω σε οποιο θεμα θελει και οχι μονο σε αυτα που του επιτρεπουν τα διαφορα κινηματα....δε θα ποσταρα ποτε λινκ γιατι πολυ απλα δε με ενδιαφερει τι γραφει ο καθε τυχαρπαστος στο διαδικτυο.Αν εγω επιθυμω να κανω ερευνα πανω στη νοημοσυνη των μαυρων δε θα μου το απαγορευσει κανενα αντιρατσιστικο κινημα π.χ. γιατι πολυ απλα ετσι ειναι η επιστημη και δε επιδεχεται περιορισμους.

2ο) πριν απαντησεις με το υφακι του PHD καλυτερα να διαβαζεις τι εχω γραψει...δεν ανεφερα πουθενα οτι ειναι αποκλειστικα θεμα μαθησης, απλα θυμωσα με ενα μελος που ανεφερε χαρακτηριστικα οτι "δεν μπορεις να πας κοντρα στο γενετικο παραγοντα" υποστηριζοντας εμμεσως πλην σαφως οτι η ομοφυλοφυλια ειναι καθαρα κληρονομικο θεμα.Μαλιστα οι ερευνες εχουν δειξει ξεκαθαρα την επιδραση του περιβαλλοντος(μονοζυγωτικ� �ι διδυμοι-ο ενας γκευ ο αλλος οχι), αντιθετα οι ερευνες για την γενετικη καταβολη της ομοφυλοφιλιας ειναι μαλλον μεταιωρες...

3ο) το θεμα της αποδοχης ξερεις πολυ καλα οτι δεν ειναι ευκολο ζητημα.Υπαρχουν ατομα που ζητουν βοηθεια και μολις ακουσουν τη λεξη αποδοχη σηκωνονται και φευγουν...

επισης καθηγητες μου εχουν αναφερει περιστατικα που εχουν αλλαξει προτιμησεις μεσω θεραπειας( ψυχαναλυση για την ακριβεια).τωρα αν αληθευουν η οχι δε μπορω να ξερω.

ΥΓ: δε ξερω αν εισαι ψυχολογος η εστω κατι αλλα να ξερεις οτι δεν ειναι απαραιτητο να συμφωνουμε.εγω εχω τις αποψεις μου και εσυ τις δικες σου.και μαλιστα εγω δεν επεβαλλα στον κυριο που ζηταει βοηθεια, τις αποψεις μου.Του εξηγησα τα ελαχιστα πραγματα που εχω διαβασει.Αντιθετα με εσενα που εχεις αποψη και γνωση για ολα και οποιος διαφωνει σπευδεις να τον βγαλεις ψευτη και να επιβαλλεις την αποψη σου πανω του.κατι το οποιο γνωριζεις(ελπιζω) οτι ειναι εντελως αντιεπιστημονικο.

φιλικα

Senior Member
    δε ξερω αν μπορεις να διαβασεις ολοκληρη την απαντηση γιατι εμενα μου το βγαζει μισο.αν οχι πες μου να το ξαναποσταρω

Senior Member
    Quote Originally Posted by katatonia View Post
    @rain
    καταρχας δε θυμαμαι σε ποιο βιβλιο διαβασα την ερευνα αλλα παντως ηταν ακαδημαικο.Η επιστημη δεν εχει ορια και ειναι δικαιωμα του καθε επιστημονα να ερευνα πανω σε οποιο θεμα θελει και οχι μονο σε αυτα που του επιτρεπουν τα διαφορα κινηματα....δε θα ποσταρα ποτε λινκ γιατι πολυ απλα δε με ενδιαφερει τι γραφει ο καθε τυχαρπαστος στο διαδικτυο.Αν εγω επιθυμω να κανω ερευνα πανω στη νοημοσυνη των μαυρων δε θα μου το απαγορευσει κανενα αντιρατσιστικο κινημα π.χ. γιατι πολυ απλα ετσι ειναι η επιστημη και δε επιδεχεται περιορισμους.

2ο) πριν απαντησεις με το υφακι του PHD καλυτερα να διαβαζεις τι εχω γραψει...δεν ανεφερα πουθενα οτι ειναι αποκλειστικα θεμα μαθησης, απλα θυμωσα με ενα μελος που ανεφερε χαρακτηριστικα οτι "δεν μπορεις να πας κοντρα στο γενετικο παραγοντα" υποστηριζοντας εμμεσως πλην σαφως οτι η ομοφυλοφυλια ειναι καθαρα κληρονομικο θεμα.Μαλιστα οι ερευνες εχουν δειξει ξεκαθαρα την επιδραση του περιβαλλοντος (μονοζυγωτικοι διδυμοι-ο ενας γκευ ο αλλος οχι), αντιθετα οι ερευνες για την γενετικη καταβολη της ομοφυλοφιλιας ειναι μαλλον μεταιωρες...

3ο) το θεμα της αποδοχης ξερεις πολυ καλα οτι δεν ειναι ευκολο ζητημα.Υπαρχουν ατομα που ζητουν βοηθεια και μολις ακουσουν τη λεξη αποδοχη σηκωνονται και φευγουν...

επισης καθηγητες μου εχουν αναφερει περιστατικα που εχουν αλλαξει προτιμησεις μεσω θεραπειας( ψυχαναλυση για την ακριβεια).τωρα αν αληθευουν η οχι δε μπορω να ξερω.

ΥΓ: δε ξερω αν εισαι ψυχολογος η εστω κατι αλλα να ξερεις οτι δεν ειναι απαραιτητο να συμφωνουμε.εγω εχω τις αποψεις μου και εσυ τις δικες σου.και μαλιστα εγω δεν επεβαλλα στον κυριο που ζηταει βοηθεια, τις αποψεις μου.Του εξηγησα τα ελαχιστα πραγματα που εχω διαβασει.Αντιθετα με εσενα που εχεις αποψη και γνωση για ολα και οποιος διαφωνει σπευδεις να τον βγαλεις ψευτη και να επιβαλλεις την αποψη σου πανω του.κατι το οποιο γνωριζεις(ελπιζω) οτι ειναι εντελως αντιεπιστημονικο.

φιλικα
    .....................

Senior Member
    Ουάχαα, και μάλιστα ψυχανάλυση. Που έχει απορριφθεί συλλήβδην ως η ακαταλληλότερη πάντων λολ. To περίμενα.
    Σοζ, αλλά ακαδημαικό δε σημαίνει και ουδέτερο, περισσότερο ακόμη ψύχραιμο και σύμφωνο με τα ανθρώπινα δικαιώματα.
    Άστο φίλε, αύριο θα βάλω εγώ λινκς μια και δεν καταδέχεσαι. Και έχω πολλά λινκς να στηρίζουν όσα γράφω, γιατί μετέχω στο χώρο και φροντίζω να ενημερώνομαι, όχι μόνο ακαδημαικά αλλά και βιωματικά. Και αλληλέγγυα πρωτίστως.
    Καλά μη σου κλέβω τα δικαιώματα της επιστημονικής ελευθερίας, λόλενθ
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Member
    Παιδιά αντί να τσακώνεστε υπάρχει κάποιος που με ενδιαφέρον θα μπορούσε να συστήσει με προσωπικό μήνυμα σε εμένα που μπήκα στο φόρουμ επειδή έχω ανάγκη βοήθειας ειδικό στην θεσσαλονίκη που ασχολείται με θέματα σεξουαλικότητας και σχέσεων και ακολουθεί την γνωσιακή συμπεριφορική μέθοδο; Αυτό τουλάχιστον καταλαβαίνω ότι μου προτείνεται. Και τι είναι η affirmative action? Σας παρακαλώ σκεφτείτε, ψαχτείτε γιατί βασανίζομαι και δε νομίζω ότι το θέλετε. Αντίθετα, πιστεύω ότι θέλετε να βοηθήσετε..... Περιμένω σύντομα. Περιμένω και από εσένα admin βοήθεια........

Senior Member
    Quote Originally Posted by RainAndWind View Post
    Ουάχαα, και μάλιστα ψυχανάλυση. Που έχει απορριφθεί συλλήβδην ως η ακαταλληλότερη πάντων λολ. To περίμενα.
    Σοζ, αλλά ακαδημαικό δε σημαίνει και ουδέτερο, περισσότερο ακόμη ψύχραιμο και σύμφωνο με τα ανθρώπινα δικαιώματα.
    Άστο φίλε, αύριο θα βάλω εγώ λινκς μια και δεν καταδέχεσαι. Και έχω πολλά λινκς να στηρίζουν όσα γράφω, γιατί μετέχω στο χώρο και φροντίζω να ενημερώνομαι, όχι μόνο ακαδημαικά αλλά και βιωματικά. Και αλληλέγγυα πρωτίστως.
    Καλά μη σου κλέβω τα δικαιώματα της επιστημονικής ελευθερίας, λόλενθ

στο πεζοδρομιο της ζωης τι να μας πεις και εσυ ε? το χειροτερο δεν ειναι να προβαλλεις την ασχετοσυνη σου ως αξιωμα,αλλα να τη θεωρεις και προνομιο! το οτι μετεχεις στο χωρο δε μου λεει κατι γιατι χωρις ακαδημαικο υποβαθρο εισαι ενα μηδενικο και το ξερεις πολυ καλα...βαλεις δε βαλεις λινκς δε με ενδιαφερει το διαδικτυο και στο ειπα και πιο πανω. Το πιο πιθανο ειναι να μην τα δω ποτε μιας και εχω πιο σημαντικα πραγματα να κανω απο το να μπαινω σε ενα φορουμ και να σπαταλαω τον χρονο μου σε απροσωπες και ανουσιες διενεξεις με....τον τρελο του χωριου! Αντιθετα βεβαια με σενα που το φορουμ αυτο εχει ζωτικη σημασια.. Με το να ξημεροβριαδιαζεσαι εδω μεσα και να το παιζεις ειδημων δε θα σε απαλλαξει απο την ανυπαρξια σου..Κουραγιο!

ΥΓ:sthnkoryfh δεν εχω χρονο αυτη τη στιγμη φιλε, τις επομενες μερες θα σου στειλω inbox

Banned
    katatonia, οι έρευνες που γίνονται σε μονοζυγωτικά δίδυμα σε καμία περίπτωση δεν αποδεικνύουν είτε την επίδραση ενός γενετικού, είτε την επίδραση ενός περιβαλλοντικού παράγοντα.

Καταρχήν σκέψου ότι σύμφωνα με τις σύγχρονες γνώσεις μας, τα μονοζυγωτικά δίδυμα μπορεί θαυμάσια να ΜΗΝ είναι γενετικώς πανομοιότυπα. Ένα τόσο δα κομματάκι DNA να διαφέρει (π.χ. λόγω μιας τυχαίας μετάλλαξης), μπορεί να έχουμε μια σημαντική διαφοροποίηση στο άτομο.
    Επίσης, η επίδραση του περιβάλλοντος μπορεί να είναι πολύ μεγάλη (και πολύ διαφορετική ακόμα κι ανάμεσα σε μονοζυγωτικά δίδυμα εννοείται) στον τρόπο που εκφράζουμε κι αποδεχόμαστε τις ομοφυλοφιλικές προτιμήσεις. Επομένως, μπορεί οι έρευνες να αποτυπώνουν ΑΥΤΗ την επιρροή του περιβάλλοντος. Όχι δλδ την επίδραση του περιβάλλοντος στη διαμόρφωση του προσανατολισμού, αλλά στην έκφρασή του.

Όσο για την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων της παραδοσιακής ψυχανάλυσης ορθότατα λέει η ρέιν ότι αμφισβητείται και γενικά οι θεραπείες για 'μεταστροφή' προτιμήσεων έχουν ζημιώσει παρά ωφελήσει. Αυτό που η θεραπεία μπορεί να αλλάξει δεν είναι την προτίμηση, αλλά το φόβο και το άγχος για την ομοφυλοφιλία. Αν κάποιος απαλλαγεί από το φόβο και το άγχος, λογικό είναι να νιώσει πιο απελευθερωμένος και να δει πιο ξεκάθαρα τι είναι και τι δεν είναι. Σαφώς βέβαια ο δρόμος για την αποδοχή είναι μακρύς και πολλές φορές ανεπιθύμητος ακόμα και από τους άμεσα ενδιαφερόμενους. Αυτό όμως δεν καθιστά επιστημονικά έγκυρες και δεοντολογικά ορθές τις προσπάθειες μεταστροφής.

Γενικά υπάρχουν πολλά μεθοδολογικά και ηθικά ζητήματα σε σχετικές έρευνες και νομίζω πως θα ήταν καλό να δεις με πιο κριτική ματιά και σκέψη τις πιθανές δηλώσεις κάποιων καθηγητών και τις γνώσεις που αποκομίζεις από τα πρώτα έτη σπουδών στην ψυχολογία. Επίσης το διαδίκτυο δεν έχει μόνο 'τυχάρπαστους', αλλά και σοβαρή και πρόσφατη επιστημονική γνώση. Κατά τ' άλλα περιττό να σου πω ότι είναι πέρα για πέρα απαράδεκτοι οι χαρακτηρισμοί σου προς τη ρέιν!

Member
    περιμένω μήπως κάποιος μου συστήσει σε προσωπικό μήνυμα ειδικό στην Θεσσαλονίκη....

Senior Member
    Καοτόνικ καταχθόνικ
    Ι can only please an asshole a day.
    Today is not your day. Tomorrow isn't lookin' good either.
    Κι η γάτα μου ξέρει περισσότερα από σένα για το θέμα
    και μάλιστα νιαουρίζει πιο ακαδημαικά. Φαντάζομαι μετά απ΄αυτά δε θα είμαι προσκεκλημένη σε κάποιο από τα επόμενα
    psychoparty σουαρέ σου όπου θα έπινα μαρτίνι με τους καθηγητές σου και θα μασουλάγαμε όλοι λάγνα κρακεράκια
    σχολιάζοντας το επικείμενο DSM και ρίχνοντας κλεφτές ματιές στις μεταξοτυπίες και στα σοβατεπί αναγεννησιακού ρυθμού.
    Βρέχει φωτιά στη στράτα μου/
    παραδοσιακά ζειμπέκικα και απτάλικοι καρσιλαμάδες.
    Είσαι και ανίδεος και μαλάκας. Δύο σ' ένα. Όταν σε καλέσει η πατρίδα, εε η επιστήμη να μετρήσεις την εξυπνάδα των μαύρων
    αντί για correlations και rating scales θα χρησιμοποιήσεις πιεσόμετρο. Μετά θα σε απολύσουν και θα κρατήσουν τους μαύρους
    που εννοείται θα ξέρουν περισσότερα από σένα.

#Stin korifi, αύριο θα ανοίξω νήμα στο Σεξουαλικότητα με διάφορα λινκς που νομίζω θα βρεις ενδιαφέροντα. Τσέκαρέ το.
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    @rain and shit

Τι εγινε σου θιξαμε το athens pride και το πηρες προσωπικα η εισαι ηθικολογος του καναπε και εσυ? Τεσπα, οταν τελειωσεις με τη λογορροια πες μου να τραβηξω το καζανακι...

@μαρινα38

συμφωνω σε ολα οσα ειπες ετος απο τη τελευταια προταση! εγω απλα ανεφερα τι μου εχουν πει δε σημαινει οτι τα ασπαζομαι κιολλας.αν κοιταζες τα μυνηματα μου καλυτερα θα εβλεπες οτι το ανεφερα με επιφυλαξεις

Member
    Σας παρακαλώ σταματείστε να βάλλετε ο ένας εναντίον του άλλου. Μπορούμε να επαπροσδιοριστούμε στην σωστή μας θέση; Είναι το καλύτερο και για εμένα το πιο χρήσιμο.........

Senior Member
    Νομίζω πως κάνεις λάθος που θέλεις την επίπλαστη ειρήνη τη στιγμή που δε σε συμφέρει, αλλά τέσπα. Στην ουσία η σύγκρουση που βλέπεις (και θεωρείς ότι είναι ανάμεσα σε μένα και στον κατατόνια) είναι η ίδια που ζεις μέσα σου, η ίδια που ζω εγώ μέσα μου, η ίδια που ζούμε στην κοινωνία. Δέστην σα σύμβολο λοιπόν, ανάμεσα στο τι θέλουν να γίνουμε άλλοι και στο τι θέλουμε εμείς οι ίδιοι νά'μαστε (άσχετα αν δεν το ξέρουμε το γιατί της σύγκρουσης, φοβόμαστε ή οτιδήποτε). Πάμε να δούμε ρε συ κορυφή μήπως βρούμε μια άκρη.

Γεννήθηκες με βιολογικό φύλο αντρικό έτσι? Στο μαιευτήριο είπαν στους γονείς σου ένα αγοράκι, να το χαίρεστε.
    Όμως δεν τους είπανε ξέρετε είναι ένα αγοράκι που μπορεί να είναι αγοράκι αλλά το κοινωνικό του φύλο έχει μαρκαριστεί με κάποιες συμπεριφορές που δεν τις έχετε επιλέξει εσείς, ούτε το ίδιο επιτρέπεται να το κάνει.

Τo βιολογικό σου φύλο---> άρρεν
    Το κοινωνικό σου φύλο--->άντρας- με όσα χαρακτηριστικά συνδέεται ο ανδρισμός στην κοινωνία
    Ο σεξουαλικός σου προσανατολισμός----> μπορεί να συμφωνεί ή όχι με το κοινωνικό σου φύλο

Όταν δεν συμφωνεί ο σεξουαλικός σου προσανατολισμός με το κοινωνικό σου φύλο, τη γάμησες μάγκα μου,λολ, γιατί θα σου έχουμε διδάξει ήδη ότι αν δε συμφωνεί τότε για να σε τιμωρήσουμε θα σου αφαιρέσουμε και το δικαίωμα του βιολογικού (έτσι σου λένε, μετά θα δούμε αν όντως έτσι είναι)
    Σπύρος Μπιμπίλας

Page 7 of 9 FirstFirst ... 56789 LastLast