Results 1 to 13 of 13
Thread: ZEIT GEIST MOVEMENT
-
04-02-2010, 09:27 #1
- Join Date
- Sep 2009
- Posts
- 222
ZEIT GEIST MOVEMENT
ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΙ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ
Ο Στόχος
Στοχεύουμε στην αποκατάσταση των θεμελιωδών αναγκών και περιβαλλοντικών συνειδητοποιήσεων των ειδών, μέσω της ανάλυσης των πιο πρόσφατων συνειδητοποιήσεων του ποιοι και τί πραγματικά είμαστε, σε συνδυασμό με το πώς η επιστήμη, η φύση και η τεχνολογία ( αντί για τη θρησκεία, την πολιτική και το χρήμα ) κρατούν τα κλειδιά για την προσωπική μας ανάπτυξη, όχι μόνο ως ανθρώπινα όντα, μα ως πολιτισμός, τόσο δομικά όσο και πνευματικά. Βασική επίγνωση αυτής της συνειδητοποίησης είναι η αναγνώριση των Αναδυόμενων και Συμβιωτικών στοιχείων των φυσικών νόμων και πώς με την υιοθέτησή τους ως θεμέλιους λίθους των προσωπικών και κοινωνικών μας θεσμών η ζωή στη Γη μπορεί να ανθίσει, μέσω ενός συστήματος διαρκούς θετικής ανάπτυξης, όπου τα αρνητικά κοινωνικά συμπτώματα όπως η κοινωνική διαστρωμάτωση, ο πόλεμος, οι προκαταλήψεις, ο ελιτισμός και οι εγκληματικές ενέργειες σταδιακά θα μειώνονται και, ιδανικά, θα εκλείψουν από την ανθρώπινη συμπεριφορά. Βέβαια αυτή η πιθανότητα δύσκολα υιοθετείται από το σύνολο των ανθρώπων, διοτι έχουμε κατηχηθεί από την κοινωνία ώστε να νομίζουμε ότι το έγκλημα, η διαφθορά και η ανειλικρίνεια είναι «κάτι φυσικό» και ότι πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που επιθυμούν την εκμετάλλευση και τον πόνο των άλλων. Η θρησκεία είναι ο μεγαλύτερος προαγωγός αυτής της προπαγάνδας, καθώς η λογική του «αυτοί κι εμείς» ή «καλών και κακών» προάγει αυτή την λανθασμένη αξίωση. Η πραγματικότητα είναι ότι ζούμε σε μια κοινωνία που παράγει την σπανιότητα ζωτικών αποθεμάτων. Συνέπεια αυτής της σπανιότητας είναι μια τακτική αυτοσυντήρησης των ανθρώπων, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κλέψουν και να εξαπατήσουν για να πάρουν αυτό που θέλουν.
Η έρευνά μας συμπέρανε ότι η σπανιότητα είναι μια από τις πιο θεμελιώδεις αιτίες της παρεκκλίνουσας συμπεριφοράς, ενώ παράλληλα οδηγεί σε περίπλοκες μορφές νευρώσεων διαφόρων τύπων. Μια στατιστική ματιά στον εθισμό στα ναρκωτικά, στο έγκλημα και στις φυλακίσεις δείχνει ότι η ανέχεια και οι ανθυγιεινές κοινωνικές συνθήκες συνιστούν την εμπειρία ανθρώπων με την αυτή συμπεριφορά.
Οι άνθρωποι δεν είναι καλοί ή κακοί. Είναι οι εξελισσόμενες, διαρκώς αναπτυσσόμενες συνθέσεις των εμπειριών που τους επηρεάζουν. Η «ποιότητα» ενός ανθρώπινου όντος (αν υπήρξε ποτέ κάτι τέτοιο) εξαρτάται άμεσα από την αγωγή του και άρα από τα συστήματα πεποιθήσεων στα οποία γαλουχήθηκε.
Αυτή η απλή πραγματικότητα παραβλέφθηκε χυδαία και σήμερα οι άνθρωποι πιστεύουν πρωτόγονα ότι ο ανταγωνισμός, η απληστία και η διαφθορά αποτελούν «εγγενή» συστατικά της ανθρώπινης συμπεριφοράς και άρα πρέπει να έχουμε φυλακές, αστυνομία, και μιαν ολόκληρη ιεραρχία διαφορικού ελέγχου ώστε η κοινωνία να αντιμετωπίζει αυτές τις «κλίσεις». Πρόκειται για έναν παραλογισμό, ένα σφάλμα.
Το θέμα είναι ότι για να αλλάξουν ριζικά τα πράγματα προς το καλύτερο, πρέπει να χειριστούμε τις θεμελιώδεις αιτίες. Το τρέχον σύστημα «τιμωρίας» είναι απαρχαιωμένο, απάνθρωπο και αντιπαραγωγικό. Όταν συλλαμβάνεται ένας κατά συρροή δολοφόνος, οι περισσότεροι αδημονούν και ουρλιάζουν για τον θάνατό του. Αυτό είναι ανάδρομο. Μια πραγματικά υγιής διανοητικά κοινωνία, που κατανοεί ποιοι είμαστε και πως δημιουργούνται τα συστήματα αξιών μας θα έπαιρνε αυτό το άτομο και θα μάθαινε τις αιτίες πίσω από τις βίαιες πράξεις του. Ύστερα αυτές οι πληροφορίες θα πήγαιναν σε ένα τμήμα ερευνών που θα σκέφτεται την ανακοπή τέτοιων καταστάσεων μέσω της εκπαίδευσης.
Είναι καιρός να σταματήσουμε τα μπαλώματα. Είναι καιρός για μια νέα κοινωνική προσέγγιση, αναβαθμισμένη στη σημερινή γνώση. Δυστυχώς, η κοινωνία σήμερα βασίζεται ακόμα σε πεπαλαιωμένες και προκατειλημμένες διατάξεις και λύσεις.
Είναι επίσης σημαντικό να σημειώσουμε ότι δεν υπάρχουν ουτοπίες ή κάποιο τέλος. Όλα τα στοιχεία δείχνουν αέναες αλλαγές σε κάθε επίπεδο. Έπειτα, είναι η προσωπική μας δράση, σε κάθε μέρα της ζωής μας που διαπλάθει και διαιωνίζει τα κοινωνικά συστήματα που φτιάχνουμε. Ωστόσο, παραδόξως, είναι επίσης οι περιβαλλοντικές επιρροές που δημιουργούν την αντίληψή μας και άρα την κοσμοθεώρησή μας. Άρα, η πραγματική αλλαγή δεν θα έρθει μόνο από την ρύθμιση των προσωπικών σας πεποιθήσεων και αποφάσεων, μα και από την αλλαγή των κοινωνικών δομών που επηρεάζουν αυτές τις πεποιθήσεις και αποφάσεις. Τα ελιτίστικα κυριαρχικά συστήματα μακροχρόνια επηρεάζονται ελάχιστα από παραδοσιακές διαμαρτυρίες και πολιτικά κινήματα. Πρέπει να κινηθούμε πέρα από αυτές τις «κατεστημένες επαναστάσεις» και να χρησιμοποιήσουμε ένα εργαλείο πολύ πιο ισχυρό:
Θα σταματήσουμε να υποστηρίζουμε το σύστημα, ενώ συνεχώς θα υπερμαχούμε για τη γνώση, την ειρήνη, την ενότητα και την ευσπλαχνία. Δεν μπορούμε να «πολεμήσουμε το σύστημα». Το μίσος, ο θυμός και η «πολεμική» λογική είναι αποτυχημένα μέσα αλλαγής, διότι αναπαράγουν τα ίδια εργαλεία που χρησιμοποιεί το διεφθαρμένο, κατεστημένο σύστημα ισχύος για να διατηρεί τον έλεγχο.
Η παραποίηση και η παράλυση:
Μόλις συνειδητοποιήσουμε ότι όλα τα συστήματα είναι Αναδυόμενα και σε κατάσταση συνεχούς εξέλιξης, μαζί με την πραγματικότητα της Συμβιωτικής σύνδεσης με τη φύση και τους συνανθρώπους μας με τους πιο απλούς και προφανείς τρόπους, πειθόμενοι ότι η προσωπική μας ακεραιότητα είναι μόνο τόσο μεγάλη όσο και της υπόλοιπης κοινωνίας, τότε μπορούμε να δούμε πόσο διεστραμμένα και ανάδρομα είναι τα κοινωνικά μας κατεστημένα και του πώς η διαιώνισή τους είναι η αιτία της κοινωνικής αστάθειας στην κοινωνία. Για παράδειγμα, το Χρηματοπιστωτικό Σύστημα θεωρείται εδώ και καιρό μια θετική δύναμη στην κοινωνία, χάρη στην πεποίθηση ότι παράγει κίνητρα και πρόοδο. Στην εφαρμογή του, το χρηματοπιστωτικό σύστημα έγινε ένα μέσο διαίρεσης και ολοκληρωτικού ελέγχου.
Αποτελεί την ύστατη μορφή του «Διαίρει και βασίλευε», καθώς στον πυρήνα του τεκμηριώνεται ότι:
πρέπει να μαχόμαστε μεταξύ μας για να επιβιώσουμε και
οι άνθρωποι χρειάζονται αυτό το «ελατήριο» ανταμοιβής για να κάνουν οτιδήποτε χρήσιμο.
Όσο για το Νο1, (πρεπει να αντιμαχόμαστε) το χαρακτηριστικό του ανταγωνισμού στο σύστημα εγγυάται την διαφθορά στην κοινωνία σε κάθε επίπεδο, καθώς η βάση είναι «εμείς ανάντια των άλλων». Πολύ ισχυρίζονται ότι το «σύστημα ελεύθερης αγοράς» είναι καλό… όμως έχει φθαρεί στις μέρες μας λόγω κακών πολιτικών, μεροληψίας κλπ. Υποθέτουν ότι εάν επιτρεπόταν η άνθιση μιας «αγνής» ελεύθερης αγοράς τότε θα ήταν εντάξει. Αυτό είναι λάθος, γιατί αυτό που βλέπουμε σήμερα είναι η ελεύθερη αγορά σε λειτουργία, με όλα τα διαφορικά της πλεονεκτήματα και τη διαφθορά. Κανένας νόμος δεν θα σταματήσει ποτέ το εμπόριο των μετόχων, τις δολοπλοκίες, την κατάχρηση εργασίας, την μόλυνση, την προγραμματισμένη αχρηστία και τα λοιπά…
Αυτά προάγει το σύστημα ανταγωνισμού, χωρίς αποτυχία, διότι βασίζεται στην προϋπόθεση της εκμετάλλευσης των άλλων για το κέρδος. Τελεία.
Πρέπει να ξεκινήσουμε την μετάβαση έξω από αυτά τα δυναστευτικά ιδεώδη και να κινηθούμε προς ένα σύστημα σχεδιασμένο για την υποστήριξη των ανθρώπινων όντων, όχι στον εξαναγκασμό τους να παλεύουν για να επιβιώσουν. Σχετικά με το Νο2 (κίνητρο παραγωγής) πρόκειται για μια θλιβερη και απίστευτα αρνητική άποψη της ανθρώπινης ύπαρξης στο σύνολό της. Το να υποθέτουμε ότι ένα άτομο πρέπει να έχει «δομικά κίνητρα» ή εξαναγκασμούς ώστε να κάνει οτιδήποτε είναι απλά γελοίο. Θυμηθείτε όταν ήσασταν παιδιά και δεν είχατε ιδέα τι είναι το χρήμα. Παίζατε, ήσασταν περίεργοι και κάνατε πολλά πράγματα… γιατί; Επειδή το θέλατε.
Ωστόσο, καθώς περνά ο χρόνος μέσα στο σύστημά μας, η φυσική περιέργεια και η αυτό-κινητοποίηση αφαιρείται από τους ανθρώπους, καθώς αναγκάζονται να συμμορφωθούν στο εξειδικευμένο, διαχωρισμένο σε τμήματα, σχεδόν τυποποιημένο σύστημα εργασίας ώστε να επιβιώσουν. Αυτό με τη σειρά του συχνά δημιουργεί μια φυσική ανταρσία εσωτερικά του ατόμου λόγω της επιβαλλόμενης υποχρέωσης, κι έτσι εφεύραμε τον διαχωρισμό εργασίας κι ελεύθερου χρόνου. Οι συνήγοροι του χρηματοπιστωτικού συστήματος (που υποτίθεται ότι δημιουργεί κίνητρα) υποθέτουν ότι είναι τεμπελιά και δεν το αναγνωρίζουν αυτό. Σε μια πραγματική κοινωνία, οι άνθρωποι θα ακολουθούν τις φυσικές τους κλίσεις και θα εργάζονται για να συνεισφέρουν στην κοινωνία όχι επειδή θα «πληρώνονται» για αυτό, μα επειδή θα έχουν την ευρύτερη συναίσθηση ότι η συνεισφορά τους βοηθά τόσο τους ίδιους όσο και τον καθένα. Αυτό είναι το εξυψωμένο επίπεδο συνείδησης που ελπίζουμε να κοινωνήσουμε.
Η ανταμοιβή μας για τη συνεισφορά στην κοινωνία θα είναι η ευημερία της κοινωνίας, που με τη σειρά της θα αυξάνει την προσωπική μας ευημερία.
Τώρα, βάζοντας τα πράγματα στην σωστή τους προοπτική, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι ο κόσμος διοικείται επι του παρόντος από μια μικρή ομάδα ατόμων σε υψηλά πόστα των θεσμών που κυριαρχούν στην κοινωνία –Επιχειρήσεις και Χρηματικά. Ο θεσμός της Κυβέρνησης συνεργάζεται στενά με την επιρροή και ισχύ των εταιριών και τραπεζών. Το ζωτικό υγρό είναι το χρήμα, που, στην πραγματικότητα, είναι μια ψευδαίσθηση που έχει ελάχιστη σχέση με την κοινωνία και χρησιμεύει απλά ως εργαλείο χειρισμού και διαίρεσης μέσα σε μια κοινωνική οργάνωση που εγγυάται τον ελιτισμό, το έγκλημα, τον πόλεμο και την κοινωνική διαστρωμάτωση.
Ταυτόχρονα, τα άτομα γαλουχούνται με την πεποίθηση ότι το να είναι «σωστοί» είναι που δημιουργεί την αξία τους ως άτομα.
Αυτή η κατάσταση της «ορθότητας» συνδέεται άμεσα με τις κυρίαρχες αξίες της ίδιας της κοινωνίας. Άρα, αυτοί που δέχονται και υποστηρίζουν τις απόψεις του κοινωνικού δομήματος θεωρούνται «φυσιολογικοί», ενώ αυτοί που διαφωνούν θεωρούνται «αφύσικοι», ακόμα και «ανατρεπτικοί». Είτε πρόκειται για το δόγμα μιας μοναδικής κοινωνικής παράδοσης, είτε για την ευθυγράμμιση με μια παγκοσμίως καθιερωμένη θρησκεία, η βάση είναι η ίδια: Ο Διανοητικός Υλισμός. Καθώς συνειδητοποιούμε ότι η γνώση μας και άρα οι θεσμοί μας συνεχώς εξελίσσονται, βλέπουμε ότι κάθε σύστημα πεποίθησης που ισχυρίζεται ότι γνωρίζει οτιδήποτε χωρίς να επιδέχεται αμφισβήτηση, είναι μια αποτυχημένη άποψη. Η θρησκεία, που έχει τα θεμέλιά της στην πίστη, είναι ο βασιλιάς αυτής της διαστρέβλωσης, καθώς ισχυρίζεται ότι γνωρίζει κάτι αδιαμφισβήτητα για την πιο περίπλοκη και απατηλή καταγωγή του ανθρώπινου είδους, και κάτι τέτοιο είναι απλά αδύνατον σε ένα αναδυόμενο σύμπαν.
Έχοντας πει αυτά, καταλαβαίνουμε ότι εξίσου επικίνδυνοι με τους κατεστημένους θεσμούς δύναμης, είναι οι άνθρωποι που κατηχήθηκαν να αποδέχονται πλήρως τις στατικές συνειδητοποιήσεις που προτείνονται από αυτά τα συστήματα… κι έτσι γίνονται: «Αυτοδιορισμένοι φύλακες του Κατεστημένου». Αυτό εφαρμόζεται σε κάθε σύστημα, ειδικά πολιτικό, οικονομικό και θρησκευτικό. Από τη στιγμή που η ταυτότητα των ανθρώπων σχετίζεται με τα δόγματα μιας Κρατικής, Θρησκευτικής ή Επαγγελματικής ηθικής, συχνά γίνεται πολύ δύσκολο να αλλάξει κανείς, διότι η ταυτότητά τους έχει συνδυαστεί με τις ιδεολογίες που τους επιβλήθηκαν. Έτσι, αναπαράγουν το δόγμα του θεσμού τους απλά για να διατηρήσουν την προσωπική τους ακεραιότητα, όπως αυτοί την αντιλαμβάνονται. Πρέπει να σπάσουμε αυτόν τον κύκλο, διότι παραλύει την ανάπτυξη μας όχι μόνο σαν άτομα, μα και σαν κοινωνία.
Η Αλήθεια και η Μετάβαση
Αφού συνειδητοποιήσουμε ότι η ακεραιότητα της προσωπικής μας ύπαρξης συνδέεται άμεσα με την ακεραιότητα της Γης, της ζωής και όλων των άλλων ανθρώπινων όντων, τότε ο δρόμος μας είναι προκαθορισμένος. Στη συνέχεια, μόλις συνειδητοποιήσουμε ότι είναι η επιστήμη, η τεχνολογία και άρα η ανθρώπινη δημιουργικότητα που αποδίδει πρόοδο στη ζωή μας, τότε θα μπορούμε να διακρίνουμε ποιες είναι οι πραγματικές προτεραιότητες για κοινωνική και ατομική πρόοδο και ανάπτυξη.
Εχοντας πει αυτά, μπορούμε να κατανοήσουμε ότι η Θρησκεία, η Πολιτική και η εργασία που βασισμένη στο χρήμα και τον ανταγωνισμό αποτελούν πεπαλαιωμένες λειτουργίες κοινωνικού χειρισμού που τώρα πρέπει να ξεπεραστούν. Η ενασχόλησή μας πρέπει να είναι η επίτευξη ενός συστήματος που λειτουργεί χωρίς χρήμα ή πολιτική, ενώ θα αφήνει τις προκαταλήψεις να αυτοαναιρούνται καθώς θα ανθίζει η εκπαίδευση. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να λέει στους άλλους τι να πιστεύουν, καθώς κανένας άνθρωπος δεν έχει πλήρη κατανόηση του ο,τιδήποτε.
Ωστόσο, αν προσέξουμε τις φυσικές διεργασίες της ζωής, θα μπορέσουμε να δούμε το πώς θα συντονιστούμε με τη φύση κι έτσι η πορεία μας θα γίνει πιο ξεκάθαρη.
Για παράδειγμα, πολύς κόσμος ανησυχεί για τον υπερπληθυσμό, ενώ ανατριχιαστικές δηλώσεις ατόμων όπως ο Χένρυ Κίσσινγκερ ισχυρίζονται ότι χρειάζεται κάποιου είδους «μείωση». Αυτό είναι φυσικά, τρομακτικό. Ωστόσο, το ερώτημα παραμένει: Είναι πράγματι ο υπερπληθυσμός κάτι το κακό; Η απάντηση από επιστημονική σκοπιά, είναι ότι η Γη μπορεί να φέρει πολλές φορές περισσότερους ανθρώπους αν χρειαστεί, εάν εφαρμοστεί υψηλή τεχνολογία. Το 70% της επιφάνειας του πλανήτη είναι από νερό και πόλεις πάνω στη θάλασσα (ένα από τα πολλά σχέδια του Τζάκ Φρέσκο) είναι το επόμενο βήμα. Έπειτα, η εκπαίδευση σχετικά με τις λειτουργίες της ζωής θα ενημερώσει τους ανθρώπους για τις διακλαδώσεις των αναπαραγωγικών τους ενδιαφερόντων και ο πληθυσμός θα επιβραδυνθεί με φυσικό τρόπο, καθώς οι άνθρωποι θα αρχίσουν να συνειδητοποιούν τον σύνδεσμό τους με τον πλανήτη και την δυνατότητα του διατήρησης μας.
Για την ακρίβεια, η μόνη πραγματική «Κυβέρνηση» που μπορεί να υπάρξει είναι η Γη και οι φυσικοί πόροι της. Από κεί και πέρα, όλες οι πιθανότητες μπορούν να αποτιμηθούν. Να γιατι χρειάζεται μια διανοητική ενοποίηση όλων των χωρών, καθώς η πιο σημαντική πληροφορία που μπορούμε να έχουμε ως είδος είναι μια πλήρης, λεπτομερής αποτίμηση του τι έχουμε διαθέσιμο στον πλανήτη. Όπως θα εξετάζατε την γη και τους πόρους ενός οικοπέδου για να δείτε τι μπορείτε να φυτέψετε, το ίδιο χρειάζεται να γίνει και με τον πλανήτη ώστε να εκτιμήσουμε τις ικανότητές μας ως είδος, χρησιμοποιώντας τους φυσικούς πόρους με σοφία.
Φυσικά, πολλοί που θα σκεφτούν τις παραπάνω ιδέες θα ρωτήσουν:
"Πως το κάνουμε αυτό, αν σκεφτούμε τα διαστρεβλωμένα συστήματα αξιών που είναι σε ισχύ; Πως κάνουμε μια τέτοια κίνηση μετάβασης;"
Αυτή είναι φυσικά και η πιο δύσκολη ερώτηση. Η απάντηση: Πρέπει να ξεκινήσουμε από κάπου. Υπάρχουν πολλά που μπορεί κανείς να κάνει είτε σε ατομικό είτε σε ομαδικό επίπεδο για να ξεκινήσει η μορφοποίηση αυτού του οράματος. Το πιο σημαντικό βήμα είναι η εκπαίδευση. Στις 15 Μαρτίου 2009 (ή Z-Day όπως ονομάστηκε το 2008) θα λάβει χώρα μια παγκόσμια δράση για την εξάπλωση της συνειδητοποίησης αυτής της κοινωνιολογικής κατεύθυνσης. Ελπίζουμε να έχουμε τοπικές συναντήσεις σε όσο το δυνατόν περισσότερες πόλεις, πολιτείες και χώρες είναι δυνατόν. Εμείς εδώ στο thezeitgeistmovement.com θα εργαστούμε για την προμήθεια υλικών σε όσες γλώσσες μπορούμε, κάνοντας παράλληλα ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε κάθε υποομάδα. Δεν θα ζητήσουμε ποτέ χρήματα. Είμαστε εδώ για βοήθεια, γιατί κατανοούμε μια κεντρική αλήθεια που χάθηκε εδώ και πολύ καιρό: Όσα περισσότερα δίνεις, τόσα περισσότερα παίρνεις.
Ευχαριστούμε για τη βοήθειά σας.
- 04-02-2010, 11:46 #2
- Join Date
- Oct 2009
- Posts
- 4,495
To έχω μελετήσει το θέμα και θα αναφέρω τους κεντρικούς μου προβληματισμούς.
Προσωπικά,πιστεύω πως η ουτοπική κοινωνία που προτείνει,βασισμένη σε κοινοτική δράση,αντικαταναλωτική συνείδηση και τεχνοκρατία,αφήνει εντέχνως μη συζητήσιμα κάποια ερωτήματα.
Τι θα γίνει άμα δε γουστάρω;Με αυτό το ερώτημα πάντα προσεγγίζω κάθε ιδεολογία και από την απάντηση καταλαβαίνω αν με αφορά.Η αποφυγή της απάντησης σε κάθε περίπτωση(και σε αυτήν)μου έδωσε να καταλάβω πως πάλι έλεγχος θα αντικαταστήσει τον σημερινό έλεγχο,απλά εδώ η εξουσία θα είναι στους επιστήμονες.
Δε θέλω αρχηγούς λέμε,δε θέλω να ακολουθώ κανέναν αρχηγό,είτε αυτός είναι επιστήμονας,είτε είναι οτιδήποτε άλλο.
Οι βασικές αρχές φαντάζουν γοητευτικές και καινοτόμες,με τη διαφορά πως στηρίζονται σε προπαγάνδα,mass scale κιόλας.
Τύπου\"στείλε αυτό το γράμμα σε άλλους δέκα\"λολ,που μας στέλνανε παλιά.Απλά,με την εξέλιξη της τεχνολογίας,το γράμμα αντικαταστάθηκε από \"στείλε αυτό το e-mail σε άλλους δέκα.
Υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός,άρα και έλεγχος.Όπου έλεγχος αντικαθιστά τον αυθορμητισμό,αυτό σημαίνει εξουσία και δεν πα να κωλοχτυπιούνται όλοι,δεν παύω να τα θεωρώ αλληλένδετα.
Πρόκειται για ένα matrix επανάστασης,όπου η νέα εξουσία θα έχει παραδοθεί σε επιστήμονες.Η έμφαση δίνεται στη νοητική ικανότητα,στη γνώση και στην κατάρτιση και η απόλυτη εξειδίκευση θα είναι η εφόρμηση για εξουσία.Υπάρχει επίσης αρκετή λατρεία του μπιχεβιορισμού,άρα θα τρέξουν σάλια.:P
Ποτέ μου δεν αγάπησα τις θεωρίες συνωμοσίας,συνεπώς ούτε το Venus Project θώπευσε κάτι στο μυαλό μου,εξάλλου θέλω να πειστώ για το εάν πίσω από όλη αυτή την αντιτραπεζική-αντικαταναλωτική-αντικαπιταλιστική προπαγάνδα δεν υπάρχει ένα υπόστρωμα αντισημιτικό.Όχι άλλο κάρβουνο \"ένας εβραίος!beware!\"δηλαδή.
H μαζική υπακοή ανά εποχές πήρε άλλα ονόματα,αναλόγως των συμφερόντων,δικτατορία του προλεταριάτου πχ,και μπορεί να εξιδανικευτεί,αλλά στο όνομα καμιάς ελευθερίας μελλοντικής δε μπορεί να ωραιοποιηθεί η σκλαβιά.
Είναι ένα μείγμα Γκάντι,επιστροφή στη φύση και λαγνείας της μόρφωσης και της τεχνολογίας,αλλά σε μένα προς το παρόν δε φαίνεται παρά ένας αχταρμάς δανεισμού ιδεολογημάτων,με ασάφειες και πολύ μεγάλη προπαγάνδα.Fora,συναντήσεις,� �ροβολές ταινιών σε σπίτια,όλα αυτά συμβαίνουν.Το καίριο ερώτημα παραμένει το ίδιο με της Goldman.Θα μπορώ να χορεύω;Συμπληρώνω,έστω κι αν δε μου γουστάρει η πόλκα;..."Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
04-02-2010, 15:55 #3
- Join Date
- Sep 2009
- Posts
- 222
Originally posted by RainAndWind
To έχω μελετήσει το θέμα και θα αναφέρω τους κεντρικούς μου προβληματισμούς.
Προσωπικά,πιστεύω πως η ουτοπική κοινωνία που προτείνει,βασισμένη σε κοινοτική δράση,αντικαταναλωτική συνείδηση και τεχνοκρατία,αφήνει εντέχνως μη συζητήσιμα κάποια ερωτήματα.
Τι θα γίνει άμα δε γουστάρω;Με αυτό το ερώτημα πάντα προσεγγίζω κάθε ιδεολογία και από την απάντηση καταλαβαίνω αν με αφορά.Η αποφυγή της απάντησης σε κάθε περίπτωση(και σε αυτήν)μου έδωσε να καταλάβω πως πάλι έλεγχος θα αντικαταστήσει τον σημερινό έλεγχο,απλά εδώ η εξουσία θα είναι στους επιστήμονες.
Δε θέλω αρχηγούς λέμε,δε θέλω να ακολουθώ κανέναν αρχηγό,είτε αυτός είναι επιστήμονας,είτε είναι οτιδήποτε άλλο.
Οι βασικές αρχές φαντάζουν γοητευτικές και καινοτόμες,με τη διαφορά πως στηρίζονται σε προπαγάνδα,mass scale κιόλας.
Τύπου\"στείλε αυτό το γράμμα σε άλλους δέκα\"λολ,που μας στέλνανε παλιά.Απλά,με την εξέλιξη της τεχνολογίας,το γράμμα αντικαταστάθηκε από \"στείλε αυτό το e-mail σε άλλους δέκα.
Υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός,άρα και έλεγχος.Όπου έλεγχος αντικαθιστά τον αυθορμητισμό,αυτό σημαίνει εξουσία και δεν πα να κωλοχτυπιούνται όλοι,δεν παύω να τα θεωρώ αλληλένδετα.
Πρόκειται για ένα matrix επανάστασης,όπου η νέα εξουσία θα έχει παραδοθεί σε επιστήμονες.Η έμφαση δίνεται στη νοητική ικανότητα,στη γνώση και στην κατάρτιση και η απόλυτη εξειδίκευση θα είναι η εφόρμηση για εξουσία.Υπάρχει επίσης αρκετή λατρεία του μπιχεβιορισμού,άρα θα τρέξουν σάλια.:P
Ποτέ μου δεν αγάπησα τις θεωρίες συνωμοσίας,συνεπώς ούτε το Venus Project θώπευσε κάτι στο μυαλό μου,εξάλλου θέλω να πειστώ για το εάν πίσω από όλη αυτή την αντιτραπεζική-αντικαταναλωτική-αντικαπιταλιστική προπαγάνδα δεν υπάρχει ένα υπόστρωμα αντισημιτικό.Όχι άλλο κάρβουνο \"ένας εβραίος!beware!\"δηλαδή.
H μαζική υπακοή ανά εποχές πήρε άλλα ονόματα,αναλόγως των συμφερόντων,δικτατορία του προλεταριάτου πχ,και μπορεί να εξιδανικευτεί,αλλά στο όνομα καμιάς ελευθερίας μελλοντικής δε μπορεί να ωραιοποιηθεί η σκλαβιά.
Είναι ένα μείγμα Γκάντι,επιστροφή στη φύση και λαγνείας της μόρφωσης και της τεχνολογίας,αλλά σε μένα προς το παρόν δε φαίνεται παρά ένας αχταρμάς δανεισμού ιδεολογημάτων,με ασάφειες και πολύ μεγάλη προπαγάνδα.Fora,συναντήσεις,� �ροβολές ταινιών σε σπίτια,όλα αυτά συμβαίνουν.Το καίριο ερώτημα παραμένει το ίδιο με της Goldman.Θα μπορώ να χορεύω;Συμπληρώνω,έστω κι αν δε μου γουστάρει η πόλκα;...
GOT IT....
TY
04-02-2010, 17:37 #4
- Join Date
- Sep 2009
- Posts
- 222
Πάντως πολύ θα μου άρεσε ένας αταξικός κόσμος χωρίς χρήμα και έννοια κέρδους.
Παγκόσμια συνείδηση και συλλογική προσπάθεια.
Χωρίς αρχηγούς και κόμματα.
Τοπικά συμβούλια και άμεση δημοκρατία.
Τι ωραία που θα ήταν...........!!!!!!!!!!!!!!!!
05-02-2010, 05:44 #5
- Join Date
- Oct 2009
- Posts
- 4,495
Μιλάς για αμεσοδημοκρατία και μία αταξική και ακρατική κοινωνία.
Έχει διαφορά από αυτό που προτείνει ο Fresco.Πρώτον,θεωρώ πως το project έχει ως κεντρικό του στόχο μία \"πράσινη\"επανάσταση,αντικ� �θιστώντας την ταξική πάλη με πόλεμο εναντίον της κατανάλωσης.Δε μιλάει καθόλου για μισθωτή σκλαβιά,αναφέρεται σε σκλάβους σε προιόντα.Πως μας κουμαντάρουν με την κατανάλωση,την υποθήκευση του μέλλοντος με τη μορφή χρέους.Έχει πιάσει το στίγμα της εποχής και της κρίσης του κεφαλαίου και σωστά αναφέρεται σε δημιουργίες επίπλαστων αναγκών για κέρδος,αλλά αδυνατώ να κατανοήσω πως μία επανάσταση θα γίνει έτσι απλά δίχως ν\'ανοίξει ρουθούνι.Η ιστορία έχει δείξει πως δεν υπάρχουν αναίμακτες επαναστάσεις,περνάνε πάντα μέσα από συγκρούσεις.Για συγκρουσιακή πάλη δε γίνεται κουβέντα.Πιστεύει πως αρκεί να αλλάξουν δομές σε προσωπικότητες και τρόπο σκέψης για να περάσουμε στην κοινωνία αυτή που θα είναι δίχως δουλεία,το άτομο θα επιλέγει την εργασία με γνώμονα το θέλω και όχι το πρέπει.
Δηλαδή πιστεύει σε μία επανάσταση από μέσα,με αλλαγή συνειδήσεων,όχι με σύγκρουση.
Τώρα,περιγράφει κάτι σενάρια για διαχείριση των φυσικών πόρων,όπου η μοιρασιά των αγαθών θα γίνεται από computer,ανάλογα με τις ανάγκες.Έχουμε δηλαδή μία μετατόπιση της δικαιοσύνης ως έννοιας από τον άνθρωπο στη μηχανή.Τεχνοκρατία στο έπακρο.Προσωπικά βλέπω μία νέα ελίτ να ξεπροβάλλει ήδη από τη στιγμή που το διάβασα.Μία ελίτ τεχνοκρατική,μία τεχνολαγνική προσέγγιση που θα δημιουργήσει μπουρζουαζία επιστημόνων.Άρα εξαρχής απεμπολίζεται η δυνατότητα για καταστροφή κάθε ιεραρχίας,όταν περνάνε οι αποφάσεις σε μία κάστα ανθρώπων,όσο συνειδητοποιημένη κι αν είναι αυτή.Μαζικότητα και όχι κάστες επιθυμώ,αυτό το όραμα έχω.Πάλι οι λίγοι που θα κατέχουν(εδώ γνώση τεχνολογική)θα καπελώνουν.
Το κίνημα zeitgeist περιγράφεται ως το ακτιβιστικό στέλεχος του Venus Project και όντως η δημοφιλία του έχει προβληματίσει ελευθεριακούς σε όλο τον πλανήτη.Εγώ το βρίσκω χρήσιμο ως τροφή για σκέψη,όσο περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται πάνω σε εναλλακτικές τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες υπάρχουν για ωρίμανση συνθηκών και βγάλσιμο από τα καλούπια της σκέψης.Αλλά με απωθεί όλη αυτή η Dan Brown συνωμοσιολογία,προτιμώ την πολιτική ανάλυση,έτσι λειτουργώ,δε με πείθει ο τρόμος του άγνωστου και του κρυμμένου,νομίζω πως είναι μία έντεχνη προσέλκυση ενδιαφέροντος των μη υποψιασμένων.Όσοι κάνουν πολιτική ανάλυση,πάντα είναι υποψιασμένοι,πώς θα πειστώ με κάτι ο Jesus ως Horus ας πούμε και κάτι παραλληλισμούς θαυμάτων διαπολιτιστικούς...κουραφέ� �αλα.Εξάλλου δε λέει κάτι νέο,το ότι θρησκείες κρατάνε λαούς δεμένους έχει ειπωθεί,το πλασάρει πιο φοβολαγνικά,με ανάλογη υποβλητική μουσική για εντυπωσιασμό.
Επίσης,αρνούνται τον προσδιορισμό ως πολιτικό κίνημα,πάλι αυτό με υποψιάζει.Πιστεύω πως κι αυτό εντέχνως δεν επιλέχθηκε για να μη στιγματιστεί ίσως και στοχοποιηθεί το \"κίνημα\",άρα και να έχει μεγαλύτερη πρόσβαση,ακόμη και σε άτομα απολιτίκ.Ξέρεις εσύ πολλές τομές και ρήξεις κοινωνικές να έχουν γίνει με απολιτίκ χαρακτήρα;Eγώ καμιά.:P"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
05-02-2010, 10:23 #6
- Join Date
- Sep 2009
- Posts
- 222
Originally posted by RainAndWind
Μιλάς για αμεσοδημοκρατία και μία αταξική και ακρατική κοινωνία.
Έχει διαφορά από αυτό που προτείνει ο Fresco.Πρώτον,θεωρώ πως το project έχει ως κεντρικό του στόχο μία \"πράσινη\"επανάσταση,αντικ� �θιστώντας την ταξική πάλη με πόλεμο εναντίον της κατανάλωσης.Δε μιλάει καθόλου για μισθωτή σκλαβιά,αναφέρεται σε σκλάβους σε προιόντα.Πως μας κουμαντάρουν με την κατανάλωση,την υποθήκευση του μέλλοντος με τη μορφή χρέους.Έχει πιάσει το στίγμα της εποχής και της κρίσης του κεφαλαίου και σωστά αναφέρεται σε δημιουργίες επίπλαστων αναγκών για κέρδος,αλλά αδυνατώ να κατανοήσω πως μία επανάσταση θα γίνει έτσι απλά δίχως ν\'ανοίξει ρουθούνι.Η ιστορία έχει δείξει πως δεν υπάρχουν αναίμακτες επαναστάσεις,περνάνε πάντα μέσα από συγκρούσεις.Για συγκρουσιακή πάλη δε γίνεται κουβέντα.Πιστεύει πως αρκεί να αλλάξουν δομές σε προσωπικότητες και τρόπο σκέψης για να περάσουμε στην κοινωνία αυτή που θα είναι δίχως δουλεία,το άτομο θα επιλέγει την εργασία με γνώμονα το θέλω και όχι το πρέπει.
Δηλαδή πιστεύει σε μία επανάσταση από μέσα,με αλλαγή συνειδήσεων,όχι με σύγκρουση.
Τώρα,περιγράφει κάτι σενάρια για διαχείριση των φυσικών πόρων,όπου η μοιρασιά των αγαθών θα γίνεται από computer,ανάλογα με τις ανάγκες.Έχουμε δηλαδή μία μετατόπιση της δικαιοσύνης ως έννοιας από τον άνθρωπο στη μηχανή.Τεχνοκρατία στο έπακρο.Προσωπικά βλέπω μία νέα ελίτ να ξεπροβάλλει ήδη από τη στιγμή που το διάβασα.Μία ελίτ τεχνοκρατική,μία τεχνολαγνική προσέγγιση που θα δημιουργήσει μπουρζουαζία επιστημόνων.Άρα εξαρχής απεμπολίζεται η δυνατότητα για καταστροφή κάθε ιεραρχίας,όταν περνάνε οι αποφάσεις σε μία κάστα ανθρώπων,όσο συνειδητοποιημένη κι αν είναι αυτή.Μαζικότητα και όχι κάστες επιθυμώ,αυτό το όραμα έχω.Πάλι οι λίγοι που θα κατέχουν(εδώ γνώση τεχνολογική)θα καπελώνουν.
Το κίνημα zeitgeist περιγράφεται ως το ακτιβιστικό στέλεχος του Venus Project και όντως η δημοφιλία του έχει προβληματίσει ελευθεριακούς σε όλο τον πλανήτη.Εγώ το βρίσκω χρήσιμο ως τροφή για σκέψη,όσο περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται πάνω σε εναλλακτικές τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες υπάρχουν για ωρίμανση συνθηκών και βγάλσιμο από τα καλούπια της σκέψης.Αλλά με απωθεί όλη αυτή η Dan Brown συνωμοσιολογία,προτιμώ την πολιτική ανάλυση,έτσι λειτουργώ,δε με πείθει ο τρόμος του άγνωστου και του κρυμμένου,νομίζω πως είναι μία έντεχνη προσέλκυση ενδιαφέροντος των μη υποψιασμένων.Όσοι κάνουν πολιτική ανάλυση,πάντα είναι υποψιασμένοι,πώς θα πειστώ με κάτι ο Jesus ως Horus ας πούμε και κάτι παραλληλισμούς θαυμάτων διαπολιτιστικούς...κουραφέ� �αλα.Εξάλλου δε λέει κάτι νέο,το ότι θρησκείες κρατάνε λαούς δεμένους έχει ειπωθεί,το πλασάρει πιο φοβολαγνικά,με ανάλογη υποβλητική μουσική για εντυπωσιασμό.
Επίσης,αρνούνται τον προσδιορισμό ως πολιτικό κίνημα,πάλι αυτό με υποψιάζει.Πιστεύω πως κι αυτό εντέχνως δεν επιλέχθηκε για να μη στιγματιστεί ίσως και στοχοποιηθεί το \"κίνημα\",άρα και να έχει μεγαλύτερη πρόσβαση,ακόμη και σε άτομα απολιτίκ.Ξέρεις εσύ πολλές τομές και ρήξεις κοινωνικές να έχουν γίνει με απολιτίκ χαρακτήρα;Eγώ καμιά.:P
Αν όχι η επόμενη τότε σίγουρα η μεθεπόμενη επανάσταση θα είναι καθαρά θεωρητική αναίμακτη και πανανθρώπινη.
Δεν αντέχει άλλο αυτό το σύστημα.
Φυσικά δεν ξέρω πότε θα γίνει αλλά είμαι σίγουρος ότι θα γίνει.
Το θέμα είναι να μπορείς να ξεφύγεις από τα στεγνά πλαίσια που ορίζουν την σημερινή κοινωνία και να φτάσει σε μια αταξική και χωρίς χρήμα κοινωνία.
Η εκμετάλλευση των πόρων, ανθρώπινων και μη, έχει φτάσει στα όριά του.
Μόνη μας ελπίδα είναι η κατανόηση των απολύτως απαραιτήτων και η πνευματική μας ανάλυξη σε επίπεδα που δεν μπορούμε ακόμη να φανταστούμε.
Η πηγή όλων αυτών είναι ο άνθρωπος.
Η επιβίωση με τα μέσα που διαθέτουμε είναι εφικτή.
Θέλουμε λίγα χρόνια ακόμη έτσι ώστε να μπορέσουμε να αναπτύξουμε την τεχνολογία η οποία θα μας απαλλάξει από την καθημερινότητα. Όταν το καταφέρουμε και αυτό τότε θα είμαστε πραγματικά ελεύθεροι να επιλέγουμε την ζωή μας.
Οι λέξεις κέρδος και εκμετάλλευση θα έχουν απλά εξαφανισθεί και η μόνη ενασχόληση του ανθρώπου θα είναι η συντήρηση του σώματος και η πνευματική του ανάταση. Καιρός είναι να κάνουμε πράξη το άνω θροσκο.
Είναι καιρός να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά προτεραιότητας και να κυνηγήσουμε το συναίσθημα και την αναζήτηση.
Δεν πιστεύω σε αρχηγούς και σε μεσσίες.
Όλοι ίσοι όλοι μαζί.
05-02-2010, 13:22 #7
- Join Date
- Oct 2009
- Posts
- 4,495
Αν δε θες αρχηγούς και μεσσίες,καθώς και τα zeitgeist είναι φτιαγμένα από εντεταλμένους γκουρού,μάλλον δε σου ταιριάζουν.:P
"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
05-02-2010, 15:32 #8
- Join Date
- Sep 2009
- Posts
- 222
Originally posted by RainAndWind
Αν δε θες αρχηγούς και μεσσίες,καθώς και τα zeitgeist είναι φτιαγμένα από εντεταλμένους γκουρού,μάλλον δε σου ταιριάζουν.:P
Μου αρέσει η ιδέα απλά.
Ταιριάζει πολύ με τις δικές μου ιδέες
18-05-2011, 22:32 #9
- Join Date
- Sep 2010
- Location
- Αθήνα
- Posts
- 5,044
http://www.youtube.com/watch?v=r37dyDWG0no
http://www.youtube.com/watch?v=7OXYYw2JD9c
Είδα το πρώτο, βλέπω τώρα το δεύτερο. Αισθάνομαι μια γενικευμένη παράδοση... ιδέα μου είναι? Το ντοκυμαντέρ περιγράφει την μοντέρνα κοινωνία ως το χειρότερο είδος σκλαβιάς.
Τη στιγμή αυτή έχω κολήσει στο 58:32 μιλάει ενας γεράκος και λέει...
Αν κάποιος βγάζει λεφτά πουλώντας ένα προιόν θα πολεμήσει κάποιο άλλο ανταγωνιστικό για το δικό του προιόν. Ο κόσμος δεν είναι δίκαιος και δεν εμπιστεύεται ο ένας τον άλλο. Αν έρθει κάποιος και σου πει "έχω το ιδανικό σπίτι για σένα" είναι επειδή το πουλάει. Όταν ο γιατρός σου λέει " πρέπει να σας αφαιρέσουμε το ένα νεφρό" δεν ξέρω αν το λέει για να αγοράσει σκάφος η επειδή είναι αναγκαίο. Αν ερχόσουν στο κατάστημα μου και σου έλεγα "οι λάμπες μου είναι πολύ καλές αλλά δίπλα έχουν καλύτερες" σύντομα θα έκλεινα. Δεν θα ήταν αποδοτικό. Αν είμασταν ηθικοί δεν θα επιβιώναμε... Το σύστημα δεν έχει σχεδιαστεί για την ευημερία των ανθρώπων. Για να το καταλάβετε δεν θα υπήρχε ανάγκη για δουλειες αν νοιαζόταν για τους ανθρώπους.
Άδικο έχει?Last edited by carrot; 18-05-2011 at 22:43.
18-05-2011, 23:13 #10
- Join Date
- May 2008
- Posts
- 1,871
edit:
ειπα και εγω. χαθηκε οτι ειχα γραψει πριν! με ενα edit το επαναφερω ομως. φιου.
Βασικα εν ολιγης το Venus Project σου λεει το εξης :
1) Αυτοματες μηχανες θα καλιεργουν , χτιζουν , φτιαχνουν , δουλευουν ετσι ωστε...
2)...οι ανθρωποι να ειναι ελευθεροι να ασχοληθουν ελευθερα με φιλοσοφια, επιστημη , εξερευνηση διαστηματος , ψυχολογια , γενικα οτι θελουν ενω παραλληλα..
3)...θα εχουν οτι υλικο αγαθο θα θελησουν στην διαθεση τους για αυτους τους σκοπους , συμπεραλβανομενου και της διασκεδασης.
Αυτη η συνταγη πετυχε και στην Αρχαια Ελλαδα, γιατι νομιζεις οι Αρχαιοι Ελληνες γραφανε φιλοσοφιες και δημοκρατιες? Επειδη ειχαν χιλιαδες δουλους να τους ταιζουν, να τους χτιζουν παρθενωνες , να τους δινουν αυτα που χρειαζοντουσαν οπως το βασικο , ΧΡΟΝΟ , για να .. μεγαλουργησουν. Και οκ, σε καμια περιπτωση δεν ειμαι εθνικοτετοιος που βλεπω κιωνα και τον προσκυναω, αλλα εδω που τα λεμε δεδομενου οτι μιλαμε για εναν πολιτισμο που εζησε τοσες χιλιαδες χρονια πριν , δεν τα πηγε και ασχημα σε σχεση με αλλους πολιτισμους.
Το θεμα ομως ηταν οτι στα αρχαια χρονια (και οχι μονο) ειχαν την δουλεια σαν κατι το φυσικο , θεωρουσαν οτι το να εχεις εναν δουλο με μια αλυσιδα σπιτι σου που τον αγορασες στο τοπικο παζαρι για μια σταμνα λαδι ηταν νορμαλ. Και για την ακριβεια ηταν τοσο νορμαλ που οταν ανακαλυφθηκε η ατμο-δυναμη απο τους Αρχαιους Ελληνες , αντι να σκεφτουν πως θα την χρησιμοποιησουν για να φτιαξουν ατμομηχανες και πραγματα που γινανε το.. 1800 που "ξανα"ανακαλυφθηκε η δυναμη του ατμου και αλλαξε ΟΛΟΚΛΗΡΗ την ανθρωποτητα , αυτοι φτιαξανε αυτό εδώ που ειναι απλα ενα παιχνιδι(!) επειδη ειχαν την λογικη του "εχουμε τους δουλους για τις δουλειες, τι να τις κανουμε τις μηχανες?".
Καλως ή κακως η τεχνολογια ειναι αυτη που μας εφτασε στο σημερα , και η τεχνολογια ερχεται πακετο με την επιστημη. Το θεμα ειναι οτι αμα ενα κρατος βγαζει μονο επιστημονες για να εχει καλυτερη τεχνολογια και παλι τουμπαλιν, τοτε θα γινει ενα κρατος που θα βγαζει ρομποτ που δεν θα σκεφτονται, ή ακομα χειροτερα μια πολεμοχαρη διεφθαρμενη αυτοκρατορια με πολλα οπλα τεχνολογιας και μπαμ μπουμ. Οποτε , ταακ , εδω ερχεται το venus project που σου λεει οτι θα εχεις τον χρονο να φιλοσοφεις και να σκεφτεσαι κιολας, οποτε με αυτη την νέα σταθερά ισοροπειται η κατασταση.
Το πειραμα του Venus Project το προσπαθησε και ο κομμουνισμος κατα καποιο τροπο , μονο που αντι να υποδουλωσει τα αψυχα μηχανηματα.. υποδουλωσε ανθρωπους. Ισως γιατι δεν υπηρχε η καταλληλη τεχνολογια τοτε, κυριως.
Σημερα ομως υπαρχει μεχρι εναν βαθμο , περιπου τον βαθμο που απαιτει το Project, οποτε.. θα ειναι διαφορετικη η κατασταση.
Αυτο που μου ειχε μεινει εντονα απο το πρωτο zeitgeist ειναι κατι που ειχε καποιος , οτι "μας εχουν μαθει οτι χωρις το χρημα η κοινωνια μας θα καταρευσει επειδη δεν θα εχουμε τι να κανουμε. Αλλα εχουμε ΠΟΛΛΑ να κανουμε! Εχουμε ολοκληρους κοσμους να εξερευνησουμε, εχουμε ολοκληρο διαστημα για αρχη."Last edited by Boltseed; 19-05-2011 at 00:54.
18-05-2011, 23:21 #11
- Join Date
- Sep 2010
- Location
- Αθήνα
- Posts
- 5,044
Δεν κατάλαβα γιατί ξαναποστάρεις το μήνυμα του/της RainAndWind... Προφανώς το μήνυμα της το ενστερνίζεσαι?
Για όσο υπάρχουν άνθρωποι θα υπάρχουν και προβλήματα. Με Zeitgeist η όχι συνεχίζουμε την κάτω βόλτα... αν μας βολεύει κάτι δεν το αλλάζουμε, κι ας μειονεκτούν άλλοι...
18-05-2011, 23:32 #12
- Join Date
- May 2008
- Posts
- 1,871
Βασικα δεν ειδα τις ημερομηνιες. τωρα τις ειδα. χμμ
19-05-2011, 01:51 #13
- Join Date
- Nov 2010
- Posts
- 6,846
εαν συμβει αυτο τοτε θα σωθει η ανθρωποτητα!!!!! μονο που δε προκειται να συμβει, γιατι ειμαστε υπερβολικα μαλακες, και μεχρι να ξυπνησουμε θελουμε ακομα καμποσα χρονια, μη πω να φτασουμε στο τελος.
ontopic τα εχω δει και τα δυο Zeitgeist, αυτο που θυμαμαι απ'το πρωτο ειναι το ποσο ευκολα ξεμπροστιασε τον χριστιανισμο, και γενικα μου αρεσε που ασχοληθηκε με την θρησκεια. το δευτερο επιασε περισσοτερο οικονομικα θεματα, και καπου κουρασε, γιατι οκ ολα αυτα ειναι απλα χαρτακια στα οποια δινουν οποια αξια θελουν. θυμαμαι ομως πως ελεγε οτι τα πολυ μεγαλα χρεοι στη πραγματικοτητα δεν υπαρχουν ή κατι τετοιο, γιατι δεν υπαρχουν τοσα πολλα λεφτα στις τραπεζες. δυστυχως σε αυτη τη παγιδα επεσε και η ελλαδιτσα και τρεχει τωρα...
Συνάντηση με πρώην
28-07-2025, 00:19 in Σχέσεις και Επικοινωνία