Ανακαλύπτοντας ότι είσαι καρπός βιασμού!!!
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 13 of 13
    Member

Ανακαλύπτοντας ότι είσαι καρπός βιασμού!!!

Καλησπέρα στο forum

Θα εκτιμούσα πολύ μερικές απόψεις πάνω στο θέμα.

Ο σύντροφός μου, ως τα 34 χρόνια του δε γνωρίζει ποιός είναι ο βιολογικός του πατέρας. Στις επίμονες ερωτήσεις προς τη μητέρα η απάντηση ήταν πάντα "θα τα πούμε κάποια στιγμή όταν έρθει η ώρα"...
    Το συγγενικό περιβάλλον της μητέρας απαντούσε "δε γνωρίζω"
    Η μητέρα προ 5 ετών πέθανε και δυστυχώς πήρε μαζί της και τις απαντήσεις.

Μόλις χθες όμως από τύχη συνάντησε μια παλιά καλή φίλη της μητέρας του. Είχαν από χρόνια χαθεί δε γνώριζε και για τον θάνατό της.
    Να μην πολυλογώ η γυναίκα αυτή μετά από μακροσκελείς συζητήσεις αποκάλυψε ότι είχε πέσει θύμα βιασμού μαζί με την μητέρα του από έναν άγνωστο υπό την απειλή μαχαιριού! Του έδειξε και σχετικό δημοσίευμα εφημερίδας της εποχής.
    Η ίδια δεν έμεινε έγκυος από τον βιασμό, η μητέρα του όμως ναι και απόφάσισε να κρατήσει το παιδί, άγνωστο για ποιούς λόγους.

Ο άνθρωπός μου είναι συντετριμμένος!!! Προσπαθώ να τον πείσω να μου μεταφέρει συναισθήματα, να βγάλει τον πόνο από μέσα του, να κουβεντιάσει τις ανασφάλειές του, τις μαύρες σκέψεις του. Είναι πολύ κλεισμένος όμως! Θα προσπαθήσω να τον πείσω να δει κάποιον ειδικό αλλά δεν το βλέπω πολύ εύκολο...

Θέλω αν υπάρχει κάποιος ειδικός ανάμεσά μας να με συμβουλέψει πώς θα μπορούσα να τον βοηθήσω. Τι σκέψεις γεννά το μυαλό μας σε αυτές τις συνθήκες, που πονάει περισσότερο;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποια βοήθεια...

Junior Member
    Δεν εχει σημασια ποιος ηταν ο πατερας , γιατι πολυ απλα ο φιλος σου μεγαλωσε στο υγιες περιβαλλον της μητερας του, με ολη την αγαπη που δεχτηκε και απο οτι φανταζομαι θα ειναι ενας ισορροπημενος ανθρωπος . Τα γονιδια για μενα δεν παιζουν ρολο . Τι κ αν εισαι παιδι βιαστη? αλκολικου? σχιζοφρενη? και αλλες πολλες κατηγοριες...Το θεμα ειναι πως μεγαλωσες και τι βιωματα κουβαλας μεσα σου ολα αυτα τα χρονια. Ουτε κ εγω γνωριζω ποιος ειναι ο πατερας μου, για αλλους λογους ομως. Και να σου πω και την αληθεια, δε με ενδιαφερει καν! Παλιοτερα ειχα την περιεργεια και μονο να το ανακαλυψω, αλλα πλεον δεν εχει καμια σημασια για μενα . Ο τροπος που μεγαλωνεις σου διαμορφωνει την προσωπικοτητα . Και οταν μεγαλωνεις με αγαπη , μαθαινεις να ζεις μεσα σ αυτη. Θελει δυναμη να αποδεχτεις ποιος εισαι! Αλλα τη μεγαλυτερη δυναμη την εδειξε η μητερα του που κρατησε αυτο το παιδι , ανεξαρτητα απο το οτι ηταν προιον βιασμου. Γιατι το κρατησε? Γιατι ειχε πραγματα να του προσφερει, αισθηματα. Γονιος δε γενιεσαι, γινεσαι! Βαζεις ενα Χ σε ολα τα δηθεν , και προχωρας στη ζωη σου. Πρεπει να αποδεχτει λοιπον οτι δεν εχει αλλαξει τιποτα στη ζωη του, ακομη και τωρα που γνωριζει . Αλλα και να μη θελει να αλλαξει κατι . Κρατας τα καλα που σου συμβαινουν στη ζωη, και σβηνεις οτι σε ποναει , ετσι με ενα σφουγγαρι στο μυαλο σου!

Senior Member
    ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ!
    Ο ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΡΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΤΙ!
    ΕΓΩ ΕΧΩ ΥΙΘΕΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΑΣ,ΤΗΣ ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΠΕΙ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΙΧΑΜΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ,ΟΤΑΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ 18 ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.
    ΣΤΑ 19 ΜΑΣ ΤΟ ΖΗΤΗΣΕ,ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ,ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ ΘΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ.
    ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ,ΚΡΑΤΑΕΙ ΕΠΑΦΕΣ,ΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΕΚΕΙ(ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ)ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟ ΙΔΙΟ!
    ΠΑΡΌΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΜΑΝΑ ΛΕΕΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Κ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΤΗΣ,ΤΗΝ ΒΛΕΠΕΙ!
    ΑΒΥΣΣΟΣ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ!
    ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΠΟΝΑΕΙ?
    ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΟΙ ΠΙΟ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΝ ΓΥΝΟΤΑΝΕ ΑΥΤΟ!
    ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΡΩΝΕ ΛΙΓΟ,ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΚΑΘΕ ΛΕΠΤΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ,ΜΕ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ,ΜΕ ΦΟΒΙΕΣ,ΜΕ ΥΠΟΤΥΜΗΣΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ,ΜΕ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΜΕ ΤΥΨΕΙΣ,ΜΕ ΕΝΟΧΕΣ, ΜΕ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
    ΤΟ ΚΑΛΙΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΨΥΧΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΕΙΡΙΞΕΙ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ.
    ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΕ 3-4 ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΞΕΜΠΛΟΚΑΡΕΙ.
    ΕΣΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΘΕΙ ΚΑΛΙΤΕΡΑ.
    ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΟΚ,ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ,ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΛΑΣΕΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΚΑΡΠΟΣ ΕΝΟΣ ΕΡΩΤΑ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΚΑΛΑ.
    ΤΟ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΔΙΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΕΝΟΣ ΒΙΑΣΜΟΥ,Ε!ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΙΤΕΡΟ!
    ΕΙΝΑΙ ΣΟΚ!ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ!ΣΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΠΩΣ!
    Last edited by ΜΑΡΙΑ.Α; 18-05-2011 at 22:15.

Senior Member
    MDASK, καλημέρα..

Είναι γενικότερα κλειστός άνθρωπος ο σύντροφός σου; Εκφράζει εύκολα τις σκέψεις και τα συναισθήματά του;
    Όταν αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα, κάποια δυσκολία, ζητάει βοήθεια και υποστήριξη;

Στη φάση αυτή προτείνω να μην τον πιέζεις να σου ανοιχτεί, να εκφράσει όλα αυτά που σκέφτεται, αυτά που νιώθει..
    Δώσε του λίγο χρόνο.
    Μόλις έμαθε κάτι που τον σόκαρε, είναι συντετριμμένος και πιθανόν να μην έχει συνειδητοποιήσει ακόμα τι σημαίνει για αυτόν να μάθει τώρα και κάτω από αυτές τις συνθήκες ποιός ήταν ο πατέρας του.

Αυτές τις πρώτες μέρες πιστεύω ότι το καλύτερο είναι να του δείχνεις την αγάπη σου, τη διάθεσή σου να τον στηρίξεις, να σταθείς δίπλα του, όπως και την ανησυχία σου βέβαια που έχει κλειστεί στον εαυτό του. Όμως, μην προσπαθείς ''να τον πείσεις''..
    Ενθάρρυνέ τον να συζητάτε όποτε νιώθει έτοιμος γι' αυτό, πρότεινέ του ότι η επαφή με κάποιον ειδικό θα τον βοηθήσει να διαχειριστεί την κατάσταση καλύτερα αλλά έτσι ώστε να μην αισθάνεται πίεση.

Το πιο σημαντικό, κατά τη γνώμη μου, είναι να νιώθει ότι είσαι εκεί γι' αυτόν, έστω και διακριτικά, μέχρι να ξεμουδιάσει και να πάρουν θέση όλα αυτά μέσα του, μέχρι να αφουγκραστεί και ο ίδιος τα μέσα του καθαρά και να θελήσει από μόνος του να ανοιχτεί ή να ζητήσει βοήθεια.

Senior Member
    So, έβαλε την ετικέτα "παιδί βιαστή" στον εαυτό του ο δικός σου. Ένα σοκ το έφαγε. Η ετικέτα αυτή του φέρνει ντροπή. Η ντροπή τον κάνει να φέρεται πώς?
    Να νιώθει συντετριμμένος και να κατηγοριοποιεί τον εαυτό του σα μίασμα υποθέτω. Τι μπορείς εσύ να κάνεις τώρα, γιατί γι αυτό μιλάμε. Μπορείς να του εξηγήσεις πως στα εξωτερικά, τυχαία γεγονότα οι άνθρωποι δεν έχουν έλεγχο. Όμως στα εσωτερικά έχουν. Τα εσωτερικά είναι αυτά που μπορεί ο καθένας να ελέγξει με τον τρόπο/πους του. Μετά λοιπόν από το σοκ, θα υπάρξουν κι άλλα στάδια. Το στάδιο της άρνησης, το στάδιο του πένθους. Μετά το στάδιο της αποδοχής. Να πενθήσει. Πενθεί, δεν παθαίνει κάτι τραγικό. Πενθεί την εικόνα που είχε για τον εαυτό του, τη φαντασιακή εικόνα για τον πατέρα του, μπορεί να νιώθει ακόμη και αμφιθυμικά απέναντι στη μητέρα του, που ως τώρα την είχε κάπως αλλιώς ζωγραφισμένη μέσα στο μυαλό του και τώρα ενδέχεται να οργίζεται και με κείνη. Εφόσον εκείνη δεν είναι εδώ για να μπορέσει να το περάσει μαζί της, να το λύσει με κείνη, να τη ρωτήσει τα γιατί που θέλει να του απαντηθούν, να το δουλέψουν και να το αφήσουν πίσω τους, αναγκαστικά θα το κάνει μόνος.

Ας ρωτήσει τον εαυτό του "και τι να λέει"? Οκ, το καταλαβαίνω πως δεν το μπορεί τώρα. Αλλά κάποια στιγμή θα φτάσει στην εξής ερώτηση. Αν δεν το μάθαινα ποτέ, τι θα άλλαζε για μένα? Και θα συνεχίσει το ταξίδι του στη ζωή, δίχως να τον κρατάει πίσω το παρελθόν, που δεν αλλάζει όσο κι αν θλίβεται.
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    Eυτυχως δεν το εμαθε αυτο μικρος, το εμαθε μεγαλος, τοτε θα ηαν πολυυυυυυυυυυυυ χειροτερα τα πραγματα. Κι αυτη η γυναικα τι ηθελε και του το ειπε;;

Member
    Αρχικά να σας ευχαριστήσω όλους πολύ για την ανταπόκριση.

Ισσοροπημένο άνθρωπο δεν τον λες, έχει πολλούς λόγους να έχει ανασφάλειες ο φίλος μου, εδώ έχω εγώ που την αγαπη των γονιών τουλάχιστον την είχα και έχω δεδομένη! Και μόνο που ζούσε τόσα χρόνια με τη σκιά της πατρικής απόρριψης νομίζω είναι αρκετό. Τώρα που ήρθε κι άυτό...

Χθες του πρότεινα να ζητήσει βοήθεια ειδικού, λέγοντάς του ότι ο σταυρός είναι βαρύς και δεν είναι ανάγκη να τον κουβαλήσει μόνος του. Του ανέφερα τη δική μου μικρή εμπειρία από παλιά όπου κατέφυγα σε ψυχολόγο για κάποιες φοβίες μου και ότι με βοήθησε πολύ. Δεν τον βλέπω ζεστό βέβαια αλλά...

Carrie
    σαφώς καλά έκανε και του το είπε. Την ρώτησε επίμονα βέβαια τη γυναίκα αλλά και το να ζεις στην άγνοια είναι καλύτερο;;; Τον βασανίζουν ερωτηματικά τόσα χρόνια, τουλάχιστον θα πάρει τις απαντήσεις του και θα πορευτεί με αυτές, όποιες κι αν είναι.

Crazy Diamond
    κάπως όπως περιγράφεις προσπαθώ να βρίσκομαι δίπλα του. Ελπίζω μόνο να μην κλειστεί περισσότερο στον εαυτό του.

Rain & Wind
    Δεν έχω αυταπάτες και βέβαια πρέπει να πενθήσει. Και να κλάψει αν θέλει και όπως νιώθει να εκφραστεί του εξήγησα ότι αν νιώθει την ανάγκη, να το κάνει! "Δεν περιμένω να μην στεναχωριέσαι, είναι απολύτως φυσιολογικό, του είπα, το μόνο που σου ζητάω είναι να το μοιραστείς μαζί μου"

Του εξήγησα ότι είναι ενας γλυκύτατος άνθρωπος, με πολλά καλά στοιχεία, μου απάντησε ότι το λέω επειδή τον αγαπώ. Του είπα λοιπόν, "σαφώς και σ'αγαπώ αλλά για τα καλά σου στοιχεία σ΄αγαπώ".
    Επίσης αναφέρθηκα στην αξιέπαινη απόφαση της μάνας του να τον φέρει στη ζωή και του είπα να βάλει στο μυαλό του ότι φέρει τα δικά της γονίδια κάθε φορά που φέρνει στη σκέψη του τον τίτλο του "βιαστή πατέρα". Μάλιστα χρησιμοποίησα το ρητό και του είπα ότι η μητέρα του κάτάφερε να βγάλει από το αγκάθι ρόδο!

Η αλήθεια είναι πως στο τέλος της ημέρας ήταν πιο χαλαρός, σαν να ξεχάστηκε λιγάκι... θέλω να πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά. Θα συνεχίσω να του προτείνω να δει ψυχολόγο, δεν ξέρω πόσα θα πετύχω, θα δείξει...

Όι σκέψεις που κάνω εγώ όταν βάζω τον εαυτό μου στη θέση του νομίζω είναι χειρότερες από αυτές που κάνει ο ίδιος. Θα αναρωτιόμουν ας πούμε αν του μοιάζω στην όψη και αν η μητέρα μου βλέποντάς με να μεγαλώνω, έβλεπε στο πρόσωπό μου εκείνον!!! Αν ντρεπόταν για εμένα (έμαθε την ύπαρξη ετεροθαλών αδελφιών στα 12-13 του χρόνια!!)
    Θα έψαχνα αν υπάρχει κληρονομικότητα στις συμπεριφορές αυτές (έχει κι ο ίδιος ένα παιδάκι με την πρωην γυναίκα του).
    Δεν τολμώ να του αναφέρω κι αυτά, ελπίζω πως δεν θα πάει στα ίδια μονοπάτια το μυαλό του...

Καλημέρα MDASK!

Διάβασα την ιστορία σου και συγκλονίστηκα.. Και η δική μου άποψη είναι ότι θα πρέπει να είσαι δίπλα του και να του το δείχνεις όσο μπορείς χωρίς να νιώθει ότι τον πιέζεις... Μπορεί να πάρει χρόνο μέχρι να το συνειδητοποιήσει τώρα βρίσκεται μόνο σε σκόρπιες σκέψεις... Είναι καλό να του επισημαίνεις το πόσο σημαντικός άνθρωπος είναι κι αν κλειστεί στον εαυτό του ας τον να το περάσει μόνος εάν είναι αυτή η επιλογή του... Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να είσαι εκεί και να τον στηρίζεις.... Θεωρώ πως δεν χρειάζεται να τον πιέσεις να πάει σε κάποιον ειδικό εάν νιώσει την ανάγκη θα το κάνει μόνος του...

Εύχομαι από καρδιάς να πάνε όλα καλά...

Member
    Μπορείς να επισκεφτείς και καποιον ειδικό για να σε συμβουλεψει σε αυτό το λεπτό ζήτημα....

Banned
    το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση
    Last edited by Idella; 02-01-2012 at 13:19.

Senior Member
    βινς νομιζω δεν ειναι απαραιτητο να απαντας σε ολα τα ποστ

Member
    Quote Originally Posted by vince8 View Post
    το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση
    Και εσυ ειδικο χρειαζεσαι... Θα πρεπει να υποφερεις................................ ...............
    Last edited by Idella; 02-01-2012 at 13:21.

Junior Member
    Κατσε ρε συ, λες να μην ξερει ο ιδιος αν το χει δεχτει η οχι και αν θελει ειδικο?
    Ο ειδικος δεν ειανι πανακεια, σιγουρα υπαρχουν ανθρωποι που πολλα θεματα μπορουν να τα δουλεψουν και μονοι τους