ΕΙΜΑΙ Χ Α Λ Ι Α ... - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast
Results 46 to 60 of 66
    Junior Member
    *,φ� �λους φιλους

Senior Member
    δεν εισαι ατυχη γιατι εχεις παιδι και αντρα, οικογενεια που σε αγαπα. υπαρχουν γυναικες που δυσκολευονται να κανουν παιδι και αλλες που ο αντρας τους τις κακοποιει και τραβανε τα μυρια οσα. οποτε καθολου ατυχη δεν εισαι. δεν σε κρινουμε ασχημα, τουλαχιστον δεν το επιδιωκουμε. αλλα μηπως πρεπει να διερωτηθεις και εσυ λιγακι για ποιο λογο τα ζητας ολα αυτα; και αν ειναι δικαιο για τον αντρα σου και το παιδι σου να απαιτεις κατι συγκεκριμενο και να μην προσαρμοζεσαι στις καταστασεις; σου ειπαμε ολοι να προσπαθησεις να συζητησεις με τον αντρα σου και να συμφωνησετε να βγαινετε μαζι. απο κει και περα με τις φιλες ειναι καλυτερο να βγαινεις για καφεδες κλπ παρα για μπουζουκοποτοφλερτ. ειναι κακη κριτικη αυτο; το λεμε για το καλο της οικογενειας σου. πριν που αναρωτιοσουν αν πρεπει να χωρισεις με τον αντρα σου για αυτο το λογο καραφλιασα. ετσι διαλυονται οι οικογενειες; επειδη η μανα δεν μπορει να κανει συμβιβασμους με εναν πατερα που δουλευει και ισως δικαιουται να κανει και λιγο το δικο του; οσο για αυτο που λες οτι θα ειχες χρονο αν σου κρατουσε αλλη το παιδι να βρεις δουλεια, εγω πιστευω οτι παει αντιστροφα. πιεζεσαι λιγο, προσπαθεις να βρεις δουλεια και επειτα βρισκεις μια γυναικα να σου κραταει το παιδι και την πληρωνετε μισα μισα με τον αντρα σου. ή βαζεις το παιδακι σε παιδικο σταθμο και δουλευεις κανονικα. τι αλλο να σου πω τωρα περα απο την ειλικρινη γνωμη μου..

Διάβασα πολύ προσεχτικά όλα αυτά που είπες... Είμαι κι εγώ μητέρα 2 παιδιών και θέλω να σε πληροφορήσω πως και εμείς δεν βγαίνουμε πολύ συχνά... Δεν είσαι καθόλου άτυχη έχεις ένα παιδί και το μεγάλωμα του είναι το σημαντικότερο δώρο που θα μπορούσες να έχεις.. Να είσαι εκεί δίπλα του σε όλα... Είχα μητέρα η οποία εργαζόταν και μου έλειπε πολύ.. Δυστυχώς και εγώ εργάζομαι για να τα βγάλουμε πέρα... Μήπως όντως δεν ήσουν έτοιμη να γίνεις μητέρα??? Το να αποκτάς ένα παιδί είναι μεγάλη ευθύνη και χρειάζονται αυτοθυσίες... Και δεν λέω φυσικά να χάσεις τον εαυτό σου αλλά θα έπρεπε να σε γεμίζει το ότι μπορείς να πάρεις το παιδί μαζί σου και να βγεις οπουδήποτε... Εάν πια θέλεις τόσο πολύ να πας στα μπουζούκια πάνε... Η ζωή δεν κρύβεται εκεί... Σκέψου πόσο κακό μπορεί να κάνεις στο παιδί σου με αυτή σου την συμπεριφορά... Ελπίζω να μην γίνει έτσι όμως γιατί ξέρεις τι θα λες??? Καλά για μια βλακεία ( π.χ. να πάω στα μπουζούκια ) με έβλεπε το παιδί μου να συμπεριφέρομαι έτσι??? Συζήτα με τον άντρα σου για την ανάγκη σου και βρείτε μια λύση... Πάντως υπάρχουν χιλιάδες τρόποι διασκέδασης όπου θα μπορεί να συμπεριληφθεί και το παιδί σε αυτούς.

Junior Member
    φοβαμαι γιατι η ζωη κυλα κ δεν περιμενει..ειχαμε βαλει ενα προγραμμα αλλα μας τα χαλασε η πεθερα.εχω κ αυτην την κουνιαδα σ αλλο κοσμο ζει!οποτε ερχεται αθηνα (επαρχια μενει)ερχεται να δει το παιδι,ντυμενη,στολισμενη .μιση ωρα κ μετα παει για τα ποτα της ουτε μια φορα δεν ειπε να σας κρατησω το παιδι να βγειτε.κ γω μια φορα που της το πα φρικαρε!!!κ ειναι 42 ετων!βραστα!!πληρης γκαντεμια...

Senior Member
    Quote Originally Posted by miaallagi View Post
    φοβαμαι γιατι η ζωη κυλα κ δεν περιμενει..ειχαμε βαλει ενα προγραμμα αλλα μας τα χαλασε η πεθερα.εχω κ αυτην την κουνιαδα σ αλλο κοσμο ζει!οποτε ερχεται αθηνα (επαρχια μενει)ερχεται να δει το παιδι,ντυμενη,στολισμενη .μιση ωρα κ μετα παει για τα ποτα της ουτε μια φορα δεν ειπε να σας κρατησω το παιδι να βγειτε.κ γω μια φορα που της το πα φρικαρε!!!κ ειναι 42 ετων!βραστα!!πληρης γκαντεμια...
    Δε σου έχει μείνει καμία φίλη από τα παλιά;Δηλαδή όλη η παρέα σου ήταν κοπέλες ό,τι να ναι,μπουζούκια,μπαράκια κλπ και αφού εσύ παντρεύτηκες σε ξεκόψαν γιατί δε θα μπορούσες πλεόν να τις ακολουθείς σε τέτοια έξαλλη ζωή;Άρα προφανώς για να έκανες παρέα με τέτοιες κι εσύ θα ήσουν έτσι.Ε λογικό είναι να μην μπορείς να μπεις σε καλούπια.

Έτσι όπως περιγράφεις την κουνιάδα σου φαίνεται να την ζηλεύεις κιόλας που αυτή στολίζεται και βγαίνει κι εσύ όχι.(By the way,απελευθερωμένο σόι σας βλέπω,η άλλη 42 χρονών και βγαίνει για ποτάκια,εσύ με μωρό θέλεις μπουζούκια και φλερτάκια,μπράβο!)

Senior Member
    Μικροαστική ελληνική κοινωνία σε όλο της το μεγαλείο!
    Η γυναίκα σαν γίνει μάνα και παντρευτεί πρέπει να ξεχάσει πως είναι άνθρωπος! Θα πρέπει να την ενδιαφέρει μόνο το παιδί της και το σπίτι της. Αυτά της είναι αρκετά για να είναι ευτυχισμένη και θα πρέπει να δοξάζει τον Θεό για την τύχη της.
    Αυτές πάλι που φτάσαν στα 42 και βγαίνουν έξω για ποτάκια είναι πολύ απελευθερωμένες! Κανονικά, θα έπρεπε να κάθονται σπίτι τους, μπροστά στην τηλεόραση, με μια κουβέρτα στα πόδια, να αναπολούν τα νιάτα τους και να κλαίνε που δεν είχαν την τύχη της από πάνω που παντρεύτηκε και έκανε οικογένεια.
    Περαστικά σας!

Senior Member
    Γεια σου miaallagi! Από τη στιγμή που ζητάς βοήθεια, είσαι διατεθειμένη να σκεφτείς λίγο πάνω σε αυτά που θα σου πει κάποιος και δεν περιμένεις να ακούσεις ό,τι σε βολεύει, σωστά;
    Λοιπόν... για διάβασε λίγο ξανά αυτά που έγραψες και παραθέτω εδώ.
    Να τα δούμε ένα-ένα:
    Φοβάσαι γιατί η ζωή κυλά και δεν περιμένει... Προφανώς η ''ζωή'' για σένα είναι το γλέντι; Το παιδί σου, η οικογένειά σου δεν είναι ζωή; Αφού αυτά ήθελες και λαχταρούσες τόσο καιρό, να έχεις μια οικογένεια. Ποια ζωή κυλά λοιπόν; Με το να έχεις την οικογένειά σου και να την φροντίζεις δεν ζεις τη ζωή σου κατά τη γνώμη σου;
    Το πρόγραμμα που είχατε βάλει είναι από ό,τι κατάλαβα να σας κρατάει κάποιες ώρες το παιδί η πεθερά. Κάποιες ώρες, ή να το μεγαλώνει κυρίως εκείνη; Αν κάποιες ώρες, τότε δεν είναι τόσο τραγική η εξέλιξη, μπορείς εύκολα σχετικά να βρεις κάποιον να σου κρατάει πού και πού το παιδί για λίγο, σου είπαν διάφορους τρόπους μέχρι τώρα. (και σίγουρα πρέπει να μοιραστείς την ευθύνη του ως ένα βαθμό με τον άντρα σου.) Αν εννοείς ότι θέλατε να σας μεγαλώσει το παιδί η πεθερά, έπρεπε παρ'όλ'αυτά να σκεφτείς ότι το παιδί είναι δικό σου και του άντρα σου και την ευθύνη την έχετε εσείς και όχι η πεθερά. Επομένως, η πεθερά , ή όποιος άλλος, παίρνει το καπελάκι του και φεύγει ανά πάσα στιγμή, ενώ εσείς έχετε να φροντίσετε μια ψυχούλα.
    Όσο για την κουνιάδα, τι να πω: είναι δυνατόν να θεωρείς ότι ''ζει σε άλλο κόσμο'' γιατί όταν έρχεται Αθήνα να ξεσκάσει και να βγει δεν έχει σαν προτεραιότητα να προσφερθεί να σας προσέχει το παιδί; Εσύ στη θέση της θα προσφερόσουν να μείνεις μέσα για να προσέχεις το παιδί κάποιου άλλου;

Sorry αλλά κάπου σε έχασα... Η κουνιάδα σου ζει στον κόσμο της επειδή κάνει ότι ακριβώς θέλεις κι εσύ??? Και σταμάτα να λες για την πεθερά και οποιαδήποτε άλλη... Δεν είναι δικό τους το παιδί άρα ούτε και η υποχρέωση να το κρατήσουν έστω και για ένα λεπτό. Όσο διαβάζω αυτά που γράφεις τόσο πείθομαι πως βιάστηκες να κάνεις παιδί... Είπαμε πως το παιδί δεν πρέπει να μονοπωλεί όλη την ζωή μας αλλά ούτε να φτάσουμε και στο άλλο άκρο όπως επιθυμείς εσύ... Είτε σ' αρέσει είτε όχι, ήταν και δική σου απόφαση να φέρεις αυτό το μωρό στον κόσμο κι αν μη τι άλλο θεωρώ μικρότητες και ανωριμότητες όλα αυτά που λες και όχι επειδή τα θες αλλά επειδή απασχολούν τόσο μεγάλο μέρος από την ζωή σου... Wake up.... Αλλού είναι το νόημα της ζωής.... Και όχι στα ''φτιασιδώματα'' και στα μπουζούκια...

Senior Member
    Πάντως κι αυτή είναι άλλη μια αδικία της ζωής.Άλλοι θέλουν διακαώς να κάνουν παιδί,ξοδεύουν ένα κάρο λεφτά σε εξωσωματικές και δεν μπορούν και άλλοι που μπορούν το κάνουν για την 'κοινωνία',γιατί 'έτσι πρέπει' και για να το μεγαλώνουν τα πεθερικά,χωρίς στην πραγματικότητα να τους ήταν απαραίτητο στη μεγάλη ζωή που θελουν να ζουν.

Banned
    miaallagi, κατανοώ την ανάγκη σου να έχεις και κάποιο χρόνο για τον εαυτό σου καθώς και να ασχολείσαι πότε πότε με πράγματα που σε ευχαριστούσαν πριν την γέννηση του παιδιού, καθώς φαίνεται ότι βίωσες πολύ απότομα τη μετάβαση στο ρόλο της full-time μαμάς. Είναι αναμενόμενο ένας άνθρωπος που είναι 24 ώρες στο σπίτι με ένα παιδί και νιώθει ότι δεν έχει καμία απολύτως διέξοδο, να νιώθει εγκλωβισμένος και απελπισμένος.

Όμως, νομίζω πως πάνω απ' όλα είσαι εγκλωβισμένη στην πικρία σου για τους άλλους που δεν σε καταλαβαίνουν (πεθερά, κουνιάδα, σύζυγος), στην αναπόληση μιας παρελθοντικής ζωής (που δεν μπορεί και σε αρκετά σημεία δεν είναι λογικό να επανέλθει εδώ και τώρα ή ως προτεραιότητα), καθώς και στις δικές σου προκαταλήψεις (π.χ. σχετικά με το τι κάνουν και τι θα έπρεπε να κάνουν άνθρωποι 40 & 50 χρονών), που επέτρεψέ μου, αλλά μοιάζουν εξίσου παράλογες με την άποψη ότι μια μαμά χρειάζεται να σκέφτεται μόνο το παιδί της και να είναι κι ευχαριστημένη. Με αποτέλεσμα αφενός να τα βλέπεις όλα μαύρα, αφετέρου να μην βλέπεις τις δυνατότητες και τις προοπτικές που υπάρχουν.

Χρειάζεται να κάτσεις και να σκεφτείς όλες τις ιδέες που σου έδωσαν τα υπόλοιπα μέλη και να κινητοποιηθείς για να αλλάξεις σιγά-σιγά κάποια πράγματα και να νιώσεις καλύτερα.

Senior Member
    miaallagi, μπορεις επισης να επισκευτεις ενα κεντρο ψυχικης υγειας. ψαξε στο google να βρεις που υπαρχει κοντα στην περιοχη που μενεις. πιθανον εκει να μπορεις να μιλησεις με ψυχολογο κ να κανεις μια αρχη να βαλεις το κουβαρι σε ταξη.

συμφωνω κ εγω οτι ειναι παραλογο να περιμενεις απο τα πεθερικα σου να σου μεγαλωσουν το παιδι. κ μετα, φυσικα απογοητευτηκες που δεν εγινε, ετσι, ομως ενα παιδι ειναι πρωτιστως δικη σας ευθυνη του ζευγαριου, οχι της πεθερας η της κουνιαδας σου.

καλο θα ηταν να βρεις καποιο χρονο για τον εαυτο σου να κανεις καποια πραγματα που σου αρεσουν για να μην πηζεις ετσι. συζητησε το με τον αντρα σου, αν εσυ κρατας το νοικοκυριο κ το παιδι κ για τους δυο σας, κ δουλευει μονο αυτος, ειναι πολυ τιμιο να σου δινει ενα χαρτζηλικι. κ το νοικοκυριο οπως κ το baby sitting δουλειες ειναι, αν εσυ δεν υπηρχες, ο αντρας σου θα πληρωνε αλλον ανθρωπο να του τις κανει.

+ συμφωνω με αυτα που σου ειπαν αλλα ατομα, μαρινα, ρεμεντυ, στρειδι κα

Senior Member
    miaallagi,
    σε καταλαβαίνω εν μέρει, όταν γέννησα το πρώτο μου παιδί τον πρώτο χρόνο είχα κουραστεί πάρα πολύ, η αλλαγή στη ζωή της γυναίκας είναι τεράστια. Προφανώς δεν ήσουν έτοιμη για κάτι τέτοιο. Το ότι δεν εργάζεσαι και δεν έχεις φίλες/φίλους στην ίδια με σένα κατάσταση είναι πολύ επιβαρυντικό για την ψυχολογία σου. Θα σου πρότεινα απο κεί να ξεκινήσεις- βρες μια δουλειά ώστε να συγχρωτίζεσαι με άλλους ενηλικους και να μην είναι όλη σου η ζωή κουβέντες τύπου "λόλα, να ένα μήλο" που είναι φυσικό να σε κουράζουν κάποια στιγμή. Επιπλέον το παιδί σου δεν είναι βρέφος- μπορείς να το βάλεις σε έναν παιδικό σταθμό. Θα κάνει καλό και σ' αυτό και σε σένα- θα κοινωνικοποιηθείτε και οι δυό.

Όσο για τα μπουζούκια, αφού τα γουστάρεις τόσο πολύ, προσπάθησε να δώσεις στον άντρα σου να καταλάβει αυτήν την ανάγκη. Άμα δλδ το παιδί φάει και κοιμηθεί, τι πρόβλημα έχει ο ίδιος να την κοπανήσεις για ένα ποτό με φίλες?

btw, έχω κλείσει τα 40, συνομίληκη της κουνιάδας περίπου -μεσήλιξ!! λολ- και δν καταλαβαίνω γιατί θα έπρεπε η διασκέδασή μου να περιορίζεται στο χαμαίμηλο στο σπίτι και στο μπειμπισίτιγκ... ήμαρτον κοπελιά!!!

Junior Member
    δεν λεω να μη βγει η κουνιαδα μου!ελευθερη κοπελα ειναι.αλλα ουτε μια φορα να κρατησει το παιδι?ουτε μια?τεσπα θα δω τι θα κανω.απλα φοβαμαι μηπως εχω καταθλιψη κ πρεπει να το ψαξω

Senior Member
    Απο ο,τι φαινεται επεσες σε σοι βορειοευρωπαικων προδιαγραφων, οπου πεθερικα και κουνιαδοθειοι δε θεωρουν υποχρεωση τους να συνεισφερουν με καποιο τροπο στο μεγαλωμα των εγγονιων/ανηψιων. Το θεμα που μου κανει αντυπωση ειναι πως απο τοσο κοινωνικη που ησουνα δεν εχεις ουτε μια φιλη τωρα. Δε μπορω να διανοηθω να παντρευομαι και να κανω παιδι και να χανω τις φιλες φιλους και κουμπαρους, εκτος και αν εγω τους εγραφα πρωτη. Αλλιως δεν ήταν φιλοι ολοι αυτοι, ηταν απλα μπουζουκοπαρεα. Η κολλητη μου για παραδειγμα οταν τη γνωρισα ηταν πολυ κοινωνικο κοριτσι, με χιλια ατομα επαφες στο κινητο και 2000 φιλους στο φβ, εβγαινε συνεχεια και με μεγαλες και διαφορετικες παρεες αλλα και με συγκεκριμενα ατομα σε κλαμπ μπουζουκια κτλ, βαφοταν και φταιχνοταν, και εφτασε σε σημειο να παραδεχτει πριν λιγα χρονια, οτι δεν ειχε καμια φιλη/φιλο, εναν αντρα εψαχνε να κρεμαστει πανω του. Τωρα αλλαξε και εγινε ανθρωπος, και ακομα βγαινει, και ψαχνει αρσενικα, αλλα εχει κανει φιλες, και δεν ειναι αυτοσκοπος της το κλαμπινγκ και ο γκομενος πια.. Επισης δε μπορω να διανοηθω οτι θα εκανα παιδι επειδη θα βασιζομουν οτι θα το κραταγανε και τα πεθερικα, χωρις να το εχω συζητησει με αυτα απο ο,τι φανηκε και χωρις να εχω παρει την ενθερμη δαιβεβαιωση τους οτι μπορουν να βοηθησουν και θα ειναι εκει. Δε μπορω να διανοηθω να δινω προτεραιοτητα στο οτι μου λειπουν τα μπουζουκια, το κλαμπινγκ, τα φτιασιδωματα και το φλερτ, και οχι οι φιλες και οι φιλοι, οι κουβεντες τους, η στηριξη τους, η παρεα τους, οι βολτες μας. Για αυτους τους παραπανω λογους να το ψαξεις, και καταθλιψη ακομα μπορει να εχεις ναι. Αλλα δε φταιει που δεν υπαρχει καποιος να κραταει το παιδι, το θεμα ειναι βαθυτερο, παλαιοτερο, και περιπλοκοτερο.
    Last edited by carrie; 20-05-2011 at 16:32.

Senior Member
    Quote Originally Posted by carrie View Post
    Δε μπορω να διανοηθω να παντρευομαι και να κανω παιδι και να χανω τις φιλες φιλους και κουμπαρους, εκτος και αν εγω τους εγραφα πρωτη. Αλλιως δεν ήταν φιλοι ολοι αυτοι, ηταν απλα μπουζουκοπαρεα. Επισης δε μπορω να διανοηθω οτι θα εκανα παιδι επειδη θα βασιζομουν οτι θα το κραταγανε και τα πεθερικα, χωρις να το εχω συζητησει με αυτα απο ο,τι φανηκε και χωρις να εχω παρει την ενθερμη δαιβεβαιωση τους οτι μπορουν να βοηθησουν και θα ειναι εκει.
    Το έχεις πιάσει το νόημα. Έτσι γίνεται στη ζωή.

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast