φταιμε εμεις ή οι αλλοι για την ασθενεια μας ?
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 5 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 70
    Senior Member

φταιμε εμεις ή οι αλλοι για την ασθενεια μας ?

δεν ξερω, αλλα τωρα που τα ξανασκεφτομαι, στην περιπτωση μου δεν μου εχουν τυχει πολυ τραβηγμενα πραγματα, αν κ εχω υποφερει αρκετα θα ελεγα !

σχεδον παντα ειχα να κανω με ανθρωπους, αλλα εγω ειχα το προβλημα κ οτι κ να γινοταν το αντιλαμβανοταν λαθος ο εγκεφαλος μου. ενταξει σε μαλακες εχω πεσει κ εγω, αλλα...

στην δικη σας περιπτωση?

Banned
    για μενα η απαντηση ειναι μονοδρομος: οι αλλοι μας καναν οπως ειμαστε! το μοναδικο που φταιω ειναι οτι πλεον δεν ειμαι παντα τοσο φιλικος και ευδιαθετος οπως ημουν μικροτερος, αλλα κι αυτο οι αλλοι μου το προκαλεσαν.

Senior Member
    Σ εμενα εχουν εμπλακει κι αλλοι ανθρωποι αλλα το προβλημα ξεκίνησε χτυπώντας ουσιαστικά σε δικες μου αξιες και αντιλήψεις.
    Το προβλημα ειναι οτι οσο συνεχιζεται και εξελίσσεται η ασθενεια μας,όποιος κι αν εφταιξε ή επαιξε ρολο σ αυτην αρχικα,στη συνεχεια παιρνει παραμαζωμα κι αλλους ανθρωπους σωστους σε πολλες περιπτωσεις οπως λες κι εσυ.
    Μεχρι που φτανεις σ ενα σημειο να επηρεαζεται η κρίση σου να μην εχεις πλεον εμπιστοσυνη σ αυτην και τελικα να μην ξερεις ποιος τελικά ειναι σωστος κ ποιος οχι.Κι αυτο ειναι πολυ αδικο και κριμα.
    ΠΙστευω οτι στα προβληματα όλων μας εχουν θεση και εξωτερικοι παραγοντες κ ανθρωποι,σ αλλοι περιπτωση περισσοτερο σ αλλη λιγότερο,
    Βασικός στόχος ολων μας ομως πρεπει να γινει να αποκτησουμε αυτογνωσια και ουσιαστική αυτοεκτιμήση προκειμένου να παψουμε τη συνεχιση αυτου του προβλήματος.Αυτο πιστευω,γιατι ετσι ξανακερδίζουμε την κρίση μας στο τι θα αφηνουμε να εμπλεκεται και να επηρεαζει τι ζωη μας και το προβλημα μας πλεον,και απο τι θα πρεπει να αποτραβηχτουμε
    Αλλοι εχουμε περισσοτερο δρομο μπροστα μας αλλοι λιγοτερο.

Senior Member
    ΚΕΝΟ ναι οπως ειπα ορισμενοι καποιοι φταινε, αλλα εσυ δεν ειχες διπλα σου οικογενεια, συγγενεις, τα καλα παιδια απο το σχολειο ή την δουλεια για να παιρνεις δυναμεις κ να συνεχιζεις ?

Senior Member
    Niah με βρισκεις απολυτως συμφωνο με αυτα που γραφεις κ ετσι οπως τα γραφεις.

Senior Member
    Quote Originally Posted by KENO View Post
    για μενα η απαντηση ειναι μονοδρομος: οι αλλοι μας καναν οπως ειμαστε! το μοναδικο που φταιω ειναι οτι πλεον δεν ειμαι παντα τοσο φιλικος και ευδιαθετος οπως ημουν μικροτερος, αλλα κι αυτο οι αλλοι μου το προκαλεσαν.
    ΑΦΗΣΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ!ΤΕΛΙΚΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ!ΕΜΕΙΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΗΝΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΑΝ!
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ ΤΩΡΑ ΟΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ?ΗΆΝΑΠΩΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΜΑΣ ΕΑΥΤΟΥΣ?
    ΕΓΩ ΑΝΑΠΩΛΩ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΜΑΡΙΑ,ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ,ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ!
    ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΜΕΝΗ ΣΕ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ,ΜΥΖΕΡΗ ΚΑΙ ΠΟΥ ΦΟΒΑΤΑΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΡΕΙ!

Banned
    Δεν ειμαι γιατρος ,αλλα θα προτινα σε οσους νιωθεται ετσι να βγειτε εξω και να ξεσπασετε! να την πειτε σε οποιον σας κανει να νιωθετε σφηγμενοι! μην το κρατατε μεσα σας! ακομα και να τσακωθητε δεν τρεχει! ζωντανια δηλωνει και αυτο!

Senior Member
    Quote Originally Posted by giorgos panou View Post
    Δεν ειμαι γιατρος ,αλλα θα προτινα σε οσους νιωθεται ετσι να βγειτε εξω και να ξεσπασετε! να την πειτε σε οποιον σας κανει να νιωθετε σφηγμενοι! μην το κρατατε μεσα σας! ακομα και να τσακωθητε δεν τρεχει! ζωντανια δηλωνει και αυτο!
    το θεμα ειναι οτι εμεις ειμαστε σοβαροι και οχι καραγκιοζηδες και κατινες που ειναι το μεγαλυτερο ποσοστο των Ελληνων.
    Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.

Senior Member
    Quote Originally Posted by KENO View Post
    φοβερη η υπογραφη σου και σωστο και το μηνυμα σου.

παντως αμα η αρρωστεια προκαλειται οπως λενε απο προβλημα στην γεννα κ.λ.π. παλι δεν φταιμε εμεις..
    στα γονιδια παλι δεν φταιμε εμεις..
    στις τραυματικες εμπειριες παλι δεν φταιμε εμεις..

δηλαδη αμα εχεις ζαχαρο εκ γενετης "φταις"..

μπουρδες.. ουτε εμεις φταιμε για την αδυναμια μας.
    Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.

Banned
    Quote Originally Posted by maus View Post
    το θεμα ειναι οτι εμεις ειμαστε σοβαροι και οχι καραγκιοζηδες και κατινες που ειναι το μεγαλυτερο ποσοστο των Ελληνων.
    ισως για αυτο γιναμε ετσι οι Ελληνες επειδη δεν αντιδραμε , και επειδη για ολα φταινε οι αλλοι και ποτε εμεις!

Banned

παντως αμα η αρρωστεια προκαλειται οπως λενε απο προβλημα στην γεννα κ.λ.π. παλι δεν φταιμε εμεις..

Και για την βροχη δεν φταις αλλα παιρνεις ομπρελα!

Banned
    Quote Originally Posted by alexandros2985 View Post
    ΚΕΝΟ ναι οπως ειπα ορισμενοι καποιοι φταινε, αλλα εσυ δεν ειχες διπλα σου οικογενεια, συγγενεις, τα καλα παιδια απο το σχολειο ή την δουλεια για να παιρνεις δυναμεις κ να συνεχιζεις ?
    φιλε η οικογενεια μου νιωθω οτι δε με στηριζει σε ΤΙΠΟΤΑ απολυτως!!! τοσα χρονια εχω βαλει λεφτα στην ακρη και θα μπορουσα να φυγω εξωτερικο να γλυτωσω, αλλα παρολαυτα σαπιζω ακομα Ελλαδα ακριβως γιατι δεν υπαρχει κανενας να με βοηθησει να το κανω, και οι γονεις πανε αντιθετα με αυτα που σχεδιαζω και θελουν να παραμεινω εδω! συγγενεις αχρηστοι ολοι στο χωριο, παλιοτερα ειχα πολλους γνωστους αλλα απο το λυκειο και μετα που αρχισα να κλεινομαι δεν υπαρχει κανενας που να νοιαζεται για μενα κι εχουν πλεον ολοι τις δουλειες τους, τις ζωες τους κλπ. ακομα και οι πρωην μου χεσμενο με εχουν (ορισμενες ειδικα που τις κατεστρεψα τη ζωη ευχονται και να πεθανω).

Quote Originally Posted by ΜΑΡΙΑ.Α View Post
    ΑΦΗΣΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ!ΤΕΛΙΚΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ!ΕΜΕΙΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΗΝΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΑΝ!
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ ΤΩΡΑ ΟΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ?ΗΆΝΑΠΩΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΜΑΣ ΕΑΥΤΟΥΣ?
    ΕΓΩ ΑΝΑΠΩΛΩ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΜΑΡΙΑ,ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ,ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ!
    ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΜΕΝΗ ΣΕ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ,ΜΥΖΕΡΗ ΚΑΙ ΠΟΥ ΦΟΒΑΤΑΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΡΕΙ!
    και πως να μεινεις οπως εισαι, οταν μεγαλωνεις, αυξανονται οι αναγκες σου κι αναγκαστικα πρεπει να συνυπαρξεις με τους αλλους. αλλα ακομα κι αν πουμε οτι δεν συνυπαρχουμε με κανεναν και παραμενουμε μονοι, παλι απ'αυτη τη μοναξια θα φταναμε να τρελαθουμε.

οι δυο τελευταιες προτασεις με εκφραζουν λες και τα γραψα εγω! αναπωλω τα χρονια που ημουν κοινωνικος, πιο αθωος, που δε σκεφτομουν πριν κανω το οτιδηποτε, που η επαφες μου με τα αλλα ατομα ηταν κατι το ευκολο, που δε χρειαζομουν υποστηριξη απο πουθενα!

Quote Originally Posted by giorgos panou View Post
    μου γραψες και στο αλλο θεμα κατι παρομοιο, ισως φαινεται ευκολο για σενα, θα πρεπει ομως να καταλαβεις οτι δεν ειναι ολοι ιδιοι. οταν καποιος ειναι τελειως μονος και μεστην απαθεια, τα παντα φαινονται οτι δεν αξιζουν. βγαινεις πχ πας για εναν καφε, και το μετανιωνεις και θες να γυρισεις σπιτι, γιατι μπορει να εισαι μονος, να νιωθεις ασχημα που οι αλλοι εχουν παρεα ενω εσυ οχι, απλα να νιωθεις ασχημα που εισαι εξω και δε νιωθεις καλα με τον εαυτο σου, κι ενα σωρο αλλους λογους. γιατι απλα δεν ειναι αυτα που εχεις αναγκη, αλλα τη κατανοηση, τη σιγουρια, την ασφαλεια, την αγαπη! τι κι αν πας και στο σκυλαδικο ακομα και πεταξεις πιατα στον δηθεν που τραγουδαει, τι κι αν μετραει οτι γλεντας ετσι με τον υπολοιπο κοσμο, οταν το μυαλο σου εχει κολλησει δε προκειται να νιωσει τπτ απολυτως. επισης αμα ξεσπασω εγω θα σκοτωσω ανθρωπο. αν υπηρχε η ταινια Hostel στη πραγματικοτητα, ισως πηγαινα να το κανω.

ευχαριστω να'σαι καλα!
    κι εσυ εισαι σωστος. ναι, θα μπορουσαμε να πουμε και τα ψυχολογικα ειναι κληρονομικα. συνηθως πχ οταν μια μανα εχει καταθλιψη, ειναι πολυ πιθανον να εχει και το παιδακι, ειτε το πεις οτι το κληρονομησε, ειτε κι επειδη δεν μπορουσε η μανα να το φροντισει οπως επρεπε και του δημιουργηθηκε. αν εχουν και οι δυο γονεις ψυχολογικα οπως στη περιπτωση μου, τοτε κλαφτα Χαραλαμπε, γιαυτο βγηκα οπως βγηκα. αλλα αμα το δουμε και απο μια αλλη οπτικη γωνια το θεμα, ολοι οι ανθρωποι εχουμε ψυχολογικα, κανεις δεν ειναι τελειος, οποτε οκ, αυτο θα πρεπε να μας κανει καλυτερα εμας...
    Last edited by deleted-member30-03; 19-05-2011 at 23:12.

Τα λαμόγια οι πολιτικοί φταίνε! Να καεί, να καεί, το μπ... η βουλή!!! :eek:

Senior Member
    ΟΙ ΨΥΧΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΕΣ!
    ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΑΝ 4 ΠΑΙΔΙΑ.
    1 ΑΓΟΡΙ,3 ΚΟΡΙΤΣΙΑ.
    ΚΑΙ ΟΙ 3 ΑΔΕΡΦΕΣ ΑΡΡΩΣΤΗΣΑΜΕ ΜΕ ΔΙΠΟΛΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ,ΤΥΧΑΙΟ?ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!

Senior Member
    Δεν ειναι απαραιτητο αυτο.
    Εμένα,κανενας απ τους δυο γονεις μου δεν ειχε ψυχολογικα προβληματα.
    Φταινε και οι εποχες που ζουμε παιδια.Απώλεια σαφών στοχων
    Κάποιες φορες εχω σκεφτει οτι αν ημασταν στον πολεμο σαν τους προγόνους μας,δεν θα χαμε χρονο για καταθλιψεις και ψυχολογικά.Γιατι απλα ολο μας το μυαλο και οι σκοποι θα επικεντρώνονταν στο ενστικτο κ την αναγκη της επιβιωσης.Η σε συνθηκες πεινας θα ψαχναμε τροφη να φαμε και να ταισουμε τους δικους μας.
    Σκεφτειτε λιγο και αυτον τον παραγοντα.
    Οπως επισης και την αποξενωση,την υποκρισια και την πονηρια της εποχης μας.Εχει χαθει η αθωοτητα κ η αυθεντικότητα ρε γαμωτο.Κ σιγα σιγα αναγκαζονται ολοι να συμμορφωθουν και να προσαρμόζονται σ αυτες τις επιταγες και συνθηκες.Καποτε αντιστεκομουν σθεναρα..Τωρα πια σκατα.

Page 1 of 5 123 ... LastLast