Results 16 to 27 of 27
Thread: Η θάλασσα μέσα μου
-
23-05-2011, 13:31 #16
Αγνός έρωτας ε? Και γιατί τα φαντασιακά σκαριφίματα του καθενός να σε τσιτώνουν αν δεν τα μοιράζεσαι?
Νομίζω πως τον εξιδανεύεις τον έρωτα, όπως κι εκείνος εξάλλου. Σόρυ, αλλά δεν πιστεύω "ΣΤΗ ΣΧΕΣΗ" που αντί να αποδεικνύεται από εμάς και τον άλλον ότι είναι του είδους "αξίζει", χάνεται αντί να διατηρείται. Είναι πολύ ρομαντικό το πήγαιν' έλα, δε λέω, αλλά τόσο δράμα για μια πραγματικότητα που ισχύει όσο και να την αρνούμαστε, είναι ψυχοφθόρα. Μίλησες για 1)ξενέρωμα, 2)απογοήτευση και 3)για απόσταση. Κάποια στιγμή το "έρχεσαι φεύγω, φεύγεις έρχομαι" κουράζει. Είναι απλά τα πράγματα, τέτοια πισωγυρίσματα δε δημιουργούν σε κανέναν από τους δύο αίσθηση σταθερότητας αλλά ανασφάλεια."Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
- 23-05-2011, 14:46 #17
Ευχαριστώ. Καμένο χαρτί αυτή η σχέση δυστυχώς. Κ όπως λένε τις στάχτες τισ μαζεύεις μόνος σου... Ναι ¨εχω γίνει σαν κ αυτόν πολύ ρομαντική κ υπεραναλυτική. Εγω δεν ήμουν έτσι , η τουλαχιστον δεν το εξεφραζα. Πολλά λάθη... Κρίμα. Καλύτερα να μου χε κάνει κάτι τώρα, να με απατούσε , να ..να .. παρά αυτό που γίνεται τόσον καιρό και στην ουσία απ το ίδιο το μυαλό μου. Αν γυρνούσα πίσω τον χρόνο, δεν θα την έκανα αυτή τη σχέση λόγω της απόστασης. Θα το κρατούσα μεχρι ,και αν θα βρισκόμασταν από κοντά. Τοτε το σκέφτηκα ,αλλά δεν είχα τη δύναμη να αντισταθω... τώρα μετανιώνω. Το κατέστρεψα. Μαλλον θα πρέπει να το συνηθήσω , είναι σαν να πεθαίνει κάποιο αγαπημένο μου πρόσωπο .... τόσο άσχημα... τόσος πόνος. Μόνο να τον αντέξω...
23-05-2011, 14:54 #18
Kαταρχας εβλεπες πολυ καλα την κατασταση πως ηταν, ο πρωην σου δηλαδη αλλου, και λογικο ηταν να φεροσουν καπως. Οτι αυτη η σχεση ηταν σχεση ζωης δεν το πιστευω, γιατι σε μια σχεση ζωης ο αντρας πρεπει αν ειναι κολλημενος μαζι σου, οχι με την χαμενη του παιδικη αγαπη. Επισης, μεσα απο τις σχεσεις βρισκουμε τις αδυναμιες μας και τα θεματα μας, και αν εντοπισες καποια οπως οτι δεν εισαι ο εαυτος σου και οτι κοιτας παντα τους αλλους, μπορεις να τα λυσεις. Αυτος ο ανθρωπος σε εφτασε σε σημειο να χωριζετε, κι αντι να καθεσαι να κλαις, υποστηριξε την επιλογη σου, αυτος εχει αποδειξει οτι εχει ταλεντο να μενει κολλημενος 10 αιωνες, οποτε αν ειναι θα κολλησει μαζι σου και θα σε διεκδικησει, αν οχι, τοτε δε σε θελει, και να παει να ταλαιπωρησει καποια αλλη να ειναι σε σχεση μαζι της και να σκεφτεται παιδικα απωθημενα, γιατι δεν ξερω αν το ξερεις, αλλα δεν του εχει περασει ακομα αυτο γιατι αυτα δεν περνανε ετσι ευκολα. Οποτε, το να συνεχιζες να ησασταν μαζι και αυτος να ηταν με αυτη κολλημενος δε γινοτανε, δεν ειχες καμια αλλη λυση. ΑΝ ησουν αλλος ανθρωπος θα τα ειχες κανει αλλιως και ΙΣΩΣ να ειχε κολλησει, αλλα ετσι γινανε τα πραγματα και πιστεψε με στο μελλον αθ βρεις αντρε ςνα εχετε κοινα ενδιαφεροντα επισης, και να ειναι και κολλημενοι μαζι σου, μην τολμησεις να φας σκαλωμα οπως αυτος με "ανεκπληρωτο" ερωτα. ΑΥτο ειναι ενα εκ των ουκ ανευ. Αν υπηρχαν οι προυποθεσεις και η θεληση και απο τις δυο πλευρες θα ειχε εκπληρωθει, δε μπορεις να παιρνεις ΕΣΥ και τις δικες του ευθυνες για το πως επρεπε να ειναι μες στη σχεση, οτι εσυ επρεπε να τον αλλαξεις, και να τον κοψεις και να τον ραψεις κτλ κτλ.
23-05-2011, 15:49 #19
τοτε δε σε θελει, και να παει να ταλαιπωρησει καποια αλλη να ειναι σε σχεση μαζι της και να σκεφτεται παιδικα απωθημενα, γιατι δεν ξερω αν το ξερεις, αλλα δεν του εχει περασει ακομα αυτο γιατι αυτα δεν περνανε ετσι ευκολα.
23-05-2011, 16:12 #20
Οχι δεν ειναι απαραιτητο οτι περναει μονο αν την αποκτησει. Περναει και αν την απομυθοποιησει αυτην και τον "ερωτα" τους.
23-05-2011, 16:26 #21
23-05-2011, 16:36 #22
Ναι αλλα πως θα γίνει αυτό αν δε τη ζήσει? ΄Εχει να θυμαται μόνο ωραία πράγματα, ούτε την έχει δει να θυμώνει, ούτε την εχει ζησει στην καθημερινότητα, ούτε να κλαίει , ούτε αυτή τον έχει νευριάσει ποτε, ούτε τον έχει κάνει να προβληματιστεί με τη συμπεριφορά της , ούτε τον έχει κάνει μέσα στη σχέση να πονέσει κτλ, πως να την απομηθοποιήσει? Μόνο αν ζήσει τον έρωτα και τον χαρεί. Με μένα αν δεν είχα τους ΗΛΙΘΙΟΥΣ προβληματισμους μου θα τον ζούσε, αλλά οι δικοι μου προβλιματισμοί έφερναν τουσ δικούς του κτλ...φαύλος κύκλος . Γιαυτό λέω......αν ήξερα!! Αν μιλούσα! Αν απαιτούσα! Η πολυ ελευθερία κάνει κακό τελικα....όταν στο μυαλό σου δεν είσαι ελεύθεροσ. Οι σκέψεις κάνουν κακό.
Π.χ. με εμένα πια αυτό δε θα το ζήσει, πέρασε αυτό το διάστημα που ανακαλύπτεις τον άλλον, που λαχταράς ,που , που....κτλ ήρθε η απομυθοποιηση, όπως και σε όλες τις σχέσεις συμβαίνει αυτο και εκεί φαίνεται αν η αγάπη προς τη φαντασια (=έρωτας) θα γίνει αγαπη προς τον άλλον άνθρωπο...τον άνθρωπό σου.
Αυτός όμως στο στάδιο αυτό δε το χειρίζεται καλά (δικαια για τη συντροφό του)το θέμα διότι ο ανεκπλήρωτος ερωτας του είναι το μέτρο σύγκρισης ακόμα και για το κομμάτι "αγάπη προς τον αλλον ανθρωπο" και αυτό είναι άδικο για όλους... Πιστεύω πως και να παντρευτεί καποια, σίγουρα θα την αγαπαει αλλα μεσα του παντα θα εχει το "αααχ"
Θα θελα να τον βοηθήσω , να του δώσω συμβουλές σωστες για να μην περασει αλλη αυτό που πέρασα. Αν και οτι πέρασα το πέρασα απο τα εντονα συναισθηματα μου για αυτον.
Μπορει ενας ανθρωπος να αλλάξει μυαλά??
23-05-2011, 16:42 #23
μυρτώ...
Από όλα ατά που γράφεις μου δίνεις την αίσθηση πως θες να του κάνεις συναισθηματική λοβοτομή.
Να βρεις έναν τρόπο να βγάλεις την άλλη από μέσα του για να προχωρήσει η δική σας σχέση.
Δυστυχώς θα συμφωνήσω με τα κορίτσια. Όταν ερωτευτεί δυνατά θα του φύγει από το κεφάλι του, γιατί κάποια στιγμή να είσαι σίγουρη πως θα του φύγει.
23-05-2011, 16:51 #24
Μπορεί κάποιος ν' αλλάξει μυαλά, αλλά μόνο αν και όταν το αποφασίσει ο ίδιος. Όχι επειδή το θέλουμε και το ευχόμαστε εμείς. Αν για κάποιο λόγο, θέλει να μένει προσκολλημένος σε έναν πλατωνικό έρωτα, δεν μπορείς να κάνεις και πολλά γι' αυτό.
Από την άλλη, δε νομίζω ότι ερωτευόμαστε κάποιους μόνο επειδή είναι τέλειοι. Συχνά, είναι οι αδυναμίες και τα ελαττώματά τους που μας τραβάνε. Ούτε πιστεύω, ότι μπορεί κάποιος να μας κάνει να τον ερωτευτούμε με κάποια τακτική. Ή ερωτευόμαστε ή όχι.
Όσο για τις συμβουλές που θέλεις να του δώσεις για να μην πονέσει κι άλλη, άσε, δεν μας πείθεις. Συμβουλές για το πώς θα ήθελες να σου φέρεται θέλεις να του δώσεις.
23-05-2011, 17:04 #25
Για μας περασε mariam αυτό. Εγω εχω το παράπονο.... σιγουρα δεν υπαρχει τακτικη για να ερωτευτεί κάποιος όμως υπάρχουν πολλά που οταν τα κανεις θα αποθησεις καποιον ακομα και αν ειναι ερωτευμένος... Ηταν ερωτευμενος μαζί μου κ γω μαζί του όμως το αρνιόμουν, τώρα το βλέπω ...η συμπεριφορα του τοτε και το τώρα... όπως μου χε γραψει καοπιος εδώ παλιότερα "αυτοεκπληρούμενη προφητεία" .
όπως καταλαβαίνεται όλα έχουν απλωθει μες στο μυαλό μου. Καμία τάξη!! Και είναι οτι πιο ασχημο υπάρχει ,να ξέρεις πως ΕΒΑΛΕΣ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΒΓΑΛΕΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ. Προστατεύομαι από όλους τους άλλους , αλλά τελικά εγω πληγώνω τον εαυτό μου. Και μόνο.
25-05-2011, 08:42 #26
Να σται καλα όλοι. Είμαι σε καλύτερη κατάσταση χάρη στο ότι μίλησα σε κάποιον. Στεναχώριέμαι ακόμα , αλλά τουλάχιστον ελλάτωσα το κλάμα....
09-06-2011, 23:04 #27
paides!!!!! o erwtas me erwta pernaei ;-)