προβλημα ζηλειας με facebook
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 11 of 11
    Junior Member

προβλημα ζηλειας με facebook

μια ερωτηση οσοι η οσες ειναι σε σχεση!εχουν προβλημα οι συντροφοι σας με το facebook?εννοω ο δικος μου πχ. φοβαται μη βρω η με βρει κανενας πρωην κ αρχισουμε τα μηνυματα και με ζαλιζει συνεχεια.επισης ουτε φωτο δεν θελει να βαλω ιδιως των παιδιων γιατι φοβαται μην τις κλεψει κανεις!τι να κανω?εχει κανεις παρομοιο προβλημα?

Senior Member
    miaallagi, γεια :)

Ο σύντροφός σου δείχνει να ζηλεύει μόνο σε ό,τι έχει να κάνει με το facebook;
    Πώς είναι γενικότερα; Προσπαθεί να ελέγχει / περιορίζει την επικοινωνία σου με άλλα άτομα, επαφές πέρα του διαδικτύου;

Senior Member
    Quote Originally Posted by miaallagi View Post
    μια ερωτηση οσοι η οσες ειναι σε σχεση!εχουν προβλημα οι συντροφοι σας με το facebook?εννοω ο δικος μου πχ. φοβαται μη βρω η με βρει κανενας πρωην κ αρχισουμε τα μηνυματα και με ζαλιζει συνεχεια.επισης ουτε φωτο δεν θελει να βαλω ιδιως των παιδιων γιατι φοβαται μην τις κλεψει κανεις!τι να κανω?εχει κανεις παρομοιο προβλημα?
    Δεν θερωρώ αβάσιμες τις ανησυχίες του συντρόφου σου.
    Προσωπικά, είμαι κατά αυτού του είδους έκθεσης, θεωρώ ότι στις περισσότερες περιπτώσεις όλα αυτά τα "μέσα κοινωνικής δικτύωσης" δεν είναι τίποτα παραπάνω από απλά νυφοπάζαρα. Και βεβαίως εξοργίζομαι, όταν βλέπω ότι κάποιοι ανεγκέφαλοι, εκθέτουν άτομα -μέσω φωτογραφιών- που δεν θα είχαν καμία διάθεση να ποζάρουν για το facebook ή οποιονδήποτε άλλο τέτοιο χώρο.
    Καλά θα κάνεις λοιπόν να μη βάλεις φωτογραφίες παιδιών ή οποιουδήποτε δεν έχει δώσει ή δεν είναι σε θέση να δώσει την έγκρισή του.

Senior Member
    Ως ενα βαθμο λογικες ειναι οι ανησυχιες του κ οι επιφυλαξεις του...
    Μονο στο θεμα με το facebook εκδηλωνει αυτη τη συμπεριφορα η κ γενικοτερα ζηλευει κ σε αλλα θεματα??
    Ως προς το θεμα των παιδιων καλο θα ηταν να μην βαλεις φωτο τους...

Συμφωνω με τη μαριαν απο πανω οτι πλεον το facebook εχει καταντησει νυφοπαζαρο, εγω απο τοτε που το εκλεισα εχω βρει την ησυχια μου κ να φανταστεις ειχα βαλει επιτηδες φωτο με μενα κ το αγορι μου να φιλιομαστε κ παλι μου τα πρηζανε.....:P
    " I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."

Junior Member
    δεν ζηλευει γενικως,βεβαια δεν εχω δωσει ποτε δικαιωμα!απλα εχω βρει φιλες απο τα παλια,συμμαθητες κ θελω να τους κανω φιλους να τα λεμε αλλα δεν γουσταρω επισης κ τον ελεγχοτου στυλ που τον ξερεις,απο ποτε,αν ειχες ποτε κατι μαζι του κλπ!λογω παιδιου δεν πολυκυκλοφορω εξω κ για μενα ειναι τροπος επικοινωνιας αυτος!αλλα με ζαλιζει συνεχεια!με βρηκε σημερα ενας συμμαθητης μου απο το δημοτικο!!!! μου εστειλε αιτημα φιλιας κ φοβαμαι να το δεχτω για να μη με πρηξει ο αντρας μου.τι να κανω???

Senior Member
    πιστευω πρεπει ομορφα κ ωραια να εξηγησεις στον αντρα σου οτι δεν συντρεχει λογος ανησυχιας κ οτι βρηκες ατομα απο τα παλια κ θελεις να μιλατε.. κ δεν ειναι καθολου κακο αυτο!!
    ο αντρας σου εχει προσβαση στο λογαριασμο σου?? δλδ περα απο κοινοποιησεις στον τοιχο κτλ που φαινονται δημοσια, μπορεις να στελνεις πμ σε καποιον για να μη σε ζαλιζει μετα...
    αυτος δεν μιλαει με φιλους του κτλ??
    " I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."

Junior Member
    δεν εχει facebook κεινος.απλα για να μαι εγω καθαρη του εδωσα τα στοιχεια μου να μπαινει για να δει οτι δεν τρεχει κατι πονηρο!ομως βαρεθηκα την ανακριση του τυπου αυτος ο γιαννης πχ.γιατι εβαλε τραγουδι στον τοιχο σου?μηπως σου την πεφτει?κ τετοιες βλακειες .του εξηγω οτι αν θελω γκομενο εγω θα τον βρω!δεν περιμενω το facebook!!!οκ συμφωνει κ αυτος αλλα το πρηξιμο πρηξιμο!!ενα σαιτ οπως αυτο εδω το γουσταρει γιατι επικρατει ανωνυμια!με το facebook τρελλαινεται αφου εχω σκεφτει να το κρατησω κρυφα με αλλα στοιχεια αλλα δε γουσταρω να τον κοροιδευω για να μη με πρηζει.

Senior Member
    δεν εχει facebook κεινος.απλα για να μαι εγω καθαρη του εδωσα τα στοιχεια μου να μπαινει για να δει οτι δεν τρεχει κατι πονηρο!ομως βαρεθηκα την ανακριση του τυπου αυτος ο γιαννης πχ.γιατι εβαλε τραγουδι στον τοιχο σου?μηπως σου την πεφτει?κ τετοιες βλακειες .του εξηγω οτι αν θελω γκομενο εγω θα τον βρω!δεν περιμενω το facebook!!!οκ συμφωνει κ αυτος αλλα το πρηξιμο πρηξιμο!!ενα σαιτ οπως αυτο εδω το γουσταρει γιατι επικρατει ανωνυμια!με το facebook τρελλαινεται αφου εχω σκεφτει να το κρατησω κρυφα με αλλα στοιχεια αλλα δε γουσταρω να τον κοροιδευω για να μη με πρηζει.
    miaallagi,

υπάρχουν και κάποια όρια. Και χρειάζεται να τα θέσουμε εμείς. Οχι, δε χρειάζεται ο σύντροφός μας (ακόμα κι αν υπάρχει γάμος!) να έχει τα στοιχεία μας, το πιν, τους κωδικούς και να μπαίνει όποτε θέλει σε λογαριασμούς μας προσωπικούς, είτε αυτός ο λογαριασμός είναι στο facebook, είτε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ούτε βέβαια και στο κινητό μας. Πόσο μάλλον να ελέγχει ή να επεμβαίνει!

Είναι διαφορετικό να επιλέξεις εσύ να μοιραστείς κάτι μαζί του, να του το δείξεις ή και να ζητήσεις τη γνώμη του κι άλλο να το κάνει όποτε θέλει μόνος του.

Καταλαβαίνω ότι ίσως να σε κουράζει η πίεση και να μην αντέχεις να σε ''πρήζει'',
    αλλά -για μένα- καλό είναι να διαφυλάττεις τον προσωπικό σου ''χώρο''.
    Κι αυτό είναι κάτι που πρέπει εσύ να διεκδικήσεις, ακόμα κι αν χρειαστεί να αλλάξεις κωδικούς.

Έπειτα, είναι και το θέμα της εμπιστοσύνης κι αυτή δε χρειάζεται κανένα πιν για να τσεκάρεται..

Junior Member
    μια απο τα ιδια..να σου πω την αληθεια δεν εχει και αδικο με το facebook.δεν λεει να βγαλεις και τα παιδια σου στο facebook και να τα βλεπει ο καθε ανωμαλος..ταπεινη μου αποψη!

Senior Member
    In the bounders of nowhere , at the very edge of your eyelashes
    Μια ζηλεια παντα θα υπαρχει.
    Γυρω απο το facebook εχουν ειπωθει πολλα.Εδω και 3 χρονια παροτρυνα φιλους μου που δεν ειχαν το λεγειν να ριξουν γκομενα να φτιαξουν facebook.οι 7/12 κατι καταφερανε (εννοω σταθερες σχεσεις ), ενισχυω με δικα μου βιωματα αυτο που ειπαν τα παιδια πιο πανω για νυφοπαζαρο.Βαλε ενα λουλουδι η βαλε κατι αφηρημενο βρε παιδι μου.Αν σε θυμουνται θα σε βρουνε απο το ονομα, οσοι θα σε προσθεσουν επειδη θα βαλεις φωτο δικια σου να ξερεις... γυπες ειναι.Δικαιωμα του αντρα σου να μην εχει facebook.Δικαιωμα σου να εχεις.Αν ειναι ζηλιαρης γενικοτερα , πιστευω μια ηρεμη κουβεντα ειναι αρκετη.Ειχα και εγω σχεσεις με πολυ ζηλιαρες γυναικες που ηξεραν οχι μονο τους κωδικους μου αλλα και το πιν της τραπεζας. δεν μπηκαν ποτε στο μαιλ μου, ακομα και οταν πεινασαμε δεν πηραν ουτε δεκαρα τσακιστη .(τωρα θα μου πεις γιατι δεν παντρευτηκα καμια απο τις 2? -αλλη ιστορια ).Ειναι στον ανθρωπο τι θα ψαξει.Ο αντρας σου ειναι κομματι περιεργος , αισθανεται εκτοπισμενος γιατι εσυ συμμετεχεις σε κατι που μπορει να μην εχει ιδεα αλλα οσο να ναι για να αντιδρα ετσι, του εχουν σφυριξει και του εχουν φουσκωσει τα μυαλα με το facebook.
    Υπαρχει ρυθμιση στο facebook, που απαγορευεις σε συγκεκριμενες λιστες ατομων η ατομα να κανουν ποστ στον τοιχο σου.Χρησιμοποιησε την και ξεγνοιασε.
    Ολοι θα θελαμε να βαλουμε τα πλασματακια που φεραμε στον κοσμο οχι μονο στο facebook αλλα και τοιχογραφια στα αστερια θα καναμε για αυτα ( δεν εχω παιδια αλλά ...) το τι διεστραμμενοι κυκλοφορουν ειναι αλλο πραγμα.Εγω και λογω δουλειας δεν μπορεις να φανταστεις τι εχω βρει σε λαπτοπ πελατων μου.Προστατεψε τα αγγελουδια σου !
    αυτα απο μενα .
    Δωσε μου στα χειλη σου να πιω το αθανατο νερο

Senior Member

θα ειναι λαθος σου να το κρατησεις κρυφό.
    εκεί θα έχει το πατημα να πιστεψει πως κατι τρεχει κ δν θα μπορεις να πεις κ κατι.
    σε περιπτωση που το ανακαλυψει.

γενικοτερα με φεις μου εχει τυχει μια απο τους φιλους
    μου που ηταν κοινή φιλη με τον φιλο μου,
    να του την πεσει ανοιχτα κ επιμονα, με το που ειδε πως εχουμε σχεση.
    μετα απο λιγες μερες έσβησε το λογαριασμό της, γιατί ο φιλος μου την εστειλε κανονικα.
    http://www.mazi.org.gr/