Γεια σας
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 14 of 14

Thread: Γεια σας

Junior Member

Γεια σας

Κατ'αρχην καλησπερα σε ολους
    Θα μπω κατ'ευθειαν στο θεμα μου.
    Εδω κ πολλα χρονια εχω συναισθηματα ασανσερ κ τα τελευταια 2 χρονια μια ανεβαινουν τρεις κατεβαινουν...Τις τελευταιες 2 μερες νιωθω πως κοντευω να πατωσω εντελως,μιας κ δεν εχω σχεδον τιποτα πλεον.Τελειωσα μια σχεση τριων ετων γιατι δεν αντεχα τον τελευταιο 1,5 χρονο τα loops.Φιλοι απ'οτι διαπιστωσα δεν υπαρχουν παρα μονο ο κολλητος μου κ 2 κοπελες που γνωρισα στο ιντερνετ..ο κολλητος μου με ακουει...οταν καταφερω να αποφασισω να μιλησω(οχι να ανοιχτω,απλα να μιλησω)..Δουλεια δεν εχω..Εχω μια ταση να μην λεω οχι σε αλκοολ αν προταθει..Μεχρι κ η λυση του θανατου εχει περασει αρκετες φορες απο το μυαλο μου.Συνηθως δειχνω οτι ειμαι καλα κ οτι δεν τρεχει τιποτα..αλλα παντα κατι εχω..οταν ειμαι σπιτι μονος με βρισκω να βουρκωνω..να νιωθω οργη για τα παντα γυρω μου..ισως δεν εχω τολμησει κατι καταστροφικο λογω της περιφανιας μου..Δεν ξερω..Δεν μ'αρεσει να ανοιγομαι..νιωθω οτι ο αλλος θα με λυπαται μετα κ δεν μ'αρεσει αυτη η ιδεα.Γιατρους δεν θελω να μπλεξω μονο κ μονο επειδη ο καθενας λεει τα δικα του..Δεν ξερω τι εχω κ δεν ξερω αν θελω να γινω καλα..υπαρχουν πολλες στιγμες που νιωθω καλα που ειμαι ετσι.Ισως κ να μην εχω τιποτα κ να περναω μια κριση..δεν ξερω..
    Συγνωμη για το μεγενθος του ποστ αλλα ηθελα να τα πω.Δεν ηξερα που να ποσταρω κιολας οποτε αν το εβαλα σε λαθος θεμα ζητω συγνωμη.
    Ευχαριστω!

Senior Member
    Γεια σου Κώστα, καλωσήρθες! Θέλεις να περιγράψεις λίγο πιο αναλυτικά πώς αισθάνεσαι; Επίσης, αν νιώθεις τόσο άσχημα γιατί να μη ζητήσεις βοήθεια από κάποιον ψυχολόγο ώστε να αισθανθείς κάπως καλύτερα και να αρχίσεις να ξεμπλέκεις τα συναισθήματα σου; Ίσως να μη θέλεις να πας σε κάποιον κ ίσως δε θέλεις να ''γίνεις καλά'' γιατί έχεις κουραστεί με όλο αυτό, αλλά πιστεύω αξίζει μια προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση! Χρόνια πολλά και για προχθές :-)

Senior Member
    Quote Originally Posted by kostas5150 View Post
    Κατ'αρχην καλησπερα σε ολους
    Θα μπω κατ'ευθειαν στο θεμα μου.
    Εδω κ πολλα χρονια εχω συναισθηματα ασανσερ κ τα τελευταια 2 χρονια μια ανεβαινουν τρεις κατεβαινουν...Τις τελευταιες 2 μερες νιωθω πως κοντευω να πατωσω εντελως,μιας κ δεν εχω σχεδον τιποτα πλεον.Τελειωσα μια σχεση τριων ετων γιατι δεν αντεχα τον τελευταιο 1,5 χρονο τα loops.Φιλοι απ'οτι διαπιστωσα δεν υπαρχουν παρα μονο ο κολλητος μου κ 2 κοπελες που γνωρισα στο ιντερνετ..ο κολλητος μου με ακουει...οταν καταφερω να αποφασισω να μιλησω(οχι να ανοιχτω,απλα να μιλησω)..Δουλεια δεν εχω..Εχω μια ταση να μην λεω οχι σε αλκοολ αν προταθει..Μεχρι κ η λυση του θανατου εχει περασει αρκετες φορες απο το μυαλο μου.Συνηθως δειχνω οτι ειμαι καλα κ οτι δεν τρεχει τιποτα..αλλα παντα κατι εχω..οταν ειμαι σπιτι μονος με βρισκω να βουρκωνω..να νιωθω οργη για τα παντα γυρω μου..ισως δεν εχω τολμησει κατι καταστροφικο λογω της περιφανιας μου..Δεν ξερω..Δεν μ'αρεσει να ανοιγομαι..νιωθω οτι ο αλλος θα με λυπαται μετα κ δεν μ'αρεσει αυτη η ιδεα.Γιατρους δεν θελω να μπλεξω μονο κ μονο επειδη ο καθενας λεει τα δικα του..Δεν ξερω τι εχω κ δεν ξερω αν θελω να γινω καλα..υπαρχουν πολλες στιγμες που νιωθω καλα που ειμαι ετσι.Ισως κ να μην εχω τιποτα κ να περναω μια κριση..δεν ξερω..
    Συγνωμη για το μεγενθος του ποστ αλλα ηθελα να τα πω.Δεν ηξερα που να ποσταρω κιολας οποτε αν το εβαλα σε λαθος θεμα ζητω συγνωμη.
    Ευχαριστω!
    καλώς ήρθες κώστα,
    αν δεν σου αρέσει η ζωή σου όπως είναι, δεν νομίζεις πως είναι ώρα να ζητήσεις βοήθεια ώστε να την αλλάξεις? η φαρμακευτική αγωγή δεν είναι πανάκεια για όλους. τι πιο απλό από το να επισκεφτείς έναν ψυχολόγο και να συζητήσεις ότι σε απασχολεί μαζί του? να αρχίσεις έτσι να ξετυλίγεις σιγά σιγά το κουβάρι...

Senior Member
    Τι πιστεύεις οτι φταίει; Για όλα υπάρχει μια αιτία... Λύση δεν είναι πάντως να προσπαθείς να παριστάνεις πως είσαι μια χαρά ενώ δεν είσαι... Επειδή "έτσι πρέπει" και αυτά είναι τα θέλω της κοινωνίας.... Κατάρχας αποδέξου πως δεν είσαι καλά - δεν είναι κακο! Και μετά βήμα βήμα...
    Τα εύκολα δεν σου μαθαίνουν τίποτα , μάλλον....

Junior Member
    Ευχαριστω για την ανταποκριση σας κ καλως σας βρηκα!
    Ισως το προβλημα μου να εχει σαν πυρηνα το οτι παντα ημουν αυτος που στηριζε χωρις να στηριζομαι κ δεν εννοω την οικονομικη κατασταση αλλα την ψυχολογικη.
    Δεν ειχα ποτε σταθεροτητα στην ζωη μου.Αλλαζα σχολεια γιατι βαριομουν.Αλλαζα παρεες κ κοπελες γιατι ενιωθα κορεσμενος.Αλλαζα δουλειες γιατι ειτε βαριομουν ειτε εκνευριζομουν τοσο που εφτανα σε σημειο να τους την "λεω"!Εχω ενεργεια κ θελω να κανω πραγματα κ μετα πεφτω γιατι δεν μπορω να κανω αυτα τα πραγματα ειτε λογω οικονομικων ειτε λογω απομακρυνσης φιλων κ γνωστων!Προχτες στην γιορτη μου περιμενα να με θυμηθουν ατομα που παμε για καφε ή με γνωριζουν χρονια..μαζι με τους γονεις μου πανω απο 7-8 ατομα δεν ηταν..Ηθελα να βγω να εκτονωθω κ ο ενας ο "φιλος" μου δεν ηθελε να ερθει επειδη δεν ειχε γυναικες η παρεα....τελικα βγηκα με μια πρωην μου(!) κ με τους φιλους της..η οποια με εκμεταλλευεται λογω αδυναμιας κ λαθη παλια κ δεν με πειραζει..κοιμαμαι 3-5 ωρες την ημερα..ξερω οτι κατι εχω κ ψαχνω να βρω τι περιπου εχω ωστε να παρω μια πορεια να με βοηθησω χωρις τους γιατρους,τουλαχιστον οχι ακομα.Δεν μ'αρεσει να τα παραταω..προσπαθω να αυτοαπασχολουμαι ειτε παιζοντας μπασκετ ειτε με το να πηγαινω για καφε ειτε με το ιντερνετ,οτιδηποτε με κανει να μην το σκεφτομαι.Ολοι ριχνουν βαρος επανω μου που δεν μπορω πια να κρατω κ τα δικα μου κ τα δικα τους.Εχω πιεσεις απο την μητερα μου,ειχα πιεσεις απο την κοπελα μου,κανω τον "ψυχαναλυτη" για την την πρωην μου κλπ κλπ..ε δεν μπορω αλλο..ανθρωπος ειμαι κ οχι ρομποτ..Δεν ειμαι καλος στις γενικες αναλυσεις αλλα ελπιζω να σας βοηθαω να με βοηθεισετε,αν μπορειτε..Donald_girl δεν με ενδιαφερουν τα πρεπει της κοινωνιας αλλα των ανθρωπων που αγαπω πρωτα κ μετα τα δικα μου.Streidi ελπιζω να ανελυσα αρκετα.Τοσο δεν εγραφα ουτε στις εκθεσεις στο σχολειο
    Κ παλι συγνωμη για το μεγαλο κ κουραστικο ποστ μου!!

Senior Member
    Κάπως μπέρδεμα μου ακούγεται... Σίγουρα όμως δεν είναι λύση να κάνεις πράγματα για να μην το σκέφτεσαι- ποτέ δεν είναι λύση αυτό δυστυχώς. Όσο για σταθερότητα: τελικά τη χρειάζεσαι ή όχι; Μου ακούγεσαι σα να τρέχεις να ξεφύγεις από μια καθημερινότητα που δεν σου αρέσει αλλά δεν τα καταφέρνεις. Εγώ θα σου ξαναπώ να αναζητήσεις βοήθεια από κάποιον που να έχει εμπειρία, ψυχολόγο για αρχή. Μην περιμένεις να μην αντέχεις άλλο για να το κάνεις αυτό γιατί όσο πιο νωρίς αρχίζεις να αντιμετωπίζεις ενσυνείδητα και με το σωστό τρόπο την κατάσταση, τόσο καλύτερα θα εξελιχθεί. Καλή συνέχεις από μένα!

Junior Member
    Δεν εχω την δυνατοτητα να πληρωνω γιατρους.Εκτος αν υπαρχει καποιος σε καποια μη κερδοσκοπικη οργανωση κ δεν γνωριζω.
    Αλλα διαβασα κ αλλα Θεματα στο φορουμ κ εχω "βοηθηθει" καπως,να δω καποια πραγματα αλλιως!Κ σημερα η μερα μου ηταν αρκετα καλη συγκριτικα!
    Παντως αν υπαρχει καπου να μιλησω θα ηθελα να μαθω.Οχι μονο για μενα αλλα κ για αλλους που ισως χρειαζονται!

Senior Member
    κώστα, στα κέντρα ψυχικής υγείας παρέχονται οι υπηρεσίες που αναζητάς δωρεάν. για περισσότερα δες: http://www.mazi.org.gr/%CE%A7%CF%81%...AF%CE%B1%CF%82

Senior Member
    Σε κάθε περιοχή υπάρχουν δημόσια κέντρα ψυχικής υγείας. Αν είσαι στην Αθήνα υπάρχουν και ΜΚΟ που βοηθάνε... Όλοι μας σχεδόν σε τέτοιες λύσεις καταφεύγουμε. Δυστυχώς η ψυχοθεραπεία είναι πολύ ακριβή. Στη Θεσσαλονίκη δυστυχώς λύση είναι μόνο τα κέντρα ψυχικής υγείας για κάτι -σχεδόν δωρεάν- 5 ευρώ η επίσκεψη έγινε πλέον μετά από απόφαση του "καλου" υπουργού υγείας... Αλλά προσωπικά δεν καλύπτομαι 100%, από το τίποτα όμως... Τελόσπαντων ανάλογα με τη περιοχή υπάρχουν λύσεις.
    αλήθεια πόσο είσαι;
    Τα εύκολα δεν σου μαθαίνουν τίποτα , μάλλον....

Junior Member
    Καλημερα,καλο μηνα κ καλο καλοκαιρι!Ευχαριστω pelariry κ donald_girl για την βοηθεια ευρεσης κεντρων ψυχικης υγειας!
    Την τελευταια βδομαδα εχει ανεβει η διαθεση μου αρκετα.
    Ειμαι 29 donald_girl.

Senior Member
    Quote Originally Posted by kostas5150 View Post
    Ισως το προβλημα μου να εχει σαν πυρηνα το οτι παντα ημουν αυτος που στηριζε χωρις να στηριζομαι κ δεν εννοω την οικονομικη κατασταση αλλα την ψυχολογικη.

Οκ, πρώτη διαπίστωση..καλά το πας.Προφανώς κουράζεσαι κάποια στιγμή όταν συνεχώς ακούς την κλάψα του άλλου και τη δική σου δεν την ακούει ποτέ κανείς!

Δεν ειχα ποτε σταθεροτητα στην ζωη μου.Αλλαζα σχολεια γιατι βαριομουν.Αλλαζα παρεες κ κοπελες γιατι ενιωθα κορεσμενος.Αλλαζα δουλειες γιατι ειτε βαριομουν ειτε εκνευριζομουν τοσο που εφτανα σε σημειο να τους την "λεω"!

Μήπως απλώς δεν έχεις ανάγκη -τουλάχιστον ακόμα- για σταθερότητα?που είναι το κακό σε αυτό.Δε γουστάρεις σταθερότητα, είσαι διαβατάρικο πουλί...

Εχω ενεργεια κ θελω να κανω πραγματα κ μετα πεφτω γιατι δεν μπορω να κανω αυτα τα πραγματα ειτε λογω οικονομικων ειτε λογω απομακρυνσης φιλων κ γνωστων!

Το οικονομικό είναι όντως θέμα...αλλά υπάρχουν πράγματα για να διοχετεύσεις την ενέργειά σου είτε τζάμπα είτε με λίγα χρήματα.Δεν ξέρω αν δουλεύεις αλλά αν δεν το κάνεις, κατά την άποψή μου να!αργία μήτηρ πάσης κακίας!

Προχτες στην γιορτη μου περιμενα να με θυμηθουν ατομα που παμε για καφε ή με γνωριζουν χρονια..μαζι με τους γονεις μου πανω απο 7-8 ατομα δεν ηταν..

Κι εμένα κανείς δε με θυμάται ποτέ παρά μόνο οι πολύ κοντινοί.Καλύτερα!βαριέμαι κι εγώ τα τηλ σε γιορτές, με βγάζουν από την υποχρέωση να πάρω κι εγω!

Ηθελα να βγω να εκτονωθω κ ο ενας ο "φιλος" μου δεν ηθελε να ερθει επειδη δεν ειχε γυναικες η παρεα....

Τς τς τς ...άντρες!

τελικα βγηκα με μια πρωην μου(!) κ με τους φιλους της..η οποια με εκμεταλλευεται λογω αδυναμιας κ λαθη παλια κ δεν με πειραζει..

Την πρώην τι την ήθελες???μήπως κι εσύ την εκμεταλλεύτηκες για να βγεις???

κοιμαμαι 3-5 ωρες την ημερα..ξερω οτι κατι εχω κ ψαχνω να βρω τι περιπου εχω ωστε να παρω μια πορεια να με βοηθησω χωρις τους γιατρους,τουλαχιστον οχι ακομα.Δεν μ'αρεσει να τα παραταω..προσπαθω να αυτοαπασχολουμαι ειτε παιζοντας μπασκετ ειτε με το να πηγαινω για καφε ειτε με το ιντερνετ,οτιδηποτε με κανει να μην το σκεφτομαι.Ολοι ριχνουν βαρος επανω μου που δεν μπορω πια να κρατω κ τα δικα μου κ τα δικα τους.Εχω πιεσεις απο την μητερα μου,ειχα πιεσεις απο την κοπελα μου,κανω τον "ψυχαναλυτη" για την την πρωην μου κλπ κλπ..ε δεν μπορω αλλο..ανθρωπος ειμαι κ οχι ρομποτ..Δεν ειμαι καλος στις γενικες αναλυσεις αλλα ελπιζω να σας βοηθαω να με βοηθεισετε,αν μπορειτε..

Εάν δεν μπορούν να σε βοηθήσουν να τους πεις να μη σε κριτικάρουν κιόλας.Φτάνουν τα όσα σκέφτεσαι από μόνος σου, δε θα φορτωθείς και των άλλων!κοίτα την παρτούλα σου, κοίτα να τα βάλεις ένα ένα κάτω και να δεις τι σε απασχολεί και στο κάθε τι προσπάθησε να σκιαγραφήσεις και μια πιθανή λύση..μην τα μπερδεύεις όλα μαζί.
    Μια χαρά είσαι, μη σκέφτεσαι συνεχώς..
    ΥΓ: μην κάνεις τον ψυχολόγο σε πρώην...βρες καμία νυν!
    ..το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως...

Senior Member
    ...και να μην κανεις τον ψυχολογο στη νυν, αρκεσου στο ρολο του γκομενου. (συμπληρωνω)

Junior Member
    χεχεχε!Θα συμφωνησω σε αρκετα μαζι σου Void.
    *Με την πρωην ειναι περιεργη φαση κ αν δεν ξεκαθαρισει αυτο δεν γινεται να προχωρησω για κατι αλλο.Θα ειναι κριμα για την επομενη να βρεθει μπλεγμενη σε περιεργες καταστασεις.Κ δεν την εκμεταλλευτηκα γιατι ο κολλητος που μου ειχε προτεινει να παω μαζι του κ κατι παιδια αλλου.απλα προτειμησα να παω με εκεινη...κ ο κολλητος μου ηρθε κ αυτος γιατι τον ακυρωσανε!
    *Δεν με ενοχλει η σταθεροτητα αλλα η μονοτονια!
    *κ οσο για το "τς τς τς αντρες" καταλαβαινω πως το εννοεις αλλα οταν γιορταζει ο αλλος δεν πας για να εχει το γλυκο στο πιατο..σε μαγαζι πηγαμε με πολλα "γλυκα"..ας ερχοταν να φαει!προβλημα του!

Senior Member
    Quote Originally Posted by carrie View Post
    ...και να μην κανεις τον ψυχολογο στη νυν, αρκεσου στο ρολο του γκομενου. (συμπληρωνω)
    ναι ναι, αυτό εννοούσα κι εγώ!στην τελική και οι έρμοι οι ψυχολόγοι πρέπει να δουλέψουν με κάποιο τρόπο!
    ..το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως...