Results 1 to 7 of 7
Thread: ΠΩΣ ΝΙΚΗΣΑ ΤΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ
-
28-06-2010, 03:01 #1
ΠΩΣ ΝΙΚΗΣΑ ΤΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ
ΚΑΛΙΣΠΕΡΑ ΣΑΣ
ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΙΜΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΒΓΑΙΝΩ ΕΞΩ ΑΝΕΤΑ ΓΙΑ ΠΟΤΟ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΑΤΙ ΚΡΙΣΗ ΠΑΝΙΚΟΥ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ΑΦΟΥ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ
1/
ΕΙΔΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΜΑ ΟΛΑ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΤΗΡΗ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΠΙΝΩ
2/
ΣΥΓΚΡΙΝΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΡΩΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΧ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΗ Η ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΗ . ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΕΤΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΝΙΚΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ
ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΙΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΚΡΙΣΟΥΛΑ ΠΑΝΙΝΟΥ;;;
3/
ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ
Το πάθαμε που το πάθαμε... και τώρα τι;
Τώρα που είστε ήρεμοι/ες και διαβάζετε αυτές τις γραμμές, αναλογιστείτε τι ακριβώς είναι η διαταραχή πανικού. Και δεν εννοώ αυτό το απαίσιο συναίσθημα εγκατάλειψης του εαυτού σας, το συναίσθημα πως το κορμί και η ψυχή σας κυριεύεται από ένα συναίσθημα που θέλει να μας αποκάνει. (Εξάλλου, δεν πρόκειται να περάσει το δικό του. Δεν θα μας πεθάνει.. και όσοι πάσχουν από διαταραχές πανικού σίγουρα θα το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό.). Δεν ψάχνουμε ούτε τα αίτια, αλλά ούτε και το τι αισθανόμαστε όταν κυριευόμαστε από μια κρίση πανικού. Αυτό το γνωρίζουμε πια καλά. Αυτό που δεν γνωρίζουμε και που πρέπει να ψάξουμε να μάθουμε είναι το τι θέλει μια κρίση πανικού. Από τι τροφοδοτεί την δύναμη της και γιατί θέλει σώνει και καλά να μας κυριεύει, ειδικότερα τις στιγμές που δεν πρέπει...
Εντάξει... το καταλάβατε... Και, ίσως, το γνωρίζατε ήδη... Η κρίση πανικού αντλεί την δύναμη της απ'τον φόβο μας. Όπως ακριβώς γίνεται και σε όλους τους αφοραφοβικούς ανά τον κόσμο. Αυτός ο "γελοίος" πανικός τρέφεται απ'τον φόβο μας! Και όσο περισσότερο τον φοβόμαστε, τόσο περισσότερο χασκογελάει μαζί μας και ορμάει επάνω μας με τα νύχια του ακονισμένα και το στόμα του ορθάνοιχτο! Μας αναγκάζει να ζούμε με τον "φόβο του φόβου" ("fear of fear" - ψάξ'τε το και στο google για να μάθεται περισσότερα γι'αυτό). Να ζούμε με τον φόβο του να μη φοβηθούμε μια απερχόμενη κρίση πανικού. Και όσο αγχωνόμαστε μ'αυτό, τόσο περισσότερο αυάλωτοι γινόμαστε στον πανικό... και όταν εκείνος έρχεται, μας βρίσκει αποδυναμωμένους και αυάλωτους στους ίδιους μας τους φόβους... Ουσιαστικά, αν κάποιος από εμάς ανακαλύψει τι ακριβώς είναι αυτό που του δημιουργεί κρίσεις πανικού... τότε άμεσα το βάζει στην black list. Σημειώστε σε μια κόλλα χαρτί την δική σας black list. Δημιουργήστε μια λίστα στο τι αποφεύγετε και στο τι νομίζετε πως θα σας δημιουργήσει μια κρίση πανικού και θα δέιτε αν είστε αγοραφοβικοί, ή όχι... (περισσότερα θα αναλήσουμε σε άλλο κεφάλαιο του συγκεκριμένου blog). To αποτέλεσμα όλης αυτής της έρευνας είναι το ότι θα δείτε πως δεν φοβάστε τα μέρη ή τις δραστηριότητες που θα κάνετε στη ζωή σας... αλλά φοβάστε τον ίδιο τον φόβο του να πάθετε μια κρίση πανικού.. Και η κρίση πανικού πατάει πάνω στον φόβο αυτόν για να μας ξεκάνει...
Όλοι φοβόμαστε τα σκυλιά... Ειδικά τα άγρια σκυλιά. Εκείνα που κρύβονται σε κάποια σκοτεινά σοκάκια και μας ορμάνε στην πρώτη ευκαιρία, γαβγίζοντας δυνατά και που μας δείχνουν τα δόντια τους. Και γνωρίζουμε πολύ καλά πως τα σκυλιά έχουν σαν μεγαλύτερο όπλο τους την όσφρηση. Μπορούν και μυρίζουν τον φόβο μας και αυτό τα κάνει να αισθάνονται πως υπερέχουν απέναντι μας. Όσο πιο έντονη θα είναι η οσμή του φόβου επάνω μας, τόσο περισσότερο θα επιμείνουν να μας κυνηγούν... Εξάλλου, σε μια τέτοια περίπτωση... το μόνο που έχουμε να κανουμε είναι να το βάλουμε στα πόδια.. (χωρίς δεύτερη σκέψη...!) Τώρα πήρατε μια ιδέα για το τι θέλει ο πανικός από εμάς; Καταλαβαίνετε γιατί επιμένει και μας ορμάει; Καταλαβαίνετε πως όσο περισσότερο μας βλέπει φοβισμένους, τόσο περισσότερο θα επιμένει να μας κυριεύει;
Ας αλλάξουμε τα δεδομένα τώρα: Έχουμε τον σκύλο μπροστά μας, μας βγάζει τα δόντια του και γαυγίζει δυνατά προς το μέρος μας. Σταθείτε ψύχραιμοι, βουτήξ'τε κάτι που θα βρείτε μπροστά σας και ορμήξ'τε καταπάνω του. Δείξ'τε του τα δικά σας δόντια! Βγάλ'τε μια κραυγή (σαν κι αυτή που έβγαζαν και οι 300 του Λεωνίδα) και βουτήξ'τε προς το μέρος του. Το αποτέλεσμα θα είναι το σκυλί να μείνει με μια απορία στο πρόσωπο του ή να το βάλει στα πόδια (εκτός κι αν είναι λυσσασμένο, βέβαια). Αυτό είναι το μάθημα που προσπαθούμε να δώσουμε εδώ.
Σκοπός είναι να αλλάξουμε την στάση μας απέναντι στις κρίσεις πανικού. Εφόσσον γνωρίζουμε τι είναι αυτό που θέλει, μπορούμε να την καταπλήξουμε με μια αλλαγή στην συμπεριφορά μας. Εκείνη έμαθε πως θα μας βρίσκει σε κάθε έφοδο της.. και να είστε σίγουροι/ες πως θα εκπλαγεί με την νέα συμπεριφορά που θα συναντήσει! Δείξτε της τα δόντια σας. Δείξ'τε της ότι δεν την φοβάστε! Πάρτε μια βαθιά ανάσα (ή κάντε μερικές ασκήσεις που αναγράφονται στο "Αντιμετώπιση 5,6") και έπειτα ξεκινήστε να προκαλείτε τον φόβο σας! Προκαλέστε το ίδιο σας το άγχος! Προκαλέστε την ίδια την κρίση πανικού!
Αφήστε κατά μερος τα "Πεθαίνω", "Δεν αντέχω", "Θα τρελλαθώ" και τα "Θα λυποθιμήσω!".
Πιάστε την κρίση απ'τα μαλλιά και προκαλέστε την! Τρίξ'τε της τα δόντια και αναφωνείστε: "Για να σε δούμε τώρα!!!", "Δείξε μου τι μπορείς να κάνεις!", "Δείξε μου τη δύναμη σου και κάνε με να πέσω κάτω!", "Αυτό μπορείς να κάνεις μόνο; Δείξε μου τον καλύτερο σου εαυτό!".
Απευθυνθείτε στην κρίση σαν να είναι κάποιος εχθρός με σάρκα και οστά. Προκαλέστε την να σας κάνει το μεγαλύτερο κακό που μπορεί! Προκαλέστε την να σας ρίξει κάτω και να σας προκαλέσει αυτό που φοβάστε πιο πολύ ότι θα πάθετε όταν σας κυριεύει. Το αποτέλεσμα ποιο θα είναι; Είναι επιστημονικά εξακριβωμένο πως η κρίση θα αποχωρήσει μέσα σε λίγα λεπτά. Θα αποχωρήσει ξαφνικά, όπως ξαφνικά έκανε και την παρουσία της! Το μόνο κλειδί για να το καταφέρετε αυτό είναι το ότι θα πρέπει να πιστεύετε σ'αυτό που κάνετε και να πιστεύετε πως έχετε το πάνω χέρι. Ίσως ο πρώτος καιρός να είναι λιγάκι δύσκολος και να μην μπορέσετε να δείξετε τα πραγματικά "κότσια" που έχετε. Ίσως να νιώσετε πως η κρίση είναι πιο δυνατή από εσάς. Αλλά δεν θα χάσετε τίποτε να προσπαθήσετε. Να προσπαθήσετε να κερδίσετε την αυτοπεποίθηση και την εμπιστοσύνη που έχετε στον εαυτό σας.
Πειραματιστείτε.... και δεν θα χάσετε. Ήδη, οι Αμερικάνοι (που έχουν και τα περισσότερα κρούσματα διαταραχών πανικού) "πουλάνε" αυτή την τεχνική στους ασθενείς τους.
Εσείς δεν έχετε να αγοράσετε κάτι... Το έχετε ήδη μέσα σας! Τολμήστε το!
ΣΥΝΔΙΑΣΤΕ ΤΑ 3 ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ Ο ΠΑΝΙΚΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΡΥΦΤΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΦΟΒΑΤΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΣΕΙΣ!!
ΔΥΝΑΜΗ ΠΑΙΔΙΑ!
- 28-06-2010, 04:07 #2
10\' !μπραβο!
28-06-2010, 04:13 #3
Να ρωτήσω μια ηλίθια ερώτηση;6 χρόνια ήσουν ταύλα και μόλις είδες αυτό το κειμενάκι που λεεί τα αυτονοήτα έγινες καλα;
Τεσπα.Να σαι πάντα καλά και με τέτοια διάθεση.
28-06-2010, 04:19 #4
Originally posted by shifter
Να ρωτήσω μια ηλίθια ερώτηση;6 χρόνια ήσουν ταύλα και μόλις είδες αυτό το κειμενάκι που λεεί τα αυτονοήτα έγινες καλα;
28-06-2010, 10:49 #5
Ο φόβος του φόβου, το χειρότερο συναίσθημα. Αυτό τα προκαλεί όλα, το ξέρω...
Όταν έρχεται όμως εκείνη η στιγμή, όσο και να το γνωρίζεις, είναι σχεδόν αδύνατο να το καταπολεμήσεις.
Όταν ξαφνικά δεν μπορείς να αναπνεύσεις, όταν αισθάνεσαι την καρδιά σου να μην χτυπάει, όταν όλα γύρω σου μαυρίζουν, πώς να δεχθείς ότι όλα αυτά είναι μόνο ένα παιχνίδι του μυαλού;;;;
Είναι τόσο ζωντανά, που ορισμένες φορές η μάχη είναι άνιση...
Τεσπα, το παλεύω τουλάχιστον....
28-06-2010, 11:46 #6
Originally posted by dora-agxos
Originally posted by shifter
ΘΥΜΑΜΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΜΕ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΓΙΑ 1 ΜΗΝΑ . ΕΦΕΥΓΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΒΓΕΝΑ ΕΞΩ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΠΕΛΙΑ ΜΟΥ ΕΙΧΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΩΣΠΟΥ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ ΕΦΤΑΣΑ ΣΤΟ ΑΜΗΝ .ΤΙ ΕΚΑΝΑ;
ΠΗΓΑ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΣΕ ΕΝΑ CLUB ΚΑΘΗΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΓΩΝΙΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΕΙΠΑ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΜΟΥ: ΑΣ ΠΕΣΩ ΚΑΤΩ ΤΟ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΘΑ ΜΕ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ. ΑΣ ΡΙΖΕΛΕΥΤΩ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΟΙΑΖΕ.ΕΞΑΛΟΥ ΤΟ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΕ. ΕΤΣΙ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΜΟΥΔΙΑΖΩ ΝΑ ΚΡΑΤΙΕΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΑΜΠΟ ΝΑ ΖΑΛΙΖΟΜΑΙ ΝΑ ΙΔΡΩΝΩ. ΗΜΟΥΝ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΠΕΣΩ ΚΑΤΩ.ΕΙΠΑ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΕ ΠΑΝΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ. Ε ΣΕ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΗΡΘΑΝ ΕΦΥΓΑΝ.ΗΤΑΝ Η ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΟΤΙ Η ΚΡΙΣΙ ΠΑΝΙΚΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΙΚΗΤΟΣ ΕΧΘΡΟΣ.
ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΠΡΩΣΟΠΙΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕ ΑΓΓΙΞΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΒΑΛΑ ΕΔΩ
ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΙΣΩΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΣΑΝ ΕΜΕΝΑ
ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙ Η ΚΡΙΣΗ ΠΑΝΙΚΟΥ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΛΑΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΝΘΡΟΠΩΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΑΣΜΕΝΗ. ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΕΝΑΝ ΣΟΒΑΡΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ.ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΨΑ ΓΙΑ ΖΩΗ
28-06-2010, 13:25 #7
Πολύ αισιόδοξο το μήνυμα αυτό.
Είναι ένας τρόπος πάντως να προσπαθήσεις…
Πάει κι αυτό.
22-07-2025, 12:59 in Με καφέ και συμπάθεια....