Πληθυσμός
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 12 of 12
    Senior Member

Πληθυσμός

Τι γνώμη έχετε για τη διαρκή αύξηση του ανθρώπινου πλυθησμού; Χωράει ο πλανήτης άραγε τόσους πολλούς ανθρώπους; Δεν έχω διαβάσει παντως κάποια θετική απάντηση για το φαινόμενο αυτό... λένε δηλαδή πως οι φυσικοί πόροι εξαφανίζονται πιο γρήγορα έτσι και σε συνδιασμό με τις αυξημένες καταναλωτικές ανάγκες των ανεπτυγμένων χωρών αυτό δημιουργέι μεγάλο πρόβλημα. Μήπως και η οικονομιοκή κρίση είναι μια δικαιολογία για να μειωθούν οι τεκνοποιήσεις. Στην Ελλάδα έχουμε υποτίθεται το αντίθετο.. δηλαδή ο πλυθισμός μειώνεται. Ίσως αυτό να γίνεται λόγω της κρίσης... what do you think?>

Senior Member
    Στηριζόμενοι σε αυτό το μοντέλο ανάπτυξης όχι δεν σηκώνει η γη περισσότερους ανθρώπους....στηριζόμενοι σε άλλα μοντέλα ανάπτυξης και οργάνωσης οπού οι άνθρωποι θα διαχειρίζονται με διαφορετικά κριτήρια τους πόρους οπού έχουν διαθέσιμους τότε θα υπάρχει χώρος για περισσότερα άτομα όμως και πάλι οι πόροι που μπορεί να προσφέρει η γη δεν είναι ανεξάντλητοι οπότε και πάλι θα υπήρχε περιορισμός κτλ κτλ...
    Προσωπικά είμαι της άποψης οτί καλύτερα να υπάρχουν πιο λίγοι άνθρωποι και να ζουν έχοντας σε αφθονία ορισμένα πράγματα όπως το φαγητό αντί του να είναι πολλοί και να λιμοκτωνούν....

Banned
    birth control παιδια μου, και θα βρεθει η λυση!

Senior Member
    Ναι όντως ευθύνεται και το πολιτικο-οικονομικό σύστημα σ' αυτό. Με άλλα δεδομένα ίσως ν' άντεχε περισσότερο πληθυσμό. Στο μακρινό μέλλον όμως θα μπορούμε να μεταναστεύουμε σε άλλους πλανήτες. Όσο για την Έλλαδα, πάντα είμασταν λίγοι και καλοί δεν νομίζω να ευθύνεται η οικονομική κρίση.
    έτσι γιατί περίεργα την είδα...

Senior Member
    Νομίζω ίνσεκτ μου πως ο πλανήτης μας είναι σε κρίσιμη καμπή όχι γιατί πληθύναμε μόνο αριθμητικά, αλλά γιατί δεν πληθύναμε ανάλογα σε λογική, μέτρο, σοφή διαχείριση των πηγών, των δώρων που μας χαρίστηκαν από τη φύση, για το ξοδέμά μας σε μλκίες, δίχως σωστή κρίση και άνευ σύνεσης. Γιατί δεν επιμείναμε στο νοιάξιμο, στη σύμπνοια, στην ισότητα, στην δίκαια διανομή όσων βρήκαμε δω πέρα σε όλα τα πλάσματα, ανεξάρτητα το χρώμα, τις ρίζες, την τύχη, τ΄άστρα αν θες.:(
    Kαι με βάζω μέσα φυσικά, σε όλο το φταίξιμο, αφού είμαι κομμάτι της ανθρωπότητας και μοιράζομαι την ευθύνη και τα βάρη.
    Ίσως δεν είναι αργά ακόμη, ελπίζω πως έχουμε το χρόνο, πως θα αδράξουμε τις ευκαιρίες να διορθώσουμε και να διορθωθούμε, να πάμε αλλού, να αλλάξουμε ρότα και να προλάβουμε. Δεν καταλαβαίνω όσους/ες υποστηρίζουν πως υπάρχει υπερβολή, πως κάποιοι σπέρνουν τον πανικό και κατευθύνουν, ενώ οι αλλαγές από γενιά σε γενιά είναι τόσες και τόσο οφθαλμοφανείς.
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    Quote Originally Posted by Gypsy Cello View Post
    Στο μακρινό μέλλον όμως θα μπορούμε να μεταναστεύουμε σε άλλους πλανήτες
    Λίγο χλωμό το κόβω

Senior Member
    Γιατί ρε συ το είπε και ο Νανόπουλος. Είναι σίγουρο ότι θα συμβεί κάποια στιγμή όταν θ' αποκτήσουμε και τα κατάλληλα τεχνολογικά μέσα.
    έτσι γιατί περίεργα την είδα...

Senior Member
    Τίποτα δεν είναι σίγουρο στη ζωή.

Senior Member
    Έκανα μια μελέτη τώρα για τον πλυθησμό της Γης. Λοιπόν διαβάζω πως οι άντρες είναι πλέον περισσότεροι από τις γυναίκες (θυμάστε παλιά ακούγαμε το αντίθετο) και αυτό γιατί σε πολλές κουλτούρες έχουν κάποιο κόλημα οι γονείς να γεννήσουν αρσενικό, κάνουν έτσι εκτρώσεις όταν τους βγαίνει κορίτσι!! http://news.discovery.com/human/chin...ingle-men.html

Επίσης φαίνεται πως έχουν αυξηθεί οι singles, και όσοι από αυτούς έχουν οικονομική άνεση είναι καλά στην ψυχολογία τους.
    και ένα ενδιαφέρον λινκ http://family.jrank.org/pages/1583/S...r-Married.html

Senior Member
    εχω κανει μια εργασια για το καπιταλιστικο συστημα κ τους ανθρωπινους πορους μπορω να σας παρθεσω καποια κομματια οπως αργοτερα που θα παω σπιτι, αυτο το οποιο εξηγω ειναι πως το συστημα απο μονο του δεν ειναι βιωσιμο γτ ο καπιταλισμος στοχευει στον υπερμετρο καταναλωτισμο και οι φυσικοι ποροι τελειωνουν..βεβαια υπαρχουν κ εναλλακτικοι φυσικοι ποροι οι οποιοι δεν χρησιμοποιουνται κ πολυ γτ ωρα..επισης θα ηθελα να πω πως στην ελλαδα για παραδειγμα για να κανεις κατι τετοιο ειναι υπερβολικα δυσκολο, οι δικοι μ θελαν να βαλουν φωτοβολταικα και μετα απο 2 χρονια ταλαιπωριας και 10.000 ευρω φακελακια και γραφειοκρατεια καταφεραν να βαλουν και να πωλουν ρευμα στη δευ..εγω πιστευω πως θα γινουν πραγματα που ισως δεν τα δουμε εμεις η τα δουμε στην αρχη τους, θα τα δουν ομως τα παιδια μας κ τα εγγονια μας, η αυξηση του πληθυσμου σε συνδυασμο με την γηρανση του πληθυσμου εφοσον η ζωη χαρις την επιστημη παρατεινεται θα δημιουργησουν προβληματα..
    τωρα ο ανθρωπος βρισκει λυσεις, μπορει να ληφθουν μετρα στο να περιοριστουν οι γεννησεις οπως συμβαινει στην κινα ας πουμε η να μετοικισουμε σε αλλους πλανητες..ο στιβεν χοπκινς θυμαμαι σενα αρθρο του ελεγε πως σε λιγοτερο απο ενα αιωνα θα χρειαστει..http://www.nikites.eu/apologitika/54...seallonplanhth

Junior Member
    Όπως είπαν και οι Ραζασταρ, ο πληθυσμός της Γης μεγαλώνει μα οι άνθρωποι λιγοστεύουν..

Senior Member
    Διάβαζα αυτό τώρα. Δεν ξέρω που αλλού μπορώ να το βάλω εδώ μέσα.
    Έχει και μια μικρή σχέση με το θέμα για το οποίο συζητήσαμε εδώ.
    http://olympia.gr/2010/11/20/islam-terror/