Results 31 to 45 of 61
-
31-05-2011, 19:02 #31
γεια σας κ παλι....
εξακολουθω να ειμαι χαλια..... κ να σκεφτομαι συνεχως τα ιδια κ τα ιδια σχετικα με το θανατο κ suicide κτλ....
σημερα το πρωι με το ζορι αναγκαστικα βγηκα εξω κ πραγματικα ενιωθα τοσο απαισια κ χαλια δεν ειχα διαθεση ουτε να περπατησω, κουραζομαι με το παραμικρο κ εννοειται οταν επεστρεψα σπιτι επεσα κατευθειαν σαν πτωμα κ ξεραθηκα για 5 ωρες περιπου... ειναι οτι περα απο ψυχολογικα ειμαι κ σωματικα διαλυμενη κ αισθανομαι απιστευτη κουραση κ αδυναμια, οτι μου εχουν ρουφηξει ολη την ενεργεια κ την διαθεση που ειχα κ με εχουν αφησει σαν εγκαταλλελειμενο ερειπιο...
νιωθω σαν αρρωστη αλλα μαλλον το "σαν" δεν χρειαζεται ωρες ωρες κολλαει η σκεψη μου κ δεν μπορω να σκεφτω κ κλαιω κ ποναει το κεφαλι μου.... βλεπω τους ανθρωπους εξω να περπαταν, να γελαν κ να ειναι χαρουμενοι με λιγα λογια (εστω να δειχνουν) κ αισθανομαι απεραντη δυστυχια που δεν ειμαι κι εγω ετσι κ νιωθω πολυ απογοητευμενη κ δυστυχισμενη γι αυτο που μου ετυχε, ειλικρινα δεν το φανταζομουν ουτε 1 στο εκατομμυριο... αλλα ποιος το φανταζοτανε θα μου πεις......
δεν μου βγαινει να κανω σχεδον τιποτα, ολα οσα εκανα παλιοτερα κ με ευχαριστουσαν πλεον δεν εχουν κανενα νοημα κ δεν βρισκω ευχαριστηση πουθενα....... προσπαθησα για να πνιξω τη δυστυχια μου να γραψω στιχους με αυτα που νιωθω αλλα μαλλον κακο μου εκανε γιατι μετα τα εβλεπα κ εκλαιγα... θα σας ποσταρω κι εδω καποια που εγραψα αλλα αλλη στιγμη γιατι ειναι χαλασμενο ενα μηνα το σκανερ κ βαριεμαι να τα γραφω στο office....
παντως μου κανει εντυπωση που μου ειπατε καποιοι για το λαντοζ οτι δρα γρηγορα ακομη κ σε μερες... οταν το ειχα πρωτοπαρει ειχε κανει παντως ενα μηνα να δω βελτιωση, τωρα αντε να κανω τρεις βδομαδες... προς το παρον αναμενω αμα αντεξω κ ζησω για να δω τη διαφορα...
εντωμεταξυ με εχουν πιασει κ τα αγχωτικα κ εχω αισθηση δυσφοριας κ ελλειψη συγκεντρωσης κ ωρες ωρες νιωθω οτι λεω βλακειες η ασυναρτησιες κ δεν μπορει να λειτουργησει η σκεψη μου, δεν ξερω ισως κ εδω που γραφω μαλακιες να λεω στην τελικη κ να μην το καταλαβαινω....
αυτα επομενως..... ποσες μερες κ μηνες κ χρονια θα πανε ετσι γαμωτο.....(εννοω με τα πανω κ τα κατω.....)
Byeeee.........." I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
- 31-05-2011, 20:22 #32
πρεπει να κανεις υπομονη!καλο ειναι να ξεκινησεις ψυχοθεραπεια.αυτο θα σε βοηθεισει στο να μεινεις σταθερη και να μην εχεις τα πανω κατω!κατι προκαλει τις μεταπτωσεις αυτες σε τοσο συντομο διαστημα!πρεπει να το ψαξεις μεσω ψυχοθεραπειας,γιατι δεν κανεις μια προσπαθεια?κανονικα απο την στιγμη που ακολουθεις τηναγωγη σου θα επρεπε να προλαβαινες τοσο αποτομες αλλαγες!και εγω επεσα σε καταθλιψη αλλα οχι με τοση δυστιχια!ημουν κλεισμενη μεσα για μηνες αλλα δεν αισθανομουν οτι θελω να πεθανω και τετοια!με βοηθησε και με βοηθαει η ψυχοθεραπεια!μου εξηγησε ο ψυχοθεραπευτης μου οτι επεσα σε καταθλιψη μετα το επεισοδιο μανιας γιατι θρινουσα για την χαμενη μου υγεια!ηταν κατι πολυ βαρυ για μενα το να αποδεκτω την διπολικη και με εριξε στην καταθλιψη!η ψυχοθεραπεια μας κανει πολυ μεγαλο καλο,γνωριζουμε τον εαυτο μας και μαθαινουμε να συμβιωνουμε με την διπολικη και αυτο μας κανει να μην εχουμε και τα πανω κατω!
δεν επιτρεπεται να παρακολουθησαι απο γιατρο και να επεσεσ τοσο πολυ!ποσο συχνα πας στον γιατρο σου?κατι δεν πηγε καλα!
η'εσυ δεν εδωσες την πρεπουσα συμασια στα συμπτωματα η'ο γιατρος σου δεν ειναι καλος!
31-05-2011, 20:31 #33
λακρυμοζα μου,
ειλικρινα με στεναχωρει πολυ το γεγονος οτι εισαι σε αυτη την τοσο δυσκολη φαση αλλα απο την αλλη μολις διαβασα οτι το αγχος σου συνυπαρχει με την καταθλιψη πηρα ηδη μια απαντηση στα ερωτηματα που εθεσα στο νεο θρεντ που ανοιξα με τιτλο "εχω τελικα ποικιλία διαταραχων?"
τελικα ποτε ενα προβλημα δεν ερχεται μονο του.
αυτο καταλαβα.
κουραγιο κοριτσι μου και μακαρι να ειχα τις δυναμεις να σε εμψυχωσω πιο αποτελεσματικα αλλα σημερα και γω δεν ειμαι και στα πολυ καλα μου.
κουραγιο σε ολους μας.
φιλακια!!!
31-05-2011, 20:38 #34
συμφωνω Μαρια μου μερικως μαζι σου στο οτι η ψυχοθεραπεια βοηθαει πολυ.
εμενα τουλαχιστον με εχει βοηθησει παρα πολυ.
οταν πηγαινω στο γραφειο της ψυχολογου μου ειναι σαν να εχω παρει το πιο ισχυρο αντικαταθλιπτικο/αγχολυτικο.
απο την αλλη παλι οταν εισαι σε φαση κρισης οπως ειναι τωρα η Λακρυμοζα μας , νομιζω ( μπορει να κανω και λαθος ) οτι πρεπει πρωτα να σταθεροποιηθεις ( οσο γινεται τελος παντων ) και μετα να αρχισεις ψυχοθεραπεια.
αυτα τα γραφω με καθε επιφυλαξη.
μπορει να πεφτω και εξω...
01-06-2011, 16:28 #35
μαρια κανω κ ψυχοθεραπεια περα απ την φαρμακευτικη αγωγη.... το θεμα ειναι οτι δεν εισαι σε θεση να ελεγχεις παντα τα συμτωματα ωστε να αποτρεψεις ενα ενδεχομενο επεισοδιο η να οδηγησεις την ασθενεια σου στη φαση σταθεροποιησης κ να το διατηρησεις... τα επεισοδια ερχονται κ παρερχονται κ ανεξαρτητα απ τη φαρμακευτικη αγωγη δυστυχως .... το θεμα ειναι να ξες να τα αναγνωριζεις κ οταν ειναι ακομη σε αρχικο σταδιο να προσπαθησεις να κανεις κατι οσο περναει απ το χερι σου... γιατι αν προχωρησει αρκετα κατι μετα εδραιωνεται κ αντε μετα να βγεις...
αυτο το δουλευω ακομα αλλωστε δεν εχω κ ΤO experience ως new bipolar που ειμαι αλλα πιστευω στην πορεια θα μαθω να τα διαχειριζομαι καλυτερα... αλλωστε κανεις δεν ηταν εξαρχης σε θεση να τα ξερει ολα... στην πορεια μεσα απ τα λαθη σου κ τις φασεις σου κ αυτα που ζεις αποκτας πειρα κ μαθαινεις... βεβαια στην θεωρια ειναι ευκολο, αλλα στην πραξη ειναι πολυ δυσκολοτερο απ οσο φανταζει...
πχ μπορει καποιος διπολικος να ξερει τα παντα απο δδ αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν θα κανει επεισοδια η αν του κατσει επεισοδιο οτι θα ειναι σε θεση να το κοντρολαρει... γιατι εκεινη τη στιγμη ερχονατι τα πανω κατω κ αλλαζουν τα παντα μεσα σου ακομη κ ο χαρακτηρας σου πολλες φορες... αλλωστε δεν πιστευω οτι υπαρχουν σταθεροι κ αναλλοιωτοι χαρακτηρες, ποσο μαλλον αν εισαι κ διπολικος τοτε it' s getting harder...
τεσπα ας γραψω το σημερινο μου update λοιπον σημερα ειμαι στην ιδια φαση με τις προηγουμενες μερες το λαντοζ το παιρνω μια βδομαδα κ ακομα να δειξει αποτελεσμα μου χει σπασει τα νευρα το μαλακισμενο αλλα θα κανω υπομονη.... oι πολυ εντονες σκεψεις αυτοκτονιας υποχωρησαν λιγο, αλλα αυτο δεν σημανινει οτι δεν το σκεφτομαι καν... all in all παντως στα ιδια επιπεδα διαθεσης βρισκομαι...
επισης θελω να επισημανω κατι κ να ρωτησω κ σας (τους διπολικους κυριως) σχετικα μ αυτο.... εχω προσεξει οτι στα επεισοδια μου με πιανει να γραφω στιχους κ να εκφραζομαι πως νιωθω, βεβαια ειναι αναλογως τη διαθεση κ το αντιστοιχο αποτελεσμα... οταν ημουν σε μανια εγραφα πιο εντονα κ παρορμητικα κ arrogant κ ανεβασμενα πραγματα, τωρα γραφω πολυ καταθλιπτικους στιχους... εσεις το εχετε αυτο η μονο σε μενα συμβαινει?? ειναι ενας τροπος να πνιξω τη δυστυχια μου κ την χαμενη μου διαθεση εξωτερικευοντας αυτα που νιωθω....
αυτο νομιζω εξηγειται καπως στους bipolars το χω διαβασει....
σε εσας συμαβινει?? δλδ να γραφετε οταν ειστε σε down η σε up mood??
θα κανω ενα θρεντ κ θα ποσταρω ο,τι εχω γραψει απο τοτε που επαθα διπολικη ειστε να βαζουμε τι γραφουμε?? πιστευω ειναι πολυ καλο αυτο για ολους... (θα τα βαλω ομως αλλη στιγμη το χω κανει φορματ το βλαμμενο κ εχω την καινουργια εκδοση στα office κ δεν τα χειριζομαι καλα κ για να γραψω κατι κανω μυση ωρα κ εχω αγανακτησει...:P )
αλλα θελω κ εσεις να βαζετε όχι μονο εγω....
αυτα κ παλι απο μενα.....
bye....." I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
01-06-2011, 17:19 #36
λακρυ μου,
νομιζω οτι εισαι σε αρκετα καλο δρομο.
το οτι εφυγε ο εντονος αυτοκτονικος ιδεασμος ειναι πολυ καλο σημαδι!
εχω την αισθηση οτι αρχιζεις και ανεβαινεις.
σκαλακι-σκαλακι μεν αλλα ανεβαινεις.
αυτο που λες για τα ποιηματα εχεις απολυτο μα απολυτο δικιο!!!
και γω μονο στις καταθλιπτικες φασεις μεγαλουργω (αστειευομαι βεβαια)
δεν ξερω ποσο αξιολογα ειναι τα ποιηματα μου ,παντως το γεγονος ειναι οτι οταν ειμαι σε καταθλιψη μου ερχεται μεγαλος οιστρος.
καποια στιγμη θα τα ποσταρω να τα δεις να μου πεις την αποψη σου.
στις υπομανιακες φασεις δεν μου ερχεται ποιητικος οιστρος.
άλλα πραγματα μου ερχονται τοτε...νομιζω πως με εννοεις...
ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΛΑΚΡΥΜΟΖΑ!!!
ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΗ ΣΟΥ!!!
ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!
01-06-2011, 17:25 #37
αυτο σου συμβαινει γιατι εχεις εμφυτο το χαρισμα αυτο! να βγαζεις και να γραφεις τα συναισθηματα σου οπως τα βιωνεις!αυτο δεν το εχουμε ολοι μας!
αυτο σε βοηθαει παρα πολυ στο να γνωριζεις τον εαυτο σου και τις φασεις της αρρωστειας!
εγω δεν τολμω να κοιταξω τα συναισθηματα μου και την ψυχη μου!δεν γνωριζω πια πραγματικα ειμαι και πια ειναι τα θελω μου!
εισαι τυχερη που μπορεις και κοιτας την ψυχη σου καταματα και ας σε ποναει τωρα!μια μερα αυτο θα σε κανει ευτυχισμενη!
01-06-2011, 19:13 #38
01-06-2011, 21:00 #39
01-06-2011, 21:16 #40
χεχε δεν ξερω ποσο "τελεια" θα σου φανουν τα ποιηματα μου Μαρια μου αλλα το μονο βεβαιο ειναι οτι αποτυπωνουν το συναισθημα που ειχα την ωρα που τα εγραφα.
πιστευω οτι της Λακρυ θα ειναι καλυτερα.
Λακρυ να τα ποσταρεις please!!!!
αγωνιω να τα διαβασω!!!
εχω ηδη διαβασει καποιους στιχους σου στα αγγλικα και μου αρεσαν πολυ.
ασχετο....επειδη εχω παρατηρησει οτι χειριζεσαι αψογα τα αγγλικα ηθελα να σε ρωτησω αν εχεις ζησει στο εξωτερικο ή απλα εχεις παρει προσφατα το proficiency?Last edited by amelie74; 02-06-2011 at 13:31.
01-06-2011, 21:23 #41
αντε κοριτσια!τι περημενεται?
01-06-2011, 21:34 #42
θα τα ποσταρω Μαρια μου μην ανησυχεις.
αλλα θελω να δω και της Λακρυ μας γιατι κατι μου λεει οτι "το εχει"
01-06-2011, 21:46 #43
Lacry μου,
δεν ξερεις ποσο σε νιωθω,,,μονο που εγω περναω 2 χρονια ολα αυτα που περνας εσυ τοσο λιγο κι ομως ειμαι ακομη εδω και παλευω και πιστεψε με καθε μερα ζω την ιδια την κολαση......ομως δεν το εχω βαλει κατω....και πριν απο αυτα τα 2 χρονια αλλο ενα χρονο που παλευα.....στειλε μου αν θελεις στα εισερχομενα.
02-06-2011, 12:25 #44
λακρυ μου,που εισαι?τι κανεις?
χαθηκες παλι!
πως αισθανεσαι?
κανε υπομονη!περνανε οι μερες!
ξερω σου φενονται αιωνες!
θα περασουν που θα παει,κουραγιο!
ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ!ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ!ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ!
02-06-2011, 22:21 #45
Αμελι τα διαβασα τα ποιηματα σου ανοιξα κ δικο μου θρεντ η βλαμμενη μεσα στη βιασυνη μου σημερα κ δεν προσεξα οτι ειχες ηδη ανοιξει εσυ, σορρυ, ενιωσα ασχημα μ αυτο που εγινε αλλα δεν εγινε ηθελημενα....
Σημασια δεν εχει η "ποιοτητα" κατι που το θεωρω φιφτι φιφτι δλδ ειναι κ εντονα υποκειμενικο αλλα το οταν γραφεις κατι να καταθετεις την ψυχη σου κ να αποτυπωνεις τα συναισθηματα σου... αλλωστε κατι που σε καποιον μπορει εκ πρωτης οψεως να μην αρεσει, σε καποιον αλλον να τον κανει να ταυτιζεται κτλ...
οχι στο εξωτερικο δεν εχω ζησει αν κ θα το ηθελα πολυ, το proficiency το εχω ναι, αλλα οχι προσφατα κ τοσο, το πηρα οταν ημουν 16.." I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."