Results 16 to 19 of 19
Thread: Δίλημα σχετικά με κληρονομιά
-
30-05-2011, 22:40 #16
Είσαι βέβαιος για τις προθέσεις της αδερφής σου? Υπάρχει περίπτωση η προσφορά της να μην ήταν σκοπιμότητα και χρησιμοθηρικού χαρακτήρα πρωτοβουλία, αλλά αυθόρμητη κίνηση καλής θελήσεως που εσύ βασισμένος στο παρελθόν ερμήνευσες σύμφωνα με προηγούμενες εμπειρίες και βιώματα? Θα ήταν λες απίθανο να άλλαξε στο μεσοδιάστημα που δεν είχατε επαφές?
"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
- 31-05-2011, 01:02 #17
Δυστυχώς όχι. Ο δικηγόρος που πρότεινες βλέπω λέει "και συνεργάτες", έχει τέσσερα σταθερά τηλέφωνα, και έτσι φαντάζομαι ότι έχει γραφείο με υπαλλήλους, προφανώς και συνεργάτες, δεν δουλεύει μόνος, κλπ. Δυστυχώς θέλω κάποιον που να είναι μόνο ο ίδιος. Θέλω άμεση επαφή.
Μίλησα σήμερα με κάποιον δικηγόρο, του είπα ότι έχω αγοραφοβία, είπε ότι γνωρίζει, αλλά κατάλαβα ότι δεν γνωρίζει. Και επίσης μου μιλούσε στο τηλέφωνο 27 λεπτά επαναλαμβάνοντας τα ίδια και ήταν εξαιρετικά αγχωμένος. Παρόλο που δεν φαίνεται να ταιριάζει, ειναι κοντά στο σπίτι μου και δέχτηκε να πηγαίνουμε μαζί. Αλλά δεν ξέρω!
Στην κουβέντα από το τηλέφωνο αγχώθηκα περισσότερο, από τη μία το δικό του άγχος και από την άλλη από την πληθώρα χαρτιών που χρειάζονται:
Τίτλος ακινήτου
Ληξιαρχική πράξη θανάτου
Πιστοποιητικό πλησιεστέρων συγγενών
Αντίγραφο διαθήκης από το πρωτοδικείο
Πιστοποιητικό μη δημοσιεύσεως άλλης διαθήκης
Κτηματολόγιο
Δήλωση στην εφορία
Αποδοχή στο Πρωτοδικείο
Εξουσιοδότηση σε συμβολαιογράφο
Κάποια του φάνηκαν και αυτού δύσκολα αφού είναι από επαρχία. Μου είπε για κάποιο: θες να πληρώσεις 500 ευρώ για ένα ταξίδι, καλύτερα αν υπάρχουν έτοιμα. Σίγουρα θα τα έχει η αδελφή μου, και εγώ δεν θέλω επαφές. Και επίσης δεν μπορώ να πάω μόνος μου ούτε σε ένα από αυτά.
Φαντάζομαι τι θα γίνει αν έρθει η ώρα της μητέρας μου. Αμφιβάλω ότι τα συνολικά χαρτιά θα είναι λιγότερα από 100. Και μην φανταστεί κανείς ότι μένει και κάποιο ποσό, όλα σε ποσοστά θα είναι. Να μην εξηγώ αναλυτικά, για αντίστοιχη κληρονομιά η αδελφή μου ασχολείται περίπου 15 χρόνια, έχει κάνει περίπου 50 ταξίδια, ... Αν τα βάλεις αυτά περισσότερα θα κέρδιζε αν δούλευε το ανάλογο παρά τρέχοντας γι' αυτά. Και τα χρήματα που εγώ πήρα ήταν τα τσιγάρα μου για αυτά τα χρόνια (κυριολεκτικά το λέω). Δέκα φορές ευτυχισμένος, χωρίς να κάπνιζα και χωρίς τα χρήματα...
Η αδελφή μου, κακοποιημένη και εκείνη -με τρόπο όμως που δεν είναι εμφανής, ας πούμε συνεχής πίεση- τρέχει γι' αυτά γιατί έτσι αισθάνεται σπουδαία. Αν το καλοσκεφτεί κανείς ο περισσότερος κόσμος κακοποιημένος είναι. Αυτά σκέφτομαι.
31-05-2011, 01:45 #18
31-05-2011, 02:03 #19
Δεν είμαι σίγουρος για το πώς σκέφτεται γιατί έχω να επικοινωνήσω στην ουσία 13 χρόνια. Κάποια όμως πράγματα τα καταλαβαίνω. Τι εννοείς όμως, σε ποιό αναφέρεσαι; Έχω την εντύπωση ότι δεν αναφέρεσαι σε αυτό που είπα, αλλά σε κάτι που υποθέτεις (γιατί για αυτό που είπα θα είσουνα σίγουρη). Προηγούμενα είπα ότι μου απέκρυψε ένα περιουσιακό στοιχείο, ήταν χρήματα. Παρόλο που φαίνεται να με έκλεψε, δεν νομίζω ότι στην ουσία θέλει να με κλέψει. Θεωρώ την αδελφή μου "άρρωστη". Για μένα δεν είναι άρρωστος αυτός που έχει ένα πρόβλημα π.χ. αγοραφοβία, πανικό, κατάθλιψη, κλεπτομανία, ψυχαναγκαστική διαταρραχή, κλπ. Αλλά αυτός που έχει κάτι αλλά δεν το ξέρει. Αυτός ο άνθρωπος κάνει και το μεγαλύτερο κακό.