Results 16 to 30 of 45
-
27-05-2011, 18:52 #16
κατάλαβα...τι να πω εδώ που έμπλεξα πρέπει να τα ανεκτώ όλα.Και έχω αρχίσει να ηρεμώ και να συμβιβάζομαι με την ιδέα της έκτρωσης στο μυαλό μου.Το αγόρι μου ωστόσο είναι πολύ στεναχωρημένος.Το επόμενο μεγάλο σοκ που θα υποστώ θα είναι μόλις πάω στο νοσοκομείο..
- 27-05-2011, 22:22 #17
Με κάθε σεβασμό στα συναισθήματά σου και στο νεαρό της ηλικίας σου, θα σου έλεγα να μην προχωρήσεις σε έκτρωση. Τα παιδιά είναι ευλογία. Σε όποια ηλικία και αν έρχονται. Εχω κανει και γω έκτρωση, δεν μπορώ να σου πω πόσο το μετάνιωσα. Πέρα από εκκλησίες και αν κάποιος πιστεύει ή όχι, φτάνοντας σε μια ηλικία πιο ώριμη, έκανα την απλή σκέψη: διέκοψα την πορεία μιας ζωής.
Εύχομαι να είσαι καλά. Όποια απόφαση και αν πάρεις. Φιλικά.
27-05-2011, 22:37 #18
Πώς είσαι pol??? Συμφωνώ με την purple... Κι εγώ έμεινα έγκυος ενώ έπαιρνα αντισυλληπτικά.... Ήμουν 24 ( κι εγώ μικρή!) διωγμένη από το σπίτι γιατί δεν τηρούσα τα λόγια του μπαμπά , μ' ένα αγόρι που είχε τόσες ανασφάλειες και φοβόταν να δεθεί, με μια δουλειά δεν θα την έλεγες κελεπούρι αλλά όχι κι άσχημα κ έτσι αποφασίσαμε να το κρατήσουμε.. Περιττό να σου πω σήμερα ότι έχω ακόμη ένα παιδί που το έκανα αμέσως μετά το πρώτο και είμαστε πολύ ευτυχισμένοι... Η αλήθεια είναι ότι μέχρι και να γεννήσω εν ήμουν σίγουρη για την επιλογή μου... Φοβόμουν τόσο πολύ μην χρεώσω όλα αυτά που δεν έζησα ή που δεν θα ζήσω στο παιδί μου... Και η αλήθεια είναι ότι δεν μετάνιωσα για τπτ.. έρχομαι από την δουλεία ψόφια κουρασμένη και είναι εκεί ο άγγελος μου να μου δώσει ένα φιλάκι και μια μεγάληηηηηηηηη αγκαλίτσα!! Εκεί είναι που τπτ πια για μένα δεν έχει σημασία.. Στην αγκαλιά του βρίσκω την χαμένη Εδέμ...
Εύχομαι ότι καλύτερο όποια απόφαση κι εάν πράξεις!
27-05-2011, 23:16 #19
Το πρώτο σου χρέος πλαταίνοντας το εγώ σου είναι, στην αστραπόχρονη τούτη στιγμή που περπατάς στη γης, να μπορέσεις να ζήσεις την απέραντη πορεία, την ορατή και την αόρατη του εαυτού σου.
ΚΑΖΑNΤΖΑΚΗΣ
28-05-2011, 02:02 #20
νομιζω οτι ενα παιδι ειναι πολυ προσωπικο ζητημα κ οτι η αποφαση ανηκει μονο κ μονο στην πολ κ οτι οφειλει να αποφασισει συμφωνα με τις δικες της αντοχες, δυνατοτητες, παραμετρους για το αν μπορει να γεννησει κ να μεγαλωσει ενα παιδι ή οχι.
αληθεια, οποιος λεει: "εγω στη θεση σου θα εκανα αυτο" ή "εγω στη θεση σου θα εκανα εκεινο" ή "εγω εκανα εκτρωση κ το μετανιωσα" πώς βλεπει τον κοσμο? μεσα απο τα δικα του ματια ή μεσα απο τα ματια της πολ? ειναι διαφορετικο να λεω σε καποιον τι θα εκανα ΕΓΩ στη θεση του κ ειναι τελειως αλλο πραγμα να ακουω τον αλλο, να προσπαθησω να κατανοησω πώς ο αλλος βλεπει τα πραγματα κ να εκφρασω μια αποψη βασισμενη πλεον στο πώς ο αλλος βλεπει τον κοσμο κ οχι στο τι θα εκανα εγω στη θεση του.
28-05-2011, 08:09 #21
Lou έχεις απόλυτο δίκιο δεν θα πούμε εμείς στην pol τι θα κάνει είναι δική της απόφαση και του αγοριού της... Απλά πολλές κοπέλες παραθέσαμε την ιστορία μας όχι για να την πείσουμε να κάνει αυτό που θέλουμε εμείς αλλά για να δει ότι δεν είναι μόνη και ότι πολλές από μας μας έχει συμβεί κάτι ανάλογο... Ο καθένας αποφασίζει σύμφωνα με τα κριτήρια του.. Εγώ ρώτησα απλά εάν είναι σίγουρη γιατί έχω ακούσει πολλές κοπέλες που έκαναν έκτρωση και το μετάνιωσαν και όχι φυσικά για θέματα εκκλησίας... Διευκρινίζω απλά για να μην παρεξηγηθώ.... :)
28-05-2011, 08:32 #22
Γράφεις πως διάβασες ότι μετά την έκτρωση μια γυναίκα έχει ψυχολογικά και της μένουν μια ζωή.
Πού το διάβασες? Ποια/ος το έγραψε?
Έχει σημασία να το εξετάσεις.
Διάβασες λοιπόν κάτι που μάλλον δεν ήταν pro-choice προσανατολισμένο. Και σου δημιούργησε σύγκρουση.
Διάβασε και pro-choice είναι η πρότασή μου, αν θέλεις να δεις την εικόνα σε πιο φαρδιά εκτύπωση."Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
28-05-2011, 10:54 #23
πωπω τι λες...
εχεις την υποστηριξη των γονιων σου , σε αυτο?
πολυ μεγαλη υποθεση αυτο πωλ, νομιζω οτι δεν θα εχεις κανενα προβλημα..
εγω συμφωνω απολυτα με την αποφαση σου, ησουν πολυ συνειδητοποιημενη οτι δεν θελεις παιδι, ελαβες και τα μετρα που χρειαζονταν γι αυτο, δεν ειναι δυνατον επειδη εγινε ενα λαθος με τα χαπια, να υποστηριζει κανεις οτι σου αξιζει σαν τιμωρια ενα ανεπιθυμητο παιδι και η εγκαταλειψη των ονειρων σου,των σπουδων σου ενδεχομενως και η αλλαγη της ζωης σου σε τοσο μικρη ηλικια. ουτε στο παιδι αξιζει να ερθει στον κοσμο ανεπιθυμητο και να ειναι το εμποδιο στην ζωη της μανας του...
αυτα που ακους οτι εχει κανεις ψυχολογικα προβληματα μετα απο κατι τετοιο, δεν ευσταθουν...
φυσικα δεν το ξεχνας, δεν προκειται για σφραγισμα, αλλα και ανωδυνη επεμβαση ειναι και μια χαρα μπορεις να συνεχισεις την ζωη σου μετα απο αυτο.
28-05-2011, 11:06 #24
καλητερα να κανει αυτο που νιωθει. οντως ειναι μικρη και μετα θα ναι δυσκολο να κανει πισω αν δεν μπορεσει να ανταπεξελθει. ξερω και ατομα που στα 20 κανανε οικογενεια αλλα νιωσαν ετοιμα και σιγουρα. αλλοι παλι στα 40 και δεν ειναι ετοιμοι. αλλοι δεν ειναι ποτε
I m a Good Person With Bad Attitude
28-05-2011, 18:38 #25
Λου έχεις δίκιο σε αυτά που γράφεις, όταν πραγματικά συμβαίνει αυτο που λες.Το θέμα δεν είναι να μιλάμε έχοντας το μυαλο μας στον εαυτό μας. Όμως βρεθήκαμε στη θέση της πολ και απλώς παραθέτουμε τις ιστορίες και τα συναισθήματά μας γι'αυτό που βιώσαμε. Θυμάμαι πολύ καλά πώς αισθανόμουν οταν μου συνέβη, στην ηλικία της, με τα ίδια ερωτήματα. Εγώ ούτε καν μπήκα στον κόπο να ζητησω γνώμες. Για να έγραψε η πολ εδώ, πάει να πει ότι θέλει να ακούσει γνώμες. Προσωπικά θα ένιωθα πολύ άσχημα απέναντί της αν δεν έγραφα, τότε πραγματικά θα ήταν σα να μην προσπαθώ να μπω στη θέση της. Όσο για τα ψυχολογικά, όσοι μιλούν περί του αντιθέτου ας μην είναι τόσο απολύτοι. Ολα έχουν να κάνουν με την ψυχοσύνθεση του ανθρώπου.
Pol δική σου είναι η απόφαση, και σαφώς απολύτα σεβαστή. Και μπράβο για την ωριμότητά σου να μιλήσεις στους γονείς σου γι'αυτό. Σε θαυμάζω που τους το είπες.
Pol
29-05-2011, 09:28 #26
διαφωνω σε διαφορα επιπεδα αλλα τεσπα
Αυτο που θελω να πω εγω ειναι το ποσο με σοκαρει το ποσο ευκολα λενε οι νεοι σημερα "ειμαι μικρος-μικρη". 20...24 ρε παιδια δεν ησαστε και μωρα. Αυτο το πραγμα που η Ελληνικη κοινωνια εφυγε απο το ενα ακρο 14 ετοιμη να γινει μανα και πηγε στο αλλο ακρο πριν τα 30 εισαι παιδι δε το καταλαβαινω.
29-05-2011, 11:27 #27
ΚΟΡΙΤΣΙΑ Η ΚΟΠΕΛΑ ΜΠΗΚΕ ΕΔΩ ΝΑ ΒΡΕΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΘΕΙ ΚΑΛΙΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΓΡΑΨΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΙΣΘΑΝΘΕΙ ΡΑΚΟΣ!
ΟΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΤΕΚΜΗΡΙΟΣΟΥΜΕ ΜΕ ΧΙΛΙΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ!ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΗΜΕΝΗ ΦΑΣΗ!
ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ!
ΑΣ ΤΗΣ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΓΙΑΤΙ ΒΡΗΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΣΧΗΜΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΦΑΣΗ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!
29-05-2011, 11:35 #28
Μαρακι μας ξεκουφανες (τα caps ειναι "φωναζω")
αλλα δεν εχεις αδικο...απο μενα sorry
29-05-2011, 11:42 #29
sorry!δεν ειχα σκοπο να σας ξεκουφανω!αν και το εκανα!:o:o:o
29-05-2011, 13:58 #30
Η ετοιμότητα και η διάθεση να κάνει κάποιος παιδί, δεν έχει την παραμικρή σχέση με την ηλικία.
Έχει να κάνει με πολλά περισσότερα πράγματα, κι όχι μια κοινωνική συνθήκη.
Γι αυτό και κάποιος μπορεί να μη θέλει, όχι στα 14, στα 20, στα 30, αλλά ΠΟΤΕ να κάνει παιδιά.
Και τέλος πάντων, το ερώτημα στο θέμα αυτό ήταν άλλο, και δεν αφορούσε την απόφαση καθ εαυτή.
Σχετικά με το θέμα, είναι πιθανό να προκύψουν ζητήματα, και εξαρτάται από το άτομο πώς θα το βιώσει όλο αυτό και αν θα θελήσει να αναζητήσει βοήθεια από ειδικό. Θα δεις πώς θα πάει