ψαχνω μια λυση επιγοντος...
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 9 of 9
    Junior Member

ψαχνω μια λυση επιγοντος...

only baby only me

Λοιπον εχω αυτες τις ημερες ενα μεγαλο δυλλημα αλλα ασ τα παρουμε απο την αρχή.
    Σπουδαζω ενα μιση χρονο περιπου στας σερρας
    με την παρεα ειμαστε οχι απλα ενταξι αλλα παραπανω απο ενταξι(σε σχεση με αυτα που ακουω απο αλλους συμφοιτητες)
    τωρα μπαινω στο τεταρτο εξαμηνο τις σχολης μου και και δεν νοιωθω και πολυ καλα με αυτο γιατι θα πρεπει να διαλεξω αναμεσα σε δυο πολλη σημαντικα παραγματα για μενα το ενα ειναι οι παρεα μου και το αλλο η σχολη μου,
    ξερω οτι οι περισσοτεροι θα ελεγαν να διαλεξω την σχολη με δικοιολογια =τι να τουσ κανεις αφου σε δυο χρονια θα πας παλι στο σπιτι σου.Αλλοι θα ελεγαν ζησε αυτες τις ομορφες,ανεπαναληπτες πραγματικα στιγμες τις φοιτητικης ζωης.Αλλοι παλι θα μου ελεγαν να τα συνδιασω,και οταν θα τους ελεγα πως? ολοι τους θα γερνανε στο ενα απο τα παραπανω,οποτε εχουμε παλι δυο κατηγορειες.
    Οπως ανεφερα και πιο πανω μπαινω στο 4ο εξαμηνο και τρια εξαμηνα τωρα τα εχω δοκημασει σχεδον ολα(λεω σχεδον γιατι δεν ξερω μπορει να υπαρξει κατι που θα μου προτινεται εσεις)
    πιο αναλυτικα =1ο εξαμηνο
    μιας και ειχαμε φθγει απο τα σπιτια μας ολοι λογικο ειναι να αφησουμε την σχολη σε δευτερη μοιρα η και τριτη,τεταρτη...
    περνουσαμε τελεια και την καθε στιγμη μας εντονα (σε σχεση με τωρα που ειναι πολυ χαλαρα τα πραγματα).
    Ολα καλα και ωραια αλλα στο τελος μετα την εξεταστικη περιοδο χρωστουσα 4 μαθηματα πραγμα απο 8 συνολο,που μου κακοφανηκε να σας πω την αληθεια γιατι σε ολη την σχολικη μου ζωη,ημουν συνεπεις με ολες τις σχολικες μου υποχρεωσεις και δεν ειχα φτασει σε τετοιο σημειο.
    οποτε εχουμε το σκορ να γραφει
    παρεα-σχολη 1-0
    Στο 2ο εξαμηνο.
    τον Σεπτεμβριο που ειχαμε ερθει απο τις διακοπες ηταν ολα μια συνεχεια του πρωτου εξαμηνου,αλλα μετα κατα τον Νοεμβριο μηνα εγω αρχεισα να δουλευω παραλληλα με την σχολη μου,αλλος ειχε αρχησει να βρησκει καινουργιες παρεες,αλλος χανοταν με τις ωρες σε ιντερνετ η παιχνιδια στον υπολογιστη του,και ο αλλος απο προσωπικα του θεματα(οικιονομικα και υγεια νομιζω) παρατησε την σχολη,και χειμονας που ηταν δυσκολα βγαιναμε και απο το σπιτι.
    Οποτε εγω το ερειξα στο διαβασμα και απο ολα μαθηματα μαζι με αυτα που χρωστουσα απο το προιγουμενο εξαμηνο δηλ απο 14 συνολο μαθηματων αφησα μονο δυο και αυτα με σκοπο οτι τωρα που ειχα βαλει σε μια "γραμμη" τα μαθηματα θα τα επαιρνα σιγουρα το επομενο εξαμηνο οποτε δεν με απασχολουσε.Καλα τα μαθηματα ομως αλλα εγω ενοιωθα μονος μεσα σε μια πολη ξενη με λιγους γνωστους και αυτους φατσικα.Οποτε εχουμε το σκορ να γραφει
    παρεα-σχολη 1-1
    Στο 3ο εξαμηνο η παρεα ενωθηκε παλι και με καινουργια ατομα μεσα οποτε το σκορ εγραφε
    παρεα-σχολη 2-1

λοιπον πειτε μου σας παρακαλω τι να κανω δεν ειναι λυση αυτη ανα ενα εξαμηνο να διαβαζω και μετα να γρεμιζω αυτα που εχω χτισει με κοπο αλλα με γεμειζουν ψυχικα
    οπςσ καταλαβαινεται το "προβλημα" μου ειναι οτι ερχετε σε συνγκρουση το μυαλο με την καρδια,η λογικη με το συναισθημα
    γιαυτο μην σας φανει περιεργο που θελς να φωναξω
    HEEEEEEEEEEEEEEEELP

Junior Member
    Α ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΑ ΜΟΥ ΛΑΘΗ
    και μαλλων θα με συγχωρεσετε πολυ γιατι ειναι πολλα...

προκαταβολικα ευχαριστω

Senior Member
    Εμενα οι συνθηκες δε μας αφησαν να σπουδασουμε τα αδερφια και δουλευα απο τα 14 μου. Οτι εμαθα απο γραμματα μετα οταν ειχα χρονο μετα τη δουλεια. Οι παρεες ερχονται φευγουν κοιτανε συμφερον αν εχεις φραγκα και αν σε δουν να πηγαινεις καλα ζηλευουν και πανε να σε ριξουν. Συνηθως ετσι παει. Το χαρτι μενει και μενει για την παρτη σου. Τωρα δεν ξερο και ποσο εισαι τα μυαλα μπορει να ειναι στη φευγαλα στο ανεμελο οταν περασουν τα χρονια και πασ να δουλεψεις βλεπεις ποσο χριαζεται το χαρτι. Εγω παντα στο δρομο θα ειμαι εσυ μπορει να εισαι στο γραφιο σου και να εισαι αρχηγος. Εγω αν παθει κατι το σωμα μου τελειοσα. Εσυ το μυαλο δουλευεις. Εγω τρωω κρυα ζεστες στη μαπα. Εσυ θα εισαι αλλιος. Ειναι δυσκολα εξω και οσα πιο πολα μαζεψεις τοσο πιο πολλες εχει πιθανοτητες. Παρτο μην τα παρατας για κανεναν.

Junior Member
    ουτε που το συζηταω να παρατισω την σχολη μου
    παντος οταν λες δεν ξερω και ποσο εισαι? τι ενοιεις?χρονον?21 ειμαι
    κοιτα εχεις δικιο σαυτα που λες αλλα ρε συ Αλεξ τι να το κανεις το πτυχιο σου οταν εισαι μονος μετα την δουλεια
    και πιστεψεμε θα πρωτιμουσα να ειμαι εκει εξω μαζι σου και να ξερω οτι εχω καπιον διπλα μου και ας ξερω οτι δεν θα ειναι παντα μαζι μου απλα αυτο το λιγο ας ξερω οτι νιαζεται για μενα η εγω γιαυτον.
    αχ δεν μπορω ,το σκεφτομαι και δεν ξερω τι να κανω ειναι κατι σαν δικοπο μαχαιρι απλα ψαχνω την χρυση τομη.
    βρησκομαι σενα εγκεφαλικο χαος.

Senior Member
    Originally posted by Kivyz03
    κοιτα εχεις δικιο σαυτα που λες αλλα ρε συ Αλεξ τι να το κανεις το πτυχιο σου οταν εισαι μονος μετα την δουλεια
    Πως με ειπες?

Senior Member
    Νασο με λενε

Junior Member
    ok sorry to mperdepsa me ton \"provlimatiko\"

Senior Member
    Φίλε μας....ξέρεις πως ότι και να πούμε εμείς εδώ ..η τελική απόφαση θα είναι δική σου ...ή ακόμα και αν προέρχεται απο άλλους η απόφαση αυτή η επιλογή αυτών των άλλων θα είναι πάλι δική σου.

Κατα τη γνώμη μου...δε νομίζω ότι αυτό που χρειάζεσαι επειγόντως είναι μια λύση (μιας και οι επιλογές μας κάτω απ την πίεση του κατ\'επείγοντος είναι βεβιασμένες και συνεπώς πολύ πιθανόν όχι και οι πιο σωστές).Αυτό που μάλλον χρειάζεσαι είναι προβληματισμός με την έννοια της επανεκτίμησης της όλης κατάστασης.Το δίλλημα δεν μοιάζει να είναι σχολή ή παρέα....αλλά μάλλον ο τρόπος που επενδύεις (διανέμεις) το χρόνο σου σε αυτά τα δυο.Σε πιο \"μπακαλίστικη\" γλώσσα δηλαδή...πόσο χρόνο θα επενδύεις στην παρέα και πόσο στις υποχρεώσεις της σχολής σου.

Η σχολή σου έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις απο σένα...κυρίως κατα την εξεταστική περίοδο (που κρατάει γύρω στις 35-40 μέρες το πολύ)...το υπόλοιπο εξάμηνο με ένα καλό πρόγραμμα ( συστηματικό ολιγόωρο διάβασμα) σου αφήνει πάρα πολύ χρόνο για να βρίσκεσαι με την παρέα σου.Ακόμα όμως και μέσα στην εξεταστική....άν κάποιοι της παρέας είναι συμφοιτητές...μπορείτε να μελετάτε ομαδικά..πάλι.ʼν το δέσιμο με την παρέα είναι σοβαρό....το δέσιμο(δε μιλάω βέβαια για ένα περισταστιακό φλερτάκι...αλλά για πιο χοντρό λούκι) με κάποια κοπέλα μπορεί να γίνει ακόμα πιο σοβαρό και πιο απαιτητικό (καθώς θα σε μονοπωλεί)...σε εκείνη την περίπτωση τι θα κάνεις...?Θα παραιτηθείς απ τα πάντα....ή θα θέσεις τέτοιο δίλλημα στον εαυτό σου?Δε νομίζω...μάλλον θα χρειαστεί πάλι να αναπροσαρμόσεις το πρόγραμμα σου...

Βεβαίως....θα μου πείς στα λόγια είναι εύκολα τα προγράμματα αλλά στην εφαρμογή πολλές φορές πέφτουμε έξω...Πίσω όμως απο αυτές τις \"ασυνέπειες\" μπορεί να κρύβονται πράγματα που αργότερα θα μας βάλουν σε μεγαλύτερες περιπέτειες...όπως πχ έχω δίλλημα όχι μεταξύ μόνο σχολής ή παρέας...αλλά κυρίως ανάμεσα σε φοιτητική ζωή και στα χρόνια που θα ακολουθήσουν μετά απο αυτήν...λόγο των ευθυνών που θα πρέπει να επωμιστώ αργότερα.Αυτού του είδους οι προβληματισμοί είναι συνήθως που επείγουν περισσότερο στη ζωή μας....και μονίμως αναβάλλονται και μετατίθενται σε άλλου τύπου προβληματισμούς....

Member
    Εγώ έχω μια εμπειρία φοιτητικής ζωής όπου τα έδινα όλα για τη σχολή και καθόλου για την παρέα και αυτό συνέβαλλε λίγο στην εκδήλωση της ασθένειάς μου λίγο πριν τελειώσω τη σχολή (κι ακόμα να τελειώσω). Εκ των υστέρων βλέπω ότι μάλλον το αντίθετο θα ήταν καλύτερο κι ας καθυστερούσε 2-3 χρόνια το πτυχίο. Δηλαδή 4-5 ώρες την ημέρα συστηματικό και οργανωμένο διάβασμα και τις υπόλοιπες ώρες καφεδάκι, σινεμά, internet, μουσική, DVD κλπ. και φυσικά σχέση με μια κοπέλα (αυτό σαν πρώτη προτεραιότητα). Ακραία η άποψή μου να δίνω έμφαση στις εξωσχολικές δραστηριότητες. Ίσως ορθότερη θα ήταν η άποψη της ισορροπίας και της στάθμισης ανάμεσα στα δύο, αλλά αυτό είναι και θέμα υποκειμενικό.