Results 1 to 8 of 8
Thread: topamac vs risperdal
-
29-05-2011, 17:15 #1
topamac vs risperdal
Πριν ένα μήνα που πήγα στη γιατρό μου μου άλλαξε κάπως την αγωγή και μου πρόσθεσε το τοπαμάκ 0,25 πρωί-βράδυ και ρισπερντάλ 1μγκ το βραδυ γιατί είχα και εχω αυπνύες. Μετά από λίγο καιρό που ξεκίνησα την αγωγή εώ κοιμόμουν το βράδυ όλη τη μέρα ήμουν σα ζόμπι είχα απίστευτη υπνηλία σε σημείο να μη μπορώ να ανοίξω τα μάτια μου, αδυναμία απίστευτη σε σημείο να μη μπορώ να κουνηθώ και ένιωθα το σώμα μου σα βαρύδιο δε μπορούσα να κουνηθώ ούτε να περπατήσω. Μου είπε να κάνω το ρισπερντάλ μισό και έτσι και έγινε.Η κόπωση η έντονη και η αδυναμία και η υπνηλία έχουν υποχωρήσει κάπως δλδ δε νιώθω σα ζόμπι όμως ακόμη νιώθω αδύναμη και το σώμα μου σα βαρύδιο τα πόδια μου κομμένα και υπνηλία, όχι όμωσ στο μέγιστο βαθμό οπως πριν. Θέλω να πιστεύω ότι φταίει το ρισπερντάλ γιατί το τοπαμάκ μέχει βοηθήσει ένα 10 τις εκατό μέσα σε ένα μήνα. Έχετε παρόμοια εμπειρία τι πιστεύετε;
- 29-05-2011, 17:36 #2
το τοπαμακ δεν το ξερω, αλλα το ρισπερνταλ φερνει τρελη υπνηλια, ιδιαιτερως τον πρωτο καιρο. risperdal 1 mg ειναι πολυ μικρη δοση παντως. δεν ξερω αν η υπνηλια ειναι δοσοεξαρτωμενη...γιατρος δεν ειμαι, αλλα κ το seroquel(αντιψυχωσικο κ αυτο) προκαλει καλη υπνηλια, και δεν εχει τοσες παρενεργειες οσο το ρισπερνταλ.
29-05-2011, 17:46 #3
τανια το ρισπερνταλ ειναι αντιψυχωτικο βαρυ σχετικα δεν το χω παρει βεβαια για να εκφερω προσωπικη αποψη αλλα φερνει υπνηλια κ κομμαρες.... εξαρταται φυσικα κ απ τη δοση... το τοπαμακ το παιρνω εδω κ 2 μηνες κ δεν εχω δει καποιες παρενεργειες περα απ το γεγονος οτι μειωνει την ορεξη (αυτο βεβαια το θεωρω εγω καλη παρενεργεια!) κατα τ αλλα στην αρχη ισως φερνει πονοκεφαλο κ ζαλαδες...
ποσο τοπαμακ παιρνεις?? διπολικη εχεις αμα καταλαβα καλα??" I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
29-05-2011, 18:20 #4
0,25 πρωί-βράδυ, όχι διπολική, αγχωτικές διαταραχές-κατάθλιψη, είδες βελτίωση, εγώ ως τώρα πολύ μικρή στο αγχος. Δλδ δε σου φέρνει αδδυναμία και κόπωση;
30-05-2011, 21:37 #5
ε δεν παιρνεις πολυ ρε συ... ειναι μικρη η δοση εγω παιρνω πολυ περισσοτερο.. ισως απ το αλλο το αντιψυχωτικο (risperdal) να εχεις αυτην την αισθηση...
εγω το παιρνω για σταθεροποιητικο για τη διπολικη αλλα παιρνω κ αμπιλιφαι μαζι κ αντικαταθλιπτικο...
στην αρχη αισθανομουνα ανυσυχια κ κοπωση κ πονοκεφαλο κ ειχα εξαψεις αλλα δεν ξερω αν ηταν απ το τοπαμακ η το αμπιλιφαι η κ απ τα δυο μαζι... αλλα μετα υποχωρησαν βεβαια πολλες φορες το νιωθω να ειναι βαρυ το κεφαλι μου...
ποσο καιρο τα παιρνεις??" I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
31-05-2011, 02:35 #6
To topamac δε φέρνει υπνηλία... Το έχω μάθει κ από καλή κ από την ανάποδη... "Δυστυχώς" δε φέρνει, γιατί εμένα η αυπνία μ καλά κρατεί... Παίρνω των 50 mg , ένα χάπι το πρωι και 2 το βράδυ... Οπότε ....... Μπά!....
Τα εύκολα δεν σου μαθαίνουν τίποτα , μάλλον....
31-05-2011, 13:34 #7
Και τα 2 σε μικρή δόση τα παίρνω το τοπαμακ 0,25 πρωι βραδι και το ρισπερνταλ μισο το βραδυ.Γενικά έχω μιά ευαισθησία στα φάρμακα αλλά καθε πρωι που ξυπνάω δε μπορώ να πάρω να πόδια μου, σα να εχω βαράκια ειναι κομμένα τα γονατα μου και έχω απιστευτη αδυναμια δε μπορω να κανω τιποτα, ξερω πως το τοπαμακ ριχνει την πιεση σωστα; ειχα και απο πριν κοπωση και αδυναμια αλλα τωρα παράγινε το κακό και δεν ξερω πιο από τα 2 φταιει και τι να κανω. Η γιατροσ μου λεει για το τοπαμακ οτι ειναι πολυ μικρη δοδη ομως εγω νιωθω χαλια συνεχεια ξαπλωνω και δε μπορω να κουνηθω, ζαλιζομαι...Δοναλντ τι κανεις για τις αυπνιες?
31-05-2011, 14:55 #8
Δεν έχω παρατηρήσει πτώση της πίεσης.. Αλλά αν σου συμβαίνει μίλα με το γιατρό σου.
Για τις αυπνίες... Χμμμ Υπομονή... Πάντα τις είχα... Δεν είναι θέμα αγωγής.. Είναι που έχω πολλά στο κεφάλι μ και σκέφτομαι και δε μπορώ να τα λύσωΤα εύκολα δεν σου μαθαίνουν τίποτα , μάλλον....