Results 1 to 7 of 7
Thread: Αρρυθμίες πάνω σε άσκηση
-
30-05-2011, 20:32 #1
Αρρυθμίες πάνω σε άσκηση
Πάλι τα ίδια με τις κακούργες τις αρρυθμίες. Πριν από λίγο και ενώ είχα πάει για τρέξιμο σε κοντινό πάρκο με έπιασαν πάλι. Συγκεκριμένα μετά από 1 ώρα έντονου περπατήματος με εναλλαγές χαλαρού τρεξίματος. Πάνω που έκανα τον τελευταίο γύρο, τσουπ να τες! Περιττό να πω ότι τα είδα όλα και πως οι σκέψεις που πέρασαν από το μυαλό μου λίγο έλειψαν να με κάνουν να λιποθυμήσω από τον φόβο! Τελικά τα κατάφερα και γύρισα σπίτι χωρίς να με καταβάλει ο πανικός.
Και αναρωτιέμαι τώρα, προσπαθώντας να εκλογικεύσω το σύμπτωμα όπως μου λέει η ψυχοθεραπεύτριά μου, τί μπορεί να τις προκάλεσε... Το ότι ήταν η πρώτη μέρα που ξεκίνησα την άσκηση πάλι μετά από μήνες αδράνειας, το ότι αυτές τις μέρες το άγχος μου έχει επανέλθει, το ότι ίσως να μην είχα χωνέψει καλά το μεσημεριανό? Δεν ξέρω, κουράστηκα πια, θα λέω και θα ξαναλέω!
- 31-05-2011, 14:44 #2
καλησπέρα Κατερίνα.Φαντάζομαι έχεις κάνει και εξετάσεις για να αποκλείσεις ότι θέλει ιατρική παρακολούθηση η κατάσταση με τις αρρυθμίες έτσι?Εννοώ δεν το ρίχνεις μόνο σε ψυχολογικά αίτια..
..το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως...
31-05-2011, 15:58 #3
καταρχην αν εχεις παει δια της αφαιρετικης και εχεις αποκλεισει μεσω εξετασεων
να εχει παθολογικα αιτια αυτη αρρυθμια,αρχιζουμε με το οτι προκυπτουν λογω αγχωδους διαταραχης οποτε ολα καλα(σχεδον)..τωρα για τις συκεκριμενες αρρυθμιες που αντιμετωπισες κατα τη ιδαρκεια της ασκησης πιστευω οτι ενα ενδεχομενο ειναι να τις επαθες και λογω αυθυποβολης(placebo) αφου ετσι κι αλλιως απο μονη της η ασκηση(τρεξιμο,περπατημα) φερνει τον οργανισμο σε μια κατασταση μεταξυ 100-190 παλμων!επεισες και εσυ τον εαυτο σου οτι μπορει να παθεις κατι(αφου το τρεξιμο στο μυαλο μας ''κουραζει'' την καρδια,αλλο αν ειναι οτι πιο ευεργετικο γι αυτη) ε δε θελει
πολυ απο κει και περα για μια τετοια κριση..
Κι ενας φιλος μου εχει το ιδιο πραμα με σενα,του παρουσιαστηκε πριν 2 χρονια..ε μ αυτο τν φιλο μου πηγαιναμε για μπαλα 1-2 φορες τη βδομαδα μεχρι αν του εμφανιστουν οι αρρυμιες...απο τοτε δεν ξαναασκηθηκε ,απεφευγε καθε ειδους ασκησης οπως ο διαολος το λιβανι..τωρα προσφατα ηρθε για πρωτη φορα στο γηπεδο μετα απο καιρο και μετα απο κανα 10λεπτο νομιζε οτι ειχε παθει οξυ εμφραγμα,και θ αφησει τη τελευταια του πνοη στο γηπεδο...φυσικα δε συνεβη τπτ.απλα μα απ τις γνωστες αρρυμιες ηταν..τη δευτερη φορα ηταν ασφαλως καλυτερα τα πραματα γι αυτον και δε ενιωσε τπτ...πιστευω αν εθιστεις κι εσυ στην ασκηση δε θα χεις προβλημα.
31-05-2011, 17:07 #4
Έχω πάει τον τελευταίο χρόνο σε 4-5 καρδιολόγους. Όλοι μου λένε ότι δεν έχω τίποτα και να συνεχίσω τη ζωή μου κανονικά. Ο τελευταίος μάλιστα με κράτησε μια ώρα στο γραφείο του προσπαθώντας να μου εξηγήσει πως το άγχος μπορεί να μου καταστρέψει τη ζωή και σχεδόν μου απαγόρευσε να συνεχίσω τις ατέλειωτες επισκέψεις μου σε γιατρούς αφού το μόνο που θα μπορούσα να καταφέρω ήταν να πέσω πάνω σε κάποιον που θα με εκμεταλλευόταν χρηματικά βάζοντας με να κάνω ένα σωρό πολυδάπανες εξετάσεις. Σύμφωνα με αυτόν μάλιστα, η άσκηση είναι απαραίτητη για εμένα, όχι λόγω καρδιάς, αλλά γιατί βοηθάει πολύ στην εκτόνωση του stress. Τώρα τί να πω? Σήμερα πάντως, δεν πήγα... Μετράω μια ήττα!
31-05-2011, 21:59 #5
Παντως εγω παιδια,που δεν μου βγαζει καποιος απ το μυαλο οτι εχω τις περισσοτερες & πιο συχνες αρρυθμιες απ ολους,ξεκινησα δειλα-δειλα τον Φεβρουαριο γυμναστηριο(χωρις να μου αρεσει καθολου η γυμναστηκη,αλλα ηθελα συσφηξη)& εχω να σας πω οτι πηγαινω 4-5 φορες την εβδομαδα,ψωφαω στο ποδηλατο & στο στεπ,αλλα δεν μ επηρεαζουν καθολου οι αρρυθμιες!Δεν ξερω πως γινεται αυτο!!Παντως αυτες εξακολουθουν & υπαρχουν,και φυσικα τις περισσοτερες φορες φοβιζουν!!
01-06-2011, 20:42 #6
Σήμερα πάντως που ξαναπήγα στο πάρκο και ασκήθηκα καμιά ωρίτσα δεν ένιωσα κάτι. Ίσως την προηγούμενη φορά να πίεσα πολύ τον εαυτό μου, τί να πω? Φτου φτου, μακάρι να μην έχω ξανά απρόοπτα!
07-09-2017, 23:14 #7
Καλησπέρα Κατερίνα! Μια από τα ίδια και εγώ. Έκανα πολύ ποδήλατο, 30-40 + χιλιόμετρα. Μετά την πρώτη κρίση έκοψα μαχαίρι κάθε είδους άσκηση και εννοείται ότι λόγο άγχους και προφανώς λόγω έλλειψης ασκήσεις εμφανίστηκαν και αρρυθμίες η οποίες με φέρνουν ένα βήμα πριν την λιποθυμία. Από εξετάσεις ενάμιση χρόνο τώρα έχω κάνει από τριπλεξ μέχρι στεφανιογραφια. Δεν μου βρίσκουν τίποτα καρδιολογικο και ο καρδιολόγος μου μου είπε τα ίδια με τον δικό σου. Έχω μεγάλο φόβο για την κόπωση και ότι αυτή προκαλεί. Αύριο σκέφτομαι να πάω να γραφτώ σε γυμναστήριο ώστε να αρχίσω σιγά σιγά και να παίρνω τα πάνω μου αλλά και να καταφέρω επιτέλους να αναπνεύσω, δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις. Αυτά. Καλό βράδυ
Εστάλη από HUAWEI VNS-L21 στο E-Psychology.gr Mobile App