Results 1 to 15 of 52
Thread: Όλα τα βαφτίσαμε ΙΔΨ!!!!
-
30-05-2011, 18:20 #1
Όλα τα βαφτίσαμε ΙΔΨ!!!!
Διαβάζοντας εδώ μέσα σχετικές δημοσιεύσεις ανθρώπων που ρωτάνε αν νοσούν από ΙΔΨ,θέλω να πώ το εξής και δεν μιλάω για αυτούς που ήδη το γνωρίζουν ότι νοσούν,όλοι οι άνθρωποι στην διάρκεια της ζωής τους εμφανίζουν είτε ψυχαναγκασμούς είτε ιδεοληψίες,να φανταστείτε ότι όταν χτυπάμε ξύλο,θεωρείτε πολύ συνηθισμένος ψυχαναγκασμός.Μιλώντας με τον ψυχολόγο μου,άφου είχα διαβάσει τα μύρια όσα εδώ μέσα,μου εξήγησε το εξής...αυτός που πάσχει από ΙΔΨ πρέπει να έχει παραπάνω από 5 συμπτώματα και παραπάνω από 6 μήνες.Οπότε πρώτον μην ψάχνετε απαντήσεις από δω μέσα και δεύτερον να ξέρετε ότι οι εμμόνες ή όπως αλλιώς λέγονται εμφανίζονται σε όλους τους ανθρώπους κατά περιόδους έντονου άγχους αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πάσχουν κιόλας.Αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο είναι,ιστορικό στην οικογένεια,αυτοί που έχουν τικ και οι τελειομανείς.Αυτά!
- 30-05-2011, 18:32 #2
Και συγνώμη για τον τρόπο μου αλλά πραγματικά είναι καλές οι συζητήσεις μέχρι κάποιο όριο,μερικοί μπορεί να τρομοκρατούνται.Εγώ για παράδειγμα λόγω της μεγάλης μου αδυναμίας στην μητέρα μου,αρκετές φορές φέρθηκα ψυχαναγκαστικά και αρκέτες φορές είχα ιδεοληψίες τις οποίες όμως τις αποββάλω σε 2-3 μέρες και συνήθως όταν ακούω κάτι πολύ άσχημο νόμιζω ότι θα το πάθω αλλά αυτό πραγματικά ονομάζεται υπέρμετρο ΑΓΧΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ!!!!!!!!
30-05-2011, 18:44 #3
δεν νομιζω να χω δει ποτε εδω μεσα ποστ καποιου που να εμφανιζει ενα τικ 2 ημερων και να ανοιγει τοπικ....
I m a Good Person With Bad Attitude
30-05-2011, 18:47 #4
Ίσως άμα διαβάσεις καλύτερα τι λέω να καταλάβεις.Ξέρεις τι είναι το τίκ;;;Εγώ μίλησα για εμμονές που έμφανίζονται κατά καιρούς που κρατάνε λίγες μέρες όχι για τίκ,στα τίκ αναφέρθηκα γιατί όσοι έχουν τίκ κινδυνεύουν περισσότερο να εμφανίσουν ΙΔΨ!
30-05-2011, 18:53 #5
ωραια, δεν εχω δει καποιον να λεει για μια εμμονη που την εχει λιγες μερες. αλλωστε οι εμμονες απο καπου ξεκινανε! δλδ αμα την εμφανισε χτες και την εχει για τα επομενα 10 χρονια που το ξερει? καλα κανει κ ποσταρει οποιος ποσταρει κ οσοι απαντανε ξερουνε πιστευω επειδη ισως εχουν τα ιδια! εγω πχ δν εχω απαντησει σχεδον ποτε σε θεμα που δν ξερω και δεν εχω νοσησει απο αυτο
I m a Good Person With Bad Attitude
30-05-2011, 19:56 #6
συμφωνώ με μπρόκεν...
Το να εκφράζει κάποιος την ανησυχία του για το τι μπορεί να αντιμετωπίζει δεν είναι κακό.
Άλλωστε εμείς έδώ δεν είμαστε για να κάνουμε διαγνώσεις αλλα για να λέμε τη γνώμη μας.
Δηλαδή αν κάποιος έχει μια εμμονή πχ. να πλένει όλη μέρα τα χέρια του δεν πρέπει να μπει να ρωτήσει γιατί δεν έχει σιγουρευτεί για το αν έχει ή όχι κάτι?
Η γνώμες δεν έβλαψαν ποτέ κανένα...
30-05-2011, 20:01 #7
Αυτοι που καταφευγουν σ αυτο το φορουμ αναζητώντας απαντήσεις προφανως και εχουν κατι που τους βασανίζει και προφανως απασχολουνται απο αυτο πολυ καιρο κι οχι απλα μια δυο μερες.Προσωπικα αυτο που με ταλαιπωρει διαρκει 6 χρονια τωρα,και εχει χαρακτήρα εμμονων.Ομως δεν ειμαι απολυτως βεβαιη οτι προκειται γι αυτην την διαταραχη.Δεν πρεπει να ρωτησω αποψεις αλλων που γνωρίζουν περισσοτερα πραγματα?
Εννοειται οτι δεν μιλαμε για περιπτωσεις που αναφερεις ως παραδειγματα,ατομα που χτυπανε ξυλο, ή ελεγχουν 2-3 φορες αν εχουν κλειδωσει την πορτα,οπως κανουν ολοι σχεδον οι ανθρωποι αλλα για πιο υπερβολικες καταστασεις.
Α,επισης να προσθεσω οτι δεν εχω ουτε ιστορικό στην οικογενεια ουτε τικ,αυτο τι σημαινει?
Οτι οι σκεψεις που με βασανιζουν ειναι φυσιολογικες?
30-05-2011, 20:35 #8
καθένας μπορεί να ζητά τη γνώμη του άλλου, δεν θα βάλουμε τώρα και όρια στη βοήθεια... όποιος δεν αντέχει να διαβάζει, να αλλάζει θέμα!
30-05-2011, 21:10 #9
εγώ έχω διαβάσει και για διαγνώσεις εδώ μέσα και δεν θέλω να πώ συγκεκριμένα!Δεν είναι ότι δεν αντέχω να διαβάζω απλά για κάθε νόσο υπάρχουν κριτίρια που καλό θα ήταν να τα γνωρίζουμε!!!Αλλά οκ,ο καθένας κάνει ότι θέλει!
30-05-2011, 21:11 #10
niah και εγώ είχα κάποιες εμμόνες,μόνο μία μου κράτησε πολλά χρόνια και όταν ήθελα την εξαφάνισα!
30-05-2011, 21:14 #11
Σ εμενα δυστυχως πολλες κρατανε για πολλα χρονια και δεν ειναι στο τσεπακι μου να τις εξαφανίσω.
Απο αυτο που περιγραφεις σημαινει οτι δεν ηταν εμμονες.Καθως εμμονες ειναι βασανιστικές κ επιμονες/επαναλαμβανομενες σκεψεις,που εμμενουν στο μυαλο καποιου για πολυ καιρο και προφανως δεν ειναι ετσι απλο να τις εξαφανίσει.
Αλλα μιας και το λες,μπορεις να μας πεις πως το καταφερες?
ΥΓ Επισης μπορεις να μας πεις τι ακριβως σ εκανε να ανοιξεις το θεμα αυτο?Η τελευταια αναρτηση στην ενοτητα της ΙΨΔ ήταν δική μου,επομένως δεν ξερω αν οι δικες μου αποριες προκαλεσαν το να γραψεις αυτο το μνμα.Αν θελεις εξηγησε μας
30-05-2011, 21:31 #12
Να σου πώ τι με έκανε να το ανοίξω...διάβασα σχέδον όλα τα θέματα του φόρουμ αλλά μου έκανε τρομερή εντύπωση αυτό της ιδψ,για 2 λόγους.Πρώτον,γιατί οι έμμονες υπάρχουν σε όλους τους ανθρώπους και δεν χρειάζεται να πανικοβάλλεται κάποιος,επίσης,γνωρίζω ότι υπάρχουν και προβληματικές εμμονές,και δεύτερον όταν διάβασα για πρώτη φορά το θέμα της ιδψ πανικοβλήκα κάθως όπως είπα κατά καιρούς έκανα και γώ κάποια ψυχαναγκαστικά,και πήρα έντρομη τον ψυχολόγο μου και ευτυχώς ο άνθρωπος μου έξήγησε τι συμαβαίνει.Δεν έχω διάθεση να την πώ σε κανέναν και δεν ξέρω αν με ειρωνεύεσαι ή όχι αλλά εδώ δεν είμαστε γιατροί.Αν έχεις διαβάσει άλλο θέμα μου θα ήξερες ότι έχω ΓΑΔ,που σημαίνει ότι το άγχος το έχω μέσα μου και πάντα θα το έχω,και όλες αυτές οι ψυχαναγκαστικές πράξεις μου οφείλονται στο υπέρμετρο άγχος μου απλά δεν το ήξερα.Αλήθεια έχεις μιλήσει με ψυχολόγο?Τι σου έχει πεί?
30-05-2011, 21:34 #13
Βασικά οι δική μου εμονή είχε να κάνει με την προστασία των δικών μου και ιδιαιτέρως της μαμάς μου,οπότε είναι θρησκευτικού περιεχομένου.Την εξαφάνισα όταν συνειδητοποίησα ότι ότι είναι να γίνει θα γίνει.
30-05-2011, 22:41 #14
joan θα σ πω κατι, ακριβως το ιδιο ειχα παθει στο φορουμ των διατροφικων διαταραχων. με τρομαζανε, επειδη μεσα μ ηξερα πως ειχα κατι αλλα δεν ηθελα να με παιρνουν και με ασχημο τροπο απ την μουρη κ να μ λενε οτι θα παθω καρκινο και οτι θα σαπισουν ολα μ τα δοντια! το ειχα πει στον γιατρο μ και γω οπως κ εσυ!κατι σε τρομαξε ειναι σεβαστο αυτο, απλα ισως παρεξηγησες πως καποιου η γνωμη ισως να ακουστικε σαν διαγνωση. δεν ειναι ομως να σαι σιγουρη γι αυτο.....δεν εχουμε γιατρους εδω μεσα. οποτε μην σε ανησυχει κατι. αλλωστε ο καθενας την δικη του εμμονη την περναει διαφορετικα αναλογα και με τον χαρακτηρα του.
συμφωνω επισης πως αν σε τρομαζει κατι καλο ειναι που το λες για να το λυνουμε! ειμαστε εδω για συμπαρασταση αλλωστε
οποτε ο,τι σε βασανιζει θα το ακουμεI m a Good Person With Bad Attitude
30-05-2011, 22:52 #15
Το θέμα ξεπερνά αυτό της ΙΨΔ. Αλλά νομίζω πως όλα αποσαφηνίζονται στις ενδείξεις και αντενδείξεις του φόρουμ. Σε κάθε φόρουμ άλλωστε γίνεται ανταλλαγή απόψεων, συζήτηση.
""Ο μοναδικός σκοπός του e-psychology είναι να προσφέρει έναν χώρο όπου όλοι θα μπορούν να ανταλλάξουν [B]ιδέες[/B] και [B]εμπειρίες[/B] και να συζητήσουν θέματα της Ψυχικής Υγείας.""
Εργασιακός εκφοβισμός και κακοποίηση
30-07-2025, 09:56 in Κακοποίηση