Φλόγα στη σχέση
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 6 of 6
    Senior Member

Φλόγα στη σχέση

Καλησπέρα,

Μπορεί κάποιος να μείνει σε μια σχέση όταν δεν υπάρχει η φλόγα παρ'ότι μπορεί να έχεις έναν καλό άνθρωπο δίπλα σου? Μήπως είμαι εγώ η περίεργη ή έχω πρόβλημά? Είμαι σε μια σχέση 4 μήνες τώρα και ενώ τους πρώτους 3 μήνες μου έδειχνε οτί με θέλει και επιδίωκε πάντα να με βλέπει σε καθημερινή βάση και να μου λέει οτί όσο κουρασμένος κι αν είναι θέλει να με βλέπει γτ ένιωθε οτί τον ξεκουράζω. Πάντα όμως του έδινα την επιλογή να μην βρισκόμαστε κάποια μέρα που τον έβλεπα κουρασμένο να πηγαινει σπίτι μετά την δουλειά για να ξεκουράζεται και ήταν αρνητικός. Αυτό όμως άλλαξε απότομα και με έχει ταρακουνήσει ψυχολογικά...Βρισκόμαστε λιγότερο γιατί εκείνος θεωρεί οτί είναι καλύτερο για τη σχέση μας μετά από έναν τσακωμο(ενώ εγώ όχι) και θέλει πλέον να βρίσκει χρόνο για τον εαυτό του..και επειδή δεν βρισκόμαστε και οταν δεν βρισκόμαστε ασχολείται με πράγματα και νιώθω οτί με ξεχνά.
    Εμένα με τρελαίνει το πάθος,αν δεν υπάρχει πάθος και φλόγα δεν μπορώ να μείνω εύκολα σε μια σχέση...Μη με ρωτήσετε όμως αν είμαι παθιάρα και αν προσπαθώ να το διατηρω γιατί δεν σταματάω να είμαι παθιάρα και να προκαλώ τον δικό μου ή να είμαι τρυφερη κλπ κλπ. Θέλω και ο άλλος να είναι και να με πολιορκεί ή να δείχνει πάθος..Και τρελαίνομαι να ακούω συνέχεια οτί είναι φυσιολογικό σε μια σχέση να σβήνει η φλόγα. Γιατί να μην μπορείς να το διατηρήσεις αν θες..Εμένα αυτό μου αρέσει και με κρατά και αυτό θέλω να έχει ο σύντροφός μου από εμένα..

Αυτά..νομίζω! :)

Senior Member
    χριστινα, εσυ μπορεις να μεινεις σε σχεση οταν δεν υπαρχει φλογα, παρ'ότι μπορεί να έχεις έναν καλό άνθρωπο δίπλα σου?

το τι κανουν οι αλλοι τι σημασια εχει για σενα? αλλα ζευγαρια μπορει να βλεπουν το θεμα της ερωτικης σχεσης με εναν τελειως διαφορετικο τροπο απο οτι εσυ κ να μπορουν να διατηρησουν τη σχεση τους κ χωρις τη φλογα.

το θεμα ειναι εσυ αν μπορεις να μεινεις ή οχι, κ ποσο σε επηρεαζει αρνητικα αυτο.

λες οτι σου αρεσει το παθος να υπαρχει στη σχεση. οκ. εσυ μπορεις να εχεις παθος, αλλα μπορεις να εξαναγκασεις με το ζορι το φιλο σου να εχει κ αυτος παθος , αν αυτο δεν του βγαινει πια?

αυτες ειναι 2 ερωτησεις που ισως θα σε βοηθουσε να τις σκεφτεις λιγο στο μυαλο σου.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Christina82 View Post
    και θέλει πλέον να βρίσκει χρόνο για τον εαυτό του..και επειδή δεν βρισκόμαστε και οταν δεν βρισκόμαστε ασχολείται με πράγματα και νιώθω οτί με ξεχνά.
    καλησπέρες..

Χριστίνα, εγώ νομίζω ότι η στάση του φίλου σου είναι απόλυτα υγιής.
    Ότι θέλει χρόνο για τον εαυτό του, χρόνο να ασχολείται και με άλλα πράγματα,
    δε δείχνει ότι δεν σε θέλει ή ότι έχει σβήσει η φλόγα.

Δεν πιστεύω ότι μέσα σε μια σχέση πρέπει ο σύντροφος να είναι όλη μας η ζωή.. ίσα ίσα που ένα τέτοιο γάντζωμα νομίζω ότι σβήνει τη φλόγα. Αν είμαστε διαρκώς ή πάρα πολύ με τον άλλο και η ζωή μας δεν έχει άλλες πτυχές έρχεται ένα μπούκωμα και φθορά.
    Εντάξει, οκ, όταν νιώθεις ερωτευμένος θέλεις και έχεις ανάγκη να υπάρχεις με τον άλλον,
    αλλά είναι καταστροφικό να παραιτηθείς από τη ζωή τη δική σου, κάτι που αν δε προσέξεις μπορεί σταδιακά να συμβεί.

Μου δίνεις την εντύπωση ότι θέλεις ακόμα κι όταν δεν είστε μαζί να ''είστε''. Να ασχολείται και τότε μαζί σου. Γιατί;
    Βγάζει μια αίσθηση ανασφάλειας από τη μεριά σου όλο αυτό και μια τάση για έλεγχο του άλλου, πώς νιώθει, τι κάνει ή πόση ώρα το κάνει.

Το θέμα είναι πόσο πάθος και φλόγα υπάρχει όταν βρίσκεστε και είστε μαζί. Όποτε και αν είναι αυτό.
    Κι απ' ότι είχες αναφέρει στο άλλο νήμα σου δεν είναι ότι δεν βρίσκεστε και σε παραμελεί έντελώς..

Senior Member
    A μαλιστα, οι φλογες.. η ειδικοτητα μου.

Καταρχας, αφηνουμε τις φλογες στην ακρη, και παμε στο ταιριασμα, μιλωντας το ερωτικο κυριως, αλλα οχι μονο.

Ταιριαζετε με τον φιλο σου ερωτικα; Υπαρχει καποια κατανοηση απο την πλευρα του, προθυμια του να σε ικανοποιει, ακουει τις αναγκες σου, ενδιαφερεται για αυτες; Ναι η οχι;

Απο ό,τι μας ειπες εσυ την εχεις την φλογα και αυτος ειναι το προβλημα; Αν ταιριαζεις παντως με τον φιλο σου, και δειχνει ενδιαφερον για σενα στο ερωτικο, και δεν εννοω οτι απλα σε θελει, αλλα να θελει να σου αρεσει και εσενα, να σε ικανοποιει και να ακουει τις αναγκες σου, τοτε η φλογα μπορει να ερθει, αλλα κατι την κωλυει.. Μηπως ειχες συνηθισει σε καποιο πιο επιθετικο και παθιαρικο ειδος εραστη, που δεν ειναι παντα συνωνυμο με καλυτερο σεξ; Το σεξ ειναι καλο για δεν ειναι; Στην αρχη ηταν και τωρα οχι; Δεν ξερω ποιο μπορει να ειναι το θεμα του και αν οντως αυτο που σου λειπει ειναι η φλογα στο ερωτικο και οχι η συνεχης προσοχη του, γιατι ολο εκει γυρναμε τελικα.. Εφοσον παντως δηλωνεις παθιαρα, και οτι αυτο σου ειναι απαραιτητο, αν δεν μπορεις να βρεις καποια αλλη αιτια στο τι μπορει να φταιει στη σχεση σας ή σε εσενα, τοτε μαλλον φταιει αυτος, και αν αυτος ειπε οτι ειναι φυσικο η φλογα να σβηνει, κανε του μια συζητηση, γιατι δεν ειναι δυνατον να θεωρειται απο νεο αντρα νορμαλ να σβηνει η φλογα στους 4 μηνες!!!!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Christina82 View Post
    Καλησπέρα,

Μπορεί κάποιος να μείνει σε μια σχέση όταν δεν υπάρχει η φλόγα παρ'ότι μπορεί να έχεις έναν καλό άνθρωπο δίπλα σου? Μήπως είμαι εγώ η περίεργη ή έχω πρόβλημά? Είμαι σε μια σχέση 4 μήνες τώρα και ενώ τους πρώτους 3 μήνες μου έδειχνε οτί με θέλει και επιδίωκε πάντα να με βλέπει σε καθημερινή βάση και να μου λέει οτί όσο κουρασμένος κι αν είναι θέλει να με βλέπει γτ ένιωθε οτί τον ξεκουράζω. Πάντα όμως του έδινα την επιλογή να μην βρισκόμαστε κάποια μέρα που τον έβλεπα κουρασμένο να πηγαινει σπίτι μετά την δουλειά για να ξεκουράζεται και ήταν αρνητικός. Αυτό όμως άλλαξε απότομα και με έχει ταρακουνήσει ψυχολογικά...Βρισκόμαστε λιγότερο γιατί εκείνος θεωρεί οτί είναι καλύτερο για τη σχέση μας μετά από έναν τσακωμο(ενώ εγώ όχι) και θέλει πλέον να βρίσκει χρόνο για τον εαυτό του..και επειδή δεν βρισκόμαστε και οταν δεν βρισκόμαστε ασχολείται με πράγματα και νιώθω οτί με ξεχνά.
    Εμένα με τρελαίνει το πάθος,αν δεν υπάρχει πάθος και φλόγα δεν μπορώ να μείνω εύκολα σε μια σχέση...Μη με ρωτήσετε όμως αν είμαι παθιάρα και αν προσπαθώ να το διατηρω γιατί δεν σταματάω να είμαι παθιάρα και να προκαλώ τον δικό μου ή να είμαι τρυφερη κλπ κλπ. Θέλω και ο άλλος να είναι και να με πολιορκεί ή να δείχνει πάθος..Και τρελαίνομαι να ακούω συνέχεια οτί είναι φυσιολογικό σε μια σχέση να σβήνει η φλόγα. Γιατί να μην μπορείς να το διατηρήσεις αν θες..Εμένα αυτό μου αρέσει και με κρατά και αυτό θέλω να έχει ο σύντροφός μου από εμένα..

Αυτά..νομίζω! :)
    Καλησπέρα..δεν είναι λίγο νωρίς να μιλάμε για φλόγες και τα συναφή?τρεις μήνες είναι πολύ λίγο για να έχει σβήσει αυτό που λέμε "φλόγα"...εάν υπάρχει ήδη εννοείται...!!δηλαδή θέλω να πω..πως ορίζεις εσύ τη φλόγα?υπάρχουν άτομα που τους πρώτους μήνες είναι μέσα στα μέλια και μετά βαριούνται ..υπάρχουν και άτομα που μήνα με το μήνα αισθάνονται να φουντώνει η φλόγα μέσα τους..γιατί γνωρίζουν τον άλλον καλύτερα, αφήνονται κλπ..Εσύ τι προτιμάς από τα δύο?
    Επίσης, πολύ βασικό:είσαι ερωτευμένη με το φίλο σου?νιώθεις την ανάγκη να τον βλέπεις?κάνει πράγματα για σένα και συ για αυτόν?περιέγραψέ μας λίγο τη σχέση...
    ..το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως...

Senior Member
    Ευχαριστώ που μου απαντήσατε και ας άρχισα να απαντήσω...

Είμαι άτομο που όταν ξεκινάω κάτι το κάνω γιατί έχω πάθος. Αν δεν έχω δεν κάνω τιποτα...όσο για τον φίλο μου ναι ταιριάζουμε ερωτικά και πάνω εκεί με προσέχει και με νοιάζεται.Ενδιαφέρεται για το αν θα μου αρέσει..Ίσως έχω επηρεαστεί αρνητικά δεν ξέρω..ίσως επείδη κάποιες φορές θα ήθελα να πέρνω άλλα πράγματα...Μιλήσαμε προχτές για όλα αυτά και μου έδωσε να καταλάβω την δική του οπτική. Για παράδειγμα, κάποιες φορές ήθελα να μου στέλνει ερωτικά μνματα πράγμα το οποίο δεν είχα καθόλου από αυτόν και αυτό που μου είπε είναι οτί προτιμά να τα κάνει από κοντά και οτι δεν είμαι ***** για εκείνον...το θεωρεί προσβλητικό για εμένα.