Είμαι στην υπολληματική φάση της ψύχωσης
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    595

    Είμαι στην υπολληματική φάση της ψύχωσης

    Εδω και 3 χρονια πασχω απο ψυχωση και παιρνω zyprexa 20mg καθημερινα.Νομιζω οτι τωρα εχει περασει η ενεργος φαση της ψυχωσης,μου εχουν σβησει ολα τα θετικα συμπτωματα της ψυχωσης και εχουν μεινει μερικα αρνητικα συμπτωματα οπως η αδρανεια και η αποπρωσοποιηση.
    Ειναι καποιος στην ιδια κατασταση με μενα και αν ναι ο γιατρος του εχει μειωσει τα φαρμακα στη φαση που βρισκεται γιατι εμενα δεν λεει να μου τα μειωσει.
    Το οτι ειμαι στην υπολλειματικη φαση της ψυχωσης μονος μου το συμπερανα δεν μου το ειπε ο γιατρος.Θα τον ρωτησω στο επομενο ραντεβου.

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    372
    στην ιδια φαση ειμαι κ γω φιλε Μιχαλη εχω αρνητικα μονο κ τα θετικα εχουνε σβησει σχεδον τελειως δεν ξερω για τις δοσεις να σου πω αλλα εγω παιρνω 400μγ solian τη μερα σπασμενο σε 2 δοσεις, το solian το πηρα μετα απο δικια μου απαιτηση στο γιατρο μου πριν απο 10 μηνες περιπου πιο μπροστα κ για 3 χρονια επαιρνα 3 zyprexa των 5μγ τα οποια δεν με ειχανε βοηθησει τοσο οσο θα ηθελα, μπορω να πω πως με το solian ειμαι καλυτερα. στη δικια μου περιπτωση δλδ λειτουργεισε πιο καλα το σολιαν. αυτο βεβαια ειναι τελειως υποκειμενικο κ δεν ξερω πως θα μπορουσε αυτο να γινει κ σε καποιον αλλο.ισως σε σενα πχ να κανε κακο η αλλαγη οπως κακο εκανε κ σε μενα η αλλαγη σε seroquel καποια στιγμη πριν το σολιαν.οσον αφορα τη μειωση πιθανον ο γιατρος κρινει οτι δεν πρεπει να παρει ρισκο γτ ισως σε βλεπει ασταθη καπως..αυτο ειχε συμβει σε μενα οταν προωρα του ειχα ζητησει αλλαγη σε αλλο αντιψυχωσικο, δλδ μου ειχε πει οτι εχει αρκετο ρισκο μια τετοια ενεργεια κ ισως με πηγαινε πισω αντι να γινω πιο καλα.ειχε καποιο δικιο γτ ημουν ψιλοχαλια τοτε. τωρα ειμαι αισθητα καλυτερα κ αυτο που ψαχνουμε τωρα με το γιατρο μου ειναι ενα φαρμακο να "σβησει" καπως κ τα αρνητικα, δλδ καποιο αντικαταθλιπτικο που ισως βοηθησει, βασικα με νοιαζει να νιωθω καλα κ δεν με απασχολει η δοση των φαρμακων. τωρα αν σε ζαλιζει πολυ το ζυπρεξα ισως να κανες αλλαγη...με καθε επιφυλαξη το λεω αυτο δεν ειμαι γιατρος κ δεν ξερω αν ειναι σωστο αυτο για τη περιπτωση σου. μονο μαζι με καποιον ειδικο μπορεις να το αποφασισεις αυτο που κ παλι εχει ρισκο αυτο νομιζω.ελπιζω να σε βοηθησα. σου ευχομαι καλη υγεια να χεις

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    595
    Ευχαριστω για την απαντηση Soulfy.Ποσα χρονια παιρνεις φαρμακα?Εγω 3 χρονια.Τ ο θεμα ειναι οτι το zyprexa με επιασε σαν φαρμακο και δεν θελω να το αλλαξω.Απλα εβαλα πολλα κιλα με το zyprexa και αυτο με στεναχωρει.Κι εμενα τα αρνητικα συμπτωματα επιμενουν.Προκειται να κυκλοφορησει ενα νεο φαρμακο για τα αρνητικα συμπτωματα της ψυχωσης.Λεγεται rg1678 της εταιρειας Roche.Μακαρι αυτο το φαρμακο να βοηθησει στα αρνητικα συμπτωματα.Και σε σενα ευχομαι καλη υγεια!

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    372
    εμενα δε με ειχε πιασει πολυ καλα το ζυπρεξα κ εκτος αυτου εβαλα κιλα απο τοτε κ ειχα κ προβληματα στο αιμα (χοληστερινη τριγλυκεριδια) δυστυχως παιρνω φαρμακα απο πολυ μικρος πηρα πρωτη φορα αντιψυχωσικα στα 23 μου κ τωρα παω για τα 34...ειχα πολλα πολλα επισοδεια καθ ολη αυτη τη δεκαετια αλλα εχω σταθεροποιηθει καπως απο το 2007 που επαθα το τελευταιο, πιο πολυ μαλλον γτ σταματησα να πειραματιζομαι με τα φαρμακα κ με λοιπες ουσιες κ ειμαι πολυ προσεκτικος..μονο λιγο με το αλκοολ καμμια φορα παρασυρομαι αλλα σε γενικες γραμμες δεν πολυπινω, με χαροποιει αυτο με το νεο φαρμακο, εχεις καμμια πληροφορια για το ποτε βγαινει στην αγορα? ειμαι κ γω οπως ειπα στη φαση να σβησω τα αρνητικα..μου δημιουργουνε προβλημα ειμαι κλεισμενος στο σπιτι τα τελευταια χρονια κ βγαινω σπανια, συν των αλλων δεν εχω δουλεια οπως επισης κ κοπελα..οπως καταλαβαινεις δεν ειμαι κ στη καλυτερη φαση στης ζωης μου, αλλα εχω αρχισει να μαι λιγο πιο θετικος κ ελπιζω σε καλυτερες μερες...ειχα χρονια να νιωσω εστω κ μια σπιθα αισιοδοξιας...ειναι εστω κατι και αυτο.

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    595
    Soulfy δεν ξερω ποτε θα κυκλοφορησει το φαρμακο τησ εταιρειας Roche για τα αρνητικα συμπτωματα αλλα νομιζω γυρω στο 2015 αν ολα πανε καλα.Δεν χανουμε την αισιοδοξια μας,γινονται μελετες και για αλλα φαρμακα.
    Κι εγω δεν εχω δουλεια και κοπελα και τις περισσοτερες μερες της εβδομαδας ειμαι κλεισμενος στο σπιτι αλλα τι να κανω δεν εχω και λεφτα να κινηθω.
    Προσπαθησες καμια φορα μεσα σε αυτα τα 10 χρονια να σταματησεις τα φαρμακα με τη συμφωνη γνωμη του γιατρου και αν ναι τι εγινε?Υποτροπιασες?
    Και κατι αλλο ηθελα να σε ρωτησω.Τα φαρμακα πως τα παιρνεις,εχεις ασφαλεια Ικα ή εχεις περασει επιτροπη?Γιατι εμενα ληγει τωρα το βιβλιαριο του Ικα και δεν ξερω τι να κανω.

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    372
    λεφτα για να πας για ενα καφεδακι βρισκονται, παρεα κ διαθεση για εξω δεν μπορεις να αγορασεις ομως...2015 ειπες ε? με κανες τη καρδια περιβολι ...υγεια μεχρι τοτε :P
    προσπαθησα να τα κοψω 2 φορες τα φαρμακα χωρις τη συγκαταθεση του γιατρου μου που επεμενε πως θα υποτροπιασω...δυστυχως ειχε δικιο, ιδιετερα τη δευτερη φορα εγινα μαυρο χαλι..επεσα κ σωματικα οχι μονο ψυχολογικα, δεν μπορουσα να συνελθω για μηνες, επαιρνα κ πολυ ζαναξ τοτε για να απαλυνω τις κρισεις αγχους, ηταν ενας ζωντανος εφιαλτης για μενα, δεν θελω ουτε να σκεφτω να παρατησω τα φαρμακα πλεον, το χω δεχτει καπως πως μαλλον θα τα παιρνω για το υπολοιπο της ζωης μου, κ γω θα θελα να τα ξεφορτωθω κ να μαι ενας νορμαλ ανθρωπος σαν ολους τους αλλους αλλα δεν ειναι στο χερι μου, με στεναχωρει επισης πως θα πρεπει να δεχτει καποια υποτιθεμενη συντροφος τη κατασταση μου, με το που θα πεις τη λεξη αντιψυχωσικα, σχιζοφρενεια του αλλου ο νους παει στον σχιζοφρενη δολοφονο με το πριονι, δεν ξερω πως να το αντιμετωπισω αυτο με αποτελεσμα να κλεινομαι ακομα πιο πολυ :( οσον αφορα την ασφαλεια μου για χρονια εγραφα φαρμακα στο βιβλιαριο του συγχωρεμενου του πατερα μου..εδω κ 2 χρονια ομως εχω της προνοιας...εκει να πας αν δεν εχεις αλλη ασφαλεια...θα χρειαστεις ομως καρτα ανεργιας

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    595
    Ευχαριστω για την απαντηση Soulfy.Μην απελπιζεσαι,κοντα ειναι το 2015.Εγω ακομα δεν εχω προσπαθησει να τα κοψω τα φαρμακα ουτε μονος μου ουτε με την συγκαταθεση του γιατρου.Ξερω οτι κατα 90% θα υποτροπιασω.Οσο για το βιβλιαριο ασθενειας αυτο θα κανω σαν εσχατη περιπτωση.

  8. #8
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Salonica
    Posts
    772
    Τα αρνητικά κ θετικά συμπτώματα που λέτε, ποιά ειναι? Με ενδιαφέρει να μάθω

  9. #9
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    595
    Κοnstantine τα θετικα συμπτωματα ειναι οι ψευδαισθησεις,οι παραληρητικεσ ιδεες,αισθηση οτι καποιος διαβαζει τη σκεψη σου,οτι σε παρακολουθουν,οτι θελουν να κανουν κακο στην οικογενεια σου κ.α. Τα αρνητικα συμπτωματα ειναι η αδρανεια,η τεμπελεια,η απαθεια,το μειωμενο λεξιλογιο σε συζητησεις κ.α.Ελπιζω να σε καλυψα.

  10. #10
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Salonica
    Posts
    772
    Νάσαι καλά Μιχάλη σε ευχαριστώ, δλδ αν κάποιος έχει ψύχωση έχει σίγουρα ενα τουλάχιστον απο αυτα τα συμπτώματα που αναφέρεις. Με ενδιαφέρει γιατι προσπαθώ να αποκλέισω το να έχω πάθει ψύχωση ή όχι

Similar Threads

  1. Σεξ και ο ρόλος του στην αναπτυξη ψυχωσης, διαταραχης
    By mihalis in forum Ψυχώσεις & Σχιζοφρένεια
    Replies: 15
    Last Post: 29-01-2014, 00:08
  2. Replies: 13
    Last Post: 20-02-2012, 21:30
  3. Είμαι σε πολύ χάλια φάση..
    By Άγνωστος in forum Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια
    Replies: 18
    Last Post: 22-10-2011, 13:30
  4. ειμαι σε κατασταση εκτακτου αναγκης ειμαι σε μια φαση τραγικη
    By kapios in forum Ψυχαναγκασμοί - Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή
    Replies: 7
    Last Post: 25-11-2008, 11:36
  5. Replies: 2
    Last Post: 22-10-2006, 10:07

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •