Results 46 to 60 of 223
-
06-06-2011, 18:29 #46
η Καρολ τον γνωριζει 3 μηνες!
πιστευεις οτι μπορει να αντεξει μια σχεση 3 μηνων,οταν σου λεει απο τωρα οτι δεν αντεχει αλλο!
ειτε μας αρεσει ειτε οχι οι ψυχασθενειες ειναι πολυ κουραστικες και κλονιζουν σχεσεις πολλων ετων,οχι σχεσεις μηνων!
η κοπελα ειπε οτι δεν εχει ψυχικα αποθεματα και προσπαθει να βρει τροπο να του το πει!καλητερα τωρα παρα μετα!
δυστυχως ετσι εχουν τα πραγματα!
θα του κανει πολυ καλο να μεινει!σε αυτην ,θα της κανει καλο να μεινει?
- 06-06-2011, 18:40 #47
αυτο διαβασες παραπανω?οτι δεν εχω προσωπικη εμπειρια?
επειδη εχω προσωπικη εμπειρια τα εγραψα!
1.την αδερφη μου,με διπολικη και ψυχωση!
2.εμενα με διπολικη,περσυ μου εμφανιστηκε η διπολικη και 14 χρονια εχω καταθλιπτικα επεισοδια.εαν δεν ημουν απο 16 χρονων με τον συζυγο μου η σχεση μας δεν θα αντεχε!και απορω πως αντεχει γιατι δεν εχει περασει και λιγα μαζι μου!
τοσα χρονια που εχω καταθλιψη ειναι και εκεινος κλεισμενος μαζι μου σε ενα σπιτι!
εσυ πιστευεις οτι αυτο αντεχεται?
07-06-2011, 10:31 #48
Κοριτσια αργησα λιγο να μπω αυτες της ημερες!! Τι κανετε?? Μαρια ειμαστε 6 μηνες μαζι...και τον ξερω συνολο 9 μηνες...Όμως 3 μισι μήνες ειναι που εχει αρρωστήσει..!! Διάβασα τι μου γράψατε και εχω να πω οτι σε αυτή την περίπτωση θα κοιτάξω πρώτα να είναι αυτος καλά και μετά εγώ..και επείδη αν δεν είμαι εγώ καλά μέσα στη σχέση το πιθανότερο θα ειναι να μην ειναι και αυτός, του είπα να χωρισουμε...!! Ο λόγος που τον χώρισα είναι διότι δεν νιώθω τα ιδια που ενιωθα και με το ζορι να ξανα νιωσω η θα ειναι μια extra πιεση για εμενα η δεν θα καταφέρω τιποτα απολύτως! Μα πλεον δεν ξερω και πως να του φερθω. Παιδιά εχει κλειστεί πολυ στον εαυτο του, και παρατηρω πως κλεινετε ολο και πιο πολύ, δεν μου λεει τιποτα. Εσείς τι ζητατε απο μια σχεση?? (αφήστε τις εξοδους το sex και την καλοπεραση) αλλα τουλαχιστον δεν θελετε μια σηζητηση με τον ανθρωπο σας? να σας λεει τι τον προβληματιζει?? να ζηταει την γνώμη σας και οταν εχει καποιο προβλημα την βοηθεια σας??? Εμένα με θέλει κοντα του αλλα δεν ανοιγεται..Παρολο που ειμαι εκει και τον ρωταω και του λεω ΄''ελα να βγουμε για λιγο , να πιουμε εναν χυμο, να παμε μια βολτα'' ...Μιζεριάζει μεσα στο σπιτι μπροστα απο μια τηλεόραση όλη μερα...Ε και επειδη το κανει αυτος εχω καταντησει να το κάνω κι εγω σαν να περιμενω κατι..., με αποτέλεσμα να έχω αφησει την ζωή μου...!! Ειμαι πολύ συνεσθηματικος ανθρωπος και δινομαι ευκολα, οποτε αλλος ενας λογος που αποφασισα να χωρισω!! ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ να τον βλεπω να ειναι μεσα...θελω να ενεργοποιηθει, να προσπαθησει να κανει ενα βημα παραπανω. Η ζωή δεν ειναι ευκολη ρε πουστη μου, αλλα αμα καθεσαι μεσα και κλαις την μοίρα σου και σου φενονται όλα παλουκια τότε τα παρατας , και ειναι το χειροτερο που μπορεις να κανεις!! 2 μισι μηνες ειναι που εχει βγει απο την κλινικι...Δεν ειναι νωρις καθολου για να αρχισει να μπαινει σιγα σιγα σε καποιους ρυθμους. Λεει πως φοβαται να βγει μην συναντησει γνωστους!! Ε και??? Ας μην τους μιλησει αν δεν γουστάρει, ας πει ενα γεια και τελος!!! Ένα βήμα ζηταω ρε γαμωτο να κανει για να δω και εγώ οτι αξίζει να το παλέψω και να γυρίσω κοντά του αλλα πανω απ ολα για τον ιδιο, για να βρει σιγα σιγα οτι εχει χασει...
07-06-2011, 12:00 #49
δεν του ειναι ευκολο να συνεχεισει την ζωη του απο εκει που την αφησε!
ουτε μπορεις να τον καταλαβεις!
ξερεις τι ειναι ξαφνικα να σου ερθει απο το πουθενα μια ψυχωση?
ο κοσμος σου γκρεμιζεται!πρεπει να αποδεχτεις,πρεπει να πενθησεις για την χαμενη σου υγεια!
δεν φτανουν 3 μηνες,ουτε 3 χρονια!
οτι τον γνωριζεις 9 μηνες δεν ειναι αρκετο στο να σταθεις διπλα του και να καταλαβεις!
καλιτερα που εφηγες!
δυστυχως πρεπει να παλεψει μονος του και να τα καταφερει,οπως ολοι μας!
εχει αναγκη απο ανθρωπους που να ειναι διπλα του σιωπηλοι και υπομονετικοι!
τωρα αυτο εχει αναγκη να μεινει μεσα,αυτο τον ευχαρηστει και ας μην τον καταλαβαινεις!
07-06-2011, 12:51 #50
ναι ξερω τι ειναι απο τ ξαφνικα να σου ερθει μια ψυχωση οπως ξερω και τι ειναι να σου ερθει ενας καρκινος, να σου ερθει ενα AIDS, να σου ερθει μια εγγυμοσυνη που δεν την θελεις, να σου ερθει τελος παντων μια βαρια αρρωστια, μπορει να μην μου εχει ερθει εμενα κατι τετοιο οποτε να μην εχω προσωπικη εμπειρια ομως βλεπω ανθρωπους και συγγενεις μου που εχουν κατι απο τα παραπανω και παλευουν, δεν το βαζουν κατω , ουτε κλαινε την μοιρα τους, προσπαθουν τα το ξεπερασουν καθε μερα!! Δεν δεχομαι λοιπον οτι ενας ανθρωπος 22 χρονων που δεν εχει καμια θανατηφορο ασθενεια , πρεπει να πενθησει για κατι, η και αν πενθησει καποια στιγμη να τελειωσει το ''πενθος'' και να ξανα σταθει στα ποδια του...Οχι την υπομονη δεν την εχω, καλως η κακως, και ποσο μαλλον να μεινω διπλα του σιωπηλη, χωρις να κανω κατι για να τον ταρακουνησω..αλλα αυτο το παιρνει σαν πιεση δυστυχως! Ολα του φενονται βουνο τωρα..και δεν μου εξηγει το πως νιωθει ακριβως η δεν ξερει να το πει με λεξεις! Δεν εχω καταλαβει! Δεν έφυγα εντελως απο την ζωη του, μονο σαν κοπελα του ...και απλα ευχομαι να μην με βγαλει αυτος τελειως απο αυτη!
07-06-2011, 14:21 #51
Noμιζω οτι δε λεγεται πενθος αλλα αρνητικα συμπτωματα-καταστολη. Και ειναι συμπτωμα, οχι κατι τυχαιο. Με τον καιρο, και καμια σχεση με πενθος, μπορει να βελτιωθει.
07-06-2011, 14:53 #52
τις παραπανω αρρωστειες που ειπες ναι τις πολεμανε,εχοντας ψυχικο σθενος και ψυχικη ισοροπεια!
την ψυχικη αρρωστεια δεν μπορεις να την πολεμησεις ΕΑΝ δεν εισαι ψυχικα υγιης για να το κανεις!
προφανως εχει πεσει σε καταθλιψη και του φενονται ολα βουνο!
οταν εισαι σε αυτην την κατασταση και εχεις τους αλλους να σου λενε,τι πρεπει να κανεις,το μονο που καταφερνουν οι αλλοι ειναι να γεμιζουν με τυψεις και ενοχες τον ψυχασθενη!
να τον κανουν να αισθανεται ακομα χειροτερα!
ειναι μια κατασταση που δεν επιλεγουμε να ζησουμε,ειναι η φυση της αρρωστειας τετοια!
εσυ πολυ καλα το βλεπεις απο την μερια σου γιατι εισαι ενα ψυχικα υγιες ατομο!
δεν μπορεις να μπεις στην ψυχοσυνθεση ενος ατομου που εχει περασει μια ψυχωση και που τωρα προφανως βρισκετε σε καταθλιψη!
το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να πηγαινεις και να του κανεις παρεα,να του λες ευχαριστα πραγματα ασχετα με την κατασταση του,πραγματα που θα τον κανουν να ξεχνιεται τιποτα αλλο!
δεν χρειαζεται να τον ταρακουνας!
οταν θα αισθανθει ασφαλης και οτι εχει ορεξη θα το κανει μονος του το να βγει βολτα!
ξερει πολυ καλα τι του συμβαινει,δεν ειναι χαζος!
στην φαση που βρισκεται χρειαζεται υποστιρηξη,οτι ολα θα περασουν,οτι δεν πειραζει που δεν εχει ορεξη για βολτες θα του ερθει σιγα,σιγα!
χρειαζεται και ενθαρινση!
ΟΧΙ απο τα μουτρα!πως μυζεριασες και τετοια!ΕΛΕΟΣ!νομιζεις οτι ειναι ευτυχισμενος?οτι του αρεσει η κατασταση του?
ΕΝΑς ΑΡΡΩΣΤΟς ΑΝΘΡΩΠΟς ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΡΕΙς ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙς ΑΥΤΟ?Last edited by ΜΑΡΙΑ.Α; 07-06-2011 at 15:10.
07-06-2011, 16:40 #53
καρολ, συμφωνω πολυ με αυτα που σου εγραψε η μαρια στο αποπανω ποστ. νομιζω οτι προσπαθεις για δικους σου λογους να φερεις το φιλο σου στα μετρα σου. σκεφτεσαι οτι αφου εσυ μπορεις, γιατι να μην μπορει κ αυτος? ομως αυτος δε μπορει. ειναι σε αλλη φαση. το οτι εσυ δεν αντεχεις να τον βλεπεις σε αυτη την κατασταση ειναι δικο σου προβλημα κ εχει να κανει με δικους σου φοβους, ανασφαλειες, μη ρεαλιστικες απαιτησεις/προσδοκιες που εχεις απο το φιλο σου κλπ. ισως ταυτιζεσαι πολυ με αυτον κ φθειρεσαι. τη δικη σου ενθαρυνση να ξεκουνησει για το καλο του, πιθανοτατα αυτος την εκλαμβανει ως πιεση. επισης πιθανοτατα αυτος απο μεριας του να νιωθει περισσοτερη απογοητευση, ενοχες, αδυναμια ή θυμο, γιατι αυτο που βλεπει αυτος ειναι οτι δεν εχει δυναμεις να ανταποκριθει κ μπορει να σκεφτεται οτι θα επρεπε να μπορει αλλα δεν μπορει, κ να νιωθει αδυναμια κ ενοχες κ να βουλιαζει ακομα περισσοτερο. η να νιωθει θυμο, γιατι αυτο που βλεπει αυτoς ειναι οτι εσυ δεν τον καταλαβαινεις. κ πραγματι δεν τον καταλαβαινεις.
κατα τη γνωμη μου χρειαζεται να αναθεωρησεις τις προσδοκιες που εχεις απο το φιλο σου κ να τον δεις ετσι οπως πραγματι ειναι κ οχι ετσι οπως εσυ θα ηθελες να ειναι. αν δεν μπορεις να κατσεις ως κοπελα του διπλα του γιατι δεν αντεχεις αλλο, ειναι απολυτα σεβαστο κ κατανοητο, οποτε χρειαζεται να θεσεις τα ορια σου. πες του οτι μεχρι εκει μπορεις να κατσεις, μεχρι εκει που μπορεις. σα φιλη? δεν ξερω. εσυ ξερεις ποσο αντεχεις. ποσο αντεχεις να τον βλεπεις ετσι? 2 ωρες τη βδομαδα? ωραια. 2 ωρες τη βδομαδα. αυτο μπορεις. μπορεις να του πεις οτι τοσο χρονο μπορεις να διαθεσεις κ οτι εχεις να φροντισεις τον εαυτο σου κ τις αναγκες σου απο εκει κ περα. γιατι παραπανω δεν μπορεις. αλλα αυτες τις 2 ωρες που θα του αφιερωσεις οφειλεις να εισαι διπλα του κ με τους δικους του ρυθμους κ οχι να τον πιεζεις να ερθει στις απαιτησεις σου.
αν δεν μπορεις να καταλαβεις την ψυχικη διαταραχη γιατι δεν εχεις περασει εσυ η ιδια, κ ειναι απολυτα κατανοητο να μην μπορεις να καταλαβεις κατι που δεν εχεις βιωσει, να σου δωσω ενα αναλογικο παραδειγμα ενος σωματικου προβληματος που ειναι κοινο κ οι πιο πολλοι εχουμε περασει κ ισως καταλαβεις καπως καλυτερα τι εννοω.
αν εσυ εχεις αρρωστησει, εχεις γαστρεντεριτιδα, πυρετο 39, εισαι χωρις καθολου δυναμεις κρεβατωμενη κ δεν εχεις καθολου ορεξη για φαι, κ ερχομαι εγω κ σου λεω, ελα να φας, ελα, εχω μαγειρεψει τα αγαπημενα σου φαγητα, παστιτσιο, γουρουνοπουλο σουβλας, κ μπακλαβα, εσυ πώς θα νιωσεις τη στιγμη που πασχεις απο γαστρεντεριτιδα? πιθανοτατα θα θελεις να ξερασεις. μπορει αυτα να ειναι τα αγαπημενα σου φαγητα οταν εισαι σωματικα υγιης κ πεινάς, αλλα οταν εισαι αρρωστη θες το πολυ μια κοτοσουπα κ ενα ποτηρι νερο. ετσι ειναι κ με τις ψυχικες ασθενειες. το να λες σε καποιον ελα να ξεσαλωσουμε, τη στιγμη που αυτος ειναι βουτηγμενος στι θλιψη κ την αδυναμια, ειναι σα να του λες, "η ζωη ειναι πανηγυρι για τους ψυχικα υγιεις ανθρωπους, αλλα οχι για μενα που ειμαι σε καταθλιψη. εγω δε μπορω να χαρω, δε μπορω να συμμετεχω στη χαρα της ζωης."
07-06-2011, 21:02 #54
Μπαίνω μόνο για να δω τα προσωπικά μου μηνύματα, και έτυχε να πέσω πάνω σε αυτό το θέμα επειδή έχω μιλήσει με την Κάρολ. Συμφωνώ απόλυτα 100% με Φένια και ελάφι, να εύχεστε να μην σας συμβεί το ίδιο και να διαβάζετε λόγια τέτοια για εσάς και για τους παρόμοιους με σας, γιατί θα πέσετε από τα σύννεφα. Αλλά μπροστά σας θα τα βρείτε όλα!!!!!!! Μιλάτε όλοι εκ του ασφαλούς, μη χ......
07-06-2011, 22:04 #55
μην θυμωνεις με τον κοσμο!
εχουν και αυτοι την στενομυαλια τους!
κανεις δεν μπορει να κρυνει εναν ανθρωπο γιατι δεν εχει την δυναμη να σταθει σε εναν ψυχασθενη!
ετσι ειναι η ζωη!
περσυ που αρρωστησα με διπολικη μια φιλη που την ειχα 13 χρονια αλλαξε το σταθερο και το κινητο της τηλεφωνο μετα απο 3 μηνες!
ποτε δεν καταλαβα γιατι το εκανε αυτο!
ειναι και μορφωμενος ανθρωπος,φιλολογος.
δεν της ζητησα να μου συμπαρασταθει,δεν ξερω τι εγινε!μαλλον φοβηθηκε!αυτο το συμπερασμα εβγαλα!πικραθηκα!
μαλλον με θεωρει επικυνδυνη,αυτο ειναι που με πληγωνει πιο πολυ!
δεν πειραζει ομως,δεν θελω εγω τετοιους φιλους!
δεν αξιζε τελικα να ειναι φιλη μου!
λυπαμαι μονο που ειχα επενδυσει στην φιλια της και εκεινη με προδωσε με τον χειρωτερο τροπο!
07-06-2011, 22:11 #56
Δεν θυμώνω απλώς, μου κάνει και κακό. Εσύ νομίζεις ότι είσαι διαφορετική από αυτή; Για να ξέρω!
07-06-2011, 23:24 #57
White εγω το εχω ξανα πει και αλλου, ας ειχα φιλους με ψυχικη ασθενεια !! Δεν θα τους αφηνα ποτε μου..Ειναι λες και καγτηγοροιοποιεις τον αλλο, πραγμα που ειναι σιχαμενο! Αλλα σε σχεση, ειναι διαφορετικο. Εδω χωριζεις για αλλους και αλλους λογους και δεν μπορεις να ανταπεξέλθεις, ποσο μαλλον οταν βλεπεις οτι εισαι μονη σου στη σχεση πλεον λογω μιας ψυχικης ασθενειας! Μα τον θεο δεν τον κατηγορω για τιποτα, ουτε καν απο τ μυαλο δεν μ εχει περασει να του πω τπτ του στυλ ...'' αχχ αμα δεν εκανες εκεινο το χορτο δεν θα το παθαινες ποτε σου'' ΤΙΠΟΤΑ , αυτος τα λεει και εγω ειμαι εκει και του λεω να μην κατηγορει τον εαυτο του και πως εκεινος απλα εκανε κατι, (δοκιμασε για την ακριβεια) που κανει τοσος κοσμος, που να ηξερε...!!! Τελος παντων κοριτσια εχετε δικιο τον πιεσα λιγουλακι, οχι να παμε να διασκεδασουμε και να ξεφαντωσουμε, απλα για καφεδακι του ελεγα και βολτιτσες...Και 4-5 φορες βγηκαμε μπορω να πω..!!! Τωρα ομως κομμενη η πιεση, ειναι πολυ σωστα αυτα που μου λετε , απλα ειμαι μικρη και εγω και δεν ξερω πως ακριβως να χειριστω κατι τετοιες καταστασεις γι αυτο το τραβηξα λιγακι ...Παντως εχω να πω πως τωρα που χωρισα ειμαι ηρεμη , και βρισκομαστε και καθε μερα και δεν νοιωθω καθολου την πιεση της σχεσης και ειναι πολυ πιο χαλαρα τα πραγματα και το σημαντικοτερο πως ειμαι μεσα στην γλυκα απεναντι του , μεχρι ενος οριου φυσικα και τον κανω να χαμογελαει !!! Τι καλυτερο απο αυτο???!!!!!!!!!!!!!!!!
07-06-2011, 23:38 #58
Η αντιμετωπιση των ψυχικα ασθενων ειναι θεμα συνειδησης κ αντοχης!
Δεν νομιζω οτι ο φιλος σου εχει αναγκη σεξουαλικης επαφης ,εχει αναγκη απο αληθινους φιλους που τον δεχονται οπως ειναι κ του δινουν ελπιδα!Ισως ειναι καλυτερα κ για τους δυο σας να ειστε φιλοι, κ να ξερει οτι μπορει να βασιστει στην βοηθεια σου οποτε την χρειαστει.Η αγνοια δεν μπορει να πεισει τη γνωση,οσο κι αν επαναλαμβανει την αμαθεια της.
07-06-2011, 23:48 #59
Αυτο ξαναπες το.
08-06-2011, 00:13 #60
Οκ κατερινακι, δεκτο αυτο που μου λες...Αλλα δεν μου λεει τιποτα..?? γιατι δεν μου το λεει ο ιδιος? παντως γενικα σορρυ κιολας, αναβει με το παραμικρο, και ξεκιναει και πολλα πραγματα μονος του..Δεν τον πιεσα και πουθενα, αν ειναι δυνατον!!Ειμαστε πολυ καλα τωρα, πιστευω βεβαια πως οταν παρει τα πανω του θα με βγαλει απο την ζωη του με την πρωτη ευκαιρια που θα του δωθει..., εκτος αν μεχρι τοτε εχει σταματησει να με βλεπει ερωτικα... Εκει να δω πως θα αντιδρασω εγω...