ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 13 of 13
    Banned

ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

http://www.psychothes.gr/organization.asp

ξερει κανεις πως ειναι διαμονη σε πολυκατοικια?

Senior Member
    απ ο,τι ειδα προκειται για το ψυχιατρειο της σταυρουπολης αλλα δεν καταλαβα τι ακριβως ρωτας κ τι θες να πεις μ αυτο!!
    " I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."

Banned
    Τιτλος
    Διαμονή στην κοινότητα

Συχνά το οικείο οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον δεν είναι σε θέση ή δεν είναι παρόν για να προσφέρει τα αναγκαία στους ανθρώπους που μετά από μια περίοδο νοσηλείας ακολουθούν τη δύσκολη πορεία της κοινωνικής τους επανένταξης. Η στέγη σε πρώτο βαθμό και η εργασία - όταν υπάρχει η δυνατότητα -είναι τα βασικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο πρώην νοσηλευόμενος. Οι επανενταξιακές υπηρεσίες του ΨΝΘ (ανάλυση) παρέχουν τις απαραίτητες υπηρεσίες ως προς τη διαμονή στην κοινότητα με 41 διαμερίσματα όπου φιλοξενούνται πρώην νοσηλευόμενοι εφόσον αυτοί τηρούν όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Τα διαμερίσματα αυτά έχουν περιορισμένη εποπτεία από τις Ομάδες Ψυχοκοινωνικής Στήριξης Αστικού Τύπου Α΄ και Β΄ (ΟΨΣΑΤ Α΄ - Β΄) που παρέχουν και τις αντίστοιχες υποστηρικτικές υπηρεσίες στους φιλοξενούμενους στο χώρο κατοικίας και εργασίας τους, ώστε να διασφαλιστεί η ένταξη τους στην κοινότητα και η παραμονή τους σ' αυτήν. Η Α΄ ΟΨΣΑΤ έχει στην ευθύνη της 18 διαμερίσματα και η Β΄ΟΨΣΑΤ αντίστοιχα 23.

Γι αυτες τις πολυκατοικιες ρωταω

Senior Member
    Πολυκατοικες ειναι η ειναι καποια κτιρια στον γενικοτερο χωρο του νοσοκομειου οπου στεγαζονται οι πρωην νοσηλευομενοι??
    Γιατι εγω το δευτερο νομιζω....
    Νοσηλευτηκες στην σταυρουπολη??
    Τι ακριβως ρωτας παλι δεν καταλαβα... αν δικαιουσαι να μεινεις σ αυτες τις κοινοτητες?? Η ρωτας ετσι γενικα??

Banned
    Eiναι δισπαρτες στην πολη.ΑΠλα ρωταω αμα ξερει κανεις την κατασταση εκει περα.

Senior Member
    Εννοεις οτι ειναι διασπαρτες σ ολη την Θεσσαλονικη?? Δεν νομιζω κατι τετοιο... Μαλλον ειναι στα πλαισια του νοσοκομειου...

Απ ο,τι εχω ακουσει παντως απο διαφορες ιστοριες ατομων που νοσηλευτηκαν σταυρουπολη η κατασταση εκει περα ειναι τραγικη κ απεριγραπτη, γινονται τα χιλια μυρια τοσα, εχω ακουσει πραγματα κ εχω φρικαρει....δυστυχως σαν χωρα υπολειπομαστε στον τομεα της ψυχικης υγειας με αποτελεσμα οι συνθηκες να ειναι απαραδεκτες κ τριτοκοσμικες... οποτε μακρια απο κει κατα τη γνωμη μου...

Αν καποιος απο δω εχει νοσηλευτει σταυρουπολη αν θελει ας απαντησει!!

Banned
    Υπηρεσίες ψυχιατρικής και ψυχολογικής βοήθειας για ενήλικες

Α΄ και Β΄ Ομάδα Ψυχοκοινωνικής Στήριξης Αστικού Τύπου (Ο.Ψ.Σ.Α.Τ.) - Ψ.Ν.Θ.

Διεύθυνση: Καραολή Δημητρίου (πρώην Διοικητηρίου)1 , 546 30 Θεσσαλονίκη
    Τηλ. : 2310515020 , 2310550349
    Fax: 2310550349
    Web site: www.psychothes.gr
    Φορέας: Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
    Νομική υπόσταση Ν.Π.Δ.Δ.
    Απευθύνεται σε Πρώην νοσηλευόμενους του Ψ.Ν.Θ.
    Περιοχή ευθύνης Πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης
    Παρεχόμενες υπηρεσίες Ψυχοκοινωνική υποστήριξη ατόμων που διαμένουν σε προστατευμένα διαμερίσματα.
    Επιπλέον πληροφορίες Τηλ. Α΄ ΟΨΣΑΤ: 2310 - 515.020 Τηλ. & Fax Β΄ ΟΨΣΑΤ: 2310 - 550.349

googlara και βρηκα αυτες τισ πληροφοριες.Οπως βλεπεις δεν ειναι στην σταυρουπολη αλλα πανω απο την αντιγονιδων

Senior Member
    α δεν το ξερα αυτο, νομιζα ηταν στη σταυρουπολη... ναι αλλα ειναι υπο την εποπτεια του ψνθ αρα παλι εκει ανηκει.... απλως ειναι σε αλλο μερος..:P ειναι για εξαρτημενους η γενικα για ψυχικα ασθενεις δεν καταλαβα??

Παντως εγω προσωπικα εχω ακουσει για τη σταυρουπολη οτι ειναι αθλιες οι συνθηκες κ η κατασταση τραγικη κ μακρια καλυτερα...

Αν καποιος εχει προσωπικη εμπειρια κ βλεπει το θεμα ας απαντησει !!

Ενδιαφερεσαι να πας??

Banned
    Για ψυχικα ασθενης ειναι.Ειχα τασεις φυγης αλλα καπως με φυγαν τωρα.

Senior Member
    Χαιρομαι που σου φυγαν !! Ευχομαι να εισαι ολο κ καλυτερα!!

Παντως οι συνθηκες εκει ειναι τραγικες, εχω ακουσει διαφορες ιστοριες κ εχω φρικαρει, καλυτερα μακρια, αλλωστε η νοσηλεια δεν σημαινει οτι θα σε κανει καλυτερα, αντιθετως οταν βγαινεις χειροτερα εισαι..

Παιρνεις φαρμακα τωρα??

Banned
    zyprexa 300 ka8e 15 meres dld 20 zyprexa.Στις πολυκατικιες οι συνθηκες ειναι πιο καλες δεν ειναι ψυχιατρειο εκει.

Senior Member
    οκ αλλα οσο να πεις παλι κλεισουρα κ καταπιεση κ αρνητικο περιβαλλον... σιγουρα δεν ωφελει στην παθηση που εχεις.... καλυτερα δεν ειναι να εισαι εξω κ να νιωθεις ελευθερος κ να κανεις οτι θες?? :)

Banned
    Στο ξαναπα Πολυκατοικιες ειναι δεν ειναι ψυχιατρεια.Δισπαρτες στην πολη.Νοικιαζεις ενα σπιτι και μενεις μονος σου.Απλα σε επισκεπτονται γιατροι μια φορα την εβδομαδα.Και στισ πολυκατοικιες αυτες μενουν και αλλοι ψυχωτικοι