Bια προς τα ζώα - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234
Results 46 to 59 of 59
    Senior Member
    μην παμε η στο υψος η στο βαθος ελεος δεν μιλησε ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΓΑΤΑ ΠΟΥ ΚΡΕΜΑΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΤΑ ΕΝΤΕΡΑ ΕΞΩ!
    I m a Good Person With Bad Attitude

Senior Member
    τεσπα το θεμα μας δεν ειναι αν η φιλοζωικη η η ραμπολα η δεν ξερω κ εγω ποιοι ειναι υπερβολικοι....εγω ξερω πως η βια προς τα ζωα ειναι απαραδεχτο φαινομενο κ θεωρω το οτι οποιος ειναι βιαιος στα ζωα σιγουρα εχει προβλημα αφου επιτιθεται σε κατι που δεν μπορει να αμυνθει....

Senior Member
    εννοειται κι εγω μαζι σου. ειναι απανθρωπο. οχι μονο στα ζωα σε ο,τιδηποτε επιτιθεται καποιος με μεγαλητερη σωματικη διαπλαση σε ενα πλασμα ζωο η μη, που δεν μπορει να αμυνθει. εχει προβληματα οντως.......δεν ειναι φυσιολογικο. πχ αμα τσακωθω με ενα 5χρονο δεν θα το σπασω στο ξυλο.....

Banned
    Καλημέρα Broken Doll, και σε όλους σας.

"... να σου πω πως μερικες φορες ατομα σαν και εσας υπερβαλλουν σε καταστασεις ακουγοντας απλα αλλους και τεινουν να υπερβαλλουν ακομα περισσοτερο επειδη ειχαν θεματα (αλκοολισμος) και ετσι εστιαζουν στα ζωακια κατακρινοντας τους ανθρωπους,. ναι ειναι κτηνη και φταινε και κακοποιουν μεν αλλα εσεις υπερβαλλεται ξερω πααααααρα πολλους που το κανουν και ολο αυτο το κατεβατο για μια βρεγμενη γατα εμενα αυτο μου δειχνει. οργη και υπερβολη...".

Λοιπόν που λες, έχουμε τελείως διαφορετική και εκ διαμέτρου αντίθετη οπτική για τη ζωή. Σε μένα η φιλοσοφία μου για δαύτη - τη ζωή - ακολούθησε της εμπειρίας μου - στη ζωή - και δεν προηγήθηκε. Και η φιλοσοφία είναι εμπειρία όχι θεωρία. Επομένως, δε πρόκειται να βγει άκρη όταν εμφανώς χαρακτηρίζεις ή ερμηνεύεις έναν άνθρωπο που δε γνωρίζεις τον ίδιο ή τη ζωή του - εμένα δλδ - για τον απλούστατο λόγο ότι... θεωρώ άτοπο να κάνω κάτι παρόμοιο για ανθρώπους που δε γνωρίζω προσωπικά. Καταρχάς, μιλάς σε φιλόζωη και όχι σε ζωόφιλη. Αλλά πώς είναι δυνατόν να το ξέρεις; Γι' αυτό σου λέω, δε μπαίνω σε τέτοια τρυπάκια. Επίσης, μιλάς σε άνθρωπο που δεν ανήκει ούτε ανήκε ποτέ στο "σας" και στο "μας". Νά 'ξερες Μπρόκεν πόσο με κούραζαν και με έκαναν να ασφυκτιώ αυτοί οι πληθυντικοί της συφοράς, όταν έγραφα κατεβατά ολάκερα σαν Alobar... οδυνηρό για τον άνθρωπο να κουκουλώνει το εγώ του μέσα από πληθυντικούς. Γιατί Μπρόκεν, ο άνθρωπος μια ζωή σκλάβος και δέσμιος του συναισθήματος και του σώματος θα είναι. Η σκέψη του όμως, θέλει αγώνα για να παραμείνει ελεύθερη και μόνο η σκέψη μπορεί να είναι ελεύθερη. Ό,τι κατάλαβες κατάλαβες, κι εγώ ξέρω σίγουρα για μένα πως τη σκέψη μου τη διατηρώ αλώβητη και δύσκολα χωράω σε κατηγορίες και ομάδες. Ακόμη και ζωοφιλικές όπως τις λες. Επομένως, μη κατηγοριοποιείς τόσο εύκολα. Υπάρχουμε άνθρωποι που σε κοπάδια δε χωρέσαμε ποτές, κι αφού το ξέρουμε καλά όσοι έτσι είμαστε και ζήσαμε, αυτό μας φτάνει.
    Θα μπορούσα να "θυμώσω" που χρησιμοποιείς τον αλκοολισμό μου - τον παρελθόντα - για να προχωρήσεις σε μια τόσο άστοχη και βολική σε σένα ερμηνεία, αλλά μάλλον χαμογέλασα διαβάζοντάς τη. Μιλάς λοιπόν σε άνθρωπο που κάνει εθελοντισμό στα ζώα απ' τα 5 του. Κι απ' ό,τι θυμάμαι στα 5 μου δεν έπινα μπύρες... :) ... ίσως η πολύ απλή για το δικό μου το μυαλό σκέψη του τύπου κάποιοι δείχνουν από πολύ νεαρή ηλικία κάποιες συγκεκριμένες τάσεις/συμπεριφορές, να είναι δύσκολη για σένα. Κι έτσι χρησιμοποίησες τον εθισμό για να πεις κάτι που είναι κατά βάση ανυπόστατο. Δε βαριέσαι, δεν αλλάζει κάτι για μένα η γνώμη του καθενός που εκφράζεται χωρίς να γνωρίζει τί και πώς για τον άλλο. Και να σου πω πως ο θυμός είναι ένα συναίσθημα πολύ "μικρό" σε σχέση με αυτό της οργής. Και για μένα η οργή είναι κάτι το υπέροχο και άκρως επικίνδυνο ταυτόχρονα. Κι εγώ την οργή μου την έκανα δημιουργική από πολύ μικρή ηλικία. Επίσης να σου ξεκαθαρίσω πως ο φιλόζωος που είναι ευσυνείδητος και κάνει την οργή του δημιουργία, και που έχει ιδιαίτερα ανεξάρτητη σκέψη - να η κατηγορία μου Μπρόκεν - δε χάνει χρόνο "κατακρίνοντας" τους άλλους. Η πράξη στο συγκεκριμένο τομέα δεν απαιτεί μόνο αντοχές αλλά και χρόνο για να μη τον σπαταλώ ασχολούμενη με το τί κάνουν οι άλλοι. Οι άλλοι θα κάνουν πάντα αυτό που θέλουν... σημασία έχει τί κάνω εγώ. Κι αυτό ισχύει για τα πάντα. Για μένα έχουν περάσει ανεπιστρεπτί τα στάδια του τί κάνουν οι άλλοι... ομάδες; Θα σου απαντήσω πάλι πιο γενικά. Θέλει πολλούς ανθρώπους με ελεύθερο μυαλό μια ομάδα για να συγκροτηθεί. Σε οποιοδήποτε τομέα επίσης. Και η καλή ομάδα, για να αγγίξει τη συλλογικότητα, θέλει ανθρώπους που έχουν υπερβεί το Εγώ τους και έχουν ζορίσει πολύ το μυαλό τους. Και κυρίως το έχουν... ξεβολέψει. Και συνήθως οι πολύ καλές ομάδες απαριθμούνται από πολύ λίγα άτομα.
    Άσχετο και σχετικό... κάπου είδα να γράφει κάποιος/α πως πραγματικά ελεύθεροι άνθρωποι δε μπορούν να υπάρχουν μέσα σε οργανωμένες κοινωνίες. Και μάλιστα του τύπου της δικής μας. Χαίρομαι που με βρίσκει σύμφωνη... :) ...

"... δεν γινεται να βγαλεις τον ανθρωπο ψυχωτικο δολοφονο επειδη εγινε αυτο και επειδη βριζει την γατα. τωρα εσυ χωρις να ξερεις τον πατερα της κοπελας της βαζεις λογια για τον ιδιο και ειναι χειροτερο απ το να ακουει το ''παιδι'' τον πατερα του να βριζει την γατα...".

Πάλι δε θα θυμώσω όπως βλέπεις... :) ... για "φονιάδες" και "ψυχάκια" μίλησε η ίδια... εγώ διάβασα για ένα άτομο που δεν αγαπάει ούτε τον εαυτό του, κατά συνέπεια κανέναν και τίποτα... και δε σέβεται τίποτα. Εκτός αν αγαπάει τα παιδιά του δέρνοντάς τα μικρά, όπως επίσης είπε η ίδια... την ταμπέλα του φονιά ή του ψυχάκια λοιπόν δε την έβαλα εγώ. Τη γνώμη που έχω όμως για όσους ξεσπούν σε ζώα και παιδιά, την έχω επειδή την αντιμετωπίζω καθημερινά. Και τα συμπεράσματά μου τα έχω βγάλει. Αν πάλι είδες κάτι που δεν έγραψα, σεβαστό. Για σένα μπορεί το "χειρότερο" να μεταφράζεται όπως θέλεις να πιστεύεις.
    Αν πάλι ενώ μπαίνει ένας άνθρωπος και βάζει θέμα - αυτό το θρεντ δλδ -, περιγράφει ο ίδιος τον ψυχισμό και τη συμπεριφορά του πατέρα του, τον χαρακτηρίζει ο ίδιος "ψυχάκι" και άλλα πολλά... και τον πειράζει που θα έρθει κάποιος άλλος και θα του πει τη γνώμη του και κυρίως θα του πει ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ... θεωρείς πως είναι ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ από το να τον βλέπει ή να τον ακούει... τότε για ποιό λόγο έβαλε το θέμα;... συγγνώμη κιόλας, αλλά θεώρησα πως το έβαλε για να βρεθεί λύση και προτάσεις έκανα κι εγώ μαζί με άλλα μέλη.

Banned
    "... ειχα μια φιλη τρελαμενη με τις γατες και οποιον εβλεπε εστω να κλωτσησει μια η να της κανει ''ξου'' πηγαινε και του πεταγε τα σκουπιδια πανω στα αμαξια του. οσοι καταπιανονται με κατι ειναι μονιμως στην τσιτα περι αυτου. εχω κ εγω αντικειμενο που καταπιανομαι γι αυτο στο λεω, και η υπερβολη ειναι συνεχες φαινομενο...".

Η φίλη σου είναι η φίλη σου. Εσύ ορμώμενη από το πως μπορεί να συμπεριφέρεται κάποιος άνθρωπος που γνωρίζεις ή και κρίνοντας απ' τον εαυτό σου, φτάνεις στο σημείο να χαρακτηρίζεις και να ερμηνεύεις άλλους που, επαναλαμβάνω, δε ξέρεις πώς λειτουργούν. Κι αν η υπερβολή είναι συνεχές φαινόμενο για σένα αγαπητή φίλη, αυτό δε σημαίνει πως είναι και για όλους τους υπόλοιπους σε σχέση με ό,τι καταπιάνονται...

"... αμα θελεις μπορεις να κανεις κατι και γι αυτο. εγω δεν εκανα

τονιζω πως τρελαινομαι και αγαπαω τα ζωα και οσοι με ξερουν δωθε μεσα θα το επιβεβαιωσουν

αυτα...".

Ένας άνθρωπος Ντολλ που επιλέγει να βοηθά άλλους, δε μπορεί να γίνεται χίλια κομμάτια κι ούτε μπορεί να τους σώσει όλους. Κι όσοι ασχολούνται με ζώα ή παιδιά - στην πράξη - ξέρουν πολύ καλά τί λέω. Εγώ επέλεξα να... κομματιάζομαι για τα ζώα. Το αν κάνω πράματα και για ανθρώπους, το ξέρω μόνο εγώ που μπορεί να κάνω ή να μη κάνω... :) ... είναι ξέρεις πολύ πιο έντιμο και ειλικρινές να έχουμε μια τοποθέτηση και να την εκφράζουμε. Κι αν κάποιοι ενοχλούνται από σαφείς τοποθετήσεις - γενικότερα μιλάω πάλι - εγώ φίλη ενοχλούμαι πολύ περισσότερο από όσους θα περάσουν δίπλα απ' το κάθε γυφτάκι και θα στρέψουν το βλέμμα τους αλλού. Κι αυτοί δε κάνουν συνήθως τίποτα και για κανέναν. Σκέψου μόνο πόσες φορές έχεις δει γονιό να τραβάει το δικό του παιδί όταν ένα "γυφτάκι" πλησιάζει και μπορεί να το ακουμπήσει κατά λάθος... γιατί;... επειδή δεν είναι το δικό τους ασφαλώς. Αν δεις τέτοια σκηνή, κάνε την ερώτηση σε αυτό το γονιό λοιπόν. Εγώ την έχω κάνει στο παρελθόν.
    Και κάτι τελευταίο. Αν σου ήταν φορτικό το κατεβατό μου, είναι επίσης σεβαστή η γνώμη σου. Μόνο που ξεχνάμε μάλλον πως σήμερα τείνουμε να θεωρούμε "υπερβολικό" το ευνόητο... και εμένα δε μου κάνει η αδιαφορία των πολλών ως φυσιολογική. Παντού, όχι μόνο στα ζώα. Άλλωστε, οι κοινωνίες δε καταστρέφονται απ' τους λίγους. Ούτε ο πλανήτης. Απ' τους πολλούς καταστρέφονται αλλά το ξεχάσαμε κι αυτό...

Αν η κοπέλα θέλει να βοηθηθεί ας επικοινωνήσει. Αν τη βοηθήσει κάποιος άλλος, επίσης θα χαρώ πολύ να μάθω τα καλά νέα. Αν ήταν όλο αυτό για την κουβέντα, τότε πραγματικά είπα πολλά... :) ... καλό ξημέρωμα.

Senior Member
    Rabola με πολλά απο αυτά που είπες συμφωνώ. Μένω Ραφήνα. Απ'όσο ξέρω δεν υπάρχει κτηνιατρείο στην περιοχή πια..Δεν ξέρω αν υπάρχει εθελοντική ομάδα εδώ. Όσον αφορά τις απειλές που κάνει ο πατέρας μου είναι πολλές και διάφορες δεν έχει σημασία τι λέει νομίζω αλλά το κατα πόσο μπορεί να τις εφαρμόσει..Κοίτα ήδη οι σχέσεις μου με τους γονείς μου είναι κακές και δεν θέλω να έρθω σε άμεση αντιπαράθεση μαζί τους. Μην ξεχνάς οτι αν γίνει κάτι νομικά θα την πληρώσω εγώ, έστω έμμεσα. Δεν είναι οτι δεν θέλω να βοηθήσω τα ζωάκια, αν δεν με ένοιαζε δεν θα με απασχολούσε καν το θέμα. Πάντως οι γάτες χαζές δεν είναι, μόλις τον βλέπουν φεύγουν οπότε δεν νομίζω να τις πιάσει ποτέ εκτός και αν βάλει παγίδες..
    One of these things is not like the others, one of these things must die alone.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Dark_Corner View Post
    Το θέμα είναι οτι κυκλοφορούν πολλές γάτες στην γειτονιά και αν έριχνα τροφή έξω απ'το σπίτι το πιο πιθανό θα ήταν να πήγαινε χαλάλι..Εκτός αυτού ούτως η αλλως έρχονται γιατί θέλουν χαδάκια..ειδικά ο αρσενικός είναι πολυ χαδιάρης..

Κοίτα ο πατέρας μου είναι ψυχάκι..δεν καταλαβαίνει απο συζήτηση ούτε απο λογική..Και είναι και πρώην αστυνομικός οπότε θα ξέρει τι παίζει με μηνύσεις και τέτοια.

πες μας πως ειναι μπάτσος από την αρχή!

τώρα το " ψυχάκι " άκυρο για να μν πω απαραδεκτο!
    ειδικά σε ένα φόρουμ ψυχολογίας.
    http://www.mazi.org.gr/

Senior Member
    ge δεν ειναι κακο που ησουνα αλκοολικια γιατι ντρεπεσαι να το ακους? εδω μεσα αυτο ειναι το νοημα μας να φωναζουμε δυνατα τι ειμαστε για να απελευθερωθουμε! οχι μονο εγω ολοι μας το κανουμε ειμαστε μια οικογενεια! ο,τι εγινε εγινε το ξεπερασες τωρα γτ να κρυβεσαι πισω απ το δαχτυλο σου για το παρελθον που η ιδια εξιστορισες. δεν ειναι βρισια !

παλι δεν καταλαβα γιατι μου την ειπες για την ζωοφιλη και την φιλοζωη και επισης γιατι να θυμωσεις δεν καταλαβα? το ''εσεις'' το ειπα επειδη η ιδια ειπες πως εισαι σε οργανισμο κλπ κλπ ολοι εκει σε ενα οργανισμο ειστε ''εσεις'', εγω που ειμαι σε οργανισμο μπιλιαρδου πχ ειμαστε ''εμεις''

Senior Member
    Quote Originally Posted by arktos View Post
    πες μας πως ειναι μπάτσος από την αρχή!

τώρα το " ψυχάκι " άκυρο για να μν πω απαραδεκτο!
    ειδικά σε ένα φόρουμ ψυχολογίας.
    χαχαχαχα! Ρε πας καλά? Οι λέξεις έχουν πολλές έννοιες..δεν καταλαβαίνω γιατι προσβλήθηκες. Απο πότε θεωρείται το ψυχάκι βρισιά ή υποτίμηση και ειδικά σε ένα φόρουμ ψυχολογίας?

Senior Member
    Rain μπραβο σου.Συμφωνω με αυτα που λες και μπραβο που δινεις τετοιες βασεις στα μικρα ανθρωπακια.Οντως αν μεγαλώσουν ετσι,οσα περισσοτερα γινεται,ο κοσμος σε καμποσα χρονια θα αλλαξει.Θα εχει αλλη οπτικη κι αλλη συμπεριφορα απεναντι στο θεμα αυτο,και κατα συνεπεια σε πολλα αλλα θεματα της ζωης τους.Γιατι το "φροντίζω ενα ζωο" σημαινει πολυ περισσοτερα απ αυτο καθ αυτο.
    Dark:Ελπιζω πραγματικά να κανεις κατι, η στην τελικη να βρεις εναν τροπο να απομακρυνθουν τα ζωα απ τη συγκεκριμενη περιοχη.

ΥΓ:Δεν κοστιζει τιποτα στον καθενα μας να βαζει εστω ενα μπολ με νερο καθημερινα εξω απ το σπιτι ή την αυλη του σπιτιου του,ειδικά τωρα το καλοκαιρι.Σκεφτειτε απλα τον εαυτο σας διψασμενο μες το λιοπυρι μη εχοντας κανενα τροπο να ικανοποιησετε τη διψα σας.
    Εγω προσωπικα εκτος αυτου,ριχνω και καμποση χυμα,φτηνη,ξηρη τροφη.Εννοειται οτι δεν χρειαζεται να παει κανεις να αγορασει "friskies" κ "gourmet".Το πεινασμενο ζωο θα φαει τα παντα.Κι οταν ειναι χορτατο μ αυτον τον τροπο,ισως κ να συμβαλεται σ ενα μικρο βαθμό στο να μην παει να φαει δηλητηριασμενο φαγητό,που καποιος παπαρανθρωπος θα χει ριξει.Αλλα ακομα κι αυτο αν σας φαινεται πολυ,τουλαχιστον μια λεκανη με καθαρο νερο ρε παιδια!Οπως το πε η Rain "καλυτερα απο λιγο οι πολλοι,παρα απο πολυ οι λιγοι"

Senior Member
    Quote Originally Posted by Dark_Corner View Post
    Απο πότε θεωρείται το ψυχάκι βρισιά ή υποτίμηση και ειδικά σε ένα φόρουμ ψυχολογίας?
    Από πάντα.
    Έχεις ακούσει πολλούς να χρησιμοποιούν αυτή τη λέξη χωρίς να εμπεριέχει καπάκι έννοια υποτίμησης?
    Κι εσύ έγραψες Κοίτα ο πατέρας μου είναι ψυχάκι..δεν καταλαβαίνει απο συζήτηση ούτε απο λογική..

Senior Member
    δεν πιστευω πως το πε με αυτη τη σημασια. δλδ δεν το σκεφτηκε απο την ακριβη εννοια ''ψυχακι'' το πε οπως εμεις λεμε καποιον ''μαλακα'' χωρις να σκεφτουμε. δν παει να πει πως αυτος που ειπαμε ''μαλακα'' αυνανιζεται μονιμως

Senior Member
    Quote Originally Posted by Broken_DoLL View Post
    δεν πιστευω πως το πε με αυτη τη σημασια. δλδ δεν το σκεφτηκε απο την ακριβη εννοια ''ψυχακι'' το πε οπως εμεις λεμε καποιον ''μαλακα'' χωρις να σκεφτουμε. δν παει να πει πως αυτος που ειπαμε ''μαλακα'' αυνανιζεται μονιμως
    Α μπράβο..ετσι το εννοούσα.
    Σορρυ αν πρόσβαλα κανέναν..

Senior Member
    κάτι παρόμοιο είχε ο γάτος μου στην ουρά του και ο κτηνιάτρος μας είπε ότι ειναι δάγκωμα από άλλο ζώο!του δώσαμε αντιβίωση και σιγά σιγά επανήλθε. φυσικά στη δικιά σου γάτα μπορεί να είναι κάτι άσχετο

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234