Results 1 to 15 of 37
Thread: ΕΞΩΣΗ
-
07-06-2011, 10:10 #1
ΕΞΩΣΗ
γραφω παλι δεν μου εφταναν ολα ηρθε κ αυτο.......
ο αντρας μου πριν μημες ειχε σταματησει απο τη δουλεια λογο οτι δεν ειχαν δουλεια ηταν σιδερας,εγω τοτε δουλευα αλλα με 750 ευρω που επερνα δεν βγαιναν τα εξοδα με αποτελεσμα να χρωσταω νοικι τωρα το μαγαζι που δουλευα εκλεισε λογο κρισης κ ετσι εμεια ανεργη ο αντρας μου βρεικε δουλεια κ ετσι ειπα στη σπιτονοικοκυρα μου καθε μηνα που της δεινω το ενοικιοι θα της δεινω περισσοτρα χρηματα για να καλυψω το χρεος κ ειχε δεχτει εχθες ομως μας ειπε οτι αν δεν της δωσουμε μεχρι το σαββατο τα χρηματα θα μας κανει εξωση κ τα χαρτια τα χει ετοιμα για τον λογο οτι εχει αναγκη τα λεφτα ειναι 3 μηνες 1200 ευρω που σιγουρα μεχρι το σαββατο δεν θα τα εχω της εια να κανει υπομονη κ οτι φτοιαχνω κ τα χαρτια για το επειδομα ενοικιου αλλα τιποτα δλδ το σαββατο θα μου κανει εξωση.....δεν μου χει τυχη ξανα αυτο κ δεν ξερω τι γινετε σαυτες τις περιπτωσεις το σαββατο θα πρεπει να φυγω απο το σπιτι?κ τι γινετε με τα ενοικια που χρωσταωλ ποτε πρεπει να τα δωσω??εχω τρελαθει κ δεν εχω βοηθεια δυστηχως
- 07-06-2011, 10:19 #2
ο λογος που σας το λεω ειναι να μου απαντησετε αν ξερετε τι γινετε σ'αυτες τις περιπτωσεις,στην εξωση δλδ.... το χει περασει κ αλλος?
07-06-2011, 10:55 #3
Να μην ανησυχείς γιατί η διαδικασία της έξωσης είναι πολυ χρονοβόρα. Αυτο η σπιτονοικοκυρα σου μπορει να το ξέρει και απλά πατάει πάνω στη δική σου άγνοια. Μια φίλη μου νοικιάζει ένα σπίτι αλλα οι ενοικιαστες δεν τις δίνανε τα ενοίκια και κίνησε διαδικασία έξωσης. Δυστυχώς για αυτήν -και Ευτυχώς για σένα- η διαδικασία της πήρε τουλάχιστον ένα τρίμηνο μπορει και παραπάνω. Καταρχάς θα σου στείλει ένα εξώδικο που είναι απλά προειδοποίηση και τίποτε άλλο. Εσυ μπορεις να έρθεις σε επικοινωνία με τον δικηγόρο που εχει βάλει και να του εξηγήσεις την κατάσταση. Αν του πεις αυτο που λες και εδω ότι θα τα δίνεις δηλαδή λίγα λίγα και το τηρησεις δεν πρόκειται ο δικηγόρος να κινήσει περαιτέρω διαδικασίες. Θα εξηγησει στη σπιτονοικοκυρα σου πως εχει η κατάσταση αυτόν τον καιρο και ότι ακόμη και να φύγετε κανεις δεν τις εγγυάται ότι θα βρει άλλους ενοικιαστες που να πληρώνουν. Χωρια που όλη αυτη η διαδικασία θα της στοιχίσει 800 ευρώ τα οποία δε νομίζω ότι θα θέλει να χάσει.
07-06-2011, 11:17 #4
ram, καλημέρα.
Δύσκολες καταστάσεις και λυπάμαι, όμως όπως σου έγραψε και η melissa, η σπιτονοικοκυρά σου δεν μπορεί να σε βγάλει με το ζόρι από το σπίτι μέσα σε 3-4 μέρες. Ηρέμησε..
Συμβόλαιο φαντάζομαι έχετε υπογράψει, ναι; Το συμβόλαιο είναι μια μορφή εγγύησης, προστατεύει τόσο τον ιδιοκτήτη όσο και τον ενοικιαστή. Νομίζω ότι φοβάται πως δε θα πάρει τα λεφτά, ίσως και να ζορίζεται και γι' αυτό να σκέφτηκε ότι καλή λύση θα ήταν ο εκφοβισμός μέσω έξωσης..
Τα πράγματα είναι δύσκολα για όλους αυτόν τον καιρό και χρειάζεται κατανόηση.
Προσπάθησε να της μιλήσεις και να της εξηγήσεις ξανά, ίσως να καταλάβει.
Ίσως αν προσπαθήσετε να της δώσετε και ένα ενοίκιο ως το Σάββατο να μην μπει καν στη διαδικασία με δικηγόρους και εξώδικα.
Θα είναι καλό και για εσάς, αφού όσο αφήνεις λογαριασμούς και ενοίκια στην άκρη,
μαζεύονται μαζεύονται και είναι όλο και πιο δύσκολο μετά να καλύψεις ένα τόσο μεγάλο ποσό.
Κουράγιο..
07-06-2011, 11:31 #5
ναι εγω καθε μηνα τησ δεινω το ενοικιο κ κατι παραπανο οπος της ειχα υποσχεθει αλλα δεν μπορω να κανω τιποτα αλλο το νοικι του μηνα της το εδωσα κ 100 ευρω παραπανο για να καλυψω προειγουμενα η αδερφη της ειναι δικυγορος οποτε μπορει να μην πληρωσει λεφτα δεν ξερω εγω οπος κ να χει πρεπει να βρω λεφτα κ να της δωσω αμμεσα?ναι εχω συμβολαιο στο σπιτι
07-06-2011, 11:40 #6
07-06-2011, 11:44 #7
Αν η σπιτονοικοκυρά είχε πραγματικά ανάγκη, δεν κινούσε νομική διαδικασία που είναι οικονομικά επιβαρυντική και δεν θα ρισκάριζε να χάσει και τα λίγα. Τι την πείθει ότι αύριο θα βρει να το νοικιάσει με τέτοια κρίση; Άσε που για να το νοικιάσει θα πρέπει να μπει σε διαδικασία –τουλάχιστον- να το βάψει!
Αν είσαι συνεπής στο κάτι λίγο παραπάνω που της υποσχέθηκες, μπορείς να της μιλήσεις ευγενικά, τονίζοντάς της και την επικρατούσα κατάσταση.
Επίσης, όταν έρχεται ο κλητήρας, μην παραλαμβάνεις κανένα χαρτί. Μην ανοίγεις καν την πόρτα! Είναι μια τακτική που καθυστερεί την διαδικασία της έξωσης πάρα πολύ!
Λόγω της κρίσης, ο κάθε προβληματικός απολαμβάνει να ασκεί εξουσία. Μη νομίζεις. Ισχύει και αυτό. Bέβαια. μπορεί απλά να ανησυχεί για τα οικονομικά της (επαναλαμβάνω ότι το βλέπω χλωμό)
07-06-2011, 12:01 #8
Λήθη και να μη παραλάβει κανένα χαρτί όπως λες, ο δικαστικός επιμελητής θυροκολλεί και η επίδοση θεωρείται ότι έχει γίνει νομότυπα.Επομένως δεν καθυστερεί ούτε στο ελάχιστο η διαδικασία της έξωσης.Επιπλέον, δεν μπορείς να ξέρεις τι ωθεί κάποιον άνθρωπο να ζητάει τα χρήματά του..μήπως επειδή έχει και ο ίδιος οικονομικά προβλήματα??
Πέρα από αυτό όμως, η διαδικασία έχει ως εξής:
από τη στιγμή που υπάρχει μισθωτήριο, σου κοινοποιείται ένα εξώδικο με το οποίο σου ζητείται να καταβάλλεις τα χρωστούμενα μισθώματα εντός ενός μήνα.Από τη στιγμή που περάσει άπρακτος ο μήνας, και εσύ δεν έχεις καταβάλλει τα μισθώματα, καταθέτει τη λεγόμενη αίτηση διαταγής απόδοσης μισθίου στο ειρηνοδικείο Χανίων η οποία λογικά σε μια εβδομάδα θα έχει εκδοθεί.Στη συνέχεια σου κοινοποιεί αυτή τη διαταγή, ζητώντας σου να αποδώσεις το μίσθιο (το διαμέρισμα) σε είκοσι ημέρες.Εάν δεν το αποδώσεις μέσα σε είκοσι ημέρες σου ξανακοινοποιεί τη διαταγή και σου ζητάει να το αποδώσεις σε τρεις ημέρες αλλιώς θα διατάξει τη βίαιη αποβολή σου από αυτό.Χοντρικά λοιπόν υπολόγιζε ότι εάν σου επιδοθεί σήμερα ένα εξώδικο, θέλει δύο μήνες εκ του νόμου μαζί με όποιες άλλες καθυστερήσεις...είναι αρκετό το διάστημα για να κάνεις μια διαπραγμάτευση και να της τα δίνετε σταδιακά.Ακόμα κι αν η αδερφή της είναι δικηγόρος που λες, τα δικαστικά έξοδα για μια έξωση βγαίνουν γύρω στα 1400 ευρώ μαζί με κλειδαράδες κλπ..τα οποία ναι μεν τα επιβαρύνεσαι εσύ αλλά θέλει άλλη νομική διαδικασία για να τα απαιτήσει.Όπως και τα μισθώματα.Με την έξωση απαιτείς να φύγει ο άλλος από το μίσθιο, όχι να σου καταβάλλει τα μισθώματα.Δε στα λέω για να εφησυχάσεις, αλλά για να μην αγχώνεσαι.Καλό είναι να της τα δώσεις τα χρήματα, έστω και σε δόσεις, για να είσαι σωστή...το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως...
07-06-2011, 12:26 #9
Στο παραπάνω ποστ λέω ότι μάλλον η σπιτονοικοκυρά είναι υπερβολική αλλά καταλήγω λέγοντας ότι μπορεί βέβαια να ανησυχεί για το οικονομικό της, εννοώντας ακριβώς αυτό. Ότι μπορεί να έχει ανάγκη. Αλλά είναι φανερό ότι δεν είναι ότι έχει ανάγκη παιδιά. Αφού έχει αδελφή δικηγόρο, είναι φως φανάρι ότι ασκούν την εξουσία τους. Ωστόσο και βέβαια πρέπει να αποπληρωθεί το χρέος. Έτερον εκάτερον.
Αλλά ότι με το να μην παραλάβεις το εξώδικο καθυστερείς καταστάσεις είναι σιγουράκι. Είναι τακτική που συμβούλεψε δικηγόρος στους γείτονές μας. Ρώτα σχετικά και θα δεις. Το έζησα πριν 2 μήνες από κοντά.
07-06-2011, 12:33 #10
μου ειπε οτι θα μου στειλει το σαββατο εξωδικο δεν μου το εστειλε ακομα
δεν ειχα σκοπο να τις φαω τα λευτα οπως της εξιγησα την κατασταση κ της υποσχεθηκα να καλυψω τα ενοικια οπως μπορω κ με δωσεις μπορω μονο το κανω.....δεν αθετησα την υποσχεση μου δεν ξερω τι την εποιασε ξαφνικα απλα θελει λεει τα χρηματα να πω την αληθεια δε νομιζω να χει οικονομικο προβλημα με τοσα σπιτια που νοικιαζει αλλα περα απο αυτο εχει κ ολοκληρη επιχειρηση στην αυστραλια οπου μενει τον χειμωνα απλα τωρα της την εκανε ενας νοικαρης κ μαλλων νομιζει οτι θα κανω τα ιδια
07-06-2011, 12:33 #11
Κι εγώ ως έχουσα νομικές γνώσεις της τα έγραψα αυτά της ραμ και μάλιστα με το συγκεκριμένο αντικείμενο έχει γίνει χαμός τα τελευταία τρία χρόνια και το ξέρω πως λειτουργεί.Είναι βασική γνώση για τους δικηγόρους, από τη σχολή ακόμα, ότι ο δικαστικός επιμελητής, από τη στιγμή που δε θα βρει κάποιον στο σπιτι ή εάν κάποιος δεν παραλαμβάνει, θα θυροκολλήσει και οι προθεσμίες ξεκινούν κανονικότατα!!τώρα, ο συνάδελφος ψιλομπακαλίστικα τα είπε στους γείτονες σας.Δεν κερδίζεις απολύτως τίποτα με το να ταλαιπωρείς το δικαστικό επιμελητή.Ίσα ίσα που σε ένα πιθανό δικαστήριο, χρησιμοποιείται εναντίον σου.
..το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως...
07-06-2011, 12:34 #12
ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις...
07-06-2011, 12:35 #13
07-06-2011, 12:36 #14
\δεν ηξερ τι γινετε σ'αυτες τις περιπτωσεις
07-06-2011, 12:37 #15
η σπιτονοικοκυρά σου εννοείς αν ήξερε?
..το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως...
Οικογενειακό ζήτημα
23-04-2025, 22:14 in Σχέσεις και Επικοινωνία