συγκλονιστικο.......
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 49
    Senior Member

συγκλονιστικο.......

http://www.mazi.org.gr/

Senior Member
    Συγκλονιστικό πραγματικά. Σχεδόν όσο ο αντισημιτισμός που ξεχειλίζει εμφανέστατα από τον ίδιο ιστότοπο...
    "Εβραίοι παντού"

Γενικά, κάποιοι θα χρησιμοποιήσουν οτιδήποτε, για να φοβηθούμε ό,τι εκείνοι επιθυμούν.
    Η απάντησή μου σε όλους τους είναι ΠΟΤΕ ΔΕ ΘΑ ΜΙΣΗΣΩ ΚΑΜΙΑ/ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΑΛΛΟΥΣ.
    Στην εποχή μας, που κάθε είδους ρατσισμοί στήνουν κατευθυνόμενο χορό μέσα στις κοινωνίες, αρνούμαι να είμαι θύμα ρητορικής μίσους του κάθε κατακαημένου.
    Εμμένω πολυπολιτισμικά και δε δέχομαι πως οι μουσουλμάνοι με απειλούν, αντίθετα νιώθω απειλημένη από κάθε είδους ρατσιστικές προπαγάνδες.

Λυπάμαι για ό,τι συνέβη στο κοριτσάκι, αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με το γεγονός πως ό,τι του συνέβη το επεξεργάζονται και σερβίρουν έτσι που να σε καθοδηγούν
    χρησιμοποιώντας ως όχημα το φόβο στο διαφορετικό. Το ξένο.
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    ρέιν, το έβαλα στο ενότητα κακοποίηση απλα για την είδηση.

καθοδηγείται όποιος έχει την ανάγκη να καθοδηγηθεί.

δυστυχώς ό,τι άσχημο πάνω στη γη έχουν να κάνει με το χρήμα κ αυτό δν νομίζω πως αμφισβητείται απο κανέναν.

δν είμαι ενάντια της πολυπολιτισμικότητας.
    είμαι ενάντια στο να στοιβάζουν ανθρώπινες ψυχές όπου λάχει.
    http://www.mazi.org.gr/

Senior Member
    Ναι άρκτε μου, αλλά κοίτα με ποιον τρόπο παρουσιάζεται η είδηση. Πώς χρησιμοποιείται η επικοινωνία μεταξύ λαών και πολιτισμών. Ως κακό, επικίνδυνο πράγμα, και με μία συνωμοσιολογία τύπου βρίσκονται παντού, κάτι σα νεφελίμ εμένα μου κάνει ε?, προσπαθούν να ριζώσουν μέσα στις ανθρώπινες συνειδήσεις την ξενοφοβία. Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι, άλλοι δρόμοι να πάρουμε, υπάρχει τρόπος να αντιστεκόμαστε. Συγγνώμη ρε αν φαντάζει σα να σου κηρύττω, όμως άρκτε μου νομίζω πως δεν γίνεται να αρνιόμαστε να το πούμε όταν το βλέπουμε, πως κάποιοι θέλουν αίμα,κάποιοι μισούν, και θέλουν να μας κάνουν να θέλουμε και μεις να μισούμε. Μακάρι να είχα δικό μου σπίτι. Σϊγουρα θα φιλοξενούσα μία οικογένεια μεταναστών, προς το παρόν το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να υποστηρίζω με άλλους τρόπους, δεν είναι αρκετό. Ποτέ δεν είναι όταν ζούνε σε τόσο αντίξοες συνθήκες και σε εποχές φτώχειας, υλικής και ηθικής.
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    Quote Originally Posted by arktos View Post
    καθοδηγείται όποιος έχει την ανάγκη να καθοδηγηθεί.
    ετσι νομιζω κ εγω. οσο μπορουμε καλο ειναι να καλλιεργουμε την κριτικη μας σκεψη, λοιπον!

Senior Member
    ειμαι μπερδεμενη ως προς αυτα

ισως με επιρεασαν τα βιβλια που χω για τον μεγκελε

και αντιθετα εχω μια νοοτροπια συμφωνα με τα ανθρωπινα δικαιωματα.

αλλα σαν να ναι μονο γυναικεια

σαν να λεω καλα τους κανανε, ενω δεν ειμαι ρατσιστρια κατα βαθος

ειναι δυσκολο να ισοσταθμισεις τα πιστευω σου

σε ωθουν εκει που σε συμφερει
    I m a Good Person With Bad Attitude

Senior Member
    Συγκλονιστική η ανθρώπινη ανικανότητα να συλλάβει τη μεγαλύτερη εικόνα. Ντολ, σου εγγυώμαι προσωπικά, ότι ο αγαπημένος σου Μένγκελε που εσύ τον στηρίζεις αυτή τη στιγμή με κάτι δικαιολογίες για ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ *και μάλιστα ΩΣ ΓΥΝΑΙΚΑ, θα σε τιμούσε με μία ιδιαίτερη ενασχόληση μαζί σου, πρώτον ως ψυχικά ασθενή, δεύτερον ως επιληπτική ασθενή, τρίτον ως γυναίκα ασθενή, τέταρτον ως γυναίκα σκέτο, πέμπτον ως αμφιφυλόφιλη γυναίκα, έκτον δεν περιγράφω άλλο... Πάντως ενδέχεται τα ανθρώπινα δικαιώματα να περιελάμβαναν και άλλους ανθρώπους, αν για παράδειγμα κινδύνευε ο πατέρας σου η μάνα ή η αδερφή σου υπάρχουν τόνοι ενδείξεων πως τότε τα πειράματα με το φώσφορο, τις ενέσεις στο μάτι, το χλωροφόρμιο στην καρδιά, τον καθαρισμό ψειρών σε θάλαμο αερίων, ή τα βρέφη εκείνα τα δίδυμα που έπαθαν γάγγραινα γιατί βαριόταν και ήθελε να δοξαστεί η επιστήμη της συμφοριασμένης του ύπαρξης, θα σε έπειθαν πως τα ανθρώπινα δικαιώματα ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΩΡΑΝΕ εκτός από σένα και όσους θες, και όσους τώρα δε σε νοιάζει για τα δικά τους δικαιώματα.

Δεν ξέρω αν είσαι ρατσίστρια κατά βάθος, αλλά κατά πλάτος ίσως? Ψάξτο λιγάκι, λολ.

Τι σε συμφέρει ακριβώς η εξόντωση των εβραίων? Αν η καθεμιά είναι ανημέρωτη πάνω σε πολιτικούς και κοινωνικούς όρους, καλύτερα να μην εκφράζει απόψεις που θα την έφερναν σε δύσκολη θέση. Όταν δεν ξέρεις ποιες ομάδες καν που ανήκεις ήταν μέσα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τότε δεν έχεις διαβάσει ιστορία υποθέτω, ή στις τελικές κάθε χρονιάς αντέγραφες από την διπλανή.

Τι να ισοσταθμίσεις? Ζεις σε μία χώρα με άπειρα τυφλά προπαγανδισμένα άτομα, και έχεις και συ την ίδια νοοτροπία. Απλό, λιτό, απέριττο.
    Τι είναι ο σιωνισμός? Τι είναι η εβραία, ο εβραίος? Υπάρχει "εβραιοσιωνισμός", ερμ, όχι. Τι είναι το κράτος του Ισραήλ και όταν ασκείται κριτική κατά πολιτικών επιλογών ενός κράτους, ή ακόμη κατά του ίδιου του κράτους, είναι το ίδιο με το ρατσισμό που έχει ως μόνη αιτιολογία την προπαγάνδα που την κατάπιαμε αμάσητη και νιώθουμε και περήφανα νιάτα/τιμημένα γηρατειά αναλόγως? Γνωρίζουμε αν ήταν έλληνες ανάμεσα στα θύματα? Εβραίοι έλληνες? Μπα, μονάχα 6Ο ψωροχιλιαδούλες μωρέ, ποιος τις χέζει? Ομοφυλόφιλοι? Ρομά? Άνθρωποι σε ομάδες ΑΜΕΑ? Πολιτικοί αντιφρονούντες? Παιδάκια? Βρέφη? Πόσο κακό σου έχει κάνει ένα βρέφος και λες για ανθρώπινα δικαιωματομαλακίες στην καμπούρα του? Τι σου έκανε ο εβραίος/η εβραία και το παιδί τους? Σε έχει πολλές φορές πειράξει? Σε τι σε ενοχλεί ο τσιγγάνος? Σου στερεί το δικαίωμα να λες την κάθε λαλακία σου, ή εσύ με ό,τι υποστηρίζεις κινδυνεύει να του στερήσεις ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ? Το δικαίωμά του στο να μη φοβάται, να μπορεί να ζήσει στην ίδια κοινωνία με σένα δίχως να τον κυνηγάνε φασιστόμουτρα ρατσιστικά να τον φάνε, ή να του αποδίδονται βλακείες φοβικές από τον κάθε ανεγκέφαλο λαικιστή?

Τι στερεότυπα έχεις διαβάσει, ακούσει, "μελετήσει" για συνωμοσιολογίες παγκόσμιες εβραίων σε λόμπι που λυμαίνονται τον πλανήτη γη, και θα φάνε τα παιδιά μας σούσι με σάλτσα σχινόπρασσου? Ή αρχαιοελληνικά πισωγυρίσματα/αδωνολατρικά μοιρολόγια? Ή μήπως Λαος, εποχή κακλαμάνη συμμετοχή ευλογίας από χριστόδουλο και δηλώσεις "τον εβραίο κι αν τον πλύνεις το σαπούνι σου χαλάς"?
    Ή το άλλο για αμερικανοεβραιική παντοκρατορία που κάνει πλάτες στο εθνικιστικό ισραήλ? Ή μήπως έλα εδώ ο καλός παλαιστινιακός εθνικισμός, κάτω ο κακός ισραηλινός? ή όπως στην παραπάνω σελίδα του νήματος, ισλαμοφοβία συνοδεία εβραιοφοβίας και άντε θα μας πάρουνε τα εθνικά σώβρακα οι παλιοάραβες?

ό,τι νά'ναι. Δίχως να ενημερωθούμε, μας κάνει ο καθένας εξυπνάκιας το μυαλό πουρέ και του λέμε και φχαριστώ.

Σελίδα προς γνώση του Ελληνικού Παρατηρητήριου των Συμφωνιών του Ελσίνκι και της ADL. τσιμπιτιμπλόμ._

Όταν εργαλειοποιείται η κάθε φοβία έναντι ανθρώπων, κοινοτήτων, ομάδων και λαών, δρω, δεν το βουλώνω, πράττω.
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    οχι απλα ειχα διαβασει μια μελετη του δικηγορου Κων/νου πλευρη, ο οποιος μεσα στο βιβλιο που εγραψε συμπεριελαβε φωτογραφιες και ντοκουμενται εβραιων να σφαζουν παλαιστηνια μωρα. αλλα αυτες οι φωτος δεν βγηκαν ποτε δημοσιοτητα.....απλα λεω οτι μια ιστορια εχει 2 πλευρες, και λυπηθηκα ολους οσους πεθανανε πισω και πανω απο συρματοπλεγματα και συμφωνω πως αμαχοι και παιδια πεθανανε μονο και μονο επειδη ενας ''ηγετης'' παρανοικος ηταν αρκετα εξυπνος και με πειθω ωστε να κινητοποιησει ολοκλιρη μαζα ανθρωπων σε ενα κρατος. δεν διαβαζω μονο τι λεει ο χιτλερ διαβαζω και τι λεει η ευα μοουζες διαβαζω και τι λεει ο μενγκελε, διαβαζω τα παντα. δεν παραδινομαι σε μια σκεψη απολυτη ''α καλα τους εκανε και λιγουσ εριξε στα κρεματορια 11 εκατομυρια και παλι οπου κοιταξεις βλεπεις ολο να πλυθαινουν!πω πω ειναι πισω απ την αμερικη και ευθυνονται που η καλη μας γερμανια εχασε τον 1ο παγκοσμιο! ωιμε!!!!''

λεω και πολυ σωστα το λεω, εχω απολυτο δικιο σαν ατομο που κοιταω οοοοοολες τις πλευρες (χωρις να το παιζω ελβετια) , οτι κατι παιζει και προπαγανδα δεν εχω εγω προπαγανδα εχουν οσοι λειτουργουν συμφωνα με την ευαισθησια τους βλεποντας την λιστα του σιντλερ (απο τις αγαπημενες μου ταινιες'', γιατι ποιος μενει ανεγγιχτος στην θεα ενος καραφλου παιδιου 20 κιλων καθισμενο σε μια γωνια πανω σε σκατα ακουμπισμενο με το κεφαλακι του πανω στην νεκρη του μητερα.

εκει ειναι λοιπον το γεγονος που κανει ολους συναισθηματικα να κλαινε. οι φωτογραφιες. ομως αλλες σε αντιθετη σκοπια δεν βγηκαν ποτε στην δημοσιοτητα...........αυτο λεω

δεν ειμαι ρατσιστρια, αμα ημουνα δεν θα χωνευα μαυρους-γκει-κινεζους-πακιστανους-κλπ κλπ

απλα λεω μια σκεψη που εχω....

Senior Member
    Πλεύρη...μάλιστα. Πολύ σοφή επιλογή πηγής, η αντικειμενικότητα και ο ανθρωπισμός στο μεγαλείο του. Γιατί ως γνωστόν στην ελλάδα οι αντιναζιστές μπορούν να περάσουν από δίκη επίσης, καθώς ενόχλησαν τραμπούκους ναζιστές. Τα πάντα που διαβάζεις δεν έχουν περάσει μέσα σου, παρά απηχώντας τις δικές σου διαστρεβλώσεις. Γιατί ο μένγκελε καλά έκανε και ο πλεύρης είναι μορφωμένος που ενδιαφέρεται για τα παλαιστινιακά μωρά. Των άλλων να ψοφήσουν ρε στα στρατόπεδα. Οποία ευαισθησία. Καλά και συ, μην μένεις ανέγγιχτη...λολ

Εγώ πάλι δεν κλαίω με φωτογραφίες μωρών μόνο από βιβλία φασιστόμουτρων. Ελπίζω να μην είμαι απάνθρωπη η δόλια. Καλά του κάνανε του μωρού που ήτανε από εβραίους γονείς, κακά του κάνουν του μωρού από παλαιστινίους? Γιατί? Γεννήθηκε κανένα μωρό με ταμπελίτσα περισσότερο ή λιγότερο πολίτικαλι κορέκτ ανάλογα τη θέαση του κάθε τρομολάγνου?

Είσαι ρατσίστρια, όταν έχεις μωροεπιλεκτικότητα κάτω από πλευρομενγκελόφοκους.
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    δεν ειμαι οπως ειπα δεν δινω δικιο σε ενα συγκεκριμενο μωρο ισα ισα που οσα ειπα εδειξαν πως δεν ειμαι μονοπλευρη! θα ημουνα αμα επαιρνα ενα και μονο μερος!

τωρα ασχετα με αυτα τον μεγκελε τον διαβαζω επειδη με απασχολει η ερευνα που εκανε δεν κοιταζα αν τα εκανε σε εβραιοπουλα σιαμαια, τσιγγανους και γκει, απλα τα διαβαζω απο ενδιαφερον! οχι επειδη γουσταρω να βλεπω πως τα κανε σε συγκεκριμενο ειδος ανθρωπων! μου ειναι αδιαφορο αυτο και ασχετο!

μεγαλωσα ελλαδα οχι γερμανια ουτε παλαιστηνη ουτε εβραια ειμαι να ακουω το ''κεφαλι'' μου να μου λεει ποιοι με βλαψανε το 1940 ωστε να διατηρω την βεντετα μου. μιλαω εντελως αντικειμενικα και λεω γνωμη οπως σου πα, που πηγαζει απο βιβλια που διαβαζω και απο τις 2 σκοπιες! δεν διαβασα ουτε μονο χιτλερ ουτε μονο πλευρη!

Senior Member
    O Γιόζεφ Μένγκελε, αρχίατρος του Γερμανικού στρατοπέδου συγκέντρωσης Άουσβιτς και μια από τις εγκληματικότερες προσωπικότητες του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, πραγματοποίησε πάνω σε αθώους ανθρώπους μερικά από τα φρικιαστικότερα πειράματα στην ιστορία της ανθρωπότητας. Υπήρχε, όμως, μια φορά που ο διεστραμμένος αυτός χαρακτήρας φέρθηκε σχεδόν ως κανονικός άνθρωπος.

Εισαγωγή

Η συγκεκριμένη ιστορία, στην αρχή της τουλάχιστον, θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ένα ευχάριστο παιδικό παραμύθι. Δεν είναι, όμως, σε καμία περίπτωση παραμύθι, αφού αποτελεί ένα δραματικό γεγονός, που εκτυλίχθηκε στην κόλαση των γερμανικών στρατοπέδων συγκέντρωσης, μέσα στους χώρους που βασανίστηκαν βίαια και θανατώθηκαν εκατομμύρια άνθρωποι.

Mια φορά και έναν καιρό…

Το 1868 σε ένα μικρό χωριό της Τρανσυλβανίας στη Ρουμανία, γεννιέται ο Εβραϊκής καταγωγής νάνος Σίμσον Όβιτζ, με ύψος που δεν ξεπερνούσε το ένα μέτρο. Μόλις ενηλικιώνεται, αποφασίζει να μετατρέψει την αναπηρία του σε εργαλείο επιβίωσης: αγοράζει ένα μαύρο κοστούμι και ένα ημίψηλο καπέλο και στη συνέχεια γίνεται δημόσιος διασκεδαστής σε γάμους, γιορτές και πανηγύρια, χορεύοντας, τραγουδώντας ή λέγοντας αστεία και γρίφους. Ο έξυπνος και ταλαντούχος αυτός νάνος παντρεύεται μία φυσιολογική γυναίκα και αποκτά δέκα παιδιά, τα επτά από τα οποία είναι νάνοι.
    Πέφτοντας κάτω από τη μηλιά, αλλά και μη μπορώντας να ασκήσουν κανένα άλλο προσοδοφόρο επάγγελμα, τα λιλιπούτεια παιδιά, πέντε κορίτσια και δύο αγόρια, γίνονται κι αυτά διασκεδαστές, μαθαίνοντας να χορεύουν, να τραγουδούν και να παίζουν διάφορα ειδικά κατασκευασμένα, μικρών διαστάσεων, μουσικά όργανα. Ενδεικτικό της οικονομικής τους ευμάρειας, είναι το γεγονός ότι είναι οι μόνοι στην επαρχία τους που έχουν δικό τους αυτοκίνητο και μάλιστα αρκετά χρόνια προτού ξεσπάσει ο 2ος Παγκόσμιος Πόλεμος.

Μια διεθνής καριέρα…

Σύντομα, η επιτυχία τους ξεπερνά τα σύνορα της χώρας τους, ενώ οι παραστάσεις τους κατακλύζονται από κόσμο, που είναι περίεργος να δει και να θαυμάσει τους μικροσκοπικούς αυτούς ανθρωπάκους. Στα εβραϊκά, μάλιστα, χωριά, η άφιξή τους θεωρείται σημαντικό πολιτιστικό και ψυχαγωγικό γεγονός. Ο Σίμσον, ο πατέρας και οργανωτής της ομάδας των νάνων, πεθαίνει το 1923. Επτά χρόνια αργότερα, λίγο προτού αφήσει τη ζωή, η μητέρα μαζεύει τα παιδιά και τους δίνει μια συμβουλή που χαράζεται βαθιά στο μυαλό τους: ʽʼΌ,τι και να γίνει, να μείνετε όλοι μαζίʼʼ. Τα χρόνια που ακολούθησαν, οι 7 νάνοι έδωσαν εκατοντάδες παραστάσεις και έγιναν γνωστοί στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες.

Η μεταφορά στο Άουσβιτς…

Στις 30 Αυγούστου 1940, η ρουμανική Τρανσυλβανία γίνεται έδαφος της Ουγγαρίας. Μετά από τέσσερα χρόνια, τον Ιούνιο του 1944, οι 400.000 Εβραίοι της Ουγγαρίας συγκεντρώνονται και μεταφέρονται από τα ναζιστικά στρατεύματα στο Άουσβιτς. Ανάμεσά τους βρίσκονται, ενωμένοι σαν γροθιά, και οι μικροί Όβιτζ που διέθεταν εβραϊκή υπηκοότητα, οι οποίοι έτυχε εκείνη την εποχή να κάνουν περιοδεία στην Ουγγαρία. Μαζί με εκατοντάδες άλλους ομοεθνείς τους, μεταφέρονται στο στρατόπεδο συγκέντρωσης, στριμωγμένοι στο χώρο αποσκευών ενός παλιού τρένου. Φτάνοντας, περιμένουν μαζί με εκατοντάδες άλλους ανθρώπους στην αποβάθρα, παγωμένοι από τον φόβο, ενόσω οι ναζί αξιωματικοί διαχωρίζουν εξευτελιστικά τους νεοαφιχθέντες, χωρίζοντας αυτούς που θα χρησιμοποιηθούν ως εργάτες, από αυτούς που θα σταλούν άμεσα στους φούρνους δηλητηριωδών αερίων. Τότε είναι που εμφανίζεται στο χώρο της μακάβριας διαλογής ο διαβόητος Δρ Γιόζεφ Μένγκελε, ο γενετιστής του στρατοπέδου, ο συλλέκτης ανθρώπινων πειραματοζώων, κυρίως διδύμων, νάνων, γιγάντων ή άλλων ατόμων με γενετικές ανωμαλίες, τα οποία χρησιμοποιούσε στα απάνθρωπα πειράματά του για τη δημιουργία του υπερανθρώπου της Αρίας φυλής.

Με πρόσχημα την ʽʼεπιστημονικήʼʼ έρευνα γύρω από την κληρονομικότητα, συνήθιζε να υποβάλλει τα θύματά του σε σαδιστικά βασανιστήρια: αφαίρεση νωτιαίου μυελού, μόλυνση με θανατηφόρους ιούς, ακρωτηριασμούς, στειρώσεις, ενέσεις χρωστικών στα μάτια, χειρουργικές επεμβάσεις χωρίς αναισθησία κ.α. [Όπως αναλύθηκαν σε παλαιότερο άρθρο μου: ʽʼΤα πειράματα γενετικής των Ναζί΄, Χανιώτικα Νέα, 22-1-07]. Στο Άουσβιτς έχει το παρατσούκλι ʽʼΟ Άγγελος του Θανάτουʼʼ επειδή, ενώ διέθετε ευγενικό παρουσιαστικό, κανένας δεν έβγαινε ζωντανός από τα κτηνώδη πειράματά του.

Το θαύμα της επιβίωσης…

Παρά την απάνθρωπη συμπεριφορά του, όμως, προς όλους τους κρατούμενους, ο Μένγκελε περιβάλλει τους επτά νάνους της οικογένειας Όβιτζ με ένα προστατευτικό πέπλο. Γνωρίζοντας πως δεν μπορούν να αντέξουν τη ζωή του στρατοπέδου, τους εφοδιάζει με κουβέρτες και τους απαλλάσσει από το προσκλητήριο και τη ριγέ στολή λέγοντάς τους συχνά: ʽʼΌσο μένετε μαζί μου, όλα θα πάνε καλάʼʼ. Είναι σκληρός και αδυσώπητος με όλους τους άλλους, αλλά πολύ λιγότερο με αυτούς. Στο εργαστήριό του, στο συγκρότημα 10, τους εξετάζει από όλες τις πλευρές, τους φωτογραφίζει, τους μελετά τα δόντια και τα μαλλιά, τους βομβαρδίζει με ερωτήσεις για τη σεξουαλικότητά τους και παρακολουθεί τη συμπεριφορά τους για ώρες ολόκληρες. Παρά την προστασία, όμως, που τους παρείχε, δεν δίστασε να τους υποβάλλει και σε ορισμένα επικίνδυνα, αλλά όχι θανατηφόρα, πειράματα, όπως ενέσεις με βακτήρια, αμέτρητες λήψεις αίματος και βιοψίες, έκθεση σε ακτινοβολία ή χορήγηση καυστικών ουσιών στη μήτρα των κοριτσιών.

Τα 7 αδέλφια υπέμεναν αδιαμαρτύρητα τις εξετάσεις, ακόμη και τα μαρτύρια, που τους υπέβαλε ο Μένγκελε, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι θα μπορούσαν να οδηγηθούν στους φούρνους αερίων ακόμη και με μια κίνηση των ματιών του. Επίσης, εξασκώντας τη μόνη δουλειά που γνώριζαν στη ζωή τους, διασκέδαζαν πολλές φορές τους αξιωματικούς του στρατοπέδου συγκέντρωσης, τραγουδώντας γερμανικά τραγούδια, χορεύοντας ή λέγοντας διάφορα αστεία. Κάποιες άλλες φορές, ο σατανικός δρ Μένγκελε ανάγκαζε τους 7 νάνους να γδύνονται στη σκηνή, με σκοπό να τους χλευάσει, αλλά και να δείξει στους συναδέλφους του πόσο εκφυλισμένη είναι η Εβραϊκή φυλή!

Το τέλος του πολέμου…

Με το τέλος του πολέμου και την είσοδο του Κόκκινου Στρατού στο στρατόπεδο Άουσβιτς το 1945, ο εγκληματίας Μένγκελε διαφεύγει στο Βερολίνο. Από κει, με πλαστό διαβατήριο, καταφεύγει στην Αργεντινή, όπου διάγει μια ήσυχη ζωή, ανοίγει ένα κατάστημα παιχνιδιών και στο τέλος πνίγεται στη θάλασσα το 1979, μετά από ανακοπή καρδιάς, χωρίς ποτέ να τον αναγνωρίσει ή να τον ενοχλήσει κανείς.
    Οι 7 λιλιπούτειοι Όβιτζ επέζησαν όλοι. Το 1949 μεταναστεύουν στο Ισραήλ, στη Χάιφα, όπου συνεχίζουν την καριέρα των διασκεδαστών για μερικά ακόμη χρόνια, χρησιμοποιώντας το όνομα ʽʼΟι 7 νάνοι του Άουσβιτςʼʼ. Το 1955, όμως, μετά από την εμφάνιση προβλημάτων υγείας που προήλθαν από τα πειράματα του Μένγκελε, σταματούν οριστικά τις παραστάσεις και με τα χρήματα που είχαν κερδίσει αγοράζουν δύο κινηματογράφους, ένα κέντρο διασκέδασης και ένα μεγάλο διαμέρισμα, όπου έμεναν όλοι μαζί. Το πρώτο από τα 7 αδέλφια έφυγε από τη ζωή το 1972, ενώ το τελευταίο, η μικρότερη αδελφή, το 2001.
    Σαράντα πέντε χρόνια μετά την απελευθέρωσή τους, δύο Ισραηλινοί δημοσιογράφοι, οι Γεχούντα Κορέν και Εϊλάτ Νεγκέβ, θα καταφέρουν να ανασυγκροτήσουν και να αποτυπώσουν στο χαρτί την απίστευτη οδύσσεια των 7 νάνων, γράφοντας ένα βιβλίο με βάση τις μαρτυρίες τους, που είχε τον τίτλο: ʽʼΣτις καρδιές μας ήμασταν γίγαντεςʼʼ.

Ο τελευταίος νάνος…

Το βιβλίο με την απίστευτη ιστορία των 7 νάνων, ολοκληρώθηκε χάρη στις αφηγήσεις του τελευταίου μέλους της οικογένειας Όβιτζ, της Πέρλα, η οποία έφυγε από τη ζωή τον Σεπτέμβριο του 2001. Η γυναίκα αυτή επαναλάμβανε συχνά, με μια πικρή ειρωνεία, τη φράση ʽʼH αναπηρία μας ήταν το μόνο μέσο που βρήκε ο Θεός για να μας κρατήσει στη ζωήʼʼ, αλλά και: ʽʼΣωθήκαμε επειδή ακολουθήσαμε τη συμβουλή της μητέρας μας, δηλαδή να μη χωρίσουμε ποτέ. Αν δεν ήμασταν και οι 7 μαζί, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα βγαίναμε ζωντανοί από τα χέρια του Μένγκελε στο κολαστήριο του Άουσβιτςʼʼ.
    Έχουν τα κτήνη καρδιά;

Γιατί, όμως, έγιναν όλα αυτά; Γιατί ο αδίστακτος εγκληματίας Μένγκελε, που τεμάχιζε χωρίς αναισθησία ακόμη και μικρά παιδιά, δεν οδήγησε στο θάνατο αυτούς τους 7 μικροσκοπικούς νάνους, όπως έπραξε με αναρίθμητους άλλους ανθρώπους με σωματικές ανωμαλίες; Πολλοί πιστεύουν ότι φιλοδοξούσε να τους εκθέσει μια μέρα στο γερμανικό λαό, ως ζωντανές αποδείξεις των ναζιστικών θεωριών περί ʽʼεκφυλισμού της Εβραϊκής φυλήςʼʼ, με απώτερο σκοπό τη δικαιολόγηση της εξόντωσης εκατομμυρίων Εβραίων και την απόδειξη της ανωτερότητας της ʽʼΑρίαςʼʼ φυλής.

Η αλήθεια, όμως, φαίνεται ότι είναι διαφορετική. Η Πέρλα Όβιτζ, η τελευταία επιζήσασα από την ομάδα των 7 νάνων, ανέφερε σε συνέντευξή της ότι ένας Γερμανός γιατρός, που συμμετείχε στα γενετικά πειράματα, κάποτε της είχε πει: ʽʼΕσύ και τα αδέλφια σου σωθήκατε από το θάνατο, επειδή όταν ήταν μικρός ο Μένγκελε, η μητέρα του τον νανούριζε με την ιστορία της Χιονάτης και των 7 νάνων. Ήταν το αγαπημένο του παραμύθι…ʼʼ

Senior Member
    .............δεν ειναι λιγο ομορφο?!

Senior Member
    Αχ ναι! κατασυγκινήθηκα! :-D :-D

Αυτός ο ακατονόμαστος είναι και δικηγόρος; Αυτό το ανθρωποειδές μεσουράνησε την δεκαετία (μέσα από την φασιστική του οργάνωση) του 60' και πέρασε από χίλια κυβερνητικά πόστα κατά την διάρκεια της επταετίας. Θες να πείς δηλαδή ότι εξάντλησες όλους τους συγγραφείς και είπες να πιάσεις Πλεύρη; Και μετά ποιός έχει σειρά; Ο Λιακόπουλος και οι αδερφοί Γεωργιάδη; "Διαβάζεις" τις δύο πλευρές, και πως αποφασίζεις ποιός έχει δίκιο; Υπάρχουν και κάποια "πεπραγμένα"... Αν ασχοληθείς με την θεωρία τους, "ιδεολογία", είναι αρκετό για να αποφασίσεις. Ακόμα και ο καπιταλισμός, ο κομμουνισμός, η αναρχία και οι ενδιάμεσοι φαντάζουν συστήματα δικαίου στο χαρτί αλλά ο φασισμός, είναι ένας παραληρητικός ελιτισμός, μια πραγματική τρέλα, τόσο στην θεωρία όσο και στην πράξη.
    ""Ο μοναδικός σκοπός του e-psychology είναι να προσφέρει έναν χώρο όπου όλοι θα μπορούν να ανταλλάξουν [B]ιδέες[/B] και [B]εμπειρίες[/B] και να συζητήσουν θέματα της Ψυχικής Υγείας.""

Senior Member
    δεν ξερω εμενα μ φαινεται πως λεω την αποψη μου μεσα απο πραγματα που διαβασα και δεν ειναι κακο δεν ειμαι κανενα κοματοσκυλο η νεοναζι δεν βγηκα να φωναζω ''εβραιοι-σαπουνια οξω οξω!''

μιλαω πολιτισμενα και εχω δικιο πιστευω!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Broken_DoLL View Post
    .............δεν ειναι λιγο ομορφο?!
    Μην ξεχνας οτι η ιστορια που παρεθεσες δεν ειναι και τοσο αγνη! Η οικογενεια των νανων κατεληξε να πεθανει απο καρκινο υστερα απ'τα αδιανοητα πειραματα που εκανε πανω σε αυτους ο περιβοητος Μενγκελε! Γενικοτερα σε ολη της τη ζωη η οικογενεια υπεφερε απο τα αποτελεσματα-παρενεργειες των αισχρων πειραματων! Πραγματικα...ενας αργος θανατος! Οποτε για να σου απαντησω...ΟΧΙ δεν το βρισκω ουτε λιγο ουτε πολυ ομορφο!!!
    Η ανησυχία μοιάζει με την κουνιστή πολυθρόνα. Σε κρατάει απασχολημένο χωρίς να σε πηγαίνει πουθενά.

Page 1 of 4 123 ... LastLast