Results 1 to 15 of 22
Thread: Ζωή σε μια βιτρίνα
-
08-06-2011, 18:29 #1
Ζωή σε μια βιτρίνα
Συμφωνείτε με την άποψη πως οι άνθρωποι βάζουν τη ζωή τους σε μια βιτρίνα ή σε μια ντουλάπα;
Το έχετε σιχαθεί ποτέ αυτό (την ζωή στη βιτρίνα δηλαδή); (και κυρίως το ότι η πρώτη κατηγορία κοντέυει να πιάσει συντριπτικό ποσοστό).
- 08-06-2011, 18:35 #2
ναι, εγω προσωπικα δε συναναστρεφομαι τυπους που γουσταρουν να μοστραρουν τον εαυτο τους. μ αρεσει η αυθεντικοτητα. ευτυχως υπαρχουν ακομα αυθεντικοι ανθρωποι. ισως να ειναι μεοψηφια βεβαια.
08-06-2011, 18:38 #3
Αν εννοείς την αυστηρή περιχαράκωση μας μέσα στο πλαίσιο των κοινωνικών επιταγών και του life style τότε ναι όντως, υπάρχει πολύς κόσμος που πάσχει από αυτήν την ασθένεια.. Για την ντουλάπα δεν κατάλαβα τι εννοείς, εμένα μου έρχεται στο μυαλό μια ντουλάπα που θα περιέχει αντικέιμενα και αναμνήσεις από το παρελθόν μας. Αυτό είναι καλό γιατί έτσι η ντουλάπα συμβολίζει την μνήμη της ζωής μας με τα καλά της και τα κακά της και είναι ωφέλιμο και ευχάριστο να υπάρχει ένας χώρος που θα μας βοηθάει να θυμηθούμε!
έτσι γιατί περίεργα την είδα...
08-06-2011, 19:03 #4
Insect κ guys ετσι οπως τα λετε ειναι πλεον πολυ μεγαλο ποσοστο βαζει τη ζωη του σε βιτρινα (γιατι αραγε?? απο ανασφαλεια?? απο κομπλεξ??) κ τους σιχαινομαι τετοιους ανθρωπους, δεν μπορω το υποκριτικο κ το ψευτικο, κ να κανουν εσκεμμενα διαφορα για να ειναι συνεχως στο επικεντρο, κ εχω πλεον μαθει να διαχωριζω ποτε μια συμπεριφορα κ προβολη ειναι αυθεντικη κ ποτε ειναι επιτηδευμενη...
" I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
08-06-2011, 19:05 #5
Μ' αρέσει που ξεχωρίζεις και την προβολή, εγώ δεν τα καταφέρνω!
08-06-2011, 19:15 #6
Εχει difference κ παιζονται πολλα οταν συγχεονται με αποτελεσμα να μην γινεται αμεσα αντιληπτο....
08-06-2011, 19:33 #7
Ρε κοπελιά γιατί δεν δίνεις για ψυχολογία, χαραμίζεται τέτοιο ταλέντο! :) On topic και πάλι στο θέμα της βιτρίνας, εξαιρετικά σιχαμερό είναι και αυτό που κάνουν οι πλούσιοι για να υποκριθούν ότι έιναι φιλάνθρωποι όπως αυτό με τον σύλλογο ελπίδα των Βαρδινογιανναίων οι οποίοι μετά ποζάρουν στα κανάλια για να κάνουν επίδειξη της φιλανθρωπίας..Το σιχαίνομαι αυτο πιο πολύ απ' όλα! Αυτοί που δούλεψαν στα καράβια τους ξέρουν πόσο φιλάνθρωποι είναι...Και γενικότερα αυτοί που βασίζονται στον πλούτο και τα υλικά αντικείμενα για να καλύψουν το κενό της προσωπικότητας που δεν έχουν, είναι το ίδιο φαιδροί. Π.χ μαλακισμένα 20χρονα αγοράκια τα οποία νομίζουν ότι με την μηχανή θα κάνουν εντύπωση στο γκομενάκι αλλά το ίδιο μαλακισμένα είναι και τα κοριτσάκια που τσιμπάνε.
08-06-2011, 20:03 #8
δε ξερω που αναφερεσαι, δε με νοιαζει κι ολας (γιατι ο καθενας παιρνει οσα λεμε διαφορετικα), για μενα βιτρινα ειναι η μουρη που βγαζει καποιος προς τα εξω, αυτο που "πουλαει" με λιγα λογια στους αλλους οτι ειναι, για να πετυχει το επιθυμητο αποτελεσμα. ειτε πουμε οτι ειναι ομορφος/η ξερω γω και του τη πεφτουν συνεχεια (φροντιζει τον εαυτο του/της προσεχει την εμφανιση του/της κλπ), ειτε πουμε οτι ειναι ευτυχισμενος/η και ζει την τελεια ονειρεμενη ζωη χωρις και καλα κανενα απολυτως προβλημα, ειτε ψαγμενος/η, ειτε οτι αλλο προβαλλουμε και δε το κανουμε ακριβως για εμας, αλλα για να χαρουν οι αλλοι, να δουν πως μετραμε, να μας παραδεχτουν και να μας εγκρινουν. το πουλ μουρ τζα φρα που λενε και στο Σαλονικα, το ντεμεκ, ενα φενακη. μονο που δυστυχως οπως ξερουμε ολες οι βιτρινες ειναι απο γυαλι και σπανε πολυ ευκολα...
08-06-2011, 20:17 #9
Gypsy Cello παρα πολλοι μου το χουν πει αυτο, καποια στιγμη θα κανω κατατακτηριες, πιστευω το χω το ψυχολογικο!!!
Οσο για το υπολοιπο ποστ σου, συμφωνω απολυτως μ αυτα που γραφεις!" I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
08-06-2011, 20:21 #10
08-06-2011, 20:25 #11
08-06-2011, 20:25 #12
ντεμεκ τι σημαινει? ειναι βορειοελλαδιτικο?
08-06-2011, 20:27 #13
ναι ειναι θεσσαλονικιωτικο!!! σημαινει "και καλα, δηθεν" !!! μ αρεσει πολυ να το λεω!!!!!
08-06-2011, 20:32 #14
εχουμε γεμισει δηθεν, πραγματι. ομως κ το αυθεντικο φαινεται κ ξεχωριζει! εσυ λακρυ ας πουμε, μου δινεις την αισθηση οτι εισαι αυθεντικο ατομο κ εχεις πολυ αυθεντικη γραφη εδω στο φορουμ! (μπορει να κανω κ λαθος βεβαια) :)
αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι: γιατι κλαιγεστε κ δεν αρχιζετε να ψαχνετε τους αυθεντικους ανθρωπους γυρω σας? υπαρχουν, εστω κ αν ειναι κ λιγοι.
πολλη μιζερια κ ηττοπαθεια βλεπω, η ετσι μου φαινεται.
08-06-2011, 20:34 #15
εμένα το έλεγε η μαμά μου και εγω αλλά παλιά ντρεπόμουν να μιλάω τούρκικα..Τώρα το έχω ξεπεράσει!
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία