Results 46 to 47 of 47
-
10-06-2011, 00:28 #46
Σε αυτό θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι είναι αναλόγως τη γυναίκα.. Δεν αυτοπαρουσιάζονται όλες καημένες, κακομοίρες και θύματα. Άσε που αν δε θέλεις να κάνεις sex με κάποιον, απλά δεν το κάνεις, that's it. Πάντως, από συζητήσεις που έχω κάνει με άντρες κατά καιρούς, λέγεται ότι σκέφτεστε περισσότερο το sex από εμάς, δεν ξέρω εάν ισχύει.. Και μία που τα λέμε εδώ, λέγεται επίσης ότι εάν "γυαλίσει" μία κοπέλα σε κάποιον άντρα, εκείνος σκέφτεται το sex πρώτα από όλα ενώ η γυναίκα φτιάχνει ολόκληρη ιστορία στο μυαλό της. Ισχύει αυτό? Τί λέτε? Για να δούμε γνώμες..
Απλά αγωνίζομαι με τα χαρτιά που μου έχουν μοιραστεί....
- 10-06-2011, 09:25 #47
Πολλοί θεωρούν το σεξ και τις αιτίες που παίζει τόσο μεγάλο ρόλο στον άνθρωπο, κατά βάση λιμπιντικές. Αυτή η άποψη είναι κυρίως αποτέλεσμα του "πρώτου σκιρτήματος" της εφηβείας. Στην πορεία αρκετοί ανακαλύπτουν πως οι αιτίες δεν είναι μόνον τέτοιες και δεν μενουν μόνον εκεί
Για τους δεύτερους, το σεξ δεν απότελεί μόνο βασική βιολογική ανάγκη, αλλά και βαθύτερο τρόπο έκφρασης. Δεν είναι δε, λίγοι αυτοί που με έναν αισθητά ή ασυναίσθητα άμεσο τρόπο τεστάρουν τα όρια τους έναντι του απαγορευμένου ή και ακροβατούν στα όρια της διαστροφής.
"Παίζοντας" όμως κανείς με το σέξ, στην ουσία "παίζει" με τις ορμόνες του, δηλαδή με ακριβώς εκείνο το θεμελιωδες στοιχείο του οργανισμού του που καθορίζει τα συναισθήματά του, την συμπεριφορά του και τις αντιδράσεις του.
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως το σεξ είναι ό μόνος τρόπος για να παίξει κανείς με τα παραπάνω, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα.
O άνθρωπος όμως δεν είναι μόνον σεξ, μόνον όρμόνες, μόνον ερεθίσματα, είναι και αποτελέσματα ερεθισμάτων, επιλογών, διαθέτει κρίση και νόηση, συναισθήματα, αλλά και ανάγκες που πηγάζουν μέσα από όλα αυτά.
Εχει σκεφτεί κανείς, πως μέσα από το σεξ και ειδικότερα μέσα από τις διαδρομές του ανθρώπου στην ανακάλυψη και στην εξέλιξη του ερωτισμού του, μπορούν να καλυφτούν ανάγκες όπως αυτές της εξιλέωσης, της λύτρωσης, της καθοδήγησης, της ασφάλειας, της ένωσης, ακόμα και την ανάγκη καταπάτησης του "εγώ", αλλά και άλλες;
Eχετε σκεφτεί το σεξ, ως Μίλημα στην ψυχή μέσα από το σώμα, με καθοδηγητή το πνεύμα;
Δηλαδή το σεξ ως εγκεφαλική και σωματική διεργασία, ενωμένα και αδιάσπαστα σε ένα (ακόμα και στις στιγμές που ονομάζουμε "ζωώδες σεξ") και ως συνέχεια της σκέψης, αυτή την μοναδική ένωση ως τον καταληλότερο οδηγό για να ξεπεραστεί το στάδιο της ηδονής και να υπάρξει το πέρασμα στο στάδιο της έκστασης;
Aν φτάσατε ως εδώ την σκέψη σας, αφήστε την να πάει και λίγο παραπέρα. Δλδ στη επίτευξη αυτής της έκστασης που προσφέρει αυτό το σεξ, στην καθημερινότητα.
Τώρα αν λάβουμε υπ' οψην τους περιορισμούς που επιφέρει η καθημερινότητα και τις ανατροπές που δημιουργεί η ζωή, δεν μπορεί να επιτευχθεί το παραπάνω βασιζόμενο και υποκινούμενο σε, και από, λιμπιντικές και μόνο αιτίες, ώστε να και ν' αποτελέσει κύριο τρόπο ερωτικής έκφρασης και απόλαυσης της σεξουαλικότητας χωρίς εκπτώσεις.
Γι αυτό και υπάρχουν τόσα προβλήματα προσωπικά/ατομικά σε ότι αφορά τον ερωτισμό (αναγνώριση/κατανόηση/αποδοχή/εξωτερίκευση κλπ) αλλά και διαπροσωπικά σε ότι έχει σχέση με την σεξουαλικότητα των μερών που αποτελούν την σχέση (χημεία/ελευθεριότητα/εκδήλωση-αποκάλυψη-συζήτηση-βίωμα των φαντασιώσεων κλπ)