αυτοκτονια ! και μετα τι?
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 9 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 129
    Banned

Red face αυτοκτονια ! και μετα τι?

Αυτοκτονια , και μετα τι? τι πιστευετε ,μαλον πια η συνεχεια σε εναν αυτοχειρα? γαληνευη η ψυχη , ησιχαζει επιτελους! ? η οχι? η ορθοδοξια λεει οτι η ψυχη δεν παει στην κολαση αλλα κατι σαν χωρο αναμονης ,αλλοι παλυ λενε οτι η ψυχη ειναι σε συνεχη καταρευση , αλλοι λενε οτι απλα τελειωνουν ολα ,δεν υπαρχει καμια συνεχεια! -μακαρι- δεν ξερω, θα θελα τις γνωσεις σας πανω σε αυτο , ευχαριστω¨)

Banned
    αυτο το ερωτημα δε μπορει να απαντηθει με σιγουρια. παρα μονο οταν πεθανουμε. εχωντας διαβασει παντως καμποσες αποψεις, εμαθα πως ολα μοιαζουν να ειναι κυκλος. και το θεμα της ψυχης λοιπον μπορει να λειτουργει "ανακυκλωσιμα", οπως και το σωμα γινεται ενα με το χωμα, αποσυνθεεται, το τρωνε και τα σκουληκια και δε μενει τπτ... ετσι και η ψυχη μπορει να πηγαινει καπου να της γινεται καποιου ειδους reset και να επιστρεφει μετα σε αλλο σωμα χωρις ομως τις αναμνησεις. υπαρχει και σχετικο σε ορισμενες θρησκειες αν δε κανω λαθος, αυτο που ονομαζουμε καρμα, οπου βασιζεται στην επιστροφη... πχ αν κατι συνεβη σε αλλη ζωη σε μενα κι εκανα ζημια σε καποιον ανθρωπο, σε τουτη υποφερω γιατι θα χρειαστει να του ξεπληρωσω... ή καπως ετσι...

Senior Member
    Μ' αρέσει που αναρωτιέσαι για το μετά. Τι σε νοιάζει αν πετύχεις τον σκοπό σου; Εγώ είμαι άθεη οπότε καταλαβαίνεις. Πάντως για τον χώρο αναμονής δεν είχα ξανακούσει. Εγώ νόμισα ότι θα βράσω στο πυρ το εξώτερο γιατί ούτε και οι παπάδες τους διαβάζουν τους αυτόχειρες.
    έτσι γιατί περίεργα την είδα...

Senior Member
    Quote Originally Posted by KENO View Post
    αυτο το ερωτημα δε μπορει να απαντηθει με σιγουρια. παρα μονο οταν πεθανουμε. εχωντας διαβασει παντως καμποσες αποψεις, εμαθα πως ολα μοιαζουν να ειναι κυκλος. και το θεμα της ψυχης λοιπον μπορει να λειτουργει "ανακυκλωσιμα", οπως και το σωμα γινεται ενα με το χωμα, αποσυνθεεται, το τρωνε και τα σκουληκια και δε μενει τπτ... ετσι και η ψυχη μπορει να πηγαινει καπου να της γινεται καποιου ειδους reset και να επιστρεφει μετα σε αλλο σωμα χωρις ομως τις αναμνησεις. υπαρχει και σχετικο σε ορισμενες θρησκειες αν δε κανω λαθος, αυτο που λεμε το καρμα, οπου βασιζεται στην επιστροφη... πχ αν κατι συνεβη σε αλλη ζωη σε μενα κι εκανα ζημια σε καποιον ανθρωπο, σε τουτη υποφερω γιατι θα χρειαστει να του ξεπληρωσω... ή καπως ετσι...
    Τότε εμείς έχουμε κάνει πολλά μάλλον..
    έτσι γιατί περίεργα την είδα...

Banned
    απλα ρωτω ,μπορει καποιος σας να γνωριζει κατι αλλο, το θεμα ειναι οτι μακαρι να μην υπαρχει τιποτα μετα γιατι αλλιως την εβαψε οποιος το κανει, -δεν το λεω για εμενα παντως ! μν μου στηλουν καμια αστυνομια - απλη απορια ειναι , οσο για τους τροπους εχω ακουσει οτι υπαρχει ενα βιβλιο αλλα ντρεπομαι να παω σε βιβλιοπωλιο και να ρωτω τετοια πραματα!
    αρα αμα δεν υπαρχει θεος ολα τελειωνουν με την τελειταια ανασα ετσι? μακαρι να ειναι ετσι δλδη!

Banned
    βασικα αυτη η αποψη περι καρματος ερχεται σε αντιθεση με τα φαντασματα. τα φαντασματα υποτιθεται ειναι βασανισμενες ψυχες καταδικασμενες να ζουν αιωνια στο κοσμο μας, στοιχειωνοντας ενα συγκεκριμενο μερος. τι απο τα δυο ισχυει τελικα, αν φευγουν οι ψυχες και επιστρεφουν σε νεο σωμα οπως λεει το καρμα ή παραμενουν μετα το θανατο σε ενα μερος και γινονται φαντασματα, ειναι αγνωστο. μπορει να συμβαινουν και τα δυο, υποθετωντας οτι ως φαντασματα ειναι σε αλλη χρονικη στιγμη η ιδια ψυχη που μπορει να εχει μετενσαρκωθει ηδη σε αλλον ανθρωπο. σαν να πηγαινω εγω στο χωριο του παππου μου πχ, και να βλεπω τη ψυχη μου σε φαντασμα, επαναλαμβανωντας οσα εκανα οταν ημουν με την προηγουμενη μορφη μου. μπερδεμενα ολα αυτα, αλλα ελπιζω να βγαζουν νοημα...

Senior Member
    Και εγώ άθεη είμαι αλλά αυτό που ρωτάς είναι λίγο περίεργο.Αλήθεια πιστεύεις οτί αν όλοι εμείς σου δώσουμε κάποιες απαντήσεις θα αρκεστείς? Ο καθένας πιστεύει ότι θέλει και ούτε υπάρχει επιστημονική απάντηση άρα? Anyway,σε προβληματίζει κάτι? Εγώ επειδή έχω ασχοληθεί αρκετά με αυτό το θέμα σου λέω οτί δεν θα βγάλεις άκρη. Για άλλον συμφέρει να πιστεύει οτί ζούμε μόνο μια φορά οπότε δικαιολογεί τις πράξεις του και την άσωτη ζωη και για άλλον οτί έχουμε πολλές ζωές γιατί ίσως δεν του αρέσει η ιδέα του θανάτου κλπ κλπ. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει οπότε απορώ γιατί ρωτάς! Σκέφτεσαι να αυτοκτονήσεις? Anyway, εγώ πιστεύω οτί έχουμε πολλές ζωές για δικούς μου λόγους...ότι και το ΚΕΝΟ

Banned
    Δεν θελω να αυτοκτονησω ειμαι μια χαρα και περνω καλα! απλη απορια απο ενα φιλο μου ! τιποτα αλλο!
    μερικες φορες μπορει καποιοι ανθρωποι να θελουν να βαλουν ενα τελος σε ολα ,δικαιωμα τους αμα θελουν εμεις δεν μπορουμε να τους το αλλαξουμε ,μπορει αυτος ο ανθρωπος να εχει βαρεθει ,να ειναι τοσο μονος αναμεσα σε τοσους φιλους φιλες, να μην μπορει να ζει ετσι , να θελει να τελειωνει βρε παιδι μου ! τι να πω ?
    απλα ρωταω για να μαθω τι γινεται μετα αυτο ειναι ολο!

Senior Member
    Δεν υπάρχει απάντηση νομίζω...απλά πεθαίνει και δεν ξέρουμε τπτ...Γιατί δεν κάνεις μια αναδρομή να ζήσεις τον προηγούμενο θάνατό σου για να δεις? ίσως δεις δεν ξέρω!

Senior Member
    Εσύ τι πιστεύεις? Έχεις κάνει την ερώτηση στον εαυτό σου? Φαντάζεσαι κάτι?

Banned
    ξανα λεω οτι δεν θελω να αυτοκτονησω! δεν το εχω κανει ποτες αυτο , δεν ξερω, δεν μπορω να πιστεψω σε αυτα, ειμαι αθεος και ρεαλιστης, απλα μπορει καποιος να εχει παρει αποφαση να βαλει τελος! ειναι απλο οχι περιπλοκο , δεν ειναι αναγκη να εχω παραπονα απο την κοινωνια και απο το κρατος απλα μπορει να βαρεθηκε καποιος , να μην γουσταρει αλλο τους ανθρωπους με την αθλια και υποκριτικη συμπεριφορα τους! μπορει να εχει ενα προβλημα με καποιες εξαρτησεις και να θελει να μην ξεφτιλιστει σιγα σιγα απο αυτες ,αρα να φυγει αξιοπρεπως ! που το κακο?

Senior Member
    Η απάντηση σου αυτή τώρα που κολλάει?

Senior Member
    Αυτοκτονια και μετα τιποτα, απλα παυεις να υπαρχεις, σαν να πεθαινες απο οποιαδηποτε αλλη αιτια. Απλα για τους δικους σου, ενας παραπανω λογος για να κλαινε.
    ...του καθενος η κολαση,
    βρισκεται, παντα, δυο βηματα μακρυτερα
    απ' οπου τολμα να ξεμυτισει...

Banned
    εχεισ δικιο , κοιτα φιλεναδα μου δεν ξερω απο αναδρομες σς πριν ζωες , δεν το γνωριζω το θεμα ουτε που να παω να μου πουν! αμα ξερεις πες μου ευχαριστως να παω

Senior Member
    Σε ρώτησα όμως κάτι...εσύ τι πιστεύεις? φαντάζεσαι κάτι?

Page 1 of 9 123 ... LastLast