ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 14 of 14
    Senior Member

ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ

Διαβάζοντας ψυχολογία πρόσφατα, ανακάλυψα τους 7 τύπους προσωπικοτήτων και προσπάθησα να με εντάξω κάπου χωρίς να τα καταφέρω με ακρίβεια. Ωστόσο, απ' ότι βλέπω, έχω αρκετά στοιχεία από τις δραματικές προσωπικότητες οι οποίες είναι επιρρεπείς στο άγχος και την κατάθλιψη. Τελικά πόσο επηρεάζει ο τύπος προσωπικότητας μας στο αν θα νοσήσουμε και έχει νόημα τελικά αυτή η κατηγοριοποίηση των προσωπικοτήτων γενικότερα;
    έτσι γιατί περίεργα την είδα...

Senior Member
    δεν ειναι κατηγοριοποιηση προσωπικοτητων αυτο για το οποιο μιλας, αν καταλαβα καλα, αλλα κατηγοριοποιηση διαταραχων προσωπικοτητας, τελειως διαφορετικο πραγμα, και δεν το εχουν ολοι ωστε να βρεις τον εαυτο σου σε μια απο αυτες τις κατηγοριες!!!

Senior Member
    Όχι δεν είναι διαταραχές. Υπάρχουν 7 τύποι προσωπικοτήτων οι οποίοι τυγχάνει πολλές φορές να εμφανίζουν και διαταραχές. Αν ψάξεις στο google μιλάει περισσότερο για τις διαταραχές πράγμα που δεν μ' ενδιαφέρει γιατί ευτυχώς διαταραγμένη δεν είμαι (απ' ότι νομίζω) :p

Senior Member
    περι ορεξεως κολοκυθοπιτα τοτε. Εγω προσωπικα δεν πιστευω οτι υπαρχουν 7 τυποι προσωπικοτητων. Τι ειναι αυτοι; Εμφυτοι η επικτητοι; Δεν αλλαζουν στην πορεια της ζωης; Δεν μπορουν να συνυπαρχουν 2 η περισσοτεροι;

Senior Member
    Υπάρχουν, απλά είναι πιο σπάνιο να υπάρχουν άνθρωποι αντιπροσωπευτικοί του κάθε τύπου. Συνήθως οι περισσότεροι συνδύαζουν στοιχεία από πολλούς τύπους. Ωστόσο, αυτοί που είναι πιο δραματικοί (και οι περισσότεροι είναι γυναίκες) υποφέρουν από άγχος. Και εννοείται πως ο τύπος προσωπικότητας είναι έμφυτος.

Senior Member
    Μήπως μπορείς να βάλεις ενα λινκ σχετικά με αυτό? Ακούγεται ενδιαφέρον..

Edit: Βρήκα ενα τεστ που μπορείτε να κάνετε για να δείτε που "ανήκετε"...Όντως δεν έχει καμια σχέση με διαταραχές προσωπικότητας.

http://www.anew.gr/psychology/article.php?aid=62 Πληροφορίες στα ελληνικά.

http://www.7personalitytypes.com/ Πληροφορίες στα Αγγλικά και τεστ.

Εγώ βγήκα το Server και το Scholar. Μέσα έπεσε..
    Last edited by PostMortem; 10-06-2011 at 22:14.
    One of these things is not like the others, one of these things must die alone.

Senior Member
    Ψάξε στο google είναι γεμάτο. Και ξένα σάιτ. Απ' ότι ξέρω μέχρι τώρα, σημαντικό ρόλο στον καθορισμό του τύπου, πάιζουν οι αμυντικοί μηχανισμοί που χρησιμοποιεί ο κάθε άνθρωπος. Αυτό γίνεται ασυνείδητα αλλά εγώ αυτοαναλυόμενη προσπαθώ να το βρω. Α! και να προσθέσω ότι ο κάθε τύπος έχει και υποτύπους έτσι για περισσότερη ποικιλία! (πλάκα κάνω, όντως συμβαίνει)

Senior Member
    Γραφεις για την δραματικη διαταραχη προσωπικοτητας λες κ δεν ειναι διαταραχη αλλα πλεονεκτημα η προτερημα να εχει καποιος δραματικη η υστερικη η θεατρικη διαταραχη προσωπικοτητας.
    Μαλλον εισαι μια χαρα κ δεν εχεις τιποτα η μαλλον οτι διαταραχη εχεις ανηκει στο φυσιολογικο η νευρωτικο φασμα ,οποτε αυτη η διαταραχη σε κανει και συμπαθητικη η ελκυστικη.
    Ομως υπαρχει η ιδια διαταραχη στο μεταιχμιακο φασμα η ακομη κ με ψυχωτικα στοιχεια κ εκει τα πραγματα ειναι πολυ δυσκολα ,γιατι δεν ειναι καθαρα κ μπερδευουν πολυ.
    Η Λαμπετη τυφλωθηκε για μεγαλο διαστημα λογω αυτης της διαταραχης!
    Και μια πληροφορια για οσους δεν το γνωριζουν.
    Η απουσια της διαγνωσης -υστερικη ψυχωση- απο το DSM εχει συμβαλει στην υπερβολικη εμφανιση της διαγνωσης της σχιζοφρενειας σε περιπτωσεις που αντ αυτης θα επρεπε να διαγνωστει η υπαρξη μιας υστερικης διεργασιας σε σχεση με καποιο τραυμα.
    Η αγνοια δεν μπορει να πεισει τη γνωση,οσο κι αν επαναλαμβανει την αμαθεια της.

Senior Member
    Εγώ πάσχω από κατάθλιψη και διαβάζοντας για τις προσωπικότητες νόμισα πως η δραματική μου ταιριάζει καλύτερα. Θέλησα ν' αναρτήσω αυτό το θέμα για να πάρω περισσότερες πληροφορίες από ψυχολόγους και πάσχοντες. Και σίγουρα υπάρχει ένα φυσιολογικό πλαίσιο και ένα πλαίσιο διαταραχής. Εγώ θέλησα να μιλήσω για το φυσιολογικό, δεν τα μπέρδεψα. Η ερώτηση μου απευθύνεται προς όλους που γνωρίζουν παραπάνω πράγματα. Εσύ το έχεις αυτό;

Senior Member
    Μια απο τις διαγνωσεις που πηρα ,η τελευταια ηταν δραματικη διαταραχη προσωπικοτητας, ο γιατρος ειπε λιγο αντιψυχωτικο θα μου κανε καλο.Δεν συμφωνω μαζι του!

Senior Member
    Κοίτα, αν είσαι διαταραγμένη δύσκολα θα το δεχτείς έτσι κι αλλιώς. Ο διαταραγμένος νομίζει πως όλα είναι καλά. Πάντως νομίζω ότι τέτοιου είδους διαγνώσεις τις βγάζει ψυχίατρος που σ' έχει παρακολουθήσει αρκετές φορές. Αν θέλεις μπορείς να πάρεις κι άλλες γνώμες.

Senior Member
    Η εξουσια κ οι αντιπροσωποι της ειναι διαταραγμενοι?Ο υπερβαρος που εχει πιεση κ καρδια κ τρωει ενα αρνι στην εξοδο του ενω ξερει οτι μπορει να παθει εμφραγμα εινα φυσιολογικος?
    Ναι αυτοι θεωρουνται φυσιολογικοι ,ενω εγω που προτιμω τη φανατασια μου κ δεν ενοχλω κανενα ,λες οτι ειμαι διαταραγμενη ?
    ευχαριστω για την προτροπη να δω κ αλλους ψυχιατρους(εχω δει σε 5 χρονια , 20 απο αυτους,) STOP. δεν θα παρω αλλο!

Senior Member
    Η εξουσία και οι αντιπρόσωποι της είναι απλώς εκμεταλλευτές. Ο υπέρβαρος απλά δεν μπορεί να ελένξει τον εαυτό του αλλά σε χαμηλότερα επίπεδα. Δεν ήθελα να καταφερθώ εναντίον σου προσωπικά γιατί δεν σε ξέρω αλλά είναι γεγονός ότι οι διαταραγμένοι δεν συνειδητοποιούν την κατάσταση τους. Αν θέλεις μπορείς να μου πεις παραδείγματα από συμπεριφορές σου που παρεξηγήθηκαν για να σου πω την γνώμη μου χωρίς όμως να είμαι ειδικός. Όσο για την φαντασία, έχω και ΄γω άπλετη.

Senior Member
    Αν κάποιος γνωρίζει και για τις διαταραχές της συγκεκριμένης προσωπικότητας, ας μ' ενημερώσει.