Τυχεροι και Άτυχοι Αριθμοί (1, 9 και 13)
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16
    Junior Member

Τυχεροι και Άτυχοι Αριθμοί (1, 9 και 13)

Γεια σας παιδιά, και εγω νέος είμαι εδώ στην παρέα...

Περνάω ένα "θεματάκι" με τους αριθμούς 1,9 και 13 (εδώ και 4-5 χρόνια) και θα ήθελα την αποψη σας.

Πριν χρόνια, πέρασα έναν πολύ άσχημο χωρισμό, και στην προσπάθεια να μάθω κάποιες απαντήσεις για το μέλλον (κάτι σαν "μέντιουμ" ή σαν τυχερή 8-ball) ξεκίνησα το εξής:

Έθετα κάποια ερώτηση για κάποιο θέμα το οποίο με "έκαιγε" (τότε ήταν αν γυρνούσε πίσω η κοπέλα, τώρα είναι αν βρω δουλειά σύντομα) στον εαυτό μου, και είτε μετρούσα το άθροισμα των αριθμών των πινακίδων των αυτοκινήτων (αν ήμουν έξω) ή το άθροισμα των ψηφιακών αριθμών στο ρολόι του υπολογιστή μου, του ρολογιού χειρός μου, του ξυπνητηριού μου κλπ.
    Πριν 5 χρόνια λοιπόν, είχα καθιερώσει ότι αν το άθροισμα ήταν ο αριθμός 1, τότε η απάντηση στην ερώτηση που έκανα στον εαυτό μου, θα ήταν θετική. Αντίθετα, αρνητική θα ήταν η απάντηση αν το άθροισμα ήταν ο αριθμός 13. (πχ αν η ώρα όταν ξυπνάω είναι 07:03, τότε η μέρα θα είναι καλή, ενώ αν η ώρα είναι 07:06 θα είναι ασχημη). Ενδιάμεσοι αριθμοί είναι αδιάφοροι (λέω "θα δοκιμάσω μετά ξανά"). Το άθροισμα προκύπτει απο την πρόσθεση των ψηφίων μεταξύ τους, και στην συνέχεια των ψηφίων του αριθμού που προκύπτει (π.χ. 23:44-->2+3+4+4=13). Σημειώνω επίσης, ότι στον αριθμό 13 δεν προσθετω τα ψηφία του για να δώσει άθροισμα 4, σε αντίθεση με το 22 ή το 31)..

Αυτές τις μέρες, το νούμερο 1 αντικαταστάθηκε με το νούμερο 9.. Το πρόβλημα είναι, ότι η διαδικασία αυτή με επηρεάζει πολύ στις αποφασεις τις οποίες παίρνω, αλλά και -εννοείται- στην ψυχολογία μου.. π.χ. ρωτάω τον εαυτό μου "θα μου τηλεφωνήσουν να πάω για συνέντευξη στην <ταδε> εταιρεία που έχω στείλει βιογραφικό?" Αν δω ότι πχ το ρολοι εκείνη την ώρα δίνει αθροισμα 13, απογοητεύομαι ή πανικοβάλομαι, και -είτε σταδιακά, είτε κατευθείαν- καταρρακώνομαι ψυχολογικά, πράγμα που -μεσομακροπρόθεσμα- με οδηγεί στην μη επίτευξη των στόχων μου. Αντίθετα, παρόμοιο γίνεται με τον αριθμό 9 πλέον, όπου "παίρνω τα πάνω μου", αλλά στην τελική μάλλον αποτελεί αυταπάτη.

Επίσης, πολλές φορές, όταν είναι να πάρω κάποιο τηλέφωνο για να μιλήσω, αν το ρολόι στην οθόνη της εκάστοτε συσκευής έχει ψηφία που το άθροισμα τους είναι το 13, δεν το θεωρώ καλή στιγμή και παίρνω τηλέφωνο μόλις αλλάξει η ώρα, εστω κ 1 λεπτό.. Πολλές φορές τα "σημάδια" επιβεβαιώνονται, και άλλες όχι.

Θέλω να σταματήσω να το κάνω, θέλω να σταματήσω να με επηρεάζει, θέλω να σταματήσω να κάνω αυτόματα τους υπολογισμούς των ψηφίων και την αναγωγή τους σε κάποιο τυχερό ή άτυχο νούμερο... Τι έχετε να προτείνετε για αυτό?

Σας ευχαριστώ πολύ και με συγχωρείτε για το μακροσκελές της περιγραφής του προβλήματος. :)

Senior Member
    Θα σε συμβούλευα να επισκεφτείς κάποιον ειδικό, είναι βέβαιο ότι θα σε βοηθήσει να το ξεπεράσεις όλο αυτό το βάσανο, Οι λογικές σκέψεις δε νομίζω ότι θα σε βοηθήσουν. Είμαι βέβαιη ότι είσαι αρκετά έξυπνος να καταλάβεις ότι οι αριθμοί δεν έχουν καμία δύναμη, ότι εσυ δεν είσαι το κέντρο του κόσμου που αποφασίζεις για τα μελλούμενα, και σαφως είμαι βέβαιη ότι έχεις αντιληφτεί ότι πολλές φορές τα πράγματα δεν πήγαν και πολύ καλά παρά το γεγονός ότι δεν¨"επεσες" στους κακούς αριθμούς. Πηγαινε σε έναν γιατρό, θα τη βρεις τη λύση. Και όσο μπορείς κάνε ασκήσεις....θάρρους. Πες, σήμερα θα πάρω τηλέφωνο και ας μη δειχνει το ρολόι αυτό που θέλω. Ευχομαι ολα να πανε ΄καλά.

Junior Member
    Quote Originally Posted by Deep purple View Post
    Θα σε συμβούλευα να επισκεφτείς κάποιον ειδικό, είναι βέβαιο ότι θα σε βοηθήσει να το ξεπεράσεις όλο αυτό το βάσανο, Οι λογικές σκέψεις δε νομίζω ότι θα σε βοηθήσουν. Είμαι βέβαιη ότι είσαι αρκετά έξυπνος να καταλάβεις ότι οι αριθμοί δεν έχουν καμία δύναμη, ότι εσυ δεν είσαι το κέντρο του κόσμου που αποφασίζεις για τα μελλούμενα, και σαφως είμαι βέβαιη ότι έχεις αντιληφτεί ότι πολλές φορές τα πράγματα δεν πήγαν και πολύ καλά παρά το γεγονός ότι δεν¨"επεσες" στους κακούς αριθμούς. Πηγαινε σε έναν γιατρό, θα τη βρεις τη λύση. Και όσο μπορείς κάνε ασκήσεις....θάρρους. Πες, σήμερα θα πάρω τηλέφωνο και ας μη δειχνει το ρολόι αυτό που θέλω. Ευχομαι ολα να πανε ΄καλά.
    Εεεεμμμμμ, δεν εννόησα ότι είμαι το κέντρο του κόσμου, και ούτε το θεωρώ.. είπα ότι είναι σαν την Lucky 8-Ball.. Όσο για το θάρρος, συμφωνώ. Ευχαριστώ επίσης για τις ευχές. Να είσαι καλά. :)

Senior Member
    Επιμηθεα λολ η αληθεια ειναι οτι ζαλιστηκα κ μπερδευτηκα λιγο με τους υπολογισμους κ τους αριθμους κ τις πραξεις κ τα αποτελεσματα που βγαζεις!!! Πολυ μπερδεμα ρε παιδι μου, δεν σκαμπαζω κ πολυ απο μαθηματικα, αλλα θα σου προτεινα κι εγω να δεις καποιον ειδικο...

Κατι αναλογο ειχα παθει κι εγω με αριθμους οταν ημουν μαθητρια.. πχ διαβαζα μια παραγραφο κ την ελεγα μετα απεξω 6 φορες, που χε κολλησει το 6 οτι αμα την πω 6 φορες θα την μαθω τελεια κ θα την θυμαμαι... η πχ δεν μπορουσα να αρχισω κατι αμα η ωρα δεν ηταν ακριβως, και τεταρτο, και μιση, η παρα τεταρτο... οτιδηποτε ενδιαμεσο νομιζα οτι θα συμβει κατι κακο κ θα παει στραβα η δουλεια μου..

αυτο με τη ωρα (τις 4 φασεις που ανεφερα) το χω ακουσει κ απο αλλους οτι τους συνεβαινε, αληθεια σε κανεναν απο δω εχει συμβει???
    " I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."

Senior Member
    Σορρυ που θα το πω αυτό αλλά ειναι άρρωστο αυτό που κάνεις...βλέπω οτί δεν έχεις αυτοπεποίθηση και καταφεύγεις σε μελλοντικές προβλέψεις που δεν έχουν ισχύ!Έχεις εμμονή και πρέπει να ξεκολλήσεις...δες έναν ειδικό!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Christina82 View Post
    Σορρυ που θα το πω αυτό αλλά ειναι άρρωστο αυτό που κάνεις...βλέπω οτί δεν έχεις αυτοπεποίθηση και καταφεύγεις σε μελλοντικές προβλέψεις που δεν έχουν ισχύ!Έχεις εμμονή και πρέπει να ξεκολλήσεις...δες έναν ειδικό!

Σορρυ αλλά η φράση "άρρωστο αυτό που κάνεις" δεν μ'αρέσει. Αν είναι έτσι τότε οι πιο πολλοί εδώ μέσα έχουμε περάσει από "άρρωστες καταστάσεις". Και δεν έχει καμία σχέση με χαμηλή αυτοπεποίθηση είναι άσχετο.

Epimithea ψάξε για ένα ψυχολόγο η ψυχίατρο που να γνωρίζειι από γνωσιακή-συμπεριφορική θεραπεία για ιδεοψυχαναγκασμούς. Η θεραπεία εν μέρη είναι όπως η απεξάρτηση από ουσίες και δεν είναι εύκολη, αφού έχεις "εθιστεί" σε αυτές τις ανακουφιστικές τελετές. Αλλά με προσπάθεια και δικιά σου, σιγά σιγά με τον καιρό θα μειώνεται ο χρόνος που ξοδεύεις στις τελετές μέχρι που θα φτάσουν σε πολύ χαμηλό επίπεδο εώς και να εξαφανιστούν εντελώς. Υπάρχει και η φαρμακολογική υποστήριξη με αντικαταθλιπτικά SSRI, αν θες μπορείς να κάνεις και αυτό παράλληλα. Anyway, μην το αφήσεις φίλε και ταλαιπωρείσαι τζάμπα, κλείσε ραντεβού!

Junior Member
    Κρίμα.......
    Last edited by epimitheas; 11-06-2011 at 19:11. Reason: Διόρθωση

Junior Member
    Quote Originally Posted by PETRAN View Post
    Epimithea ψάξε για ένα ψυχολόγο η ψυχίατρο που να γνωρίζειι από γνωσιακή-συμπεριφορική θεραπεία για ιδεοψυχαναγκασμούς. Η θεραπεία εν μέρη είναι όπως η απεξάρτηση από ουσίες και δεν είναι εύκολη, αφού έχεις "εθιστεί" σε αυτές τις ανακουφιστικές τελετές. Αλλά με προσπάθεια και δικιά σου, σιγά σιγά με τον καιρό θα μειώνεται ο χρόνος που ξοδεύεις στις τελετές μέχρι που θα φτάσουν σε πολύ χαμηλό επίπεδο εώς και να εξαφανιστούν εντελώς. Υπάρχει και η φαρμακολογική υποστήριξη με αντικαταθλιπτικά SSRI, αν θες μπορείς να κάνεις και αυτό παράλληλα. Anyway, μην το αφήσεις φίλε και ταλαιπωρείσαι τζάμπα, κλείσε ραντεβού!
    Σε ευχαριστώ πολύ Petran, θα το κοιτάξω όπως είπες. Όσο για την μέθοδο με τα αντικαταθλιπτικά, δεν το θέλω να γίνει ετσι. Θα πάω να ψάξω για κάποιον ειδικό όπως είπες. TY και πάλι. :)

Senior Member
    epimitheas αυτό με τους αριθμούς το είχα και εγώ ωσότου έκανα θεραπεία... Έπαθα πλάκα με το πόσο με βοήθησε η φαρμακευτική αγωγή στο θέμα της ΙΨΔ, μακάρι να είχαν την ίδια αποτελεσματικότητα και στην κατάθλιψη (όχι ότι δεν είχαν αλλά τα ψυχαναγκαστικά πράξεις και σκέψεις κόπηκαν "μαχαίρι")
    ""Ο μοναδικός σκοπός του e-psychology είναι να προσφέρει έναν χώρο όπου όλοι θα μπορούν να ανταλλάξουν [B]ιδέες[/B] και [B]εμπειρίες[/B] και να συζητήσουν θέματα της Ψυχικής Υγείας.""

Banned
    κατα την γνωμη μου διαφορες ''εμμονες'' μερχι σε σημειο που δεν μας επιρρεαζουν αρνητικα ισωσ και να μας βοηθουν τελικα ..Στην περιπτωση σου πηστευω πωσ ειναι σημαντικο πωσ εχεισ καταλαβει και ψαχνεις τροπουσ να αποβάλεις αυτο το θεμα με τουσ αριθμους..καταλαβαίνω οτι είναι δυσκολο να σταματησεις μια μερα ετσι ξαφνικα αλλα προσπαθησε σε πρωτο σταδιο ναι μεν να μερτας αλλα το αποτελεσμα να εχει αλλο νοημα (κατι παιδικο καιλιγο χαζο πχ μπορεις να φανταζεσαι το αποτελεσμα της προσθεσης σαν γραμμα τησ αλφαβητου και να λεσ οτι καποιος που το ονομα του αρχιζει απο αυτο το γραμμα κατι λει για εσενα.Δεν σου ειπα να κανεισ ακριβωσ αυτο αλλα ξερεις κατι παρομοιο, μονος σου θα βρεις τι δουλευει για εσενα).Πιστευω και εγω οτι η φαρμακευτικη αγωγη δεν πρεπει να ειναι η πρωτη σκεψη σου παρ'όλα αυτα , οπωσ είπαν και οι παραπάνω να επισκευτεις εναν ειδικο πιστευω θα σε βοηθουσε. Σου ευχομαι οτι καλυτερο.

Senior Member
    Γιατί?τι κακό είπα? Είπα την αλήθεια...οτί ακούγεται άρρωστο...Γιατί δεν είναι?

Senior Member
    Δεν είμαι από τους ανθρώπους που θα χαιδεύουν τα αυτιά των ανθρώπων αλλά να λέω αυτό που βλέπω κατάμουτρα χωρις κακό σκοπό όμως..

Επιμηθέα, αυτο με τους αριθμούς φαντάζει με εξάρτηση. Μοιάζει με κατάργηση του αυτοελέγχου και της πρωτοβουλίας και εναπόθεση των ελπίδων σου σε κάτι που εσύ δημιούργησες με τη φαντασία σου, το οποίο δεν έχει κανένα έρεισμα στην πραγματικότητα. Ίσως ξεκίνησε από το φόβο να πάρεις πρωτοβουλίες και χαμηλή αυτοπεποίθηση. Μου φαίνεται πως σου προκαλεί παθητικότητα και στασιμότητα. Εναποθέτεις στους αριθμούς αυτά που λανθασμένα πιστεύεις ότι δεν μπορείς να τα ελέγξεις ή να αλλάξεις, και έτσι στο τέλος δεν αλλάζεις τίποτα ή μόνο λίγα κάνεις, ενώ θα μπορούσες να κανες πολλά.

Κατανόησε πρώτα το παράλογο του να στηρίζεις μελλοντικές καταστάσεις σε τετοια δημιουργήματα φαντασίας. Προσπάθησε να απεξαρτηθείς απ αυτό σταδιακά, να κάνεις αυτά που σκοπεύεις να κάνεις χωρίς να προσφεύγεις σ αυτά με τους αριθμούς, κάνε τουλάχιστον δοκιμές για αρχή. Διώχνε τη σκέψη αυτή όταν έρχεται στο νου ή μείωνε την ένταση της. Πέρνα γρήγορα από τη σκέψη στην πράξη σε ότι θες να κάνεις ώστε να μη δίνεται η ευκαιρία στους αριθμούς να δράσουν. Μέσα από την πρωτοβουλία και την τόλμη σου στην καθημερινότητα να διαψεύδεις τις προβλέψεις αυτές, να αποδεικνύεις έτσι στον εαυτό σου ότι ολα αυτά με τους αριθμούς είναι παράλογα.
    γιάννης

Senior Member
    Quote Originally Posted by Christina82 View Post
    Γιατί?τι κακό είπα? Είπα την αλήθεια...οτί ακούγεται άρρωστο...Γιατί δεν είναι?
    Στο όνομα της ντομπροσύνης έχουμε φτάσει στο σημείο να δίνουμε χαρακτηρισμούς βαρείς σε άτομα που καλά καλά δεν ξέρουμε και χωρίς μάλιστα να έχουμε ιδέα περί τίνος πρόκειται.Μπορεί να μην το έκανες με κακία αλλά καλύτερα από το να προβαίνεις σε χαρακτηρισμούς τύπου "είναι άρρωστο αυτό που κάνεις", καλύτερα ,εφόσον φυσικά έχεις τη γνώση, να προτείνεις μια λύση.Δεν μπαίνει εδώ μέσα ο κόσμος για να τρώει κράξιμο.
    ..το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως...

Senior Member
    Εαν σε ταλαιπωρει τοτε πρεπει να πας σε καποιον ειδικο . Εαν δεν σε ταλαιπωρει τοσο , τοτε αστο να υπαρχει ...αλλα απο οτι φαινεται στο ποστ σου σε ταλαιπωρει. Εχεις και αλλου παρομοιες σκεψεις?

Προσωπικα μπορουμε να αναγαγουμε πολλα πραγματα σε ιδεοψυχαναγκασμο , πολλα πραγματα που κανουμε στην καθημερινοτητα μας φαινονται ιδεοψυχαναγκαστικα γιατι ειναι επαναλαμβανομενα και χωρις κανενα πρακτικο οφελος και ουσια , απλως καταλαμβανουν εγκεφαλικη ουσια μες το μυαλο μας.

Αλλα λιγο πολυ ετσι ειναι οι ανθρωποι:)

Εαν σε βασανιζει βεβαια πας σε ειδικο.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Page 1 of 2 12 LastLast