Η γνώμη μου για το φορουμ και τα μελη του και για τις ψυχολογικές αρρώστιες γενικά - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 7 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 31 to 45 of 102
    Senior Member
    Quote Originally Posted by insect View Post
    Μιας και το ανέφερες το θέμα αυτό, τη σχέση βίας και τέχνης μπορώ να φέρω στο νου μου τον Βαν Γκόγκ, ο οποίος είχε κόψει το αυτί του. Κατα τ'άλλα δεν θυμάμαι από τους παλιούς να υπάρχουν τόσο τρανταχτα παραδείγματα (μιλώντας για ακραια βία πάντα). Μην βλέπεις τώρα που ο κάθε προβληματικός θέλει να γίνει καλλιτέχνης.. Το να είναι κάποιος καλλιτέχνης και να εξελιχθεί σε προβληματικός δεν είναι το ίδιο.
    Δεν είναι κακό. Η τέχνη λειτουργεί σαν ψυχοθεραπεία και έγω έχω σκεφτεί να την χρησιμοποιήσω.
    έτσι γιατί περίεργα την είδα...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Rabola View Post
    Σωστά τα λες Μάριαν. Αλλά υπάρχει και η "αντίπερα" όχθη. Οι συγγραφείς είναι προβληματικοί, οι ποιητές ψυχωτικοί, οι νοικοκυρές νευρωτικές, οι μανάδες σπαστικές και οι τορναδόροι... αινιγματικές... :) ... εγώ θα έλεγα να αφήνετε τον Βινς να γράφει γιατί σε φόρουμ "ψυχολογίας" είμαστε... από "αρρώστιες" να!... γιόμισε ο τόπος... :) ...
    Γιατί βρε.. δεν μ'αφήνουν? Αφενόμαστε μεταξύ μας γενικά!
    Πάνω σε αυτά που αναφέρεις η "μόδα" είναι πως οι διπολικοί άνθρωποι έχουν συσχέτιση με την καλλιτεχνική εφυία. Δεν θέλω να το σχολιάσω. Πιστεύω πολύ περισσότερο ότι αυτό φέρει την καταστροφή, δαιμονοποίηση κάποιας κλίσης. Την δημιουργικότητα να την εξισώνει με την καταστροφικότητα.

Banned
    Quote Originally Posted by Gypsy Cello View Post
    Το θέμα ήταν καταθλιψη vs ψύχωση. Ανέφερα την αναπνοή γιατί ανήκει στο οργανικό-υλικό κομμάτι του ανθρώπου και εδώ το θέμα μας είναι πνέυμα και συναισθήματα. Όσο για τον Πλάτωνα μόνο καλύτερος από τον δάσκαλο του μπορεί να είναι. Και ποιο είναι το πρόβλημα αφού υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν μόνο για εργάτες και άνθρωποι με ανώτερη νοημοσύνη που κάνουν μόνο για φιλοσοφία. Δεν υπάρχουν ίσοι άνθρωποι τι να κάνουμε, ο καθένας στην θέση του και δεν έχω πρόβλημσ με τους εργάτες κανένα. Απλά δεν δέχομαι τον όρο ελιτισμός πόσο μάλλον για τον Πλάτωνα. Και να πω ότι τα μηνύματα του γενικότερα ήταν πολύ σοσιαλιστικά κατά κάποιον τρόπο και έχω ακούσει και εκπροσώπους του ΚΚΕ να τα αναπαράγουν.
    Ευχαριστω για το νημα, ειχα διαβασει ενα μερος αλλα οχι ολο.
    Αν μιλας για εγκεφαλο, που ειναι ετσι και αλλιως βιολογια, κανεις και τα συναισθηματα βιολογια, οποτε και γω σου λεω για αναπνοη που ειναι επισης βιολογια. Τα κανουμε ολα βιολογικα δηλαδη, οποτε δεν βγαινει ακρη απο εκει. Οι αποψεις του Πλατωνα, αν το ψαξεις λιγο, θεωρουνται κατεξοχην ελιτιστικες, και αυτο ειναι ολοκληρο θεμα που δεν αναλυεται σε ενα νημα. Τι εχεις να πεις πχ για τον προκαθορισμο του ρολου του ανθρωπου αναλογα με το απο ποιους γεννηθηκε-καστες- χωρις να παιζει ρολο το ποιος ειναι? Την αποσυνδεση του ρολου του περιβαλλοντος και της προσωπικης προσπαθειας με τη θεση στη ζωη? Ο καπιταλισμος, πχ, με τα αρνητικα του, ειναι ακριβως το αντιθετο, η αποθεωση της προσωπικης προσπαθειας, εξ ου και η οποια επιτυχια του. Δεν θιγουμε τον Πλατωνα (:) ), απλα σχολιαζουμε τις θεσεις του.

Senior Member
    Quote Originally Posted by insect View Post
    Μιας και το ανέφερες το θέμα αυτό, τη σχέση βίας και τέχνης μπορώ να φέρω στο νου μου τον Βαν Γκόγκ, ο οποίος είχε κόψει το αυτί του. Κατα τ'άλλα δεν θυμάμαι από τους παλιούς να υπάρχουν τόσο τρανταχτα παραδείγματα (μιλώντας για ακραια βία πάντα). Μην βλέπεις τώρα που ο κάθε προβληματικός θέλει να γίνει καλλιτέχνης.. Το να είναι κάποιος καλλιτέχνης και να εξελιχθεί σε προβληματικός δεν είναι το ίδιο.
    Αγαπητέ ωραιοποιείτε το παρελθόν... Νομίζω ότι είναι συχνό φαινόμενο άνθρωποι των γραμμάτων των τεχνών και των επιστημών να έχουν κάποια "κουσούρια" (όχι με την εκκλησιαστική άποψη)... Αυτό ασφαλώς δεν κάνει οποιοδήποτε έχει ένα πρόβλημα χαρισματικό... Και στο κάτω κάτω αν κάποιος ο οποίος έχει προβλήματα καταφέρει μέσα από ένα τέτοιο δρόμο, αν όχι να τα ξεπεράσει, αλλά τουλάχιστον να προσφέρει και να νιώσει χρήσιμος γιατί όχι;
    ""Ο μοναδικός σκοπός του e-psychology είναι να προσφέρει έναν χώρο όπου όλοι θα μπορούν να ανταλλάξουν [B]ιδέες[/B] και [B]εμπειρίες[/B] και να συζητήσουν θέματα της Ψυχικής Υγείας.""

Senior Member
    Δεν είναι κακό. Η τέχνη λειτουργεί σαν ψυχοθεραπεία και έγω έχω σκεφτεί να την χρησιμοποιήσω.
    Εννοείται πως δεν είναι κακό!
    Απλά δεν μπορώ εγώ να εξισώσω, να κατανοήσω βασικά την δημιουργικότητα με μια κλίση προς τη βία.
    Σαφώς και ένα πρόβλημα ψυχολογικό δεν αφορά τη βία μοναχά.
    Επανέρχομαι ποιο μετά.

Senior Member
    Ε τι να σου πω τώρα δεν ξέρω. Οι σοσιαλιστές που αναπαράγουν τα λόγια του δεν νομίζω να το λένε ξεκάρφωτα. Τις παραπάνω απόψεις δεν τις έχω διαβάσει πουθενά. Εγώ προσωπικά δεν έχω εμβαθύνει στον Πλάτωνα αλλά θα μ' άρεζε πολύ. Το συμπόσιο ας πούμε για παράδειγμα. Προς Έντομο: Η αλήθεια είναι ότι και ο Καραβάτζο που μ' αρέσει πολύ ήταν τρελιάρικο και εριστικό αγόρι!

Banned
    "... Απλά δεν μπορώ εγώ να εξισώσω, να κατανοήσω βασικά την δημιουργικότητα με μια κλίση προς τη βία...".

Βινς;... πάμε στα "Quotes"; ... :) ...

Senior Member
    Ποιος είναι ο βινς;

Banned
    Ε τι να σου πω τώρα δεν ξέρω. Οι σοσιαλιστές που αναπαράγουν τα λόγια του δεν νομίζω να το λένε ξεκάρφωτα. Τις παραπάνω απόψεις δεν τις έχω διαβάσει πουθενά. Εγώ προσωπικά δεν έχω εμβαθύνει στον Πλάτωνα αλλά θα μ' άρεζε πολύ. Το συμπόσιο ας πούμε για παράδειγμα.
    Δεν ξερω τι αναπαραγουν οι σοσιαλιστες, μπορει κομματακια που τους βολευουν. Αλλα ειναι γνωστος ελιτιστης ο φιλος μας ο Πλατων.
    Επισης διαβασα το καταθλιψη-ψυχωση, δεν νομιζω οτι βγαλατε συμπερασμα. Και ο Πετραν δε λεει για διαχωρισμο συναισθημα-σκεψη, αλλα για διαχωρισμο των ασθενειων για οικονομικους λογους, δηλαδη για να πληρωθει το νοσοκομειο και τα φαρμακα.

Senior Member
    Το συμπέρασμα ήταν ότι στην ουσία δεν μπορείς να διαχωρίσεις νοητικές και συναισθηματικές διαταραχές όπως δεν μπορείς να διαχωρίσεις σκέψη και συναισθήματα. Αυτό κατάλαβα εγώ τουλάχιστον. Ουφ! κουράστηκα. Όσο για τον Πλάτωνα θα το ψάξω.

Banned
    Το συμπέρασμα ήταν ότι στην ουσία δεν μπορείς να διαχωρίσεις νοητικές και συναισθηματικές διαταραχές όπως δεν μπορείς να διαχωρίσεις σκέψη και συναισθήματα. Αυτό κατάλαβα εγώ τουλάχιστον. Ουφ! κουράστηκα. Όσο για τον Πλάτωνα θα το ψάξω.
    Δηλαδη τι εννοειτε, η σχιζοφρενεια ειναι νοητικη και η καταθλιψη συναισθηματικη διαταραχη πχ?
    Και αυτο εχει καμια σχεση με τον διαχωρισμο συναισθηματος-νοησης?

Senior Member
    Quote Originally Posted by Militon View Post
    Αγαπητέ ωραιοποιείτε το παρελθόν... Νομίζω ότι είναι συχνό φαινόμενο άνθρωποι των γραμμάτων των τεχνών και των επιστημών να έχουν κάποια "κουσούρια" (όχι με την εκκλησιαστική άποψη)... Αυτό ασφαλώς δεν κάνει οποιοδήποτε έχει ένα πρόβλημα χαρισματικό... Και στο κάτω κάτω αν κάποιος ο οποίος έχει προβλήματα καταφέρει μέσα από ένα τέτοιο δρόμο, αν όχι να τα ξεπεράσει, αλλά τουλάχιστον να προσφέρει και να νιώσει χρήσιμος γιατί όχι;
    Σύμφωνοι! Ίσως να ακούστηκα λίγο απότομος με το να πω για προβληματικούς που θέλουν να γινουν καλλιτέχνες.
    Όπως και να χει, δεν ανήκω στο χώρο αυτό (της τέχνης), αν και σπουδαγμένος, μικρός, στην εφηβεία μου, είχε τύχει να διαβάσω πολύ περίεργα βιβλία, για μετενσαρκώσεις, ζωή πέρα από τη ζωή, για την ανθρώπινη ύπαρξη και εννοείται πως αυτά δεν ήταν μαθήματα του σχολείου.
    Πίσω στο θέμα τώρα, τα καλιτεχνικά, η μουσική είναι μαθήματα στο σχολειο για αυτό ακριβώς τον λόγο. Να αναδείξουν ένα διαφορετικό κομμάτι μας, ίσως και οι καθηγητές αυτών οι πιο "περίεργοι", δεν σημαίνει ότι όλα τα παιδά θα γίνουν το ίδιο καλά στη μουσική η τα καλλιτεχνικά.
    Πιστεύεις στην άποψη του όλα διδάσκονται;

Senior Member
    Quote Originally Posted by elafi View Post
    Δηλαδη τι εννοειτε, η σχιζοφρενεια ειναι νοητικη και η καταθλιψη συναισθηματικη διαταραχη πχ?
    Και αυτο εχει καμια σχεση με τον διαχωρισμο συναισθηματος-νοησης?
    Ναι υποτίθεται πως έτσι διαχωρίζονται. Αν επεκτείνεις τον συλλογισμό εκεί καταλήγεις.

Banned
    Ναι υποτίθεται πως έτσι διαχωρίζονται. Αν επεκτείνεις τον συλλογισμό εκεί καταλήγεις.
    Εγω ξερω οτι στην ψυχιατρικη υπαρχουν οι νευρωσεις, οι ψυχωσεις και οι διαταραχες προσωπικοτητας. Για την ψυχολογια-dsm-δεν ξερω, αλλα και εκει δεν νομιζω να λεει καποιος για τετοιο διαχωρισμο...Που ακριβως στηριζεται? Με ξενιζει λιγο. Και στη σχιζοφρενεια πχ υπαρχουν προβληματα του συναισθηματος, ως συμπτωματα κοινα. Μαλλον εκει μπερδευτηκατε και εσεις? Αλλα δεν καταλαβαινω απο που το πηρατε αυτο αρχικα, μου φαινεται δεν υπαρχει πουθενα (!).

Senior Member
    Εκεί είναι το θέμα! Δεν διαχωρίζονται! Το dsm είναι το diagnostic and statistic manual for mental disorders. To χρησιμοποιούν οι ψυχίατροι για να βγάλουν διάγνωση. Εγώ είχα διαβάσει κάπου ότι οι συναισθηματικές διαταραχές είναι πιο δύσκολες στην ίαση τους από τις άλλες και τρόμαξα.

Page 3 of 7 FirstFirst 12345 ... LastLast