Η γνώμη μου για το φορουμ και τα μελη του και για τις ψυχολογικές αρρώστιες γενικά - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 7 FirstFirst ... 23456 ... LastLast
Results 46 to 60 of 102
    Banned
    Ναι αλλα ποιες ειναι οι συναισθηματικες διαταραχες και ποιες οι νοητικες? Μηπως αυτο ειναι τοσο αξιοπιστο οσο ο διαχωρισμος σε νοητικες και συναισθηματικες? Που το διαβασες? Εγω δεν μπορω να βγαλω ακρη ουτε να καταλαβω γιατι ειναι λιγοτερο η περισσοτερο σοβαρες η ποιες ειναι τελοσπαντων....

Banned
    Το ζητούμενο στον άνθρωπο, πέρα απ' την επιστήμη της ψυχολογίας, είναι αυτό ακριβώς. Να φέρει σε ισορροπία τη σκέψη με το συναίσθημα. Εννοείται πως είναι δυο διαφορετικά λειτουργικά σε άμεση συνάρτηση το ένα με το άλλο. Κι όταν αυτό επιτυγχάνεται, υποτίθεται πως έχουμε το μοντέλο του "πλήρως λειτουργικού ατόμου".
    Συναισθηματικές διαταραχές... κατάθλιψη. Αν δε τη βιώσει κανείς χωρίς καμιά πατερίτσα, δε την ξεπερνά ποτέ. Αλλά οι άνθρωποι φοβούνται να βιώνουν πράματα. Άρα φοβούνται και να βελτιωθούν.

Senior Member
    Συναισθηματική υποτίθεται πως είναι η κατάθλιψη και νοητική η σχιζοφένεια για παράδειγμα. Είχα ακούσει και ψυχιάτρους να το λένε γι' αυτό και το πίστευα. Τέλος πάντων. Απλά είναι μια πρόχειρη διάκριση νομίζω για να καταλαβαίνουμε ποια σημεία "ρυπαίνει" περισσότερο η ασθένεια, γι αυτό το είδα και στο δημοσίευμα.
    έτσι γιατί περίεργα την είδα...

Senior Member
    Quote Originally Posted by insect View Post
    Πιστεύεις στην άποψη του όλα διδάσκονται;
    Όλα διδάσκονται ναι, θα έπρεπε τουλάχιστον, αλλά υπάρχει και η ροπή, μια έμφυτη τάση που θα κάνει κάποιος καλύτερους απ ότι άλλους. Ούτε εγώ έχω ανακαλύψει κάποια καλλιτεχνική φλέβα (εκτός αν η παραποίηση ή η λογοκλοπή ερωτικών ποιημάτων μεγάλων ποιητών είναι τέχνη;) στον εαυτό μου ίσως επειδή δεν το έψαξα ποτέ όσον έπρεπε ή γιατί είχα την εντύπωση ότι δεν κάνω για τέτοια, αν όμως μου είχε διδαχθεί ένα όργανο ή ζωγραφική ας πούμε τότε κάτι θα έκανα και γω... και τότε ίσως αποκτούσα και το ψώνιο του καλλιτέχνη (άσχετο αλλά πόσο μου την σπάνε οι τύποι που επειδή έχουν μια καλλιτεχνική ασχολία-ενδιαφέρον πιστεύουν ότι είναι ανώτεροι, ευαίσθητοι ανήκουν σε μια ελίτ ανθρώπων)
    ""Ο μοναδικός σκοπός του e-psychology είναι να προσφέρει έναν χώρο όπου όλοι θα μπορούν να ανταλλάξουν [B]ιδέες[/B] και [B]εμπειρίες[/B] και να συζητήσουν θέματα της Ψυχικής Υγείας.""

Banned
    Quote Originally Posted by Gypsy Cello View Post
    Συναισθηματική υποτίθεται πως είναι η κατάθλιψη και νοητική η σχιζοφένεια για παράδειγμα. Είχα ακούσει και ψυχιάτρους να το λένε γι' αυτό και το πίστευα. Τέλος πάντων. Απλά είναι μια πρόχειρη διάκριση νομίζω για να καταλαβαίνουμε ποια σημεία "ρυπαίνει" περισσότερο η ασθένεια, γι αυτό το είδα και στο δημοσίευμα.
    Ναι αλλα κοιταξα τωρα το emotional disorder και περιλαμβανει τη σχιζοφρενεια. Αλλα ο διαχωρισμος λεει γινεται για εκπαιδευτικους σκοπους και υποψιαζομαι οτι ειναι παρωχημενος, σημερα πρεπει να γινεται με αλλα κριτηρια ο διαχωρισμος των ασθενειων. Η απαντηση στο ερωτημα ποιες ειναι σοβαροτερες πηγαζει απο το ποιες ειναι. Το προβλημα σου ειναι τελικα καταθλιψη-σχιζοφρενεια η νοηση-συναισθημα? Διοτι μαλλον ειναι ασχετα ερωτηματα. Στη σχιζοφρενεια υπαρχουν διαφορετικοι βαθμοι λειτουργικοτητας και πιθανον και ανταποκρισης στα φαρμακα.

Banned
    Δεν είναι καθόλου "πρόχειρη" η διάκριση. Οι μεν έχουν αντίληψη του πραγματικού, οι δε όχι. Ας μη πάμε σε συνδιασμούς των δυο "ψυχασθενειών". Φυσικά και είναι πιο σοβαρό το να μη μπορείς να διαχωρίσεις το ψευδές σε σχέση με αυτό που υφίσταται. Αν θέλεις να εργαστείς, να είσαι σε επικοινωνία με κόσμο, να διδάξεις κ.λ.π. Άσχετα απ' το τί μπορεί να είναι πιο βαρύ σε ψυχοσωματικό επίπεδο. Και ασφαλώς η κατάθλιψη μπορεί να ιαθεί και χωρίς φάρμακα. Και ίσως, πιο συμβολικά... ο έχων κατάθλιψη να αρνείται την ψύχωση, με όπλο την ίαση... καλό σας βράδυ!

Senior Member
    Ναι έχεις δίκιο και γω πιστέυω η ψύχωση είναι πιο σοβαρή αλλά τώρα χαθήκαμε στους δρόμους της φιλοσοφίας και τα μπερδέψαμε λίγο... :p

Banned
    Ναι έχεις δίκιο και γω πιστέυω η ψύχωση είναι πιο σοβαρή αλλά τώρα χαθήκαμε στους δρόμους της φιλοσοφίας και τα μπερδέψαμε λίγο... :p
    Ναι, αλλα μαλλον δεν ξερεις ακριβως τι ειναι, οπως και δεν ξερεις τι εννοουσε ο ποιητης που ειπε οτι αυτο που ειπε περι σοβαροτητας.

Senior Member
    Quote Originally Posted by elafi View Post
    Ναι αλλα κοιταξα τωρα το emotional disorder και περιλαμβανει τη σχιζοφρενεια. Αλλα ο διαχωρισμος λεει γινεται για εκπαιδευτικους σκοπους και υποψιαζομαι οτι ειναι παρωχημενος, σημερα πρεπει να γινεται με αλλα κριτηρια ο διαχωρισμος των ασθενειων. Η απαντηση στο ερωτημα ποιες ειναι σοβαροτερες πηγαζει απο το ποιες ειναι. Το προβλημα σου ειναι τελικα καταθλιψη-σχιζοφρενεια η νοηση-συναισθημα? Διοτι μαλλον ειναι ασχετα ερωτηματα. Στη σχιζοφρενεια υπαρχουν διαφορετικοι βαθμοι λειτουργικοτητας και πιθανον και ανταποκρισης στα φαρμακα.
    Το αρχικό μου ερώτημα ήταν κατάθλιψη-ψύχωση. Απλά προσπάθησα να τροποποιήσω και να επεκτείνω τον συλλογισμό.

Senior Member
    Quote Originally Posted by elafi View Post
    Ναι, αλλα μαλλον δεν ξερεις ακριβως τι ειναι, οπως και δεν ξερεις τι εννοουσε ο ποιητης που ειπε οτι αυτο που ειπε περι σοβαροτητας.
    Εσύ ξέρεις ακριβώς; Ένα δημοσίευμα διάβασα και θέλησα να το μοιραστώ μαζί σας.

Banned
    Το αρχικό μου ερώτημα ήταν κατάθλιψη-ψύχωση. Απλά προσπάθησα να τροποποιήσω και να επεκτείνω τον συλλογισμό.
    Και διαβασες οτι η καταθλιψη μπορει να ειναι σοβαροτερη και θελεις τη γνωμη των μελων του φορουμ? Μαλιστα, παρα τη συζητηση νομιζω οτι το θεμα δεν καταληγει καπου. Η ψυχωση παντως αντιμετωπιζεται (μερικως-το κομματι των παραισθησεων) με φαρμακα, ενω στην καταθλιψη εχεις και τον εθισμο στα φαρμακα και τα περιεργα. Δεν ξερω που βασιζοταν αυτος που το ελεγε αυτο, μηπως επρεπε να ψαξεις περισσοτερο τις πηγες σου?

Banned
    Εγώ θα σας απαντήσω... ποιητικά.

Ψύχωση είναι ό,τι δε συμμετέχει στα κοινωνικώς αποδεκτά... και κατάθλιψη ό,τι δε τα σηκώνει... :) ... άντε να πάμε να πιάσουμε καμιά γάτα τώρα!... βραδυνή βάρδια γαρ... :) ...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Militon View Post
    Όλα διδάσκονται ναι, θα έπρεπε τουλάχιστον, αλλά υπάρχει και η ροπή, μια έμφυτη τάση που θα κάνει κάποιος καλύτερους απ ότι άλλους. Ούτε εγώ έχω ανακαλύψει κάποια καλλιτεχνική φλέβα (εκτός αν η παραποίηση ή η λογοκλοπή ερωτικών ποιημάτων μεγάλων ποιητών είναι τέχνη;) στον εαυτό μου ίσως επειδή δεν το έψαξα ποτέ όσον έπρεπε ή γιατί είχα την εντύπωση ότι δεν κάνω για τέτοια, αν όμως μου είχε διδαχθεί ένα όργανο ή ζωγραφική ας πούμε τότε κάτι θα έκανα και γω... και τότε ίσως αποκτούσα και το ψώνιο του καλλιτέχνη (άσχετο αλλά πόσο μου την σπάνε οι τύποι που επειδή έχουν μια καλλιτεχνική ασχολία-ενδιαφέρον πιστεύουν ότι είναι ανώτεροι, ευαίσθητοι ανήκουν σε μια ελίτ ανθρώπων)
    Βλέπω πως μπερδεύεσαι. Από τη μία προυποθέτεις καλλιτεχνική φλέβα από την άλλη δάσκαλο να διδάξει!
    Σκέψου τα εξής. Δέκα παιδία να έχουν πατέρα τον Durer, και τα δέκα να βγούν ζωγράφοι; Γίνεται αυτό; Σαφώς και δεν έχω απάντηση γι'αυτό πέραν του ότι για κάποιους λόγους κάποια από αυτά δεν θα γινουν, η δεν θα αναπτύξουν την ίδια μαεστρία..

Banned
    Εσύ ξέρεις ακριβώς; Ένα δημοσίευμα διάβασα και θέλησα να το μοιραστώ μαζί σας.
    Εγω ειμαι ψυχωτικη, ε, ολο και κατι θα ξερω ;). Εσυ τι εισαι? Καταθλιπτικη?

Senior Member
    Ναι δυστυχώς.

Page 4 of 7 FirstFirst ... 23456 ... LastLast