Ποιά είναι η αντίστροφη λέξη του "μισογύνη"? μισοανήρ?? :mad: - Page 11
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 11 of 15 FirstFirst ... 910111213 ... LastLast
Results 151 to 165 of 215
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Militon View Post
    Από που και ως που μια ασύμμετρη σχέση είναι οικοδομημένη στο σεβασμό μεταξύ των δύο μερών; Πάντα οι ασύμμετρες σχέσεις γέρνουν προς στην μεριά του ισχυρότερου. Σε μια συμμετρική σχέση αντίθετα επιτυγχάνεται η επιθυμητή ισορροπία (που απ' ότι καταλαβαίνω είναι ανεπιθύμητη).

Ποιός προϋποθέτει ότι "μια κυρία" πρέπει να έχει τον τρόπο ζωής που προτείνεις για να είναι επιτυχημένη; Οι κοινωνικές νόρμες; Σε αυτές δεν επιτιθέμεθα συνεχώς; Επίσης ποιός θα ορίσει ως μη φυσιολογικό το ακριβοδίκαιο μοίρασμα της οικιακής εργασίας (εστία και ανατροφή παιδιών) και στα δύο φύλα, και όχι σε ένα υποτιθέμενο ποσοστό το οποίο πρέπει κατά την συντηρητική άποψη να τηρείται. Μήπως πρέπει να τηρείται για να μην κλονιστεί συθέμελα αυτή η προβληματική κοινωνία;

Δεν διαφωνούμε όσον αφορά τις πολύπλοκες συνθήκες ζωής της γυναίκας και στους ρόλους που καλείται να ανταποκριθεί. Απλά αδυνατώ να καταλάβω με πια λογική ο άνδρας πρέπει να ηγείται όταν μάλιστα έχουμε ήδη αποδεχθεί ότι βρίσκεται σε μια πλεονεκτικότερη θέση με πολύ λιγότερες ευθύνες. Βρίσκω το ίδιο βλαπτική για την οικογένεια και κυρίως τα παιδιά μια πατριαρχική ή μια μητριαρχική οικογένεια. Και τέλος δεν βρίσκω τον λόγο της ανάγκης του ενός φύλου να ηγείται του άλλου. :)
    Ευγε για τις αποψεις και τον τροπο σκεψης σου! Αν δεν ημουν κατα του γαμου...θα σου εκανα προταση και τωωωρα!!!
    Η ανησυχία μοιάζει με την κουνιστή πολυθρόνα. Σε κρατάει απασχολημένο χωρίς να σε πηγαίνει πουθενά.

Senior Member
    Quote Originally Posted by ALIA View Post
    Ευγε για τις αποψεις και τον τροπο σκεψης σου! Αν δεν ημουν κατα του γαμου...θα σου εκανα προταση και τωωωρα!!!
    Με σκλαβώνεις! Αλλά η προσφορά σου, που μαλιστα παίρνεις και πίσω!, δεν με συγκινεί (έχω και γω παρόμοιες αμφιβολίες περι γάμου)! Ένα 24χρονο μωράκι είμαι ακόμα!
    ""Ο μοναδικός σκοπός του e-psychology είναι να προσφέρει έναν χώρο όπου όλοι θα μπορούν να ανταλλάξουν [B]ιδέες[/B] και [B]εμπειρίες[/B] και να συζητήσουν θέματα της Ψυχικής Υγείας.""

Senior Member
    Με σκλαβώνεις! Αλλά η προσφορά σου, που μαλιστα παίρνεις και πίσω!, δεν με συγκινεί (έχω και γω παρόμοιες αμφιβολίες περι γάμου)! Ένα 24χρονο μωράκι είμαι ακόμα!
    Ενταξει μην σκας!!! Θα ζησουμε με "συμφωνο συμβιωσης"!!!
    Η ανησυχία μοιάζει με την κουνιστή πολυθρόνα. Σε κρατάει απασχολημένο χωρίς να σε πηγαίνει πουθενά.

Senior Member
    Τόσο μικρούλης! Γράφεις ωραία για την ηλικία σου :)
    έτσι γιατί περίεργα την είδα...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Gypsy Cello View Post
    Τόσο μικρούλης! Γράφεις ωραία για την ηλικία σου :)
    Αυτό να το πάρω ως κομπλιμέντο τώρα; για την ηλικία σου! :-Ρ
    ""Ο μοναδικός σκοπός του e-psychology είναι να προσφέρει έναν χώρο όπου όλοι θα μπορούν να ανταλλάξουν [B]ιδέες[/B] και [B]εμπειρίες[/B] και να συζητήσουν θέματα της Ψυχικής Υγείας.""

Senior Member
    Quote Originally Posted by DissolvedGirl View Post
    Ακολουθεί αντι-φεμινιστικό rant.

Ειλικρινά έχω σκυλοβαρεθεί τις ακρο-φεμινίστριες (radical feminists). Τα κάψατε τα σουτιέν σας και νικήσατε, συγχαρητήρια και ευχαριστούμε. Δεν μαζεύετε τα (κρεμασμένα πλέον) βυζιά σας τώρα να μας αφήσετε εμάς τις υπόλοιπες μη υστερικές γυναίκες να χαρούμε όποιο ρόλο μας αρέσει; Ο πόλεμος τελείωσε, τα πρακτικά καταγράφησαν υπέρ σας και η νέα γενιά απολαμβάνει τα ίδια και απαράλλαχτα προνόμια που απολάμβαναν οι κακοί αυτοί εχθροί οι άνδρες. Δεν μπορείς να αλλάξεις θεωρίες με το ζόρι όμως, παίρνει χρόνο και για εμάς είναι αρκετό που έχουμε το νόμο με το μέρος μας... θέλει δε θέλει, η νοοτροπία των ανθρώπων θα ακολουθήσει με το ρυθμό της, είτε το θέλουμε είτε όχι. Εσείς συνεχίζετε τον πόλεμο για τα δικά σας συμφέροντα, και με δεδομένα βασισμένα σε εκχρονισμένες πρακτικές. Ο κόσμος άλλαξε, και όποιος έχει αρχίδια δεν είναι αυτομάτως εχθρός... καιρός να αλλάξετε και εσείς.

Οι ακρο-φεμινίστριες θέλουν να γίνουν χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Αν ήταν πραγματικά υπέρμαχοι της ισότητας, θα διαλλαλούσαν το πολύ πιο πιασάρικο "ο κάθε άνθρωπος στο ρόλο που επιλέγει, γιατί έτσι ΘΕΛΕΙ" και θα είχαν και διπλάσια υποστήριξη, και όχι το "οι άνδρες κατείχαν κυρίαρχο ρόλο επί χιλιετίες, μας καταπίεζαν, μας στερούσαν δικαιώματα και δυνατότητες, πάμε να τους τα φάμε, γιατί ΜΠΟΡΟΥΜΕ". Δεν είμαστε πλέον στο 1950 και δε μπορούμε να ζητάμε από τους άντρες και τη κοινωνία να πληρώνουν αναδρομικά. Λες και πριν την σεξουαλική επανάσταση οι γυναίκες δεν είχαν ποτέ τους οργασμό, ή οι άντρες τους διαλαλλούσαν στις 4 γωνίες του κόσμου. Έγινε η επανάσταση, το δηλώσαμε ότι πλέον οφείλουμε να θεωρούμαστε ίσες με τους άντρες γιατί απλούστατα μπορούμε... εμείς θα το αποδείξουμε, και θα πρέπει να δεχτούμε οτι ΝΑΙ δεν είμαστε παντοδύναμες. Διότι ούτε οι άντρες ήταν ποτέ παντοδύναμοι, αλλά δεν τους ακούς να μυξοκλαίνε για τα όσα δεν μπορούν να πετύχουν. Ξεκολλήστε με τον πόλεμο, η νέα γενιά απαιτεί ισότητα μέσω πράξεων και δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό.

Εάν ένας μέσος άντρας δεν πάρει μια προαγωγή, βρίζει και βράζει και παραιτείται ή επιμένει για την επόμενη φορά... μια μέση γυναίκα κάνει μήνυση για φυλετικές διακρίσεις. Σε ένα γραφείο οι περισσότεροι άντρες πειράζονται μεταξύ τους συνεχώς για τις σεξουαλικές τους επιδόσεις χωρίς πολλά πολλά... οι περισσότερες γυναίκες αισθάνονται σεξουαλικά θυματοποιημένες. ΝΑΙ οι άντρες έχουν το προβάδισμα λόγω ιστορίας, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουμε τις μηχανές για να τους φτάσουμε; ΕΜΕΙΣ πρέπει να σκιστούμε, και όταν λέω εμείς εννοώ όσες γυναίκες τους απασχολεί τόσο μα τόσο πολύ να δείξουν ότι είναι ισάξιες των αντιστοίχων αντρών, γιατί εγώ δεν έχω καμιά σκασίλα. Και όσο και αν υποστηρίζω την κοινωνική πρόνοια, το θεωρώ απόλυτα φυσικό ως γυναίκα να χάνω χρήματα την περίοδο εγκυμοσύνης και φροντίδας του μωρού, γιατί δεν περιμένω η επιχείρηση να χαίρεται που χάνει όσα έσοδα επέφερα από τη δουλειά μου ή που καλύπτει τα έξοδά μου για μια επιλογή της δικής μου ζωής. Η ελεύθερη αγορά είναι άφυλη και απρόσωπη, και ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ.

Προσωπικά, κρίνοντας από το χάλι του κόσμου, δε θα ήθελα ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ να θεωρούμαι ισάξια με οποιονδήποτε άντρα. Η αξία μου θέλω να κρίνεται ανάλογα με τη προσπάθειά μου και τον μέσο όρο, ανεξαρτήτως φύλου ή οποιασδήποτε άλλης διάκρισης που θα μου κερδίζει πόντους μόνο και μόνο για κάποια σωματικά μου χαρακτηριστικά. Τα ίδια άρθρα που προστατεύουν έναν άντρα προστατεύουν και μια γυναίκα, και εφόσον δεν υπάρχει αρνητική διάκριση προς το φύλο μου ΔΕ ΘΕΛΩ και καμία θετική. Ο κόσμος όμως δεν προοδεύει με τον ίδιο ρυθμό, και μόνο οι γυναίκες έχουν αυτή τη μανία να εξισορροπήσουν τις πλάστιγγες ανεξαρτήτως κοινωνικού κόστους εδώ και τώρα, με βομβαρδισμό συνειδήσεως που μπορεί μεν να είναι βάσιμος, αλλά το μόνο που θα καταφέρει είναι να τσαντίζει τους υπόλοιπους που δεν είναι σε ένα μόνιμο προεμμηνορυσιακό σύνδρομο και καταλαβαίνουν πως αλλάζει ο κόσμος. ΑΥΤΑ τα γεγονότα, και όχι ο αριθμός των βιασμών, είναι που αδυνατούν να πείσουν την πλειοψηφεία (ανδρών και γυναικών) ότι οι γυναίκες δεν είναι το αδύναμο φύλο.*

Αν θέλεις να αποδείξεις ότι αξίζεις τα ίδια με κάποιον άλλο, δεν το κάνεις μέσω νομοθεσίας και παραπόνων αλλά μέσω σκληρής δουλειάς και επιμονής, και οι εποχές που οι εργοδότες σε πλήρωναν λιγότερο μόνο και μόνο επειδή είσαι γυναίκα έχουν περάσει, τουλάχιστον στον προοδευόμενο κόσμο. Αν θεωρείς τον εαυτό σου καλύτερο από τον μέσο άνθρωπο/άντρα, απόδειξέ το μπαίνοντας με τσαμπουκά και αυτοπεποίθηση στο status quo και προσαρμόζοντας τον εαυτό και τη ζωή στις απαιτήσεις του... ΔΕΝ το κάνεις περιμένοντας να αλλάξει το status quo για να ικανοποιήσει τις δικές σου απαιτήσεις. Και φυσικά ΔΕΝ είναι όλες οι γυναίκες ικανές να το καταφέρουν, όπως δεν είναι και δεν ήταν ποτέ όλοι οι άντρες ικανοί για τους ίδιους ρόλους. TOUGH!

H νομοθεσία για τις κακοποιήσεις θα πρέπει να είναι ΑΦΥΛΗ και να προστατεύει το ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ άτομο και όχι το γυναικείο φύλο. Τα μισά από τα επιτεύγματα που λένε ότι έχουν καταφέρει οι φεμινίστριες ενδυναμώνουν τη διαμάχη ανάμεσα στα φύλα αντί να την γεφυρώνουν, γιατί και εγώ θα σπαζόμουν αν ήμουν άντρας και είχα 3 πτυχία αλλά τη δουλειά την κέρδιζε μέσω νομοθεσίας μια γυναίκα με τα μισά προσόντα απλά και μόνο λόγω του φύλου της. ΑΥΤΑ είναι που κάνουν τον κόσμο να θεωρεί ακόμα τη γυναίκα το αδύναμο φύλο.

*Στις έσχατες, άρρωστες αλλά δυστυχώς χιλιάδες περιπτώσεις ανά τον κόσμο, ο άντρας που θέλει να επιβληθεί μιας γυναίκας καταφεύγει στο βιασμό. Ο άντρας που θέλει να επιβληθεί ενός άντρα καταφεύγει στο φόνο... και "θέλουμε" να τους φτάσουμε; Είστε σίγουρες ότι δεν είχαμε προβάδισμα εξ αρχής ή ότι πραγματικά το θέλουμε γιατί είναι "καλύτερα";
    Πραγματικα εντυπωσιαστηκα...........χαλιφ� �ς στην θεση του χαλιφη ε?πολυ ευστοχο αυτο δλδ εξουσια........η εξουσια του ανδρος,του κρατους,του θεου,του καιρου,του ηλιου,του σουτιεν κ.α

Senior Member
    Αυτό να το πάρω ως κομπλιμέντο τώρα; για την ηλικία σου! :-Ρ
    Ναι κοπλιμέντο ήταν :)

Banned
    Από που και ως που μια ασύμμετρη σχέση είναι οικοδομημένη στο σεβασμό μεταξύ των δύο μερών;
    Aν διάβαζες όσα έγραψα, θα το καταλάβαινες. Θα σου απαντήσω όμως (Πάντα απαντώ σε όσους συζητούν)

Στην ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ. Εχεις δει σε κανένα πλήρωμα, να μην σέβεται ο οδηγός την συνοδηγό του; Να μην την υπολογίζει, να μην την εκτιμά, να μην αποδέχεται εξ' ολοκλήρου την σημαντική βοήθεια της, να μην γνωρίζει πως είναι αναπόσπαστο μέρος της κοινής τους πορείας/προσπάθειας; Να μην της το δείχνει (έμπρακτα) κάθε στιγμή;

Δεν αναφέρομαι στον άντρα που παίρνει χωρίς να δίνει, δεν αναφέρομαι στην γυναίκα που χαρίζει...

Αναφέρομαι στον Αντρα/Αρσενικό που κατακτά την γυναίκα και με κάθε κομμάτι της που κατακτά δεν κάνει άλλο από το να της το προσφέρει πίσω με τρόπους που την εξυψώνει και την αναδεικνύει

Αναφέρομαι στο Αρσενικό που δεν σταματά ποτέ να διεκδικεί το θηλυκό, όσο και να το έχει κατακτήσει.

Τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο από αυτό που θα βιώνεται συνειδητά, αγέρωχα και περήφανα και από τα δύο μέρη.

Ποιός προϋποθέτει ότι "μια κυρία" πρέπει να έχει τον τρόπο ζωής που προτείνεις για να είναι επιτυχημένη; Οι κοινωνικές νόρμες; Σε αυτές δεν επιτιθέμεθα συνεχώς; Επίσης ποιός θα ορίσει ως μη φυσιολογικό το ακριβοδίκαιο μοίρασμα της οικιακής εργασίας (εστία και ανατροφή παιδιών) και στα δύο φύλα, και όχι σε ένα υποτιθέμενο ποσοστό το οποίο πρέπει κατά την συντηρητική άποψη να τηρείται. Μήπως πρέπει να τηρείται για να μην κλονιστεί συθέμελα αυτή η προβληματική κοινωνία;
    1. Δεν πιστεύω πως επιτυχημένη γυναίκα είναι αυτή που άγεται και φέρεται από τις κοινωνικές νόρμες. Ακριβώς το αντίθετο υποστηριζω, γι' αυτό τονίζω τα τόσα προβλήματα που γέννησε ο φεμινισμός, παράλληλα με τα τόσα που δικαίως έλυσε.

2. Το φυσιολογικό και ακριβοδίκαιο ανάμεσα σε δύο ενήλικες με νόηση, το ορίζει η ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ τους για τον τρόπο που θα πορευτούν. Κανένας άλλος.

3. Οταν ένα ζευγάρι τα έχει βρει μεταξύ του, όταν υπάρχει κοινή πορεία με αγάπη, κατανόηση και σεβασμό, όταν οι ρόλοι είναι ξεκάθαροι είναι πολύ πιθανότερο να επιτύχουν ως γονείς και να έχουν μια ευτυχισμένη οικογένεια.

Δεν διαφωνούμε όσον αφορά τις πολύπλοκες συνθήκες ζωής της γυναίκας και στους ρόλους που καλείται να ανταποκριθεί. Απλά αδυνατώ να καταλάβω με πια λογική ο άνδρας πρέπει να ηγείται όταν μάλιστα έχουμε ήδη αποδεχθεί ότι βρίσκεται σε μια πλεονεκτικότερη θέση με πολύ λιγότερες ευθύνες. Βρίσκω το ίδιο βλαπτική για την οικογένεια και κυρίως τα παιδιά μια πατριαρχική ή μια μητριαρχική οικογένεια. Και τέλος δεν βρίσκω τον λόγο της ανάγκης του ενός φύλου να ηγείται του άλλου. :)
    Είσαι με την καλή σου σε μια έξοδο και ξαφνικά κάνει κρύο. Βγάζεις το σακάκι σου και την σκεπάζεις τρυφερά και προστατευτικά. Αυτό το κάνεις γιατί το είδες από τον Κούρκουλο στις ταινίες του ή από την φύση σου ως αρσενικό; Σκέψου το.

Βγαίνεις με την συνοδό σου για φαγητό. Προσέχεις να περάσει όμορφα και στο τέλος εσύ πληρώνεις τον λογαριασμό. Γιατί το κάνεις; Για να μην σε πει μαλάκα ή γιατί έτσι νιώθεις; Σκέψου το δις.

Είστε σε αυτοκινητάδα και σε πιάνει λάστιχο. Εξω βρέχει. Την αφήνεις στην ζεστασιά του αυτοκινήτου και βγαίνεις να αλλάξεις το λάστιχο. Γιατί το κάνεις; Γιατί είσαι αδιάβροχος και γιατί είσαι πιο μυώδης ή γιατί αυτό σου λέει όλο σου το είναι να πράξεις; Σκέψου το τρις.

Πίνεις το ποτό σου και βλέπεις μια γυναίκα που σου αρέσει. Τι σκέφτεσαι; Aς της στείλω ένα σφηνάκι και ας περιμένω να έρθει αυτή να μου μιλήσει ή προσεγγίζεις εσύ; Γιατί επιλέγεις το δεύτερο; Μήπως γιατί στο επιβάλλει η φύση σου; Mαταξανασκέψου το.

Οσο για το θέμα της οικογένειας, σου έχω απαντήσει πιο πάνω. Δεν αναφέρομαι στα γνωστά κλισέ περί πατριαρχικής ή μητριαρχικής οικογένειας! Αυτά είναι χαζομάρες και περιχαρακωμένες παρελθοντικές τακτικές, καταδικασμένες να αποτύχουν!
    Δες την αναφορά μου στο tango και ίσως καταλάβεις τι εννοώ.

Σε όσες συνεχίζουν να στριγκλίζουν, εύχομαι περαστικά. Στα φόρα συζητούν, τουλάχιστον οι άνθρωποι αυτό κάνουν. "Συζήτηση" με κραυγές και ξεφωνητά κάνουν οι μαιμούδες

Senior Member
    Quote Originally Posted by Gypsy Cello View Post
    Έξω οι καπιταλίστριες, μέσα οι φεμινίστριες χεχε!!! Εσύ ποια είσαι; η Μάργκαρετ Θάτσερ; :p (προς Dissolved girl). Είναι δυνατόν στο ίδιο κείμενο να λες ότι υπερασπίζεσαι την κοινωνική πρόνοια και λίγες σειρές παρακάτω να αμφισβητείς τον ίδιο τον εαυτό σου; Δηλαδή είναι σωστό να κόβεται ο μισθός μιας γυναίκας επειδή προτίθεται να φέρει στον κόσμο μια νέα ζωή; Επιεικώς απαράδεκτο!
    Δεν κατάλαβα, που ακριβώς αμφισβητώ τον ίδιο μου τον εαυτό;
    Προτίθεσαι να φέρεις στον κόσμο μια νέα ζωή; Εύγε! Το κράτος σε συγχαίρει για την επιλογή σου να αυξήσεις τον πληθυσμό του, και σου προσφέρει κάλυψη μέσω κοινωνικής πρόνοιας. Η επιχείρηση που δουλεύεις λίγο νοιάζεται για τις προσωπικές σου επιλογές και πολύ για την επιτυχία της, οπότε το να μην παίρνεις μισθό όσο δε δουλεύεις εκεί (έστω, να παίρνεις μειωμένο) το θεωρώ απόλυτα λογικό. Τι σχέσει έχει (ή θα έπρεπε να έχει) η ελεύθερη αγορά με την πρόθεσή σου να τεκνοποιήσεις; Μήπως να μας δίνουν και bonus ανάλογο με το φύλο του μωρού; Επιεικώς απαράδεκτη συλλογιστική, sorry.
    Quote Originally Posted by Θεοφανία View Post
    Ντις: πάνω από όλα είμαι άνθρωπος μη μου δίνεις ρόλο
    Συμφωνώ, μόνο που για εμένα είναι "Πάνω από όλα είμαι άνθρωπος, μη μου δίνεις φύλο"
    Quote Originally Posted by RainAndWind View Post
    Dissolved, το "θα έπρεπε να είναι άφυλη" δε σημαίνει ότι είναι κιόλας. Δεν υπάρχει καμία διάκριση για το φύλο σου; Στα χαρτιά εννοείς φαντάζομαι, γιατί η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική απ' όσα λένε στα χαρτιά/ άλλο το χαρτί άλλο να εφαρμόζεται η ισονομία και δικαιοσύνη.
    Εκεί υπεισέρχεται ο παράγοντας προκατάληψη, γιατί και ο νομοθέτης άντρας είναι, ο δικαστής άντρας είναι, ο ιατροδικαστής άντρας, ο μπάτσος άντρας, ο σεντάκσιον άντρας,εεε, παρασύρθηκα.
    Ρε συ Rain, αυτά ήταν στο παρελθόν. Και την μόρφωσή μου τη λαμβάνω με τις ίδιες ευκαιρίες και απολαβές όπως τα άλλα αγοράκια, είμαστε υποψήφιοι όλοι για τις ίδιες scholarships (κόλλησα και δεν μπορώ να θυμηθώ τη λέξη στα ελληνικά) και ίσες γυναίκες καθηγήτριες έχω απ΄ότι άνδρες, μπορεί και περισσότερες, και την ψήφο μου την ρίχνω, και το ξύλο μου επίσης. Προς το παρόν στη σύντομη ζωούλα μου δεν έχω βρει ούτε νόμο, ούτε δικαστική απόφαση, ούτε ιατροδικαστική απόφαση, ούτε αστυνομική προσαγωγή που να καταπιέζει, να περιορίζει, να μειώνει τη θέση μου ως γυναίκα. Να με κάνει να φαίνομαι αδύναμη να εξασφαλίσω τα προς το ζην μου χωρίς βοήθεια, και να με κάνει να νιώθω εις ανάγκη έξωθεν υποστήριξης, πολλές.
    Πάντως εμένα θα με ανησυχούσε σοβαρότατα αν κάποιος με τις άνωθεν απόψεις όπως του μέλους θα μου έλεγε εύγε...λολ Σημαίνει πως μάλλον οι απόψεις σου είναι βολικότατες γι αυτό και δεν ενοχλούν σε τίποτε
    Εμένα πάλι διόλου δε με νοιάζει. Οι απόψεις μου είναι απλές και δεν ενδιαφέρονται να ενοχλήσουν κανέναν, γιατί δεν θα κάνω πόλεμο για τον πόλεμο για να εξασφαλίσω περισσότερα δικαιώματα και προνόμια από ότι ο μέσος άνθρωπος μόνο και μόνο επειδή είμαι γυναίκα. Όπως ο υπόλοιπος κόσμος, έτσι και εγώ, γιατί το φύλο μου να μου εγγυάται ειδική μεταχείρηση; Δε θεωρώ τον εαυτό μου μειονότητα -άσε που δεν είμαι κιόλας- οπότε δε χρειάζομαι επιπλέουσα προστασία.
    Όπως και σε όσες περισσότερες μειονοτικές ομάδες ανήκει μία γυναίκα, τόσο υφίσταται μεγαλύτερες ανισότητες, δεν είναι ίδιο να είσαι λεσβία γυναίκα, που δεν μπορεί καν από το νόμο να παντρευτεί αν το θελήσει, ούτε αν είσαι μετανάστρια λεσβία γυναίκα, ούτε αν είσαι μετανάστρια μαύρη λεσβία γυναίκα πχ ή ακόμη μετανάστρια με ψυχική ασθένεια ή ναρκομανής ή τρανς? ή ή ή? Βλέπεις πώς πάει?
    Αυτό είναι μεγάλη μαλακία Rain και λυπάμαι που στο λέω έτσι ωμά. Θα απέφευγα τον χαρακτηρισμό και θα προχωρούσα σε απλό σχολιασμό εάν έλεγες "σε όσες περισσότερες μειονοτικές ομάδες ανήκει ένας άνθρωπος" αλλά το να λες ότι υφίσταται ανισότητες (κοινωνικά μιλάμε, η προσωπική άποψη του καθενός δεν αποτελεί στοιχείο απόδειξης ανισότητας) είναι πλέον τρελά πεπερασμένη αντίληψη. Ξέρεις τι τρελά bonus παίρνεις στις Η.Π.Α. αν είσαι ομοφυλόφιλη αφροαμερικάνα ανύπαντρη γυναίκα από το Puerto Rico; Μιλάμε για χιλιάδες δολλάρια, μόνο και μόνο επειδή "ανήκεις σε μειονοτικές ομάδες". Εγώ σαν γυναίκα μετανάστρια από μονογονεϊκή οικογένεια παίρνω σε επιδόματα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ από ότι ένας μέσος αμερικάνος βγάζει με κατώτατο μισθό, για αυτό και έχει γεμίσει ο τόπος εδώ με μαλακισμένες που δεν κάνουν τίποτα άλλο όλη μέρα από το να γενοβολάνε από διαφορετικούς άντρες χωρίς να παντρεύονται, και κάνουν συλλογή από welfare checks. Ρε δε μας κλάνουν μια μάντρα που νομίζουν ότι χρειαζόμαστε και κρατική υποστήριξη μόνο και μόνο επειδή έχουμε βυζιά. Δε θέλω υποστήριξη ρε, άνθρωπος είμαι σαν τον επόμενο, και θα καταφέρω ό,τι μου αξίζει μόνη μου. Ουστ!
    Πόσα βίντεο έχεις δει να έχουν ανεβάσει/κυκλοφορήσει γυναίκες που βιντεοσκόπησαν σεξουαλική παρενόχληση σε άντρα από τις ίδιες? Εγώ κανένα... Ισότητα στη διαστροφή ζητάς δηλαδή, να βιντεοσκοπούν και οι γυναίκες τις παρενοχλήσεις που κάνουν; Ή μήπως ισχύει ότι το αντίθετο -το να παρενοχλούν σεξουαλικά γυναίκες τους άντρες απλούστατα... δεν ενοχλεί τους άντρες, απεναντίας τους φτιάχνει κιόλας; Και τι να κάνουμε που ο άντρας έχει το πουλί και μπορεί να το εισάγει στη γυναίκα; Μήνυση στη φύση; Έτσι είναι, πειραματισμοί excluded, ο άντρας θα μπαίνει μέσα στη γυναίκα. Δεν είναι ούτε μειωτικό ούτε σεξιστικό ούτε τίποτα. Είναι μια απλή αλήθεια τόσο στον έρωτα όσο και στο βιασμό. Να τους το κόψουμε ή να κυκλοφορούμε όλες με strap-on? Πόσες γυναίκες καθηγήτριες γνωρίζεις που την έχουν πέσει σε μαθητές τους? Πόσους άντρες καθηγητές αντίστοιχα? Καμία και κανέναν. Ξέρω όμως 2 μαθήτριες (οκ, μια μαθήτρια και μια φοιτήτρια) που την έπεσαν στους καθηγητές τους. Αν θυμάμαι υπήρχε και ένα παρεμφερές θέμα στο forum πρόσφατα... Πόσους παπάδες ξέρεις που φέρουν απόψεις για το γυναικείο φύλο ε δεν τις λες και ανοιχτόμυαλες? Παπάδες; 2011 έχουμε. Ποιος τη γαμάει την εκκλησία; Βρες μου μία γυναίκα πρωθυπουργό στη χώρα σου. Φτου κακά και πλιάτσικα, στο τσαφ τη γλυτώσαμε την μαλάκω την Χίλαρυ, και ο Ομπάμα βγήκε με την ψήφο των γυναικών. Αν εννοείς στην Ελλάδα.. το θεωρώ ένδειξη κύρους και εξυπνάδας που οι γυναίκες αποφεύγουν να μπλεχτούν με την ελληνική πολιτική της χαβούζας και του παρτακισμού. Βρες μου ισότητα στις ευκαιρίες δίχως να έχει η γυναίκα να διαλέξει ανάμεσα σε καθήκον και δικαίωμα και τα λέμε. Άντε βρε συ, μόνο οι γυναίκες διαλέγουν ανάμεσα σε καθήκον και δικαίωμα; Οι άντρες τα έχουν όλα και συμφέρουν; Γιατί εγώ ξέρω εξίσου πολλά αγόρια που θυσιάζουν/παραγκωνίζουν τα δικαιώματά τους για εκπαίδευση στο βωμό της οικογενειακής προσφοράς. Το δικό μου το αγόρι σταμάτησε τις σπουδές του και έφυγε στρατό για να μπορέσει να συντηρήσει την μάνα του μέχρι να βγει το διαζύγιό της. Πότε θα ξεκολλήσετε από το να φοράτε φυλετικά ταμπελάκια από τους ανθρώπους; Αυτές οι μεταμοντερνικές κριτικές για το φεμινιστικό κίνημα, αποτελούν οι ίδιες παράγωγα δυνάστευσης, όχι ελευθερίας.
    Αυτές οι απαρχαιωμένες αντιλήψεις και υπερ-προστατευτικές κινήσεις των φανατικών φεμινιστριών που ξέμειναν με το καμμένο σουτιέν στο χέρι και δεν πρόλαβαν να εκφράσουν την οργή τους είναι που έθαψαν ένα κίνημα με στόχο και όραμα. Στην αυγή της νέας γενιάς γινόμαστε όλοι ίσοι, κάτι σαν φυλετικός κομμουνισμός... όχι ότι αυτό μου αρέσει βέβαια :(
    Something something... άπειρα δλδ παραδείγματα πως η πράξη, η πραγματικότητα αλλάζει πολύ μετά τις θεωρίες.
    Και όταν ένας άνθρωπος ήθελε να προκαλέσει έναν άλλον έλεγε "αν έχεις τα αρχίδια έλα πες το μου στα μούτρα". Η γλώσσα αλλάζει ταυτόχρονα με την σκέψη, και ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΙΑΣΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ 2. Θέλουν τον χρόνο τους, και άτομα που κολλάνε στις εκφράσεις και κάνουν δικαστικούς αγώνες για τη βαρύτητα και τη κρυφή σημασία των λέξεων right here right now έχουν χάσει the big picture.
    Ρε τι μου λέτε τώρα? Ούτε να χωρίσει μία γυναίκα δεν τολμά ακόμη δίχως να ξέρει πως έχει να τραβήξει ζόρια...και μεις καυχιόμαστε για άφυλο πρόσωπο λέει του νόμου και της αγοράς? Πέστο στην Κωνσταντίνα Κούνεβα, δε νομίζω πως το έγκλημα εναντίον της ήταν άσχετο με το φύλο της.
    Ρε πλάκα μου κάνεις; Εδω οι άντρες τρέμουν να τους χωρίσει η γυναίκα τους γιατί ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ χωρίς καν να ιδρώσει, εκ νόμου. Χιλιάδες επί χιλιάδων τα προγαμιαία συμβόλαια γιατί απλούστατα ο νόμος είναι ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΑ μεροληπτικός υπέρ των γυναικών. Και η Κούνεβα ήταν μετανάστρια, όπως και οι 5-10 που φάγανε ξύλο πριν από κάτι μέρες/εβδομάδες για το μαχαίρωμα ενός άντρα που πήγαινε στο νοσοκομείο. Πιστεύεις πραγματικά ότι το φύλο είναι παράγοντας διαλλογής για τον φανατισμένο εθνικιστή μαλάκα Έλληνα;
    [B]Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο.[/B]
    Οι σοφοί παραδέχονται. Οι πονηροί δικαιολογούνται. Οι ηλίθιοι επιμένουν.

Senior Member
    Γνωρίζεις κάποια χώρα σ' αυτόν τον πλανήτη όπου συνυπάρχουν τα ιδιωτικά μονοπώλια και το κράτος κοινωνικής πρόνοιας; Αφού όσο ενισχύεται ο κωλοκαπιταλισμός τόσο συρρικνώνεται ο ρόλος του κράτους. Δεν το πιστεύω ότι υπάρχουν ακόμαυποστηρικτές αυτού του άθλιου συστήματος. Όπως είπε και η Ρέιν καπιταλισμός-σεξισμός-ρατσισμός πάνε αγκαζέ! Το παράδειγμα περί αφροαμερικανών που πάιρνουν μπόνους δεν με καλύπτει λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι μέχρι πριν από λίγο καιρό η Αμερική δεν διέθετε κανεθνικό σύστημα υγείας. Εσύ που τα βλέπεις αυτά; στον ύπνο σου;

Senior Member
    (Βρε πες μου ότι είσαι παιδάκι από την σοσιαλιστική/κομμουνιστική μηχανή να συννενοηθούμε... ή μάλλον να συμφωνήσουμε ότι δε θα συνεννοηθούμε ποτέ.
    Χαίρω πολύ, Dissolved, 20, πάντα και παντού καπιταλίστρια με μια δόση σοσιαλισμού, γιατί απόλυτα συστήματα δεν είναι εφαρμόσιμα. Η συρρίκνωση του κράτους και η ενίσχυση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας είναι η σημαία μου... και ευτυχώς στον πολιτισμένο κόσμο, δεν είμαι η μόνη. Το ιδιωτικό συμβαδίζει με το μονοπώλιο... δε θα καταλάβω ποτέ πως σας κόλλησε αυτή η ιδέα. (Με ποιο σύστημα νομίζεις έγινε η Αμερική υπερδύναμη, με τον κομμουνισμό ή τον σοσιαλισμό; Με κρατικοποιήσεις ή με εξαγορές; Please girl, ας σοβαρευτούμε λίγο) Και όποιος σκεφτεται ότι η Ελλάδα είχε ποτέ καπιταλισμό, μην το πείτε παραέξω ούτε για ανέκδοτο. Στο θέμα μας όμως...)

Ο φεμινισμός πέτυχε, ο κόσμος άλλαξε. Θέλει χρόνο να αλλάξουν και ολονών οι νοοτροπίες αλλά δεν μπορείς να τις βιάσεις παρά μόνο αποδεικνύοντας πόσο καλύτερα είναι τα πράγματα τώρα, ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ και όχι για τη δική σου την πλευρά μόνο. The world is my oyster και η νέα γενιά προχωράει χωρίς καμία ταμπέλα. Αν σας πειράζει που δεν μας νοιάζει άλλο το φύλο μας και δεχόμαστε όλες τις απόψεις το ίδιο, sorry και welcome to the new world order. Καιρός να σταματήσουμε να πολεμάμε σε μέτωπα που έχουν κλείσει και πλέον ΜΟΝΟ διχάζουν. Ξέχνα τα τρίπτυχα που ήξερες, η κοινωνία προσαρμόζεται με το ρυθμό της, και ως γυναίκες έχουμε το νόμο με το μέρος μας. Long live Bandaranaike! (Θα έλεγα Merkel αλλά πηδάει άσχημα την Ελλαδίτσα τελευταία και μπήκε στη μαύρη λίστα μου)

(Και για να επανέρθω, αν δεν ξέρεις τι τρομακτικές κινήσεις έχει κάνει ο Ομπάμα (σοσιαλοκομμουνιστής γαρ) και πόσο του έχουν στοιχήσει πολιτικά και -στη χώρα- οικονομικά, και πόσο ο κόσμος έχει κάνει απανωτά facepalm που τον ψήφισε in the first place, και πόσο μα πόσο μα ΠΟΣΟ ΚΟΣΜΟ έχει ήδη καταστρέψει το βδέλυγμα που εσύ ονομάζεις "εθνικό σύστημα υγείας", πόσο ΔΕΝ δουλεύει και πόσο ΔΕΝ το θέλει το 72% του έθνους, τόσο που έχει ήδη ανακληθεί από το Κονγκρέσσο ως αντισυνταγματικό και θα πάει για αναθεώρηση, για αυτό και οι Δημοκρατικοί μαλάκες δεν περνάνε καν προϋπολογισμό από το φόβο τους, και οι Ρεπουμπλικανοί μαλάκες -οκ στο ζητούμενο θέμα καλά κάνουν και- δεν υποχωρούν ΑΛΛΟ... θα καταλάβαινες γιατί σου λέω ότι, όσον αφορά την εφαρμογή πολιτικών συστημάτων και την πραγματικότητα στο δυτικό ημισφαίριο, μάλλον εσύ κοιμάσαι όρθια.)

Μου ήρθε μια αναλαμπή: νομίζω επανέλαβα κατ΄εξακολούθησιν ότι οι απόψεις μου αφορούν τη γενιά που αναδύεται τώρα, post Baby-boomers. Δεν περιμένω τον κυριούλη από τη Χούντα να αλλάξει νοοτροπία, ούτε του το ζητάω... kind of a moot point there.
    [B]Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο.[/B]
    Οι σοφοί παραδέχονται. Οι πονηροί δικαιολογούνται. Οι ηλίθιοι επιμένουν.

Senior Member
    Quote Originally Posted by DissolvedGirl View Post
    Μου ήρθε μια αναλαμπή: νομίζω επανέλαβα κατ΄εξακολούθησιν ότι οι απόψεις μου αφορούν τη γενιά που αναδύεται τώρα, post Baby-boomers. Δεν περιμένω τον κυριούλη από τη Χούντα να αλλάξει νοοτροπία, ούτε του το ζητάω... kind of a moot point there.
    Με εκφράζεις απόλυτα σε όλα τα παραπάνω , αλλά και γιατί όπως είχα γράψει σε προηγούμενο ποστ του θέματος: Τα φιντανάκια του 90 που θα αποτελέσουν τον καινούργιο κύκλο των ενεργών αρσενικών και θηλυκών, λίγο νοιάζονται για τους ρόλους. Τους είναι όλα ξεκάθαρα. Το πρόβλημα το έχουμε εμείς. Τα μπερδεμένα μπασταρδάκια της μεταβατικής περιόδου, που με το ένα πόδι στον ρομαντισμό και το άλλο στην αγωνία της ύπαρξης της προσωπικότητας, παλεύουμε με την αμφιθυμία μας.

Senior Member
    DissolvedGirl οι σειρές και οι εκπομπές του Fox Channel και τα Tea Parties βλάπτουν πολύ σοβαρά την υγεία. Όταν αποκαλείς τον πρόεδρο των ΗΠΑ κομμουνιστή ή σοσιαλιστή μόνο και μόνο επειδή επιχείρησε να θέσει τα θεμέλια ενός Εθνικού Συστήματος Υγείας όταν οι ΗΠΑ αντιλήφθηκαν την σημασία του κοινωνικού κράτους κοντά στο χείλος του γκρεμού δεν χρειάζεται να γίνει περαιτέρω συζήτηση πόσο μάλλον όταν προκαταβάλεις τον συνομιλητή σου ότι δεν μπορείς να συνεννοηθείς με διαφωνούντες.
    Ποια ακριβώς Αμερική έγινε υπερδύναμη; Πολύ ευρεία η έννοια της "Αμερικής". Αν κάτι έπρεπε να ζηλεύουμε από το Αμερικανικό μοντέλο δεν είναι ο ασύδοτος επί πτωμάτων καπιταλισμός που τον έχεις σημαία αλλά η έννοια του "State", τους κράτους που δεν χαρίζεται σε κανέναν και σε τίποτα. Η χωρά μας δεν θα είναι ποτέ σε θέση να αναπτύξει ενός τέτοιου είδους κράτος καθώς δεν πρόκειται για κυρίαρχη (στο εσωτερικό της) χώρα αλλά για μια μπανανία του βαλκανικού νότου. Το σύστημα διαφθοράς προωθείται από πάνω προς κάτω, από έξω προς τα μέσα.

ΥΓ: Πες μου ότι είσαι Ελληνίδα της Διασποράς διαμένουσα εις την Βοστόνη να σε δικαιολογήσω...

Quote Originally Posted by Λήθη View Post
    Το πρόβλημα το έχουμε εμείς. Τα μπερδεμένα μπασταρδάκια της μεταβατικής περιόδου, που με το ένα πόδι στον ρομαντισμό και το άλλο στην αγωνία της ύπαρξης της προσωπικότητας, παλεύουμε με την αμφιθυμία μας. [/B]
    .....συμφωνώ 100%....

Senior Member
    DissolvedGirl οι σειρές και οι εκπομπές του Fox Channel και τα Tea Parties βλάπτουν πολύ σοβαρά την υγεία. Όταν αποκαλείς τον πρόεδρο των ΗΠΑ κομμουνιστή ή σοσιαλιστή μόνο και μόνο επειδή επιχείρησε να θέσει τα θεμέλια ενός Εθνικού Συστήματος Υγείας όταν οι ΗΠΑ αντιλήφθηκαν την σημασία του κοινωνικού κράτους κοντά στο χείλος του γκρεμού δεν χρειάζεται να γίνει περαιτέρω συζήτηση πόσο μάλλον όταν προκαταβάλεις τον συνομιλητή σου ότι δεν μπορείς να συνεννοηθείς με διαφωνούντες.
    Ποια ακριβώς Αμερική έγινε υπερδύναμη; Πολύ ευρεία η έννοια της "Αμερικής". Αν κάτι έπρεπε να ζηλεύουμε από το Αμερικανικό μοντέλο δεν είναι ο ασύδοτος επί πτωμάτων καπιταλισμός που τον έχεις σημαία αλλά η έννοια του "State", τους κράτους που δεν χαρίζεται σε κανέναν και σε τίποτα. Η χωρά μας δεν θα είναι ποτέ σε θέση να αναπτύξει ενός τέτοιου είδους κράτος καθώς δεν πρόκειται για κυρίαρχη (στο εσωτερικό της) χώρα αλλά για μια μπανανία του βαλκανικού νότου. Το σύστημα διαφθοράς προωθείται από πάνω προς κάτω, από έξω προς τα μέσα.

ΥΓ: Πες μου ότι είσαι Ελληνίδα της Διασποράς διαμένουσα εις την Βοστόνη να σε δικαιολογήσω...
    Μείνε στα καλά που ειπώθηκαν και είχαν σχέση με το θέμα, γιατί αν είναι να αποκλείουμε όσους βγαίνουν εκτός θέματος, τότε τα μισά από τα ποστς, για να μην πω τα 3\4 θα πρέπει να διαγραφούν για να βρούμε μια άκρη.

Μπαμ κάνει ότι έχει σχέση με την διασπορά. Χέσε τον Ομπάμα και το καπιταλιστικό παραλήρημα. Μείνε στο θέμα μας που είναι ο διαχωρισμός των φύλων.

Εδώ είναι το ζουμί της! "The world is my oyster και η νέα γενιά προχωράει χωρίς καμία ταμπέλα. Αν σας πειράζει που δεν μας νοιάζει άλλο το φύλο μας και δεχόμαστε όλες τις απόψεις το ίδιο, sorry και welcome to the new world order. Καιρός να σταματήσουμε να πολεμάμε σε μέτωπα που έχουν κλείσει και πλέον ΜΟΝΟ διχάζουν. Ξέχνα τα τρίπτυχα που ήξερες, η κοινωνία προσαρμόζεται με το ρυθμό της" Αυτό κράτα!

Επίσης, με την ευκαιρία να πω ότι όταν είμαι στην Ελλάδα και διαβάζω ποστ με τα μισά Αγγλικά, ξενερώνω! ΕΛΕΟΣ!

Page 11 of 15 FirstFirst ... 910111213 ... LastLast