Ποιά είναι η αντίστροφη λέξη του "μισογύνη"? μισοανήρ?? :mad: - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 15 FirstFirst 123412 ... LastLast
Results 16 to 30 of 215
    Senior Member
    Θα συμφωνήσω με τους προηγούμενους... Μήπως οι επιλογές σου δεν ήταν σωστές; Δεν χρειάζεται να παντρευτείς πολλές φορές για να ξέρεις αλλά σίγουρα πρέπει να έχεις ωριμάσει συναισθηματικά και να έχεις κάποιες εμπειρίες για πας ως εκει.

" "επειδή μέσα μου σοβεί η παραδοσιακή εικόνα του άντρα και δεν θα ήθελα να τον μετατρέψω σε χαρούμενη νοικοκυρά. Χαλαρά όμως, θα του φόρτωνα όλες τις εξωτερικές δουλειές μαζί με το απεχθές σούπερ μάρκετ και τα λοιπά κουβαλήματα, μαζί με την γκρίνια που δεν τα έφερε σωστά, όπως του τα έγραψα." " Τελικά όλες είστε ίδιες!
    ""Ο μοναδικός σκοπός του e-psychology είναι να προσφέρει έναν χώρο όπου όλοι θα μπορούν να ανταλλάξουν [B]ιδέες[/B] και [B]εμπειρίες[/B] και να συζητήσουν θέματα της Ψυχικής Υγείας.""

ΠΩΣ ΜΕ ΘΥΜΟ?ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗ?ΝΕΥΡΑ ?ΚΛΑΜΑ?ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ?ΠΟΛΛΑ ΑΝΑΜΙΚΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΑΖΙ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΣΑΛΑΤΟΠΑΤΑΤΑ..
    ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΝΝΟΩ?ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΝΙΩΘΩ ΓΡΙΑ:(
    Οτι βλεπουμε γυρω μας ειναι μονο για αυτη τη φορα.Μην προσπερνας τιποτα,κοιταξε τα χρωματα των λουλουδιων και χαμογελα

Senior Member
    Quote Originally Posted by olgaki82 View Post
    ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΝΝΟΩ?ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΝΙΩΘΩ ΓΡΙΑ:(
    Νιωθεις αλλα δεν εισαι κι αυτο εχει σημασια!
    Η ανησυχία μοιάζει με την κουνιστή πολυθρόνα. Σε κρατάει απασχολημένο χωρίς να σε πηγαίνει πουθενά.

Banned
    Quote Originally Posted by ALIA View Post
    Σε βρισκω εκτος θεματος! Μιλουσαμε για την ανισοτητα μεταξυ ανδρα-γυναίκας και τα συναφη στερεοτυπα-ταμπου!
    ειμαι οντως εκτος θεματος και για αλλο λογο. εδω λεμε μονο για μισανδρια! μισογυνιδες, και πως καταληγουν να γινονται καποιοι, αλλου. ζητω συγνωμη κι αποχωρω απ'το θεμα, συνεχιστε...

Senior Member
    Quote Originally Posted by KENO View Post
    συζητηση κανουμε, γιατι να σε βρισουν ? δεστο ομως κι απ'την αντιθετη, δε μπορουν να υπαρξουν καλοι πατερες που καλωμαθαινουν τα κοριτσακια τους, με αποτελεσμα μετα αυτα να ζητανε παρομοια συμπεριφορα απ'τους γκομενους τους ? κι επειδη εδω ειναι Ελλαδα και δεν ειμαστε ολοι πλουσιοι, φαντασου ενα κοριτσακι πχ των Βορειων Προαστειων, εχωντας τα παντα ηδη απ'τον πατερουλη του, τι απαιτησεις θα εχει απ'τον γκομενο της. κι επειδη δε βρισκουν τοσο μαλακες να τις κανουν ολα τα χατηρια, λογικα καταληγουν να μισουν το αντρικο φυλο (μισανδρια οπως εγραψα). μαλλον φαινεται να ειναι ολα θεμα ανατροφης...
    Αυτό ισχύει κατά κόρων και δεν θυμάμαι ποιο μέλος έβγαλε την τόσο σωστή τοποθέτηση του ΚΕΝΟ εκτός θέματος. Η ανατροφή παίζει τον πρώτο ρόλο στην συμπεριφορά του ανθρώπου.

Το παράδειγμα με την αντίστροφη κατάσταση (πατέρας-κόρη) είναι κάτι που όλοι το έχουμε δει λίγο ή πολύ. Το θέμα είναι ότι υπερισχύει το μοντέλο του «Ελληναρά» γιατί στην Ελληνική κοινωνία την μεγάλη επιρροή την ασκεί η Ελληνίδα μάνα που, αντικειμενικά, τις περισσότερες φορές ανατρέφει έναν εκκολαπτόμενο κηφήνα που νομίζει ότι είναι ο Ήλιος του Ηλιακού μας συστήματος.

Όμως , κατά μία έννοια, αυτό είναι και θέμα χαρακτήρα. Έχω δει «Ελληναράδες» να γίνονται χίλια κομμάτια όταν χρειάστηκε και πολιτισμένους υποστηρικτές της ισότητας να λακίζουν στα δύσκολα.

Με κίνδυνο να υποστώ τα αντίποινα, ομολογώ ότι είμαι από εκείνους τους ανθρώπους που υποστηρίζω την διαφύλαξη των ρόλων μέσα στην σχέση. Ο άντρας πρέπει να είναι άντρας και η γυναίκα να είναι γυναίκα. Όλα αυτά βέβαια, κάτω από την σκέπη του σεβασμού και της αλληλοεκτίμησης.
    Όταν λέω ισορροπία, δεν εννοώ ότι χάνεται η ισορροπία όταν ο άντρας σιδερώσει ή απλώσει τα ρούχα.
    Όμως πρέπει να παραδεχτούμε ότι το βιολογικό μας εργοστάσιο είναι εντελώς διαφορετικό και καθορίζει συμπεριφορές που όταν εμείς πάμε να τις καταργήσουμε ή να τις αλλάξουμε, αρχίζουν τα προβλήματα. Η φύση είναι ο θεός που θέτει ανυπέρβλητους κανόνες.

Για παράδειγμα, οι άντρες είναι οπτικοί και απτικοί. Οι γυναίκες είναι συναισθηματικές. Αυτό σημαίνει ότι ανεξάρτητα από την απόλαυση που είναι ίδια και στα δύο φύλα, οι λόγοι και οι τρόποι που παρακινούνται στον έρωτα, είναι διαφορετικοί. Αυτό κάνει τους άντρες στα μάτια μας «γουρούνια» και εμάς στα δικά τους «τρελές».

Ο κατάλογος των βασικών διαφορών μας που καθορίζουν συμπεριφορές είναι τεράστιος , αλλά το πρόβλημα αρχίζει από την ανατροφή μας.
    Ο αδελφός μου μαγειρεύει, σιδερώνει και είναι ικανός να κάνει διάφορα, επειδή η μητέρα μου εργαζόταν και έμαθε να τα κάνει. Είμαι σίγουρη ότι αν αύριο βρεθεί μέσα στην δική του οικογένεια, θα τα κάνει όλα μια χαρά και θα είναι εντελώς πρόθυμος χωρίς συζήτηση. Ωστόσο, πολλές φορές τον έχω σπρώξει από την σιδερώστρα και την κουζίνα, μόνο επειδή ήθελα να τον περιποιηθώ και όχι γιατί θεωρώ ότι ήταν υποτιμητικό αυτό που έκανε για τον ανδρισμό του. Απλώς ήξερα ότι θα τον ευχαριστούσε. Τόσο απλά.

Το θέμα είναι ψυχολογικό. Είναι θέμα να μάθει ο άνθρωπος στην προσφορά\συνεισφορά. Άσχετα με το πόσο παραδοσιακός ή ανατολίτης είναι και ανεξάρτητα από το ευτελές ζήτημα του ποιος θα πλύνει τα πιάτα.

Αν μεγαλώνεις νομίζοντας ότι αξίζεις τα πάντα και ότι όλοι πρέπει να σε προσκυνάμε, απλώς επειδή έτυχε να υπάρχεις, τότε έχεις πρόβλημα, είτε είσαι άντρας, είτε είσαι γυναίκα.

Ο μισογυνισμός όπως και η μισανδρία, ως ακραία κατάσταση, είναι η απόδειξη που επιβεβαιώνει την αποτυχία του υποκειμένου να κατακτήσει τον γονέα του αντίθετου φύλου και να νικήσει τον γονέα του ίδιου φύλου, σκοπός καθοριστικής σημασίας για τον ψυχισμό του παιδιού. Καθορίζει το ψυχολογικό οικοδόμημα της ενήλικης ζωής του.

Senior Member
    οι αντρες ειναι σαν το τσιγαρο σε γ..ει κανονικα αλλα τον ενα αναβεις το αλλο σβηνεις...ε μεχρι ναλλαξεις μαρκα να πας στα πιο ελαφρια και μετα στη μεση ηλικια να το κοψεις για λογους υγειας...

Banned
    Quote Originally Posted by Λήθη View Post
    Αυτό ισχύει κατά κόρων και δεν θυμάμαι ποιο μέλος έβγαλε την τόσο σωστή τοποθέτηση του ΚΕΝΟ εκτός θέματος. Η ανατροφή παίζει τον πρώτο ρόλο στην συμπεριφορά του ανθρώπου.
    κοιτα, η ALIA οπως μπορεις να δεις και παραπανω, μου ειπε οτι ειμαι εκτος θεματος (δεν ξερω αν ειχε καποιο συμφερον που το εκανε, δε μιλουσα συγκεκριμενα παντως). της απαντησα οτι το δεχομαι, ειμαι οντως εκτος θεματος, και για αλλο λογο ομως. γιατι εδω μεσα το θεμα το ανοιξε αυτη που το ανοιξε για να κανει κουβεντα περι μισανδριας. εγω ανελυσα πως μπορει ενα κοριτσακι να γινει κατι τετοιο, αλλα σαν μισογυνης (και καλα, οπως με χαρακτιριζουν εδω στο φορουμ) δεν ειχα δουλεια μεσα σε αυτο το τοπικ, γιατι η αποψη μου δε μπορει να ειναι αντικειμενικη...

Senior Member
    κοιτα, η ALIA οπως μπορεις να δεις και παραπανω, μου ειπε οτι ειμαι εκτος θεματος (δεν ξερω αν ειχε καποιο συμφερον που το εκανε, δε μιλουσα συγκεκριμενα παντως). της απαντησα οτι το δεχομαι, ειμαι οντως εκτος θεματος, και για αλλο λογο ομως. γιατι εδω μεσα το θεμα το ανοιξε αυτη που το ανοιξε για να κανει κουβεντα περι μισανδριας. εγω ανελυσα πως μπορει ενα κοριτσακι να γινει κατι τετοιο, αλλα σαν μισογυνης (και καλα, οπως με χαρακτιριζουν εδω στο φορουμ) δεν ειχα δουλεια μεσα σε αυτο το τοπικ, γιατι η αποψη μου δε μπορει να ειναι αντικειμενικη...
    Δεν καταλαβαίνω πως προκύπτουν αυτού του είδους οι αφορισμοί και αποκλεισμοί σε αυτόν τον τόπο που όλοι είμαστε με σκοπό την υποστήριξη.
    Αν είσαι ή δεν είσαι μισογύνης δεν το ξέρω. Αλλά ακόμα κι αν είσαι, σκοπός του τόπου αυτού, είναι να το συζητάμε μαζί σου και όχι να σε αποκλείουμε.
    Εγώ μέχρι τώρα έχω μαζέψει κατηγορίες ότι είμαι 5-6 διαφορετικοί χαρακτήρες που έχω μπει με άλλο νικ και έχω δεχτεί και επιθέσεις. Τι να πω; Εκτός από απογοήτευση, μου προκαλούν και εκνευρισμό.

Banned
    οταν πρωτογραφτηκα σ'αυτο το φορουμ, ο πρωτος χαρακτηρισμος που μου δωσανε ηταν αυτος, γιατι ημουν απογοητευμενος απο τις γυναικες (κι ακομα ειμαι αφου δεν εχω κατι σταθερο). οτι και καλα ειμαι ενας μισογυνης, στην ουσια μισω τις γυναικες και τις θελω μονο για σεξ, παρολο που προσπαθησα να βοηθησω αρκετες ΚΑΙ εδω μεσα με τα ψυχολογικα τους ή οποια αλλα προβληματα. τεσπα εγω απαντησα οτι δεν εχω προβλημα ΜΟΝΟ με τις γυναικες, αλλα γενικοτερα με το ανθρωπινο ειδος. προτιμω να με λενε μισανθρωπο παρα μισογυνη. απλα επειδη δεν ειμαι gay για να ν'ασχοληθω με αλλους αντρες, ισως με τις γυναικες να συμβαινει αυτο, και να καθομαι να ασχολουμαι και να ειρωνευομαι καποιες καταστασεις που μου φαινονται κι απο μονες τους γελοιες. και επειδη ειμαι επιλεκτικος μαλλον παιρνω στα σοβαρα και θελω να βοηθαω αυτες που συμπαθω περισσοτερο. σιγουρα νιωθω καταπιεσμενος και αποκλεισμενος, οχι μονο εδω στο φορουμ αλλα και γενικοτερα στη ζωη. οσον αφορα εσενα, δε ξερω καν ποιο παλιο μελος εισαι (στειλε μου μηνυμα αν ειναι και θες να πεις), ελπιζω παντως να μην εισαι αντρας που παριστανει γυναικα, γιατι θα ξενερωσω ασχημα με την ολη ευαισθησια που βγαζουν ορισμενα ποστς σου...

Senior Member
    οταν πρωτογραφτηκα σ'αυτο το φορουμ, ο πρωτος χαρακτηρισμος που μου δωσανε ηταν αυτος, γιατι ημουν απογοητευμενος απο τις γυναικες (κι ακομα ειμαι αφου δεν εχω κατι σταθερο). οτι και καλα ειμαι ενας μισογυνης, στην ουσια μισω τις γυναικες και τις θελω μονο για σεξ, παρολο που προσπαθησα να βοηθησω αρκετες ΚΑΙ εδω μεσα με τα ψυχολογικα τους ή οποια αλλα προβληματα. τεσπα εγω απαντησα οτι δεν εχω προβλημα ΜΟΝΟ με τις γυναικες, αλλα γενικοτερα με το ανθρωπινο ειδος. προτιμω να με λενε μισανθρωπο παρα μισογυνη. απλα επειδη δεν ειμαι gay για να ν'ασχοληθω με αλλους αντρες, ισως με τις γυναικες να συμβαινει αυτο, και να καθομαι να ασχολουμαι και να ειρωνευομαι καποιες καταστασεις που μου φαινονται κι απο μονες τους γελοιες. και επειδη ειμαι επιλεκτικος μαλλον παιρνω στα σοβαρα και θελω να βοηθαω αυτες που συμπαθω περισσοτερο. σιγουρα νιωθω καταπιεσμενος και αποκλεισμενος, οχι μονο εδω στο φορουμ αλλα και γενικοτερα στη ζωη. οσον αφορα εσενα, δε ξερω καν ποιο παλιο μελος εισαι (στειλε μου μηνυμα αν ειναι και θες να πεις), ελπιζω παντως να μην εισαι αντρας που παριστανει γυναικα, γιατι θα ξενερωσω ασχημα με την ολη ευαισθησια που βγαζουν ορισμενα ποστς σου...
    Όχι κι εσύ τέκνο ΚΕΝΟ (κατά το Βρούτε) ! Κανένα παλιό μέλος δεν είμαι. Είμαι η Λήθη και μόνο η Λήθη χωρίς φόβο και πάθος!
    Όσο για το μισογυνισμό που λες, όσο και να προσπαθείς να κάνεις το σκληρό αγόρι, άσε… Δε κάνεις για αυτή
    τη δουλειά. Έχεις δει πως μαζεύονται τα παιδάκι στην γωνία μετά το μάλωμα και όταν τους λες «έλα να σε πάρω αγκαλίτσα», είναι ακόμα θυμωμένα και λένε όχι, ενώ θέλουν; Μάλλον κάτι τέτοιο μου βγάζεις, παρά έναν μισογύνη. Χαχαχαχαχα

Banned
    1. δε ξερω, χτες διαβασα οτι σε λεγαν και krino, και γενικα εγραψες οτι εισαι εδω μεσα απ'τη πρωτη μερα του φορουμ...
    2. μα δε θελω να ειμαι μισογυνης, ουτε το σκληρο αγορι οπως λες. ειμαι ο εαυτος μου και μονο αυτος, ασχετα αν φαινομαι καπως στους αλλους, δε μπορω να ανταποκρινομαι στην εικονα που εχει ο καθενας για μενα! απλα ορισμενες καταστασεις και γυναικεια κλισε, δε γινεται να μη τα ειρωνευτεις. κι αυτο εκανα, κι απο εκει προερχεται ο χαρακτηρισμος μισογυνης. χωρις να ειμαι.

Senior Member
    1. δε ξερω, χτες διαβασα οτι σε λεγαν και krino, και γενικα εγραψες οτι εισαι εδω μεσα απ'τη πρωτη μερα του φορουμ...
    2. μα δε θελω να ειμαι μισογυνης, ουτε το σκληρο αγορι οπως λες. ειμαι ο εαυτος μου και μονο αυτος, ασχετα αν φαινομαι καπως στους αλλους, δε μπορω να ανταποκρινομαι στην εικονα που εχει ο καθενας για μενα! απλα ορισμενες καταστασεις και γυναικεια κλισε, δε γινεται να μη τα ειρωνευτεις. κι αυτο εκανα, κι απο εκει προερχεται ο χαρακτηρισμος μισογυνης. χωρις να ειμαι.
    Άλλοι με είπαν krino. Όχι εγώ τον εαυτό μου. Και είπα ότι ξέρω τι γίνεται από την πρώτη μέρα που άνοιξαν το εν λόγω θέμα, όχι από την πρώτη μέρα του φόρουμ.

Να είσαι ο εαυτός σου όπως κάνεις. Αυτό είναι το καλύτερο για όλους μας! Φτάνουν οι ταμπέλες!

Senior Member
    Εγώ πάντως παιδιά δε βρίσκω τίποτα πιο θηλυκό από μια γυναίκα που μαγειρεύει για τον άντρα της, ή που τον φροντίζει..και επίσης δε βρίσκω τίποτα πιο ντεκαυλέ από μια γυναίκα που δήθεν δε χαρίζεται στους άντρες (με το να μην κάνει τίποτα για τον άντρα της, δεν τον περιποιείται, της ζητάει να του μαγειρέψει και απαντάει "δεν είμαι καμμιά δούλα") αλλά κατά τ'άλλα πάει και μπλέκει με όλους τους μαλάκες που τη στίβουν συναισθηματικά και γενικά σαν άνθρωπο..ό,τι δίνεις παίρνεις σε αυτήν τη ζωή και όμοιος ομοίω αεί πελάζει...εγώ προσωπικά τους λατρεύω τους άντρες και τις γυναίκες που ξέρουν να δίνουν το καλύτερό τους...και υπάρχουν πολλοί τέτοιοι και τέτοιες αρκεί να ανοίξουμε τα στραβά μας να τους δούμε..
    ..το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως...

Banned
    Quote Originally Posted by void View Post
    Εγώ πάντως παιδιά δε βρίσκω τίποτα πιο θηλυκό από μια γυναίκα που μαγειρεύει για τον άντρα της, ή που τον φροντίζει..και επίσης δε βρίσκω τίποτα πιο ντεκαυλέ από μια γυναίκα που δήθεν δε χαρίζεται στους άντρες (με το να μην κάνει τίποτα για τον άντρα της, δεν τον περιποιείται, της ζητάει να του μαγειρέψει και απαντάει "δεν είμαι καμμιά δούλα")
    εσυ τετοια γραφε, κι αντε μετα να ξεχαστεις, και να τολμησω να ξαναρθω σε αντιπαραθεση μαζι σου...
    εισαι και σκορπινα παναθεμα, θετικη απο μενα γιαυτο το ποστ!

Senior Member
    εσυ τετοια γραφε, κι αντε μετα να ξεχαστεις, και να τολμησω να ξαναρθω σε αντιπαραθεση μαζι σου...
    εισαι και σκορπινα παναθεμα, θετικη απο μενα γιαυτο το ποστ!
    δεν έχω κανένα πρόβλημα με την αντιπαράθεση, μου αρέσουν οι ντόμπρες απόψεις :-)
    ..το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως...

Page 2 of 15 FirstFirst 123412 ... LastLast