Results 46 to 60 of 116
Thread: Ψυχωτικές εμπειρίες
-
15-06-2011, 12:46 #46
Ναι ειμαι. Εσυ εισαι ψυχωσικη και δεν παιρνεις φαρμακα?
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
- 15-06-2011, 12:48 #47favvelGuest
εμμ αυτο που ηθελα να πω ειναι οτι αισθανομουνα οτι μεσα μου ειχα γινει φιλη με ολον τον κοσμο,δλδ ειχα πιεσει τον εατο μου να γινει κατι τετοιο,οποτε θεωρουσα τον εαυτο μου αγία.
κατι αλλο που ηθελα να πω ειναι σχετικα με αυτους που εχουνε ψυχωσεις και που αισθανονται οτι τους κυνηγουν ή τους παρακολουθουν ή που εχουν παρομοιες εμπειριες με εμενα και εσενα για παραδειγμα,
ειναι οτι ολα αυτα συμβαινουν γιατι αισθανονται ξεχωριστοι ή οτι εχουν αυτην την αναγκη να ξεχωριζουν απο τους αλλους πιο εντονη απο αλλους και γι'αυτο αρχιζουν και προσπαθουν να σκεφτονται με διαφορους τροπους προκειμενου να αισθανονται ξεχωριστοι.
δεν ξερω τι συμβαινει πραγματικα,αλλα κι εγω δεν μπορω να αποδεχτω την αληθεια οτι υπαρχει καποιος καλυτερος απο μενα και ξερω οτι ισχυει κατι τετοιο εε και
προσπαθω καθε φορα να την πολεμω αυτην την αληθεια με το να σκεφτομαι οτι ολοι ασχολουνται και κοιτανε εμενα.
15-06-2011, 12:48 #48
Ποιος σου ειπε οτι δεν παιρνω φαρμακα?
15-06-2011, 12:51 #49
Εχεις δικιο, ειναι πολυ μπερδεμα αυτο με το ολοι να ασχολουνται με εσενα, οι ιδεες αναφορας, ολα γυρω απο σενα, σε ζαλιζει και σε μπερδευει. Τουλαχιστον εσενα σου βγηκε θετικα, οτι ησουνα αγια και τα ειχες καλα με ολους. λολ. Και συνηθως οντως οι ιδεες αναφορας προηγουνται της μανιας καταδιωξης, η ερχονται χερακι χερακι.
15-06-2011, 12:52 #50
Δεν το εννοουσα ακριβως ετσι, κοβεις τα φαρμακα οποτε εχεις αλλο ενα σκαλοπατακι να κατεβεις/ανεβεις για να δεις πως ειναι.
Σαφως μερικοι ειναι πιο τυχεροι απο αλλους. Υπαρχουν καποια στανταρ οπως οτι εαν περασεις ψυχωση σε οσο μεγαλυτερη ηλικια εισαι τοσο καλυτερες προοπτικες εχεις κλπ. κλπ.
Ο γιατρος μπορει να σε παρακολουθει εαν δοκιμασεις να κοψεις τα φαρμακα και αν δει οτι πας να ξεφυγεις και να καταντας ερειπιο να σε σωσει. Ειναι δυσκολος ο αυτοελεγχος αν και βλεπεις οτι "πεφτεις" γιατι υπαρχει συνηθως ενα μοτιβο που ακολουθεις κατα την πτωση σου.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
15-06-2011, 12:54 #51
Ρωταω αν παιρνεις φαρμακα...που θες να ξερω εαν παιρνεις ή οχι. Σαφως και αν παιρνεις φαρμακα εισαι κατα αυτων. Καλοσωρισες στην τυπικη εχθρα του καθε ψυχωσικου εναντιον των φαρμακων. Κανεις δεν τα γουσταρει και τα παιρνουν επειδη ειναι αναγκασμενοι...οχι απο εξωτερικους παραγοντες οι περισσοτεροι του στυλ παρτα γιατι αλλιως θα σε κανω ντα , αλλα για να εχουν μια ποιοτητα ζωης.
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
15-06-2011, 12:56 #52
Να σηκωσω το χερι? Το θεωρω χαζο και ανουσιο, αφου ξερεις τα αποτελεσματα. Επειδη εχει αλλαξει η φυσιολογια του εγκεφαλου, επανερχονται γρηγορα τα συμπτωματα εντονοτερα. Απλως. Και των συμπτωματων επεται η υποτροπη. Και δεν ειχα καμια ορεξη, τα ειχα δει αυτα και τα ηξερα. Απλως.
Παρολα αυτα, εχω πληρη επιγνωση των προβληματων και των παρενεργειων των φαρμακων, λογων για τους οποιους οι περισσοτεροι, απερισκεπτα κατ'εμε, αποφασιζουν να τα κοψουν, η επειδη νομιζουν οτι "εγιναν καλα". Κλασικο. Πολυ κλασικο. Παγιδες για σχιζοφρενεις λεγεται :Ρ
Αν περιμενεις να κοβεις τα φαρμακα και να τρεχει ο γιατρος να κανει τον σωτηρα, φεξε μου και γλιστρισα. Μαλλον δε θα σε προλαβει, η θα σε προλαβει στην καλυτερη στην αρχη της υποτροπης. Αλλα γιατι να μπεις στη διαδικασια, αφου το ξερεις ηδη? Δεν ειναι απερισκεπτο?
15-06-2011, 13:04 #53
Απερισκεπτο ειναι να παιρνεις πχ την maximum δοση , ενω μπορεις με λιγοτερη. Απερισκεπτο ειναι να εχεις παρενεργειες απο ενα φαρμακο και να μην το αλλαξεις . Απερισκετο ειναι να μην κανεις εξετασεις αιματος οταν χρειαζονται μετα την χρονια καταναλωση ενος φαρμακου κλπ. κλπ.
Η ρυθμιση της δοσης και η αλλαγη φαρμακου , ειναι must σε πολλες περιπτωσεις και ειναι μια ιδιαιτερα επιπονη διαδικασια. Και υπαρχουν και μερικοι που μπορουν και χωρις φαρμακα στην ατελειωτη ποικιλια ανθρωπων και αναλογως κατα ποσο ειναι "ψυχωτικοι".
Τεσπα εσυ εισαι υπερ του να μην παρεις ποτε φαρμακα? Αδυνατον για καποιον που ειχε περασει το πρωτο ψυχωτικο να συνερθει χωρις φαρμακα νομιζω.
Απο οτι καταλαβα δεν εισαι και υπερ να κοβεις τα φαρμακα.
Αλλα εισαι και κατα των φαρμακων.
Δεν εχω καταλαβει κατι?[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
15-06-2011, 13:08 #54
εχει ερευνηθει ποτε εαν οι "ειδικες ικανοτητες" που εχουν οι ψυχωτικοι
ειναι οντως αληθινες ή οχι ;
σε αλλους πολιτισμους θα μας θεωρουσαν θεους ή γκουρου.
προς τον πετραν παει περισσοτερο η ερωτηση.
πως ειμαστε 100% σιγουροι οτι αυτα ειναι μπαρουφες και δεν ισχυουν ;Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.
15-06-2011, 13:10 #55
Χαχαχα, τα καταφερα να σε μπερδεψω? λολ. Οκ, απερισκεπτα ολα αυτα που λες, αλλα αυτονοητη η ρυθμιση τους, αν εχεις μια στοιχειωδως καλη σχεση με τον γιατρο και δε σε εχει γραμμενο και στοιχειωδως μπορεις να εκφρασεις τις επιθυμιες σου και τις αναγκες σου. Μετα απο καποια χρονια υποτιθεται, οντως, οτι μπορεις να μην παιρνεις φαρμακα, αφου εχεις βγει εξω απο το στατιστικα υψηλο χρονικα οριο για ψυχωση.
Το να μην παρεις ποτε φαρμακα ειναι ευσεβης ποθος, αλλα εχω ακουσει τετοιες περιπτωσεις με πληρη ιαση. Απο τη στιγμη που τα παρεις ομως, δεν μπορεις να τα κοψεις, γιατι και μονο το οτι τα πηρες εχει ηδη χειροτερεψει τη φυσιολογια του εγκεφαλου σου και θα κανεις αμεσως σχεδον συμπτωματα. Τα φαρμακα ομως, ειναι καταστολη και οχι ιαση, και με εξοργιζει ακομα η αδιαφορια των φαρμακευτικων για τα αρνητικα πχ συμπτωματα, που τα ενισχυουν με τα φαρμακα τους, χωρις να νοιαζει κανεναν, αντιθετα αυτη η ακραια καταστολη θεωρειται "ασφαλεια" για τους γυρω ασχετους και καταστροφη για τον καταναλωτη. Τσπ.
Δε μ αρεσουν τα φαρμακα αλλα τα παιρνω. Καλυτερα τωρα? Διαλευκανθηκε?
15-06-2011, 13:15 #56
Πολλοι παρομοιαζουν την ψυχωση με τη σαμανιστικη εμπειρια, με διαφορες αλλες θρησκευτικες καταστασεις που δε θα αναλυσω, εκτος αν θες, και με το "ανοιγμα της συνειδησης". Το να μπορεις να διαβαζεις πχ τη σκεψη του αλλου, κατα τη γνωμη μου, απλως ειναι μια προβολη των δικων σου σκεψεων στον αλλο, και γινεται και σε "υγιεις", οταν νομιζουμε οτι ξερουμε τι σκεφτεται η γιατι κανει καποιος κατι κλπ. Αναφερονται και διαφορα αλλα, αλλα η συγχρονη ψυχιατρικη σαφως δεν τα δεχεται, και δεν εχω και υποψη μου κανενα που θα το ερευνουσε να σου πω την αληθεια, γιατι το θεωρουν παρακατιανο και παραλογο ετσι και αλλιως. Απο την πλευρα της θρησκειας ομως, η σχιζοφρενεια διαφερει απο το "ανοιγμα της συνειδησης" στο οτι το τελευταιο γινεται με καθοδηγηση και γνωση, ενω το πρωτο γινεται τυφλα και απειρα και ο ενδιαφερομενος κυριολεκτικα χανεται/πνιγεται στο χαος των ιδιων του των ιδεων. Δεν ειναι δηλαδη κατι που εχει στενη συναφεια κατ αναγκη, οποτε δεν ειναι και καλο να συγχεεται.
15-06-2011, 13:16 #57
Χμ οι φαρμακευτικες δεν ειναι "αγιοι" λολ αυτο το ξερουμε ολοι. Παντως ενα φαρμακο που να καταπολεμα τα αρνητικα το παλευουν με νυχια και με δοντια. Γιατι δεν υπαρχει μονοπωλιο και αυτος που θα το βγαλει μαλλον θα κερδισει δισεκατομμυρια δολλαριακια:)
Ισως να μη μπορουν απλως ακομα...στο μελλον μαλλον θα ειναι πιο τυχεροι αυτοι που εχουν ψυχωση , οπως ειμαστε και εμεις απο το παρελθον που δεν υπηρχαν τα atypical antipsychotics ή ακομ απαλιοτερα που δεν ειχες καμμια εναλλακτικη.
Maus πες μια "ειδικη ικανοτητα". Τι εννοεις?[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
15-06-2011, 13:22 #58
Among the different types of schizophrenia that have been diagnosed by science, certain variants, in particular paranoid schizophrenia tend to result in symptoms of delusions among patients. To look at common delusions in schizophrenia, it is critical to firstly define delusions.
Typically, delusions are untrue beliefs held by the individual patient that are irrational, despite evidence to the contrary or not at all in-line with that particular patient’s normal cultural base.
Common delusions in schizophrenia among paranoia patients involve false persecution or the irrational belief that other people are out to cheat, conspire against, plot, discriminate against, victimize, harass, spy on or poison them. They might believe that this is being directed at them or their family members.
As such, someone suffering from schizophrenia may be suspicious of almost every little everyday thing. For instance, when walking down the street, he or she may sense that every eye is on him or her, that people are talking about them, that every phone being used is a device for monitoring their every move, that even the guy sweeping the road is an “agent” observing them.
Such delusions can get very bizarre. A patient might believe that the radio or TV is talking directly to them or about them. Or a neighbor is using telepathy to read and control their thoughts.
A common variant of such bizarre delusions is the belief that the CIA or FBI or some secret government agency has been able to implant wires or a radio device into the patient’s brain which enables them to monitor his or her thoughts, and even dictate their behavior and actions.
Other common delusions in schizophrenia are what are referred to as “delusions of grandeur” where the patient might believe he or she is someone famous or important, or knows someone famous or important. Sufferers might believe they are historical figures like Jesus Christ or Napoleon Bonaparte, or they might think they are the President Of the United States. They might refer to their “close friendship” with the Pope or Mick Jagger.
A particular dangerous delusion is one where the patient believes he or she has superhuman powers. This is probably brought on by the popular culture of superheroes in comic books, TV and the movies. Regardless of the source, patients might hurt themselves if they choose to call on their “superpowers” for example flying off a 10 storey building, or leaping across a river.
As can be seen, there are quite a few common delusions in schizophrenia. When encountering such cases, it is critical that medical care workers and family and friends of the patient monitor closely for situations where the patient might endanger their lives or the lives of those around them as a result of such delusions.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
15-06-2011, 13:25 #59
Αχ, ολα τα ειχα :ΡΡΡ
15-06-2011, 13:26 #60
ελαφι γραφεις πολυ συγκροτημενα εισαι σε φαση αναρρωσης ε;
ωραιο το θεμα!
εμενα η ψυχωση μου ξεκινησε στα 15 επειτα απο μια ερωτικη ιστορια που ειχα!
νομιζα οτι με ελεγχει ο σατανας οτι δαιμονιστηκα και εβλεπα διαφορες εικονες οπως τον αδεφρο μου να καιει τα ματια του με τσιγαρα τον εαυτο μου να με καλει να τον ακολουθησω αιματα παντου και ακουγα το σατανα να μου μιλαει!ολο αυτο εκανα σχεδον εναμιση χρονο να το ξεπερασω αλλα το ξεπερασα χωρις φαρμακα!
μετα ακολουθησε η καταθλιψη για 3 χρονια αλλα ειχα και φωνες!
η ψυχωση μου ξαναξυπνησε περσυ οταν ακουγα φωνες και εβλεπα μια γυναικα να μου μιλαει και να μου λεει οτι ολοι ειναι εναντιον μου και οτι πρεπει να αυτοκτονησω!
εβλεπα να μου πετανε μαχαιρια πινακιδες να με καθοδηγουν ατομα να με κυνηγανε και τελικα κατεληξα σε κλινικη οπου μου τριπλασιασανε τα αντιψυχωσικα και στο τελος με φορτωσαν με ενα κιλο φαρμακα!
βγηκα απο το νοσοκομειο μετα απο τρισημιση μηνες και αρχικα δεν ειχα ουτε οπτικες ουτε ακουστικες ψευδαισθησεις ουτε ιδεες καταδιωξης αλλα πριν εξι μηνες εκοψα τα μισα φαρμακα γιατι ενιωθα πως μαζι με την ψυχωση ειχε χαθει και η προσωπικοτητα μου και υποτροπιασα γαμωτο!
αρχισα να εχω περιεργες ιδεες οτι οι γειτονες μου σχεδιαζουν υπουλα να με διωξουν και οτι εχουν ολοι συνομωτησει εναντιον μου και οι φωνες που ακουγα μου ελεγαν οτι ειναι οι σκεψεις των γειτονων μου που μπορω να τις διαβαζω και αρχισα να ακουω φωνες σε καθημερινη βαση τελικα κατεληξα να παιρνω μεγαλυτερη δοση απο οτι παλια και μου εμειναν οι φωνες!
αλλα τουλαχιστον εχω το φιλο μου που μου επισημαινει ποτε ξεφευγει η σκεψη μου και προσπαθω να το διορθωσω αν και δεν τα πολυκαταφερνω!
ειμαι σε μια φαση απελπισιας οπου αυτος που κυριως μου μιλαει μου βαζει λογια για ολους και μου ελεγχει τις κινησεις μου!:S