Results 91 to 105 of 116
Thread: Ψυχωτικές εμπειρίες
-
17-06-2011, 01:09 #91
Ναι βασιζει τη θεωρια του στο συλλογικο ασυνειδητο του Γιουγκ, μιλαει για τις ολοτροπικες καταστασεις συνειδησησ ,που η συνειδηση μεταβαλλεται ποιοτικα με βαθυ κ θεμελιωδη τροπο ,αλλα δεν εκφυλιζεται οφθαλμοφανως οπως στις οργανικα προξενουμενες καταστασεις. Διατηρουμε τον πληρη προσανατολισμο στο χωρο κ τον χρονο κ δεν χανουμε την επαφη με την καθημερινη πραγματικοτητα, την ιδια στιγμη στο πεδιο της συνειδησης εισβαλλουν περιεχομενα απο αλλες διαστασεις της υπαρξης με τροπο που μπορει να ειναι πολυ εντονος , ετσι βιωνουμε παραλληλα δυο πολυ διαφορετικες πραγματικοτητες
- παταμε με καθε ποδι σε διαφορετικο κοσμο- Με απλα λογια ,λεει οτι δεν ειμαστε υπευθυνοι για οτι μας συμβαινει (ασθενεια) ,οτι δηλ . δεν εξαρταται μονο απο τη βιωματικη ,βρεφικη η παιδικη ζωη μας αλλα και απο την εμβρυακη ζωη -αμνιακο συμπαν- (τοξικοτητα μητρας), απο τον τροπο γεννησης (τραυμα γεννησης) (καισαρικη, εμβρυουλκοι, κλπ)Επισης πολλες ψυχωσικες εμπειριες που δεν βασιζονται σε οργανικα αιτια τις θεωρει σαμανικες κρισεις ,που αν τις αφησουμε να τελειωσουν ,να εξελιχθουν ,κ δεν τις καταστειλει η συγχρονη ψυχιατρικη ειναι εξαιρετικα θεραπευτικες .
Εγω ειχα πληρη επιγνωση της ταυτοτοτητας μου κ της καθημερινης πραγματικοτητας , κατι που οπως λενε δεν συμβαινει στη ψυχωση , παρολα αυτα θεωρηθηκε απαραιτητος ο εγκλεισμος σε κλινικη για να συνελθω!Η αγνοια δεν μπορει να πεισει τη γνωση,οσο κι αν επαναλαμβανει την αμαθεια της.
- 17-06-2011, 01:18 #92
Πολυ ενδιαφερον. Νομιζω δεν αρκει να εχεις πληρη συνειδηση κλπ., μπορει να εχεις και παραλληλα να εχεις ξεφυγει τελειως, να εχει "εμπλουτιστει" υπερβολικα η συνειδηση σου με ασυνειδητα περιεχομενα. Ο εγκλεισμος γινεται οταν χανεις τον ελεγχο υποτιθεται για να σε ελεγξουν να δουν και τη δοση και να σε εμποδισουν να κανεις κατι ακραιο.
17-06-2011, 01:20 #93
Δεν ψαχνω υπερβατικες καταστασεις , απλα προσπαθω να καταλαβω πως μου βαλανε τη ταμπελα του ψυχωτικου κ πηρα σχεδον 3 χρονια αντιψυχωσικα , απο τη στιγμη που δεν ημουν επικινδυνη για τον εαυτο μου η για τους αλλους- το μονο που εκανα ηταν οτι την συγκεκριμενη περιοδο εξεφρασα τους φοβους μου ,η τις παρανοιες μου σε ολους , ελεγα δηλ οτι σκεφτομουν κ αυτο θεωρηθηκε τρελα.
Το βιβλιο το διαβασα πριν να μου συμβει το ψυχωτικο παραμιλημα , το οποιο κατα τη γνωμη μου , πολυ δυσκολα διαφοροποιειται απο μια εντονη ιδεοληψια.
Παντως το βιβλιο μεχει εντυπωσιασει, σας προτεινω να το διαβασετε.Η αγνοια δεν μπορει να πεισει τη γνωση,οσο κι αν επαναλαμβανει την αμαθεια της.
17-06-2011, 01:21 #94
Σύμφωνα με την ιατρική το DNA είναι κυρίως υπεύθυνο για τον χαρακτήρα και τα χαρακτηριστικά που αποκτάμε, είναι το πρόγραμμα που έχουμε μέσα μας.
Ίσως οι ατέλειες του κάθε DNA να προδιαθέτει για διάφορες καταστάσεις, στους ίδιους ανθρώπους που δεν θα συνέβαιναν αυτά παλαιότερα χρόνια.
Λένε μάλιστα ότι τα γονίδια της σχιζοφρένειας τα κουβαλάνε περισσότεροι από όσους τα εκδηλώνουν.
Η μετάλλαξη του DNA ανά εποχή είναι συγκλονιστική. Διάβασα κάπου πως πριν το 1920 οι περισσότεροι άρρωστοι πέθαιναν στα σπίτια τους παρέα με τα δικά τους πρόσωπα ενώ μετά από αυτό άρχισε να καθιερώνεται σιγά σιγά το σύστημα υγείας, με αρρώστους σε σπίτια και νοσοκομεία. Βέβαια δεν έχει και κάποια ιδιαίτερη αναφορά για ψυχώσεις εκείνη την εποχή.
Μπορεί να είναι και ψευτιές το όλο θέμα με το DNA.. who knows.
17-06-2011, 01:25 #95
ενδιαφέρον. Δεν ξέρω πραγματικά. Μπορεί να είναι απλά σύμπτωση και εσύ να τις προσέχεις πολύ. Μπορεί να είναι και αυτά τα αμφιλεγόμενα φαινόμενα της extra-sensory perception (εξω-αισθητήρια αντίληψη) και pre-cognition (πρό-γνωση) (λαικά τηλεπάθεια/ διαίσθηση) που ακόμα μετά από άπειρες πειραματικές μελέτες δεν έχει βγει συμπέρασμα για το αν υπάρχουν. Ένας γνωστός κοινωνικός ψυχολόγος έκανε πρόσφατα εξονυχιστικά πειράματα σε υγιείς πληθυσμούς για την πρό-γνωση και βρήκε ένα μικρό effect της τάξης του 54% (50% θα ήταν από τύχη). Αν και είναι μικρό παραμένει κάπως μη τυχαίο (τα πειράματα και τα αποτελέσματα τα έχει το καινούργιο focus). Δεν ξέρω αν έχουν διεξαχθεί παρόμοιες μελέτες σε άτομα με ψύχωση. Θα είχε ενδιαφέρον να γίνουν (αν δεν έχουν γίνει).
Πραγματικά δεν υπάρχει κανένας μηχανισμός γενικά για το ESP/Precog, πόσο μάλλον για την ψύχωση. Έχουν προταθεί κάποια μοντέλα σχετικά με κβαντομηχανικά φαινόμενα στους νευρώνες αλλά μαθηματικά και βιολογικά δεν στέκουν και πολύ. Ίσως σε φάση ψύχωσης που η προσοχή διευρύνεται και το μυαλό τρέχει γρήγορα να γίνεται κάτι δεν ξέρω. Ενδιαφέρον έχουν συμπτώματα όπως "thought insertion/thought broadcast" που κάποιος νομίζει ότι η σκέψη του προβάλλεται στους άλλους η ότι η σκέψη των άλλων προβάλλεται σε αυτόν αλλά αυτό έχει εξηγηθεί σαν αδυναμία παρακολούθησης των ερεθισμάτων/σκέψεων, με αποτέλεσμα να οδηγεί το άτομο με ψύχωση σε μπέρδεμα για το τι δημιουργείται από το μυαλό και τι έρχεται από έξω. Δηλαδή, δεν νομίζω ότι όντως οι σκέψεις των άλλων προβάλλονται στα άτομα με ψύχωση, αλλά ότι οι δικές του σκέψεις φαίνονται σαν να έρχονται από τους άλλους. Πάντως νομίζω ότι μάλλον είναι συμπτώσεις. Αν σκεφτείς την κάθε στιγμή από τις άπειρες που περνάνε, κάποιες θα τύχει να έχουν γεγονότα που κάπως θα μοιάζουν μεταξύ τους. Στην ψύχωση που όλο σκέφτεσαι συνέχεια το κάθε τι (από ότι έχω ακούσει), η πιθανότητα να αναγνωρίζεις "συνδέσεις" μεταξύ ερεθισμάτων και γεγονότων αυξάνεται. Είναι ενδιαφέρον θέμα πάντως.
17-06-2011, 01:30 #96
Εκει ειναι το ολο θεμα - με την υποθεση οτι μπορει να κανεις κατι ακραιο, χωρις να εχουν καμμια αποδειξη ,- γιατι δεν υπαρχει απεικονιστικη εξεταση στις ψυχικες παθησεις - σε κανουν χρονιο ψυχωτικο κ μετα αντε να ξεμπλεξεις απο τα rebound των φαρμακων ,που συνηθως τα θεωρουν υποτροπες της αρρωστιας.
Η αγνοια δεν μπορει να πεισει τη γνωση,οσο κι αν επαναλαμβανει την αμαθεια της.
17-06-2011, 01:33 #97
Ειναι πολυ μεγαλο θεμα αυτο, πολυ ευαισθητο, σιγουρα μπορει να γινονται και λαθη, αλλα βασιζομαστε στο οτι το συστημα αργα η γρηγορα θα λειτουργησει καλα και θα δωσει σωστη διαγνωση..Οταν λες rebound εννοεις το κοψιμο-ξαναξεκινημα των φαρμακων με την ενδιαμεση υποτροπη? Συνηθως, υποτιθεται οτι δεν ευθυνονται τα φαρμακα για αυτο αλλα η αρρωστια. Νομιζω παντα.
17-06-2011, 01:41 #98
Εγω πιστευω το αντιθετο! Οτι συγχεονται ,γιατι τα συμπτωματα απο την διακοπη των φαρμακων μοιαζουν με τα συμπτωματα της ασθενειας.
Ασε δε που εχω ακουσει οτι οσα χρονια παιρνεις αντιψυχωσικα ,τοσα χρονια χρειαζονται για να καθαρισει ο οργανισμος απο τα φαρμακα , κ μετα ανα συνεχιζουν τα συμπτωματα ,τοτε μπορει να ειναι απο την αρρωστια κ οχι απο τα φαρμακα!
Αλλα που να βρεις ακρη με την ψυχιατρικη ,αφου στην ουσια δεν ειναι ιατρικη θεραπευτικη ,αλλα φαρμακοληψια.Η αγνοια δεν μπορει να πεισει τη γνωση,οσο κι αν επαναλαμβανει την αμαθεια της.
17-06-2011, 01:41 #99
Φίλε vince, να προσέχεις πάντως τώρα χωρίς φάρμακα γιατί τα γραπτά σου αποκλίνουν λίγο (στον ειρμό). Μου το είπες χθες και σήμερα το πρόσεξα. Τώρα είναι οκ, αλλά φίλε πρόσεξε μην ξαναπάς στην φάση που έγραφες ασυναρτησίες. Κανα άλλο αντιψυχωτικό σε μικρότερη τουλάχιστον δόση έχεις δοκιμάσει? Πρόσεξε μην την ξαναπάθεις κρίμα είναι.
17-06-2011, 01:45 #100
17-06-2011, 01:48 #101
Θέλω να το παλέψω μόνος μου. Αν είχα λεφτά θα πήγαινα για ψυχοθεραπεία. Φάρμακα δεν θέλω όμως, ούτε μου αρέσει που τόσα χρόνια με το ζόρι με έβαζαν να τα παίρνω.
Αν και το καταλαβαίνω ότι έχω τελειώσει σαν άνθρωπος, ωστόσο θέλω να χαρώ λίγο παραπάνω με όσο πιο φυσικό τρόπο μου έχει απομέινει.
17-06-2011, 01:56 #102
17-06-2011, 09:31 #103
Τωρα που ειπες κρυπτοποιημενα μηνυματα..
Οι μασονοι που κυριαρχουν στον κοσμο ειναι αδυναμια τους να χρησιμοποιουν
κρυπτοποιημενα μηνυματα στις διαφημισεις, ταινειες , μουσικη , παντου.
Οποτε αμα επεσες σε κατι τετοιο μη νομιζεις οτι ειναι παρανοϊκη ιδεα σου
αλλα μπορει να ειναι και τεχνητο , ασχετα με το τι λενε οι ψυχιατροι.
Βασικα αμα τα χρησιμοποιουν αυτοι μηπως υπαρχει καποια δυναμη πισω απο αυτα
και τους αρεσει. Λες να υπαρχει ο διαβολος και ο Θεος πραγματικα ;
Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.
17-06-2011, 12:39 #104
Δεν ξερω τι γινεται, καθε ψυχιατρος δινει κ διαφορετικη διαγνωση , ο τελευταιος ειπε δραματικη διαταραχη , ομως οι υστερικοι ειναι πολυ λειτουργικοι , οι δραματικοι θεωρουνται μεταιχμιακοι η ψυχωτικοι.
ομως αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι στο DSM βγαλανε την υστερικη ψυχωση (κατι που βασιζεται σε παιδικο τραυμα ) κ ετσι αυξηθηκε η διαγνωση της σχιζοφρενειας.
Αποφασισα να μην ασχοληθω αλλο με τις ταμπελες ,μια που δεν βγαζεις ακρη γιατι μπορει καποιος να εχει λιγο απολα , αν κ το βλεπω δυσκολο γιατι εχω το μικροβιο της καταναγκαστικης γνωσης!!!!!lol
Δεν νομιζω οτι τα αντιψυχωσικα φευγουν σε λιγες μερες , αυτο ειναι αντιληψη των κλασικων ψυχιατρων ,εξ αλλου παιρνοντας αλοπεριντιν για δυο χρονια δεν νομιζω να καθαριζεις ετσι ευκολα κ να επανερχεται η παλια βιοχημεια του εγκεφαλου σε λιγες εβδομαδες.....Η αγνοια δεν μπορει να πεισει τη γνωση,οσο κι αν επαναλαμβανει την αμαθεια της.
17-06-2011, 14:45 #105favvelGuestθα απαντησω βασει αυτου που ειπε τωρα ο maus.
εμενα η καταθλιψη μου ξεκινησε οταν γνωρισα εναν ανθρωπο πολυ περιεργο.
βασικα σας τα εχω πει μπερδεμενα.αλλα συνεβησαν ολα μαζι.
η αληθεια ειναι οτι αυτος ο ανθρωπος δεν μου ελεγε σχεδον τπτ για τον εαυτο του.
εε και με τον που τον γνωρισα αισθανθηκα σα να μου ρουφαει την ψυχη.
εε σα να μου παιρνει τη χαρα.και μετα απο αυτο δεν μπορουσα να γελασω ουτε να κλαψω.εχασα τα συναισθηματα μου.
μου εγραψε και κατι τραγουδια σε cd τα οποια τα ακουγα και ακομα δλδ υστερα απο 4μιση χρονια τα ακουω και μαγευομαι.
δλδ αισθανθηκα σα να με μαγεψε αυτος.και να μου ασκησε δυναμη.
εγω φροντιζα ποτε να μην τον ρωταω και πολλα πραγματα,
αλλα ημουνα παντα σιγουρη οτι κατι κρυβει αυτος.
και εξαιτιας του δλδ εκανα 3μιση χρονια να συνελθω.ουσιαστικα απο περυσι ειμαι καλα.
ουφφ..
(σορρυ εσβησα καποια πραγματα,γιατι μαλλον τον εξεθεσα..ελπιζω να μην προλαβαν να διαβασουν και πολλοι.)Last edited by favvel; 17-06-2011 at 15:26.