ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΜΕ BIPOLAR ΣΕ ΕΝΑ FORUM.. HOPE YOU LIKE IT !!! :)
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 6 of 6
    Senior Member

ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΜΕ BIPOLAR ΣΕ ΕΝΑ FORUM.. HOPE YOU LIKE IT !!! :)

Το παρακατω κειμενο μου το εστειλε τις προαλλες μια κοπελα στο msn κ μου αρεσε πολυ κ ειπα να το ποσταρω κι εδω!!

"Sickness will always take the mind where minds don't usually go.
    Come on the amazing journey, and learn all you should know."
    --The Who
    I've always liked that quote because my mind has been on some really amazing journeys and learned much along the way!
    Of course there is life after diagnosis. You take your meds and if your quality of life is still bad, tell your pdoc and let him/her know that the meds aren't working. Then you take more meds and hope for a life. This disorder does more than mess with your moods, it steals life and one's sense of self.
    It's taken me 11 years to really get a quality of life back and it's better than ever now. You can't go back to your old life as though nothing has ever happened to you. You have to move forward, one slow step at a time until bipolar is only one small part of your life. Do NOT let the disorder overtake you or define you.
    You can have a life that includes the occasional discomfort and inconvenience of bipolar without being defined by it. It starts with you. How do you define yourself? I define myself as an intelligent, compassionate person who just happens to have bipolar--NOT as a bipolar who happens to be intelligent.
    Try writing down all of the things that make up you, and see where the bipolar lands on that list. I bet it's a real eye opener.
    Always be yourself.
    Nan
    " I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."

Senior Member
    Και ακολουθει και η μεταφραση στα ελληνικα!!!

''Η ασθενεια θα οδηγει παντα το μυαλο σου εκει οπου συνηθως δεν παει η σκεψη σου.
    Ελα σ αυτό το υπεροχο ταξιδι, και μαθε όλα οσα πρεπει να ξερεις.''
    -The Who (είναι ροκ συγκροτημα για οσους τυχον δεν τους γνωριζουν)

Παντα μου αρεσε αυτό το γνωμικο επειδη το μυαλο μου εχει κανει μερικα πραγματικά εκπληκτικα ταξιδια και εχω μαθει πολλα μεσα από αυτή τη διαδρομη!
    Φυσικα κ συνεχιζεται η ζωη σου μετα τη διαγνωση. Παιρνεις τα φαρμακα σου κ αν η ποιοτητα ζωης σου εξακολουθει να μην είναι καλη, ενημερωσε το γιατρο σου και πες του/της ότι τα φαρμακα δεν σε πιανουν. Στη συνεχεια, παιρνεις αλλα φαρμακα κ ελπιζεις σε κατι καλυτερο. Αυτή η διαταραχη (διπολικη) κανει ανω κατω τα συναισθηματα κ τη διαθεση σου, σου χαλαει τη ζωη, και την αισθηση του ευατου σου.
    Μου πηρε 11 χρονια για να ανακτησω πραγματικά την ποιοτητα ζωης μου και τωρα είναι καλυτερη από ποτε. Δεν μπορεις να επιστρεψεις στην παλια σου ζωη (πριν τη διπολικη) σαν να μην εχει συμβει τιποτα απολυτως σε σενα. Πρεπει να προχωρησεις μπροστα, ένα μικρο βηματακι τη φορά μεχρι που η διπολικη να γινει απλα ένα μικρουλι μερος της ζωης σου. ΜΗΝ επιτρεψεις να σε ξεπερασει η ασθενεια η να καθορισει το ποιος θα εισαι.
    Μπορεις να ζησεις μια ζωη η οποια θα περιλαμβανει την περιστασιακη δυσφορια και ενοχλησεις της διπολικης χωρις όμως εσυ να καθοριζεσαι από αυτά. Από σενα εξαρταται. Πως οριζεις τον εαυτο σου? Εγω οριζω τον εαυτο μου ως ένα εξυπνο, ανετο ατομο που απλα τυχαινει να εχει και διπολικη – ΟΧΙ ως ενας διπολικος που τυχαινει να είναι εξυπνος.
    Προσπαθησε να καταγραφεις ολες τις σκεψεις κ τα γεγονοτα που σε απασχολουν, ώστε να δεις που σε οδηγει η διπολικη μεσα από αυτή την λιστα καταγραφης. Ειμαι σιγουρος ότι κατι τετοιο σου ανοιγει οριζοντες γυρω από το προβλημα σου.
    Παντα να σαι ο εαυτος σου.
    Nan.

Παιδια εμενα μου αρεσε πολυ αυτο που εγραψε αυτο το παιδι, το βρισκω πολυ παρηγορο κ αισιοδοξο μηνυμα για οσους πασχουν απο διπολικη διαταραχη....

Senior Member

Thumbs up

ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΟ !!!
    ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ!!!
    ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ!!!
    Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΕΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!!!

Senior Member
    ωωω! είναι από το "tommy" οι στίχοι! πολύ αγαπημένος μου δίσκος!

http://www.youtube.com/watch?v=4NYQxDwCnmA

ωραίο ποστ, λακρυμόζα!

Senior Member
    Χαιρομαι που σας αρεσε!! Εγω το διαβαζω συνεχεια κ συγκινουμαι....Μακαρι να φτασω καποια στιγμη κι εγω κ αλλοι διπολικοι να σκεφτομαστε καπως ετσι για την ασθενεια μας...... οπως τα καταφερε αυτος κ παρα πολλοι αλλοι μπορουμε να τα καταφερουμε κι εμεις πιστευω!!!!

Senior Member
    ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ!