Results 1 to 11 of 11
Thread: ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ
-
15-06-2011, 12:09 #1
ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ
ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΒΑΛΑ ΤΙΤΛΟ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΤΙΤΛΟ ΝΑ ΒΑΛΩ.
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ 17 ΕΤΩΝ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΤΗΡΕΙ ΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ. ΤΗΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ (ΠΑΡΑ ΤΟ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΜΗΛΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΗΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΠΙΑΝΟ, ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ, ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ , ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ.ΘΕΩΡΕΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ.ΑΥΤΗ ΣΥΖΗΤΑΕΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ. ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΛΕΓΕΙ ΨΕΜΑΤΑ . ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ . ΕΧΕΙ ΦΥΓΕΙ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΚΟ. ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ. ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΠΟΛΑΙΗ ΚΑΙ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΤΟΜΑ.ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟ IQ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.
ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΗΣ. ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΚΑΘΕ ΠΡΟΓΑΜΜΑΤΙΣΜΟ. ΕΧΩ ΚΛΕΙΣΕΙ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΩ ΛΑΘΟΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ. ΚΑΘΕ ΣΟΒΑΡΗ ΑΠΟΨΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
- 15-06-2011, 12:14 #2
Εχεις συνειδητοποιησει οτι η κορη σου περναει εφηβεια-μετεφηβεια? Το προβλημα σου ειναι οτι κανει του κεφαλιου της σε καποιες περιπτωσεις και επιμενει να την ακολουθησετε? Ξερεις τι κανουν οι υπολοιποι εφηβοι? Τα ιδια και χειροτερα. Τρισχειροτερα. Γνωμη μου ειναι οτι θα το μπλεξεις ασχημα το παιδι με τρελογιατρους οι οποιοι δεν ειναι παντα για καλο. Ελπιζω να μην της βγαλει καμια διασπαση προσοχης και πρασινα αλογα και τρεχει μια ζωη,αλλα τσπ υποτιθεται οτι ο,τι και να ειναι πρεπει να το ξερετε και καλα. Εμενα παντως μου ακουγεται σαν φυσιολογικοτατη εφηβη, με αντιδραση-ηπια-στους γονεις. Εφυγε και δυο φορες απο το σπιτι, και εγω ξερω κοσμο που το κανει, και πολυ χειροτερα, να τσακωνονται και να μη γυρνανε και να μενουν σε φιλους. Λες ειναι εξυπνη, μπραβο της. Εχει μελλον. Μην της το χαλασεις στραβωνοντας τη σε αυτη την ευαισθητη ηλικια.
Δειξε κατανοηση. Εσυ εισαι ο ενηλικος.
15-06-2011, 12:16 #3
Καλημέρα!
Μήπως από την πολυ αγάπη και όσα της έχετε προσφέρει με μεγάλη ευκολία την κακομάθατε? Τέτοια παιδιά δεν εκτιμούν εύκολα επειδή τα βρίσκουν εύκολα στη ζωή τους και οι γονείς τους τα δίνουν απλόχερα χωρίς να σκεφτούν οτί δεν είναι και τελικά τόσο καλό...
15-06-2011, 12:23 #4
ΙΣΩΣ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ. ΟΜΩΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΣΥΓΧΙΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΑ. ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΑΣΤΗΝ ΝΑ ΠΑΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ. ΟΜΩΣ ΠΑΛΙ ΛΕΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΔΥΟ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΛΑΓΟΔΡΟΜΩΝΤΑΣ. ΑΛΛΑ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΗΡΗΣΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΗΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΘΕ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ. ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ.
15-06-2011, 12:28 #5
Αυτο ξερεις συμβαινει σε παααααααρα πολλους ανθρωπους, και στους εφηβους δε μου κανει καθολου αφυσικο. Μηπως τη βλεπεις σαν συνομηλικο σου?
Οσο για το οτι πελαγοδρομει, εφηβη ειναι, hello!! Οι αποφασεις που πρεπει να παρει, απλως προσπαθησε με το καλο, ξαναλεω εσυ εισαι ο ενηλικος, να την προσεγγισεις και να το συζητησετε. Ηρεμησε πρωτα απο ολα εσυ, γιατι εισαι πανικοβλητος και κοντευεις να τη στειλεις για ηλεκτροσοκ την κοπελιτσα οπως σε διαβαζω!! Σιγα δηλαδη, ηρεμησε!
15-06-2011, 12:31 #6
καλησπέρα..κοίτα, από το ποστ σου αντιλαμβάνομαι ένα διάχυτο άγχος..είναι φυσιολογικό γιατί είσαι γονιός, θέλεις το καλύτερο για το παιδί σου.Παρολαυτά, εσείς οι γονείς από την αγάπη σας κάνετε και πολλά λάθη.Αναφέρεις ότι της τα έχετε προσφέρει όλα:ξένες γλώσσες, πιάνο, ιδιαίτερα κλπ..αυτά δηλαδή που θεωρείτε (και καλά κάνετε) ότι θα της δώσουν εφόδια, σωστά?παιδική ζωή την έχετε αφήσει να ζήσει ή πάντα ήταν στρωμένη στις "υποχρεώσεις" της για τη σταδιοδρομία της?Δεν μπορείτε να τα ξέρετε όλα, πρέπει να ακουστεί κάπου και η δική της γνώμη.Την έχετε ρωτήσει ποτέ πως βλέπει η ίδια τον εαυτό της?και όχι μέσα από τα μάτια τα δικά της?επιπλέον, που το στηρίζεις ότι έχει αυτοκαταστροφικές τάσεις?μπορείς να μας δώσεις ένα χειροπιαστό παράδειγμα?ή ότι είναι επιπόλαιη?της κολλάς ετικέτες μου φαίνεται..έφηβη είανι..εννοείται ότι θα επηρεάζεται ειδικά αν κάτι της το απαγορεύσεις..το υψηλό IQ που αναφέρεις μπορεί να αποτελέσει και παγίδα για την ίδια..το ότι δηλαδή είναι κάτι το ξεχωριστό και ότι οι άλλοι (ειδικά οι γονείς) έχουν προσδοκίες..θα σου πω το εξής:
κι εγώ είχα φύγει από το σπίτι πολλές φορές ως έφηβη, εννοείται ότι δεν έκανα παρέα με καλούς μαθητές, δεν αρίστευα ποτέ (εσύ τουλάχιστον λες ότι η κόρη αριστεύει), οι γονείς πάντα έλεγαν αυτά που λες ότι δεν έχω προτεραιότητες κλπ..τρίχες!μια χαρά τα πήγα..και το επάγγελμα που έχω τώρα αν δεν ήταν η οικονομική κρίση που έχει ξεφτιλίσει τα ανώτατα πτυχία, θεωρητικά είναι από τα "καλά"..όπως και να'χει είμαι εντελώς κατά του παιδοψυχίατρου!!!θες να το κάνεις να αισθανθεί ότι έχει πρόβλημα?και στην τελική πως είσαι και τόσο σίγουρος ότι έχει τόσο λάθος κρίση και προτεραιότητες?επειδή δε συμβαδίζουν με τις δικές σας?..το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως...
15-06-2011, 12:35 #7
στην εφηβεια μου εκανα ενα μεγαλο λαθος επειδη δεν ακουγα κ εγω.....
νομιζω λοιπον οτι καλο ειναι να την αφηνετε να περνει πρωτοβουλιες,να βγαινει βολτες.....τι συμφωνιες εχετε κανει?
επισεις μη κανετε το λαθος να τις λετε 'εμεις εχουμε κανει τοσα για σενα'γιατι το αποτελασμα θα ειναι αρνητικο τοτε μπορει να φυγει απο το σπιτι καθαρα απο αντιδραση,σ'αυτη την ηλικια μας αρεσουν στις περισσοτερς οι ψευτομαγκιες κ οι παρεες που δεν ειναι κ οι καλυτερες αλλα οι λεγομενες 'δημοφιλης'αφηστε το να το ζησει κ συζητηστε μαζι της με ωραιο τροπο
15-06-2011, 12:37 #8
Εγώ θα έλεγα να σταματήσεις να ασχολείσαι και να σκάς μπροστά της και ασε την να νομίζει κάποιες φορές οτί περνάει το δικό της...Βρες τον τρόπο! Ίσως θέλει να νιώσει αυτή τη φορά να κάνει κάτι δικό της και όχι επέιδη της το λέτε εσείς! και 2 χρόνια να περάσουν δεν έγινε κάτι.δεν χάθηκαν τα χρόνια...άσε να αποφασίσει εκείνη τι θέλει και στο κάτω κάτω παιδάκι είναι,λογικό να αντιδρά λόγω ηλικίας αλλά μην την πιέζεται...Δείτε τι θέλει και ακόμα αν δεν ξέρει μην την πιέσετε!
15-06-2011, 14:31 #9
Φίλε μου, δεν θέλω να σε στεναχωρήσω, αλλά αυτό είναι το αποτέλεσμα της δικής σας αδυναμίας. Δικής σου και της συντρόφου σου. Δεν προέκυψαν στην κόρη σου ένα ωραίο πρωί αυτά.
Θέλω να με συγχωρήσεις αν κάνω λάθος, αλλά ψυχανεμίζομαι ότι η μεγάλη σας δοτικότατα και η πέρα των ορίων ενασχόλησή σας, την έκανα να αισθάνεται και να είναι το κέντρο του κόσμου σας. Αυτό είναι φυσικό σε σχέσεις παιδιού\γονέων, όταν αυτό δεν χάνει το μέτρο εκείνο που θα κάνει το παιδί να νιώθει ότι είναι και ο Ήλιος τους Ηλιακού μας συστήματος.
Πριν αφεθείς στο συναίσθημα του απεγνωσμένου γονέα, βεβαιώσου ότι οι ανησυχίες σου είναι για πραγματικά λάθη και όχι για κάποια κατεύθυνση που απλώς δεν συμφωνεί με τις προσδοκίες σου.
Δεν συμφωνώ με τον παιδοψυχολόγο σε ένα κορίτσι 17 χρονών, δλδ σχεδόν γυναίκα. Ένα παιδί που πάει τόσο καλά στο σχολείο, σημαίνει πως ξέρει να ακολουθεί κάποιους κανόνες και να διεκπεραιώνει υποχρεώσεις. Αυτό που μάλλον δεν έχει η κόρη σου, είναι σαφή όρια. Τα παιδιά, στην πραγματικότητα, αποζητούν τα όρια.
Όταν ένα παιδί φεύγει από την «φωλιά» του, υπάρχει πίσω από την πράξη ένας ξεκάθαρος συμβολισμός. Ότι τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και δεν αστειεύεται. Ότι πρέπει να δώσετε σημασία στα αιτήματά του. Αμφότεροι ξέρετε ότι αυτού του είδους η επανάσταση θα πνιγεί στο αίμα (πλάκα κάνω) αφού το παιδί είναι οικονομικά εξαρτημένο από το σπίτι του. Αργά ή γρήγορα θα επιστρέψει. Δεν θα το ξανακάνει αν αδιαφορήσετε γιατί θα καταλάβει ότι η κλήση της προωθείται μέχρι να ακούσει το σήμα καταλυμένου.
Και κάτι τελευταίο. Αφήστε την να επιλέξει ότι θέλει εκείνη! Αφήστε την να κάνει τα λάθη της, ακόμα κι αν κοστίζουν 2 και 3 χρόνια. Ξέρω ότι στις μέρες μας αυτό σημαίνει οικονομική αιμορραγία και δεν αντέχουν οι πλάτες μας. Σεβαστό! Όμως αυτό δεν αλλάζει την ροή και τον χαρακτήρα της ζωής. Η νεανική αδεξιότητα και επιπολαιότητα είναι μέσα στην διαδικασία της ωρίμανσης. Δεν μαθαίνουμε τίποτα μέσα από τις εμπειρίες των άλλων. Μόνο από τις δικές μας.
15-06-2011, 14:56 #10
Μιχαηλ το οτί έχει φύγει δείχνει κάτι. Γιατί αντί να καταφεύγεις σε παιδοψυχολόγους και σε όρια δεν κάθεσαι να συζητήσεις με την κόρη σου? Ίσως περάσει καιρός μέχρι να ανοιχτεί αλλά προσπάθησε να δεις τι θέλει. Σου το λέω γτ και εγώ έχω προβλήματα με την μητέρα μου..ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε να μάθει μέσα από κουβέντα να δει τι μου συμβαίνει παρά βάζοντας μου όρια και έτσι με έκανε να απομακρυνθω και να φεύγω από το σπίτι..
15-06-2011, 15:20 #11
Μιχαήλ, αυτό που περνάει η κόρη σου δεν είναι διαταραχή αλλά εφηβεία.
Δες έναν ειδικό, όχι με το παιδί, αλλά με τη γυναίκα σου ώστε να σας κατευθύνει για το πως θα της συμπεριθερθείτε ώστε να αναπτύξετε επικοινωνία μεταξύ σας...:)