Results 46 to 60 of 69
Thread: Ο ρόλος του φόρουμ
-
16-06-2011, 14:55 #46
- 16-06-2011, 15:38 #47
μαρεσει να τ ακουω! λολολολολ
I m a Good Person With Bad Attitude
16-06-2011, 20:57 #48
Τέτοιες συμπεριφορές, υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν σχεδόν σε όλα τα φόρα -ιδίως σε αυτά που έχουν χαλαρoύς (?) mods- και οι λόγοι ποικίλουν. Ωστόσο, η "δύναμη" που δίνει η ανωνυμία σε αδύναμους ανθρώπους, το σπάσιμο της μοναξιάς, ακόμα και αν είναι να κράξουν, η "σημαντικότητα" που προσπαθούν να περάσουν ασήμαντοι άνθρωποι καθώς και η επιθυμία κάποιων να δείξουν κάτι που δεν είναι αλλά και που μάλλον δεν θα καταφέρουν ποτέ να γίνουν, είναι από τους κύριους λόγους που συμβαίνει αυτό, όπως πολύ σωστά, περιέγραψες.
Χαμογελάμε και συνεχίζουμε. Ετσι κι αλλιώς, scripa manent
16-06-2011, 22:40 #49
Κατα αρχην μου αρεσει που δεν μασας και συνεχιζεις ακαθεκτος.....κατα δευτερον μιλωντας για αυτο το θεμα το κανουμε γνωστο σε ολους και κατα καποιο τροπο προβληματιζουμε και προβληματιζομαστε για αυτο(τουλαχιστον οσοι ασχοληθηκαν,καποιοι αλλοι εξακολουθουν να μην ασχολουνται).....
Νομιζω οτι η ονομασια <<φορουμ ψυχλογικης υποστηριξης>> μαλλον εχει παρερμηνευτει.Ισως να δινει ενα αλλοθι του τυπου <<μπορω να λεω οτι θελω>> απλα γιατι δεν ειμαι καλα,μπορω να προσβαλω,να ειμαι επιθετικος,βιαιος και γενικα να φορτωνω τους αλλους με τα θεματα μου επειδη μου δοθηκε ενας χωρος η βημα να το κανω αυτο....και θα συμφωνησω μαζι σου οι περισσοτεροι που λειτουργουν εδω ετσι,λειτουργουν μονο εδω ετσι γιατι πολυ απλα στην ζωη τους εξω απο εδω δεν το κανουν και φυσικα η ανωνυμια το εξασφαλιζει ολο αυτο και η αποσταση βεβαια!!
Εδω υπάρχουν διαφοροι ανθρωποι,αλλοι μπαινουν εδω με καποιο θεμα παιρνουν συμβουλες και φευγουν ,αλλοι μπαινουν εδω με ενα θεμα και ανακαλυπτουν οτι εχουν πολλα θεματα και προσπαθουν να τα λυσουν απο εδω,αλλοι οπως ειπε και η Θεοφανια ψαχνουν για σχεση τεσπα υπαρχουν αναριθμητοι λογοι...το θεμα οπως ειπα ειναι οτι ολοι χωρανε εδω μεσα αρκει βεβαια να συμφωνουν με τους κανονες οπου διεπουν ενα φορουμ.Η εφαρμογη αυτων των κανονων ειναι θεμα δικο μας και η επιτηρηση αυτων της διαχειρησης του φορουμ.......
Εγω προσωπικα εχω ανοιξει εδω θεματα δικα μου και βοηθηθηκα,δλδ πηρα αυτο που ηθελα και χρειαζομουν την δεδομενη στιγμη.Πολλες φορες και μονο η ανταποκριση αρκει και οχι τοσο το περιεχομενο αυτης.Υπαρχουν εδω μεσα πολλα μελη που εχουν στηριχθει και εχουν υποστηριξει αντιστοιχα αλλα μελη και για μενα βασικα αυτος ειναι και ο υγιης ρολος αυτου του φορουμ.......
Το δυσαρεστο εδω οπως και στην πραγματικη ζωη οπως ειπε και η Θεοφανια,ειναι οταν γινεται εδω αρενα,η χωρος ανταγωνισμου,η επιβολης αποψεων(εξουσια) τοτε το φορουμ χανει τον πραγματικο ρολο του και γινεται υποχειριο του καθε ψυχοπαθους.Ειδικα αυτη η επιβολη αποψεων ειναι ενα φαινομενο οπου λαμβαβει πολυ συχνα μερος και που εχει οδηγησει σε ακραιες συμπεριφορες καποια μελη κατα το παρελθον...........
Αυτο το κολημα με τα διπλοπροφιλ συνεχιζεται οπως βλεπω,δλδ οποιος εχει διαφορετικη αποψη απο καποιον αλλον και ειναι καινουργιο μελος ειναι οπωσδηποτε καποιος απο το παρελθον.....απο οτι καταλαβα ισχυει και αυτο αλλα οχι παντα.Και μονο να λες σε ενα νεο μελος οτι δεν εισαι αυτος αλλα καποιος αλλος απο τα παλια ειναι ακυρωση....
Χαιρομαι που χαμογελας και συνεχιζεις.........
16-06-2011, 23:29 #50
gus αδειασε το κουτι σου.
17-06-2011, 01:29 #51
17-06-2011, 02:02 #52
17-06-2011, 02:36 #53
Βρήκα το φόρουμ, εντελώς τυχαία, όταν έπεσα (στο Google) πάνω σε ένα κείμενο που είχε γράψει εδώ κάποιο μέλος. Δεν με οδήγησε εδώ, τίποτα απ' όσα εννοεί ή υποννοεί ο τίτλος του! Είμαι στα φόρα από το πρώτο έτος στο Πανεπιστήμιο και συμμετέχω, (όταν και όσο ο χρόνος μου το επιτρέπει) ενεργά σε αρκετά (λόγω της δουλειάς μου), όπως επίσης έχω δικό μου φόρουμ (πάλι λόγω της δουλειάς μου) πολλά χρόνια.
Αυτές τις συμπεριφορές, τις έχω δει εκατοντάδες φορές. Δεν έχουν να μου πουν τίποτα απολύτως. Δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα να συζητήσω με το αποιοδήποτε μέλος, αν σέβεται τον εαυτό του και άρα και την συζήτηση. Αδιαφορώ για όσους/ες ακολουθούν κραυγές, τσιρίγματα και κυκλοθυμικούς τρόπους φερσίματος.
Ενα πράγμα μου έχει κάνει εντύπωση όμως και σε ρωτώ, αν μπορείς να μου δώσεις απάντηση ως παλαιότερο μέλος. Γιατί ΔΕΝ υπάρχει έστω και ΕΝΑ thread που να μην είναι γεμάτο offtopics;
To γιατί οι "mods", δεν κάνουν τίποτα για τα flames, μάλλον το έχω καταλάβει
17-06-2011, 02:49 #54
17-06-2011, 11:29 #55
Το post του άνεμου με κάλυψε στα περισσότερα που σκεφτόμουν σε σχέση με τα όσα τέθηκαν σε αυτό το thread… παρόλα αυτά θα επανέλθω (είχα αναφερθεί και στο θέμα των θετικών ανατροφοδοτήσεων) μιας και δεν νιώθω άνετα όταν σε ένα τέτοιο χώρο, νέα μέλη νιώθουν κάπως… άβολα ...
Μετά από κάποια χρόνια (έστω διακριτής) παρουσίας στο χώρο, έχω την εντύπωση ότι είναι σχετικά εύκολο να χαθεί ο προσανατολισμός. Ένας «εικονικός» χώρος ψυχολογικής υποστήριξης σαν και αυτόν έχει ως πρωταρχικό σκοπό να προσφέρει βοήθεια σε αυτόν που πονάει. Θα μου πεις κάτι μας είπες τώρα; … όσο και αν ακούγεται κοινότοπο και αυτονόητο, κάποιες φορές είναι καλό να το υπενθυμίζουμε ώστε να μένουμε όσο το δυνατόν περισσότερο μέσα στην πορεία…
Άλλωστε οι περισσότεροι από εμάς εισήλθαν σε αυτό το χώρο ακριβώς γι’ αυτό: για να απαλύνουν το μεγάλο ή το μικρό τους πόνο. Κάποιοι τα κατάφεραν, κάποιοι το παλεύουν, κάποιοι εκτέθηκαν περισσότερο ή λιγότερο, κάποιοι επέλεξαν απλά να «ακούνε» και να παρατηρούν… κάποιοι δραστηριοποιήθηκαν περισσότερο, έδωσαν και πήραν, έγραψαν και συνεχίζουν να γράφουν αρκετά, έκαναν «εικονικούς» αλλά και πραγματικούς γνωστούς και φίλους…
Κατά την άποψη μου ο προσανατολισμός αρχίζει να χάνεται όταν κάποιος αρχίζει απλά και μόνο να καταναλώνει όλο και περισσότερο χρόνο από την καθημερινότητα του στο χώρο, επιδιώκοντας όχι πια την αλληλοβοήθεια αλλά την κάλυψη βαθύτερων αναγκών. Ανάγκες που βρίσκονται μακριά από την αλληλεγγύη και το πραγματικό νοιάξιμο. Ανάγκες που έχουν να κάνουν περισσότερο είτε με τον αυτοθαυμασμό, είτε με την πρόκληση του θαυμασμού των άλλων, με την «απαίτηση» για αποδοχή κ.λπ. … Θεωρώ ότι μέσα από τέτοιους παραδρόμους είναι αναπόφευκτο να οδηγηθεί κανείς σε παρεμβάσεις που ουσιαστικά δεν έχουν ως στόχο την ειλικρινή βοήθεια, τη ροή της συζήτησης, αλλά την παρέμβαση για την παρέμβαση και μόνο. Τέτοιου είδους παρεμβάσεις σε ένα επόμενο επίπεδο είναι δυνατόν να οδηγήσουν σε στοχοποίησεις μελών, σε εμπαθείς επιθέσεις, σε άδικους σχολιασμούς κ.λπ..
Όλο αυτό είναι δυνατόν να ενισχύεται και από τις προσωπικές επικοινωνίες, και ειδικότερα εκείνες που δεν επικεντρώνονται στην κατάθεση των όσων κάποιος δεν μπορεί να εκφράσει δημόσια, αλλά σε σχολιασμό άλλων μελών κ.λπ.…. Εύχομαι μόνο να μην έχουμε αποκλίνει τόσο από τον πρωταρχικό σκοπό, ώστε τα όσα καταθέτει ο καθένας μας μέσω προσωπικών μηνυμάτων να διακινούνται από mailbox σε mailbox για ισχυροποίηση της θέσης του ενός ή του άλλου…
Η αντιμετώπιση τέτοιων φαινόμενων αφορά τόσο τη διαχείριση όσο και τον καθένα προσωπικά … πρώτα απ΄ όλα θα ήταν καλό να δει ο καθένας μέσα του και να αναρωτηθεί ποιος είναι ο πραγματικός λόγος για τον οποίο βρίσκεται εδώ… έχω την εντύπωση ότι πρώτα απ’ όλα θα βοηθηθεί ο ίδιος και μετά ο χώρος και οι υπόλοιποι…
Όσον αφορά το moderating και τα όσα αναφέρει o seduction, είμαι και εγώ σε προβληματισμό… από τη μια αντιλαμβάνομαι την ιδιαιτερότητα του χώρου (και τους περιορισμούς που επιβάλλει αυτή η ιδιαιτερότητα στη διαχείριση) αλλά από την άλλη, ακριβώς λόγο αυτής τη ιδιαιτερότητας, θεωρώ ότι επιβάλλεται μεγαλύτερη προσοχή και πιο άμεση και εξειδικευμένη παρέμβαση από τους admin…
Για τα υπονοούμενα περί διπλών προφίλ για συγκεκριμένους χρήστες τα είπαμε και ταυτίζομαι με τον άνεμο…
17-06-2011, 11:49 #56
ας κανουνε ο,τι θελουν αν θελουν διπλα προφιλ τι μας νοιαζει. μονο σαλιο χαλαμε.
εγω παντως ειμαι απολυτα ικανοποιημενη απο το φορουμ ειναι το μονο που μπαινω τοσο καιρο και εχω συγκρινει με αλλα παλιοτερα που ειχα δοκιμασει να γινω μελος αλλα με εκνευριζανε με πικαρανε με διωχνανε η με κακολογουσαν. εδω απ την αρχη ειχα ενα ειδος συμπαραστασης..
ειστε λιγο βλαμμενοι αλλα σας αγαπαω βρε! :pI m a Good Person With Bad Attitude
17-06-2011, 12:13 #57
ο καθρεπτης μου μολις μου ειπε οτι δεν θα επρεπε να συνομιλω με ανδρες που ειναι μαλωμενοι με τον δικο τους ;) , αλλα εγω θα σου κανω την χαρη να σου απαντησω ακομα μια φορα γιατι ειμαι μεγαλοψυχη :)
συνεχιζεις τις διαγνωσεις βλεπω παρολο που ειναι γνωστο απο τους ορους χρησης οτι απαγορευονται, αλλα και να μην το εχεις δει, στο εχουμε πει ηδη τοσα μελη..
καλα θα ειναι να σταματησεις πλεον...
και να εξηγηθω γιατι μιλω για διαγνωσεις για να μην παρεξηγηθω..
παραισθηση για παραδειγμα,ειναι να ειναι κανεις ενας αδιαφορος, ηλικιωμενος ,κοντος και ασχημος ανδρας , που δεν τα καταφερνει καλα με τις γυναικες και να νομιζει οτι ειναι ο μπραντ πιτ με το μυαλο του Καστοριαδη και ολες θα απαντησουν ΝΑΙ στα ερωτικα του καλεσματα για γνωριμιες και οτι ηθελε προκυψει....
ε, σε μενα αυτο, ΔΕΝ συμβαινει...
19-06-2011, 11:10 #58
Καλημερα!
Θα ηθελα και εγω να πω δυο τελευταιες καουβεντες απο μεριας μου...
Gus Θα συμφωνησω μαζι σου για ευνοητους λογους.Θεωρω ομως οτι η πιο σημαντικοι κουβεντα,λεξη που χρησιμοποιησες ειναι η λεξη <<περαστικοι>> και που νομιζω οτι περικλειει και την ουσια για μενα!!!Και ουσιαστικα να μιλησω και να πω την γνωμη μου σ αυτους που ξημεροβραδιαζονται εδω μεσα η εχουν κολλησει η νιωθουν αποκληροι της ζωης η δεν ξερω και εγω τι!
Η πραγματικη ζωη ειναι εκει εξω κανενα φορουμ δεν μπορει να την αντικαταστησει μπορει να ειναι σκληρη αλλα ειναι και ωραια.Οποιος θελει να κρυβεται πισω απο μια οθονη για να εχει μια <<εικονικη>αποδοχη,σεβασμο,� �ιλια,αγαπη και για να λυσει τα θεματα του νομιζω οτι απλα βολευεται.......Τα θεματα μας λυνονται μονο με δραση και οχι αντιδραση!!
19-06-2011, 11:38 #59
Ακόμα και αυτός ο άνθρωπος που περιγράφεις που ξημεροβραδιάζεται όπως λες, ή νιώθει απόκληρος της ζωής ή ζητάει εικονική αποδοχή και βολεύεται, ανάγκη για υποστηρικτικό περιβάλλον έχει αν το καλοσκεφτείς. Και σίγουρα όχι κριτική από ανθρώπους που δεν τον ξέρουν για τις επιλογές που κάνει να μη ζει την τόσο ωραία και σκληρή ζωή. Επίσης, είναι και αναφαίρετο δικαίωμά του να ζει τη ζωή του όπως τη θέλει, έστω και κρυμμένος πίσω από έναν υπολογιστή. Εμείς που κολλάμε δεν μπορώ να καταλάβω.
Last edited by void; 19-06-2011 at 13:56.
..το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως...
19-06-2011, 13:25 #60
μα καλά τι συμβαίνει και δε φαίνονται τα μηνύματά μας??εεεεεε...διαχείρισηηηη� �ηηηηη, μήπως να κάνετε κάτι?
..το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως...