Εφαγα σκατα και χορτασα Ελλαδα - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 8 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 118
    Senior Member
    δε νομίζω πως είσαι ο μοναδικός, απλά οι άλλοι όντως φεύγουν. κι εγώ αν χρειαστεί τελικά, θα πάω έξω (έχω ξαναπάει και στο παρελθόν)

πάντως, παρόλο που βρίζεις τους έλληνες, έχεις πάρα πολλά κλασικά ελληνικά στοιχεία προσωπικότητας.

Senior Member
    KENO και εγώ έτσι ένιωθα γι' αυτό και συμμετείχα στο θέμα σου, όμως και ίσως σου φανεί παράδοξο, αποτελείς καθρέφτη της Ελλάδας.
    έτσι γιατί περίεργα την είδα...

Senior Member
    Quote Originally Posted by KENO View Post
    απο τα εφηβικα μου χρονια, αρχισα να νιωθω μια δυσαρεσκεια με το χαμηλο επιπεδο σε τουτη τη χωρα. ηταν η μεταβατικη περιοδος απο το γυμνασιο στο λυκειο, τοτε που απο την αλητεια και την εντονη κοινωνικη ζωη αρχισα να κλεινω σαν χαρακτηρας κι εγινα πιο μοναχικος και παραξενος (κατι που ισχυει μεχρι τωρα ακομα, αφου αυτος ειμαι πλεον). δε ξερω αν φταινε τα πολλα ατομα και οι κακες παρεες τοτε ή το περιβαλλον αυτο καθαυτο που παντα στην Αθηνα ειναι σκατα. θυμαμαι ακομα τα σχολεια που πηγα πχ, ηταν ολα κωλοσχολεια, μισογκρεμισμενα, ελλειψη καλοριφερ και θερμανσης, σπασμενα τζαμια, με καγκελα που θυμιζαν φυλακες Κορυδαλλου, χωρις καν υπολογιστες, και καθηγητες που και οι ιδιοι ειχαν ασχημη συμπεριφορα και που ορισμενοι απ'αυτους ερχοντουσαν στη μεση της χρονιας (και περιμεναν να βγαλουν ολη την υλη και να δωσουμε κανονικα εξετασεις τον ιουνιο). αργοτερα και στον στρατο οταν με καλεσαν πρωτη φορα, ειδα απο πιο κοντα την σαπιλα και υποκρισια την οποια υπαρχει και ολοι διαιωνιζουν στο συστημα...

για καλη μου τυχη στα 19 γνωρισα μια κοπελα απο το εξωτερικο, και ηλπιζα μηπως και μπορεσω και σωθω και ξεκουμπιστω απ'την Ελλαδα ετσι (ειδικα αφου την αγαπουσα και με αγαπουσε και το πηγαιναμε και οι δυο σοβαρα). δυστυχως ημουν πολυ μικρος κι ανωριμος, δε με ηθελε ουτε ο πατερας της, και τελικα χωρισαμε μετα απο δυομιση χρονια, οποτε αναγκαστικα εμεινα Ελλαδα. απο τοτε επικρατησε η παρακμη στη ζωη μου. μετριες σχεσεις, εφαγα τα σκατα των ελληνιδων γεμιζωντας πικρα και ψυχολογικα προβληματα, και γενικα μια ζωη μεσα στα λιγα και το τιποτα τα οποια συνηθισα. φυσικα πακετο με ολα τα προβληματα που υπαρχουν εδω, μοναξια, φτωχεια, ανεργια, δουλειες της πλακας και τα λοιπα, συνεβησαν κι αλλα οπως ειναι φυσικο, τα οποια ολα μαζι με τα υπολοιπα μου προκαλουν αηδια και μονο στη σκεψη οτι υπαρχει τετοια χωρα και εγω ζω σε αυτη.

πλεον με εχουν καταντησει ενα συναισθηματικα παγωμενο κι απαθεστατο τομαρι, το οποιο δεν εχει ορεξη να κυκλοφορα τοσο σε τετοιο περιβαλλον, και που σπανια μπορει να σκεφτει θετικα για τους αλλους ανθρωπους. δε θελω να ανηκω πουθενα, ειδικα οσον αφορα τη πολιτικη σκατα και στους αριστερους και τους δεξιους και ολους! ΜΙΣΩ κι απεχθανομαι καθε τι ελληνικο, δε μπορω ουτε στο ελαχιστο να δεχτω σαν χωρα μου αυτη τη χωρα που μου προσφερε τοσα πολλα σκατα κι ακομα αισθανομαι πως με βασανιζει. απο το τροπο διασκεδασης τους και τα σκυλαδικα (κανονικοι τουρκαλβανοι γυφτογυφτοι οσοι ακουνε τετοια), μεχρι το να βρεις μια εργασια που πρεπει να εχεις γνωστους και να γλυψεις κωλους για να την αποκτησεις. δε ντρεπομαι να πω πως ειμαι ανθελληνας και θελω να πανε ολοι κι ολα στο διαολο (κι εγω μαζι), να διαλυθουμε να ησυχασουμε! νιωθω πως η ζωη μου καταστραφηκε ανεπανορθωτα εδω, και προσπαθω να φανταστω πως θα ημουν σε μια αλλη χωρα, πιο πολιτισμενη και ανθρωπινη. σιγουρα καλυτερος ανθρωπος σε ολους τους τομεις!

και με τα σημερινα γεγονοτα μου ρθε κοινωνικη και πολιτικη απαθεια ξανα, ΑΠΛΑ ΑΗΔΙΑ. καθε φορα που γινεται κατι δε ξερω γιατι μου συμβαινει αυτο, μα δε βρισκω πως με εκφραζουν οσα γινονται στο πολιτικο τοπιο και γενικοτερα εδω, λες κι ανηκω σε αλλη χωρα (ή και κοσμο ακομα). δε με συγκινουν ουτε οι αγανακτησμενοι με τους μισθους, τους φορους, τις συνταξεις τους, το μουνι της μανας τους...

αυτο το θεμα δε το εκανα ουτε να γκρινιαξω, ουτε να μου κρινετε τη ζωη, ουτε επειδη για αλλη μια φορα με επιασε μανια να φυγω. απλα αναρωτιεμαι αν υπαρχει καποιος που σκεφτεται παρομοια, να χει σιχαθει την Ελλαδα και οσα συμβαινουν, και να νιωθει απιστευτη απαθεια γιαυτο ? και τι κανει ή εκανε (αν εφυγε) ?
    Συμφωνω μαζι σου, τα πραγματα ηταν παντα ασχημα. Απο το σχολειο, 8 χαμενες ωρες καθημερινα μεχρι το στρατο και μετα δουλεια, συνηθως του ποδαριου, τα λεφτα ποτε δεν ειναι αρκετα, γυναικες αστο. Αλλα σκεφτομαι οτι δεν μπορουν να ειναι ολα χαλια, παντα αυτο σκεφτομαι οτι υπαρχει και η θετικη πλευρα κι αν δεν υπαρχει πρεπει να φτιαξω μια, αλλιως το 'χασα το παιχνιδι. Ετσι, προσπαθω (δεν ειναι παντα ευκολο) να κανω την αυτοκριτικη μου, να δω σε τι ποσοστο φταιω εγω, αν μια κατασταση ειναι ασχημη και παλευω οσο μπορω. Τωρα, να φυγω δεν το νομιζω, ειναι αρκετα που με κρατανε εδω και δεν θελω να τα αφησω, προς το παρον.
    ...του καθενος η κολαση,
    βρισκεται, παντα, δυο βηματα μακρυτερα
    απ' οπου τολμα να ξεμυτισει...

Banned
    Ωραιος ο μηδενισμος, για ολα φταινε παντα οι αλλοι, ποτε εμεις, και για να μας "σωσουν" παλι την ευθυνη την εχουν αλλοι, ειτε κοπελα ειτε δεν ξερω τι. Και αν δεν μπορουν να μας σωσουν, τοτε τρωμε τα σκατα τους. Μονο καθρεφτης της χωρας δεν ειναι, και αλοιμονο μας αν ολοι ηταν ετσι. Καθρεφτης του αρνητικου εαυτου του ειναι, και ειλικρινα λυπαμαι πολυ που ενας νεος-φανταζομαι-ανθρωπος εχει τετοιες αποψεις. Η ζωη ειναι διαρκης αγωνας, αν δεν το παρει αυτο κανεις χαμπαρι νωρις, η εγκαταλειψει τον αγωνα, τον εγκαταλειπει και αυτος, εντελως ομως. Για ολους ισχυει αυτο, πλουσιους και φτωχους, νεους και γερους, αντρες και γυναικες κλπ.

Γνωμη μου, θα το ξεπερασεις και θα βλεπεις τον εαυτο σου και θα γελας με την παθητικοτητα σου. Δουλεψε το λιγο. Εν αναγκη, πηγαινε σε ενα ψυχολογο η σε μια ομαδα θεραπειας να το συζητησεις.

Banned
    Quote Originally Posted by claire View Post
    δε νομίζω πως είσαι ο μοναδικός, απλά οι άλλοι όντως φεύγουν. κι εγώ αν χρειαστεί τελικά, θα πάω έξω (έχω ξαναπάει και στο παρελθόν)

πάντως, παρόλο που βρίζεις τους έλληνες, έχεις πάρα πολλά κλασικά ελληνικά στοιχεία προσωπικότητας.
    αρα καταληγουμε πως οι περισσοτεροι που μειναμε εδω, θελουμε κι εμεις να φυγουμε, ασχετο αν για καποιους λογους δε το καναμε ακομα.

ναι κι εγω αν στη πεσω, που σιγουρα θα μου πεις οχι, θα εχεις στοιχεια ψωνισμενης ελληνιδας που το παιζει δυσκολη, οπως ολες. αφου ρε γμτ εδω γεννηθηκα και μεγαλωσα κι εγω, κι εδω μενω ακομα, τι στοιχεια περιμενεις να εχω ? αν και με αδικεις λεγωντας κατι τετοιο, γιατι εγω δε διασκεδαζω οπως οι νεοελληνες στα μπουζουκια και λοιπα τουρκικα απομειναρια, ασε που ειμαι πιο ανοιχτομυαλος σε πολλα θεματα.

Quote Originally Posted by Gypsy Cello View Post
    KENO και εγώ έτσι ένιωθα γι' αυτό και συμμετείχα στο θέμα σου, όμως και ίσως σου φανεί παράδοξο, αποτελείς καθρέφτη της Ελλάδας.
    δε ξερω αν ειμαι οντως καθρεφτης της Ελλαδος, αφου δεν ανηκω ουτε στους βολεμενους που βρηκαν εργασια ουτε καπου αλλου. μαλλον μειονοτητα ειμαι σ'αυτους που δεν εχουν τπτ. καθρεφτης ειναι οι αγανακτησμενοι, εγω δεν ανηκω ΟΥΤΕ σε αυτους, και βριζω τους παντες.

Quote Originally Posted by Fearg View Post
    Συμφωνω μαζι σου, τα πραγματα ηταν παντα ασχημα. Απο το σχολειο, 8 χαμενες ωρες καθημερινα μεχρι το στρατο και μετα δουλεια, συνηθως του ποδαριου, τα λεφτα ποτε δεν ειναι αρκετα, γυναικες αστο. Αλλα σκεφτομαι οτι δεν μπορουν να ειναι ολα χαλια, παντα αυτο σκεφτομαι οτι υπαρχει και η θετικη πλευρα κι αν δεν υπαρχει πρεπει να φτιαξω μια, αλλιως το 'χασα το παιχνιδι. Ετσι, προσπαθω (δεν ειναι παντα ευκολο) να κανω την αυτοκριτικη μου, να δω σε τι ποσοστο φταιω εγω, αν μια κατασταση ειναι ασχημη και παλευω οσο μπορω. Τωρα, να φυγω δεν το νομιζω, ειναι αρκετα που με κρατανε εδω και δεν θελω να τα αφησω, προς το παρον.
    ευχαριστω. να'τανε μονο οι 8 ωρες του σχολειου καλα θα ηταν. συνηθως ακολουθει και φροντιστηριο, στο οποιο πληρωνεις για να ξανακουσεις καλυτερα και να κατανοησεις αυτα που ΕΠΡΕΠΕ στο σχολειο, αλλα με τους καθηγητες που δεν ειναι ικανοι να μεταφερουν στα παιδια το μαθημα, δε συνεβη. αλλος ενας χρονος χαμενος στο στρατο, που ουσιαστικα σε εκμηδενιζουν ψυχολογικα κανωντας σε ρομποτακι τους. και φυσικα μετα με τις δουλιτσες (αν βρεις παντοτε) που δεν αξιζουν καν πλεον, και οι μισθοι δε σε φτανουν να ζεις μονος σου. και μεσα σε ολη αυτη την απελπισια, να χεις και τις γυναικες να μαλακιζονται και να μη δειχνουν καθολου κατανοηση λες και καλοπερναμε και μας περισσευουν.
    το θεμα της φυγης δεν ειναι ευκολο. δεν ειναι μια αποφαση την οποια παιρνεις και μετα ακυρωνεις. δε πας βολτα στο Παρισι με ολα σου τα πραγματα, κι επιστρεφεις αμα δε σου αρεσε. ειναι καμποσα κωλοχαρτα στη μεση, ταλαιπωρια. και μεχρι να μαθεις τη γλωσσα, να εγκατασταθεις και να σταθεις στα ποδια σου εκει, θελει καμποσο. ειδικα αν δεν εχεις απολυτως κανεναν γνωστο στο εξωτερικο να σε βοηθησει, και εισαι τελειως μονος.

υ.γ. εσυ τελικα εισαι αγορακι ή κοριτσακι ? προσπαθω καιρο να καταλαβω και δε βγαζω ακρη με το τροπο που γραφεις και το nickname...

Quote Originally Posted by elafi View Post
    Ωραιος ο μηδενισμος, για ολα φταινε παντα οι αλλοι, ποτε εμεις, και για να μας "σωσουν" παλι την ευθυνη την εχουν αλλοι, ειτε κοπελα ειτε δεν ξερω τι. Και αν δεν μπορουν να μας σωσουν, τοτε τρωμε τα σκατα τους. Μονο καθρεφτης της χωρας δεν ειναι, και αλοιμονο μας αν ολοι ηταν ετσι. Καθρεφτης του αρνητικου εαυτου του ειναι, και ειλικρινα λυπαμαι πολυ που ενας νεος-φανταζομαι-ανθρωπος εχει τετοιες αποψεις. Η ζωη ειναι διαρκης αγωνας, αν δεν το παρει αυτο κανεις χαμπαρι νωρις, η εγκαταλειψει τον αγωνα, τον εγκαταλειπει και αυτος, εντελως ομως. Για ολους ισχυει αυτο, πλουσιους και φτωχους, νεους και γερους, αντρες και γυναικες κλπ.

Γνωμη μου, θα το ξεπερασεις και θα βλεπεις τον εαυτο σου και θα γελας με την παθητικοτητα σου. Δουλεψε το λιγο. Εν αναγκη, πηγαινε σε ενα ψυχολογο η σε μια ομαδα θεραπειας να το συζητησεις.
    1. ειμαι οντως μηδενιστης και μισανθρωπος.
    2. δε περιμενω απο κανεναν να με σωσει. ξερω οτι δε νοιαζεται κανεις για μενα, κι οτι ο Σουπερμαν ειναι απασχολημενος (που και να μην ηταν, δεν ειμαι gay για να ρθει σε μενα).
    3. δε με ενδιαφερει να ειμαι καθρεφτης της χωρας, μα το ειπα κι επανω, και το εχω ξαναπει οτι εκφραζω μονο τον εαυτο μου. επισης στο τελος αν ειδες ρωτησα, ΑΝ υπαρχει κανεις που να νιωθει παρομοια.
    4. εσυ να υποθεσω εισαι ευχαριστημενος με τη ζωη που κανεις και τη κατασταση στην οποια βρισκεται η χωρα, εισαι περηφανος που εισαι ελληνας ?

οσο για το τελευταιο, εχει καταντησει κλισε πλεον εδω μεσα, ΚΑΘΕ θεμα που ανοιγω να με στελνουν σε ψυχολογο/ψυχιατρο. ευχαριστω πολυ, περασα απο δυο ψυχιατρους αναγκαστικα, δε θα παρω αλλους. εσεις θεοποιηστε τους οσο θελετε, εγω προτιμω να παραμεινω τρελος.

Senior Member
    Καλά όπως νομίζεις και 'γω σήμερα αισθάνομαι σκατά οπότε εγκαταλέιπω.
    έτσι γιατί περίεργα την είδα...

Banned
    Δηλαδη ολοι ευχονται να ερχοταν μια Ολλανδεζα να τους παρει στην πατριδα τους και να τους κανει τη "μαμα"? Να κανονισω εγω να φυγουν να απαλλαγουμε?

Banned
    Quote Originally Posted by KENO View Post
    αρα καταληγουμε πως οι περισσοτεροι που μειναμε εδω, θελουμε κι εμεις να φυγουμε, ασχετο αν για καποιους λογους δε το καναμε ακομα.

ναι κι εγω αν στη πεσω, που σιγουρα θα μου πεις οχι, θα εχεις στοιχεια ψωνισμενης ελληνιδας που το παιζει δυσκολη, οπως ολες. αφου ρε γμτ εδω γεννηθηκα και μεγαλωσα κι εγω, κι εδω μενω ακομα, τι στοιχεια περιμενεις να εχω ? αν και με αδικεις λεγωντας κατι τετοιο, γιατι εγω δε διασκεδαζω οπως οι νεοελληνες στα μπουζουκια και λοιπα τουρκικα απομειναρια, ασε που ειμαι πιο ανοιχτομυαλος σε πολλα θεματα.

δε ξερω αν ειμαι οντως καθρεφτης της Ελλαδος, αφου δεν ανηκω ουτε στους βολεμενους που βρηκαν εργασια ουτε καπου αλλου. μαλλον μειονοτητα ειμαι σ'αυτους που δεν εχουν τπτ. καθρεφτης ειναι οι αγανακτησμενοι, εγω δεν ανηκω ΟΥΤΕ σε αυτους, και βριζω τους παντες.

ευχαριστω. να'τανε μονο οι 8 ωρες του σχολειου καλα θα ηταν. συνηθως ακολουθει και φροντιστηριο, στο οποιο πληρωνεις για να ξανακουσεις καλυτερα και να κατανοησεις αυτα που ΕΠΡΕΠΕ στο σχολειο, αλλα με τους καθηγητες που δεν ειναι ικανοι να μεταφερουν στα παιδια το μαθημα, δε συνεβη. αλλος ενας χρονος χαμενος στο στρατο, που ουσιαστικα σε εκμηδενιζουν ψυχολογικα κανωντας σε ρομποτακι τους. και φυσικα μετα με τις δουλιτσες (αν βρεις παντοτε) που δεν αξιζουν καν πλεον, και οι μισθοι δε σε φτανουν να ζεις μονος σου. και μεσα σε ολη αυτη την απελπισια, να χεις και τις γυναικες να μαλακιζονται και να μη δειχνουν καθολου κατανοηση λες και καλοπερναμε και μας περισσευουν.
    το θεμα της φυγης δεν ειναι ευκολο. δεν ειναι μια αποφαση την οποια παιρνεις και μετα ακυρωνεις. δε πας βολτα στο Παρισι με ολα σου τα πραγματα, κι επιστρεφεις αμα δε σου αρεσε. ειναι καμποσα κωλοχαρτα στη μεση, ταλαιπωρια. και μεχρι να μαθεις τη γλωσσα, να εγκατασταθεις και να σταθεις στα ποδια σου εκει, θελει καμποσο. ειδικα αν δεν εχεις απολυτως κανεναν γνωστο στο εξωτερικο να σε βοηθησει, και εισαι τελειως μονος.

υ.γ. εσυ τελικα εισαι αγορακι ή κοριτσακι ? προσπαθω καιρο να καταλαβω και δε βγαζω ακρη με το τροπο που γραφεις και το nickname...

1. ειμαι οντως μηδενιστης και μισανθρωπος.
    2. δε περιμενω απο κανεναν να με σωσει. ξερω οτι δε νοιαζεται κανεις για μενα, κι οτι ο Σουπερμαν ειναι απασχολημενος (που και να μην ηταν, δεν ειμαι gay για να ρθει σε μενα).
    3. δε με ενδιαφερει να ειμαι καθρεφτης της χωρας, μα το ειπα κι επανω, και το εχω ξαναπει οτι εκφραζω μονο τον εαυτο μου. επισης στο τελος αν ειδες ρωτησα, ΑΝ υπαρχει κανεις που να νιωθει παρομοια.
    4. εσυ να υποθεσω εισαι ευχαριστημενος με τη ζωη που κανεις και τη κατασταση στην οποια βρισκεται η χωρα, εισαι περηφανος που εισαι ελληνας ?

οσο για το τελευταιο, εχει καταντησει κλισε πλεον εδω μεσα, ΚΑΘΕ θεμα που ανοιγω να με στελνουν σε ψυχολογο/ψυχιατρο. ευχαριστω πολυ, περασα απο δυο ψυχιατρους αναγκαστικα, δε θα παρω αλλους. εσεις θεοποιηστε τους οσο θελετε, εγω προτιμω να παραμεινω τρελος.
    Θα απαντησω οπου απευθυνεσαι σε μενα. Θες να μας πεις οτι ως μηδενιστης και μισανθρωπος περιμενεις να πας μπροστα? Μα ειναι δυνατο, οταν σιχαινεσαι και τα νυχια σου τα ιδια απο ο,τι σε ακουω? Πως θα βρεις τι να κανεις, πως θα το παλεψεις πως θα ανταπεξελθεις στις δυσκολιες? Οσο για τον ψυχολογο, μια ιδεα ειπα, ισως σε βοηθουσε, δεν πανε μονο οι τρελοι ξερεις.
    Ησουνα παντα ετσι η και καλα η κριση βοηθησε? Υποψιαζομαι το πρωτο, μαλλον φοβαμαι.
    Το πως βλεπω την Ελλαδα, ξεπουλημενη και κατεστραμμενη. Αλλα ο,τι λειτουργει ακομα προσπαθουμε να το χρησιμοποιησουμε/αξιοποιησουμε για να επιβιωσουμε. Κανε το ιδιο. Αν δεις οτι δεν υπαρχει τιποτα, τοσα παλικαρια πανε οντως εξω, μαθε να παλευεις, παρε την αποφαση και βουρ.

Banned
    αυτες οι αποψεις, ο τροπος σκεψεως αν θες, μου προκληθηκε απ'τη ζωη στην Ελλαδα. οταν μια ζωη νιωθεις θυμα, να σε κλεβουν, να σε μειωνουν, να σε κοροϊδευει το κρατος μεστα μουτρα και να μη μπορεις να αντιδρασεις γιατι θα πας φυλακη, τι περιμενεις τοτε ? φυσικα και θα μισησεις ολους τους ανθρωπους (αν και δε μου φταινε οι ξενοι ανθρωποι, μονο οι ελληνες ειναι μαλακες), και επειδη μαθαινεις και στα λιγα ή το τπτ, σιγα σιγα γινεσαι μηδενιστης και λες καλυτερα να πανε ΟΛΑ στο διαολο, αφου δεν εχω συντροφο πχ εγω να μην εχουν ουτε ολοι οι αλλοι. τωρα αυτα που λεω μπορει να σου φαινονται ακραια ή οτι δεν ισχυουν, δε ξερω τι ζωη κανεις, εδω παντως σιγουρα ολοι ζουμε χειροτερα απο καποια πολιτισμενη χωρα της Ευρωπης και του εξωτερικου γενικοτερα. γιαυτο ο καθενας καλο θα ηταν να εκμεταλευοταν οτι ευκαιριες του δινονται, ειτε σπουδων ειτε οτιδηποτε, για να ξεκουμπιστει απο εδω. μακαρι κι εγω να μπορεσω να φυγω συντομα.

Banned
    Δεν νομιζω οτι η κατασταση του θυματος αποκλειεται εξ ορισμου σε οποιοδηποτε αλλο μερος της γης. Μαλλον ειχες ασχημα βιωματα, αυτο λες, για τα οποια δε φταιει η Ελλαδα αλλα αλλοι παραγοντες. Στο χερι σου ειναι να προχωρησεις και να τα διαψευσεις. Οι γενικευσεις για ολους καλο θα ηταν να αποφευγονται, δεν ξερεις τι καλυτερο η χειροτερο ζει ο διπλανος σου, πως το βιωνει και τι αγωνα κανει. Μπορει να ειναι πολυ πιο κατω απο σενα αλλα παρολα αυτα να το παλευει ακομα. Η αντιστοιχα πιο πανω. Νομιζω οτι εχεις θολωσει λιγο απο την πικρα σου. Ηρεμησε, ακουσε μουσικη, διαβασε ενα βιβλιο, βγες μια βολτα με καλους φιλους, και ξανασκεψου τα. Και βρες ΚΑΤΙ να κανεις.

Senior Member
    ΚΕΝΟ μην είσαι τόσο ευαίσθητος καλέ μου..αν έχεις τα λεφτά, σήκω φύγε.Εννοείται μην περιμένεις τους γονείς να στηρίξουν.Δεν ξέρουν πως να το κάνουν, και επειδή κι αυτοί έχουν γαμησε τα ψυχολογίες και άλυτα θέματα, μας εκδικούνται με χίλιους δυο τρόπους.Ψάξτο για έξω..δεν έχω καταλάβει τι σε κρατάει.Ή μάλλον πιστεύω ότι ο ίδιος σου ο εαυτός σε κρατάει..αλλά είναι μέχρι να κάνεις την αρχή!και σίγουρα δε θα είναι εύκολα έξω γιατί όλη η ευρωπαϊκή ένωση ζορίζεται...εγώ δεν είμαι σίγουρη για το τι θα γίνει.Δυστυχώς δεν μπορώ να σου μεταδώσω κάτι θετικό γιατί αντικειμενικά υπάρχουν πράγματα που είναι ανυπέρβλητα.Από την άλλη όμως δεν κερδίζεις και κάτι με το να τα παίρνεις τόσο βαρέως..δεν είσαι ο μόνος που τα αντιμετωπίζει αυτά.Εγώ δεν το περίμενα ποτέ ότι θα μου συνέβαινε αυτό, αλλά πια δεν ονειρεύομαι τίποτα για το μέλλον μου.Ξέρω ότι θέλω να γίνω κάτι αλλά δεν υπάρχει κανείς να με βοηθήσει τόσο υλικά όσο και συναισθηματικά.Να πάνε να γ...ούν όλοι τους.και αυτά περί θετικής σκέψεως είναι μαλακίες.Δεν είμαι αισιόδοξος άνθρωπος.Λοιπόν, βγάλτα από μέσα σου, κράξε όσο θες, απλά πρόσεξε και τις ευκαιρίες γιατί έρχονται σε ανύποπτη στιγμή.Και όχι, δεν είσαι μόνος.
    ..το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως...

Banned
    Μαλλον ειχες ασχημα βιωματα, αυτο λες, για τα οποια δε φταιει η Ελλαδα αλλα αλλοι παραγοντες.
    ναι ειχα ασχημα βιωματα, για τα οποια πιστευω οτι φταιει η Ελλαδα για ΟΛΑ. παρε το παραδειγμα με το στρατο, δεν ειναι δυνατον να πεις οτι δε σου φταιει η χωρα, οταν εχει την θητεια αναγκαστικη. ακομα και με τις κοπελες και τις σχεσεις που εχουν καταντησει καπως πλεον, νιωθω να μου φταιει η χωρα, γιατι εδω δεν εχουμε την οικονομικη ανεση να τις κανουμε ολα τα χατηρια και να ειναι ευτυχισμενες οπως θελουν για να νιωσουν ασφαλεια. οταν λοιπον και οι ιδιες πεινανε και καταντανε ζητιανες ψαχνωντας για σπονσορα, τοτε καταλαβανεις οτι μας φταιει οντως η Ελλαδα και τη κατασταση στην οποια βρισκεται.

Ηρεμησε, ακουσε μουσικη, διαβασε ενα βιβλιο, βγες μια βολτα με καλους φιλους, και ξανασκεψου τα. Και βρες ΚΑΤΙ να κανεις.
    αυτα τα κανω ηδη αλλιως δε θα τη παλευα. μουσικη και τεχνη γενικα ειναι η ζωη μου ολη πλεον. χωρις αυτα θα ειχα αυτοκτονισει!

Quote Originally Posted by void View Post
    ΚΕΝΟ μην είσαι τόσο ευαίσθητος καλέ μου..αν έχεις τα λεφτά, σήκω φύγε.Εννοείται μην περιμένεις τους γονείς να στηρίξουν.Δεν ξέρουν πως να το κάνουν, και επειδή κι αυτοί έχουν γαμησε τα ψυχολογίες και άλυτα θέματα, μας εκδικούνται με χίλιους δυο τρόπους.Ψάξτο για έξω..δεν έχω καταλάβει τι σε κρατάει.Ή μάλλον πιστεύω ότι ο ίδιος σου ο εαυτός σε κρατάει..αλλά είναι μέχρι να κάνεις την αρχή!και σίγουρα δε θα είναι εύκολα έξω γιατί όλη η ευρωπαϊκή ένωση ζορίζεται...εγώ δεν είμαι σίγουρη για το τι θα γίνει.Δυστυχώς δεν μπορώ να σου μεταδώσω κάτι θετικό γιατί αντικειμενικά υπάρχουν πράγματα που είναι ανυπέρβλητα.Από την άλλη όμως δεν κερδίζεις και κάτι με το να τα παίρνεις τόσο βαρέως..δεν είσαι ο μόνος που τα αντιμετωπίζει αυτά.Εγώ δεν το περίμενα ποτέ ότι θα μου συνέβαινε αυτό, αλλά πια δεν ονειρεύομαι τίποτα για το μέλλον μου.Ξέρω ότι θέλω να γίνω κάτι αλλά δεν υπάρχει κανείς να με βοηθήσει τόσο υλικά όσο και συναισθηματικά.Να πάνε να γ...ούν όλοι τους.και αυτά περί θετικής σκέψεως είναι μαλακίες.Δεν είμαι αισιόδοξος άνθρωπος.Λοιπόν, βγάλτα από μέσα σου, κράξε όσο θες, απλά πρόσεξε και τις ευκαιρίες γιατί έρχονται σε ανύποπτη στιγμή.Και όχι, δεν είσαι μόνος.
    ευχαριστω. αλλα δεν ειναι θεμα ευαισθησιας οσο σιχαμαρας/αηδιας κι απαθειας! εχω λεφτα στην ακρη, μια ζωη εκανα οικονομια γι'αυτο το πραμα. υποστηριξη δεν εχω απο πουθενα, μια καλη κοπελα να με στηριζει και να νιωθω πιο σιγουρος, και φυσικα να με ξεσηκωσει για να το κανουμε, να αισθανομαι κι εγω οτι προσφερω για χαρη της, κι οχι μονο για το τομαρι μου (το οποιο δε βρισκω οτι του αξιζει κατι καλυτερο, αφου εχω μαθει στα σκατα, τα λιγα και το τιποτα οπως ειπα). ουτε καποιον στο εξωτερικο ομως εχω να με βοηθησει. και ειναι ολα αυτα στη μεση που χρειαζονται, και καταληγω να παραμενω εδω, αφου εχω τουλαχιστον ακομα την οικογενεια και μιλαω και τη γλωσσα. εκει εξω ειμαι ξενος, δεν εχω τπτ απολυτως, μου ειναι ολα αγνωστα!

Senior Member
    φυσικά και σου είναι άγνωστα.Αλλά κάθε αρχή και δύσκολη.που θα ήθελες να πας στο εξωτερικό και με τι θα ήθελες να ασχοληθείς?

Banned
    εκτος απο Γαλλια που τη γουσταρω λογο κουλτουρας γενικοτερα, αλλα δυστυχως καταντησε σκατα για να μενεις εκει, σκεφτομαι Ολλανδια ή Σουηδια. φυσικα αν θα μπορουσα να επιλεξω οπουδηποτε, θα επελεγα Ιαπωνια, αλλα και εκει τα πραγματα ειναι δυσκολα, δουλευουν πολλες ωρες και παιρνουν λιγα (αλλα τουλαχιστον εκει τους μαθαινουν απο μικρους ετσι). με τι θα ηθελα να ασχοληθω δε ξερω, κατι σχετικο με την τεχνη και τη διασκεδαση, ισως να εχω δικο μου συγκροτημα ή να γυρισω δικια μου ταινια. αλλα για καμια κωλοδουλεια με βλεπω παλι, στο εξωτερικο παντως σου δινουν ΣΙΓΟΥΡΑ περισσοτερα απ'οτι εδω...

Senior Member
    Από σπουδές τι έχεις?έχω και στις τρεις χώρες που ανέφερες γνωστούς-φίλους και γενικά είναι ευχαριστημένοι, ειδικά σε Ολλανδία και Σουηδία.Επίσης και στο Βέλγιο και στο Βερολίνο. Πολλά παιδιά της ηλικίας μου έχουν φύγει ή σκέφτονται να φύγουν και μη νομίζεις ότι είχαν στήριξη, ούτε οικονομική ούτε συναισθηματική.Η κοπέλα που ανέφερες, σε συνδυασμό με τη βούλησή της να βγει εκτός συνόρων, μου φαίνεται αρκετά ρομαντικό σενάριο.Αλλά μια ψηλή σουηδέζα, μια μικρή Ολλανδέζα ή μια πτι-γαλλιδούλα, πα μαλ!!!

Page 2 of 8 FirstFirst 1234 ... LastLast