Results 1 to 15 of 118
Thread: Εφαγα σκατα και χορτασα Ελλαδα
-
15-06-2011, 21:20 #1
Εφαγα σκατα και χορτασα Ελλαδα
απο τα εφηβικα μου χρονια, αρχισα να νιωθω μια δυσαρεσκεια με το χαμηλο επιπεδο σε τουτη τη χωρα. ηταν η μεταβατικη περιοδος απο το γυμνασιο στο λυκειο, τοτε που απο την αλητεια και την εντονη κοινωνικη ζωη αρχισα να κλεινω σαν χαρακτηρας κι εγινα πιο μοναχικος και παραξενος (κατι που ισχυει μεχρι τωρα ακομα, αφου αυτος ειμαι πλεον). δε ξερω αν φταινε τα πολλα ατομα και οι κακες παρεες τοτε ή το περιβαλλον αυτο καθαυτο που παντα στην Αθηνα ειναι σκατα. θυμαμαι ακομα τα σχολεια που πηγα πχ, ηταν ολα κωλοσχολεια, μισογκρεμισμενα, ελλειψη καλοριφερ και θερμανσης, σπασμενα τζαμια, με καγκελα που θυμιζαν φυλακες Κορυδαλλου, χωρις καν υπολογιστες, και καθηγητες που και οι ιδιοι ειχαν ασχημη συμπεριφορα και που ορισμενοι απ'αυτους ερχοντουσαν στη μεση της χρονιας (και περιμεναν να βγαλουν ολη την υλη και να δωσουμε κανονικα εξετασεις τον ιουνιο). αργοτερα και στον στρατο οταν με καλεσαν πρωτη φορα, ειδα απο πιο κοντα την σαπιλα και υποκρισια την οποια υπαρχει και ολοι διαιωνιζουν στο συστημα...
για καλη μου τυχη στα 19 γνωρισα μια κοπελα απο το εξωτερικο, και ηλπιζα μηπως και μπορεσω και σωθω και ξεκουμπιστω απ'την Ελλαδα ετσι (ειδικα αφου την αγαπουσα και με αγαπουσε και το πηγαιναμε και οι δυο σοβαρα). δυστυχως ημουν πολυ μικρος κι ανωριμος, δε με ηθελε ουτε ο πατερας της, και τελικα χωρισαμε μετα απο δυομιση χρονια, οποτε αναγκαστικα εμεινα Ελλαδα. απο τοτε επικρατησε η παρακμη στη ζωη μου. μετριες σχεσεις, εφαγα τα σκατα των ελληνιδων γεμιζωντας πικρα και ψυχολογικα προβληματα, και γενικα μια ζωη μεσα στα λιγα και το τιποτα τα οποια συνηθισα. φυσικα πακετο με ολα τα προβληματα που υπαρχουν εδω, μοναξια, φτωχεια, ανεργια, δουλειες της πλακας και τα λοιπα, συνεβησαν κι αλλα οπως ειναι φυσικο, τα οποια ολα μαζι με τα υπολοιπα μου προκαλουν αηδια και μονο στη σκεψη οτι υπαρχει τετοια χωρα και εγω ζω σε αυτη.
πλεον με εχουν καταντησει ενα συναισθηματικα παγωμενο κι απαθεστατο τομαρι, το οποιο δεν εχει ορεξη να κυκλοφορα τοσο σε τετοιο περιβαλλον, και που σπανια μπορει να σκεφτει θετικα για τους αλλους ανθρωπους. δε θελω να ανηκω πουθενα, ειδικα οσον αφορα τη πολιτικη σκατα και στους αριστερους και τους δεξιους και ολους! ΜΙΣΩ κι απεχθανομαι καθε τι ελληνικο, δε μπορω ουτε στο ελαχιστο να δεχτω σαν χωρα μου αυτη τη χωρα που μου προσφερε τοσα πολλα σκατα κι ακομα αισθανομαι πως με βασανιζει. απο το τροπο διασκεδασης τους και τα σκυλαδικα (κανονικοι τουρκαλβανοι γυφτογυφτοι οσοι ακουνε τετοια), μεχρι το να βρεις μια εργασια που πρεπει να εχεις γνωστους και να γλυψεις κωλους για να την αποκτησεις. δε ντρεπομαι να πω πως ειμαι ανθελληνας και θελω να πανε ολοι κι ολα στο διαολο (κι εγω μαζι), να διαλυθουμε να ησυχασουμε! νιωθω πως η ζωη μου καταστραφηκε ανεπανορθωτα εδω, και προσπαθω να φανταστω πως θα ημουν σε μια αλλη χωρα, πιο πολιτισμενη και ανθρωπινη. σιγουρα καλυτερος ανθρωπος σε ολους τους τομεις!
και με τα σημερινα γεγονοτα μου ρθε κοινωνικη και πολιτικη απαθεια ξανα, ΑΠΛΑ ΑΗΔΙΑ. καθε φορα που γινεται κατι δε ξερω γιατι μου συμβαινει αυτο, μα δε βρισκω πως με εκφραζουν οσα γινονται στο πολιτικο τοπιο και γενικοτερα εδω, λες κι ανηκω σε αλλη χωρα (ή και κοσμο ακομα). δε με συγκινουν ουτε οι αγανακτησμενοι με τους μισθους, τους φορους, τις συνταξεις τους, το μουνι της μανας τους...
αυτο το θεμα δε το εκανα ουτε να γκρινιαξω, ουτε να μου κρινετε τη ζωη, ουτε επειδη για αλλη μια φορα με επιασε μανια να φυγω. απλα αναρωτιεμαι αν υπαρχει καποιος που σκεφτεται παρομοια, να χει σιχαθει την Ελλαδα και οσα συμβαινουν, και να νιωθει απιστευτη απαθεια γιαυτο ? και τι κανει ή εκανε (αν εφυγε) ?
- 15-06-2011, 22:11 #2
Μπορεί τα σημερινά γεγονότα να σου δίνουν μια αφορμή για να ξεσπάσεις αλλά η αιτία ίσως να βρίσκεται αλλού, στην προσωπική σου ζωή και βρίσκεις έτσι τον τρόπο να εκδηλώσεις την οργή και την αγανάκτηση σου. Το παθαίνω και 'γω. Ακόμα και αν το πρόβλημα δεν βρίσκεται εκεί αλλά πραγματικά σ' αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα σήμερα, τι κατάφεραν όλοι αυτοί που κατέστρεψαν την Ελλάδα; Μήπως αλλοτροίωσαν και 'σένα; Είναι κρίμα μαζί με τα ξερά να καίγονται και τα χλωρά. Όσο για την ανεργία, μην νομίζεις, σε όλες τις χώρες της ευρωπαικής ένωσης αυτό συμβαίνει. Έχω μιλήσει μέσω ίντερνετ με παιδιά από το εξωτερικό και μου λένε ακριβώς τα ίδια. Μην νομίζεις ότι αν έφευγες έξω όλα θα βελτιώνονταν. Θα χρειαζόταν και εκεί μεγάλη προσπάθεια. Ίσως σε μερικά ευρωπαικά κράτη να υπάρχει μεγαλύτερη αξιοκρατία σε κάποια θέματα αλλά γενικότερα όλοι αντιμετωπίζουν προβλήματα και πολύ περισσότερο οι μεσογειακές χώρες. Ή μήπως σκέφτεσαι την Αμερική η οποία μέχρι πρότεινος δεν είχε ούτε εθνικό σύστημα υγείας. Ο Ομπάμα ήθελε να κάνει μια προσπάθεια για αλλαγή αλλά δεν ξέρω τι έγινε γιατί δεν παρακολουθώ και καθημερινά την επικαιρότητα. Όπως και να έχει, το κακό είναι ότι πάντα νομίζουμε πως το ξένο είναι καλύτερο από το δικό μας. Είμαστε μια χώρα που πάσχει από έλλειψη αυτοπεποίθησης, αυτό είναι το κυριότερο πρόβλημα δυστυχώς.
έτσι γιατί περίεργα την είδα...
15-06-2011, 22:43 #3
απ'ολα οσα εγραψα εσυ καταλαβαινεις οτι υπαρχει περιπτωση να μεινει κανεις ανεπηρεαστος ? νιωθω να μου φταιει η χωρα για ΟΛΑ οσα περασα και περναω, σαν να μας ταϊσαν σκατα μεχρι να ξερασουμε, ενω τους αλλους στην υπολοιπη Ευρωπη (και Αμερικη) τους ταϊζουν κανονικο φαγητο.
ΣΚΑΤΑ σε ολη την Ευρωπαϊκη Ενωση τοτε! δεν ειναι μονο η ανεργια, αν γεννιομουν, μεγαλωνα και ζουσα σε αλλη χωρα, θα ημουν ΠΟΛΥ καλυτερος. ΟΛΟΙ μας! εδω χαραμιζομαστε, μας καταστρεψαν τις ζωες μας, και συνεχιζουν ακομα να μαλακιζονται!
οχι δεν σκεφτομαι την Αμερικη, την Ιαπωνια σκεφτομαι. αλλα ακομα και η Αμερικη βρισκω πως ειναι πολυ καλυτερη απο μας εδω, αφου εχουν λεφτα, ο καθενας εχει σπιταρωνες, και τουλαχιστον δυο αμαξια. μιλαμε για τριτοκοσμικες χωρες πλεον στα Βαλκανια.
με μενα δεν παει ετσι, απλα δε μου ταιριαζε η Ελλαδα. και Γαλλια να ημουν, που πλεον εχει καταντησει σκατα, λογο κουλτουρας και τεχνης μου ταιριαζει πολυ περισσοτερο.
ΣΚΑΤΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!
εχω διαολιστει πολυ ασχημα σημερα, και ισως φταιει και το φεγγαρι, δεν υπολογιζω ποιος ειναι ποιος, ΜΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΟΛΟΙ!
15-06-2011, 22:55 #4
το κακό με σένα είναι οτι περιμένεις κάποιον να σου δείξει το δρόμο. όταν έπρεπε να σπουδάζεις και να σχεδιάζεις μεταπτυχιακά έξω, περίμενες από τη γκόμενα να σε πάρει μαζί.
τώρα ένω έχεις τα λεφτά και θες να φύγεις, περιμένεις να σε πάνε οι γονείς σου στο αεροδρόμιο.
15-06-2011, 23:00 #5
ναι περιμενω τον μπαμπακα μου να με παει με την αμαξαρα του, γιατι ξερεις τα παω τοσο μα τοσο καλα μαζι του, που δε μπορω να ζησω χωρις αυτον.
15-06-2011, 23:02 #6
15-06-2011, 23:03 #7
ναι δε με στηριζει κανενας. γιαυτο ειμαι ακομα εδω. και απολαμβανω τα σκατα που μου προσφερει απλοχερα η χωρα.
15-06-2011, 23:10 #8
άρα το πλάνο σου ποιο είναι ακριβώς? κάθεσαι εδώ και κλαις τη μοίρα σου μέχρι....?
15-06-2011, 23:16 #9
15-06-2011, 23:17 #10
15-06-2011, 23:23 #11
ειναι σαν να μας λες, οτι απεχθανεσαι τοσο πολυ να παρεις την ευθυνη της ζωης σου στα χερια σου, που θα προτιμουσες να σκοτωσεις η να σκοτωθεις, αντι να το κανεις...
οκ, εμεις εχουμε αδικο και ισως εχεις δικιο εσυ που πιστευεις οτι για ολα τα προβληματα σου φταιει η ελλαδα.
εισαι λοιπον πεισμενος οτι αν ζησεις αλλου, θα σωθεις απο ολα και δεν εχεις κανει τα αδυνατα- δυνατα για να βρεις τροπο να φυγεις, παρα εκανες μια σχεση στα 19 που δεν πηγε καλα και μιας και δεν πηγε καλα, θεωρησες οτι ειναι γραφτο σου να μεινεις στην ελλαδα?
στην πλατη της θα σε κουβαλουσε η κοπελα η θα σε ιοθετουσε?
αν πιστευες τοσο πολυ στην ζωη του εξωτερικου, γιατι δεν εφυγες μονος? τοσες χιλιαδες νεων , πως το εκαναν?
ολοι με γκομενες εφυγαν?
15-06-2011, 23:27 #12
κάτσε να το συζήτήσουμε. ή μάλλον να δούμε τι από τα παραπάνω είναι πιο ωφέλιμο. αν σκοτώσεις κόσμο, θα πας φυλακή και εκεί παίζει να είναι χάλια, να σε βιάζουν και να σε πλακώνουν στο ξύλο και άλλα τέτοια χαριτωμένα. οπότε μάλλον δεν το θες. δεν εξετάζω καν το θέμα των τύψεων που θα έχεις σταααανταρ μετά, κι ας λες ότι είσαι αναίσθητος.
αν αυτοκτονήσεις, είναι ακόμα πιο λάθος γιατί ουσιαστικά χάνεις κάθε δυνατότητα να αλλάξεις τη ζωή σου. και αλήθεια, μπορείς να το κάνεις, απλά έχω την εντύπωση οτι κατά βάθος δεν πιστεύεις καθόλου στον εαυτό σου.
15-06-2011, 23:31 #13
15-06-2011, 23:33 #14
κι όμως το ότι κάθεσαι και τα γράφεις εδώ πέρα, δείχνει ότι κάτι υπάρχει μέσα σου που σε νοιάζει.
15-06-2011, 23:37 #15
διαβασε τι εγραψα στο τελος του πρωτου μου ποστ, δε ζητησα να μου κρινετε τη ζωη μου ή να μου γραψετε οτι μαλακια νομιζετε. ζητησα κατι συγκεκριμενο, αν υπαρχει αλλος που να νιωθει απαθεια/αηδια με οσα συμβαινουν στην Ελλαδα ή ειμαι ο μοναδικος. αυτο απλα.